fbpx

Preberite si komentarje poslanca ZL Kordiša: “Pojdi do fajmoštra, pa zahtevaj odpustek!”

Brutalnega, rasističnega in genocidnega posnemovalca Che Guevare imamo Slovenci tudi v Državnem zboru. (foto: STA)

Miha Kordiš, slovenski Che Guevara, baklonosec in revolucionar. Izrezana slika svojih komunističnih idolov, ki so v smrt poslali na milijone nedolžnih ljudi. Z njegove strani smo videli že vse. Zmerjanje, žaljivke, grožnje. Na zadnji seji Odbora za družino pa je šel predaleč. V nadaljevanju si preberite, kako izgleda, ko nekdo hudo zlorabi imuniteto poslanca, da lahko govori, kar hoče.

Kordiš je bil do članov Gibanja za otroke in družine.si skrajno žaljiv, če ne že kar grozeč. Vpil je, da je treba preprečiti njihovo agendo, da s takšnimi, kot so oni, ni kompromisa in da ne bo dopustil, da gre predlog Gibanja skozi parlamentarno proceduro. Gibanje za otroke in družine.si je stalno nazival kot Gibanje za zlorabo otrok.

Preberite si nekaj najhujših izjav poslanca Kordiša:

“Kar danes tukaj spremljamo, je tekmovanje za konservativni prestiž, politični ravs med Novo Slovenijo in Gibanjem za zlorabo otrok, kdo se bo bolj zaklinjal na pravice starih staršev in vnukov, zato da bodo na tem gradili svojo platformo za napad na pravice enakopravnosti vseh družin, za napad na reproduktivne pravice žensk, pravico do splava in tako naprej po točkah programa, ki je zapisan v neokonservativno agendo.”

“Je bilo govora, tudi danes je g. Primc omenil lisice v kurniku, ampak oprostite, edina lisica v kurniku je Primc v parlamentu, ki zlorablja otroke za svojo neokonservativno agendo in za napade na pravice drugih ljudi v naši družbi. In s takimi napadi, s takimi organizacijami, s takimi nazadnjaškimi stališči, poglejte, ni konsenza. Ni kompromisa. Zlo se lahko bohoti v naši družbi, zato ker trg požira vse družbene vezi, kapitalizem jih razgrajuje in temu se je nujno treba zoperstaviti.”

Seveda so se člani Gibanja za otroke in družine.si tako sovražnemu nastopu zoperstavili in zahtevali od predsedujočega, naj Kordiša pozove h kulturnemu dialogu. Ko je socialni delavec Franci Donko prosil predsedujočega, naj Kordiš neha biti žaljiv, mu je predsednik odbora Uroš Prikl odgovoril: “Gospod Donko, odstranil vas bom iz te sobe, če se ne boste držali pravil igre, ki so v tem parlamentu. Odstranli vas bomo iz sobe.” Tu je popolnoma jasno, da bi moral predsedujoči posredovati v korist gostov, ne pa v korist žaljivega poslanca. A zgodilo se je ravno obratno in Kordiš je imel nato mir, da je s svojim nečloveškim napadom nadaljeval.

Napadel je Francija Donka, da je farški propagandist
Nato je o predlogih Gibanja spregovoril tudi socialni delavec Franci Donko. Kordišu je dejal, da njegov način komunikacije spada v Severno Korejo ali Venezuelo, ne pa v Slovenijo. Kordiš se je seveda odzval tako, kot zna: žaljivo, užaljeno, otročje.

“Poglejte, kar je zares nesprejemljivo, je to, da imamo tukaj na seji nekoga, ki se postavlja s titulo socialnega delavca, ki samozvano razpravlja s pozicije stroke, ampak je v resnici navaden farški propagandist, ki si pa tle privošči še raznorazna zmerjanja in tako naprej.” Ko je Donko zahteval, naj predsedujoči posreduje, mu je Kordiš zabrusil: “Pejdi do fajmoštra, pa zahtevaj za odpustek zato, ker si grešil.”

“To so družbene sile, ki so škodljive. Izredno izredno škodljive. Želijo nas pahnit za nekaj desetletij, če ne celo stoletja nazaj, ko se pogovarjamo o reproduktivnih pravicah žensk, ko se pogovarjamo o obči enakopravnosti v slovenski družbi. In s takimi silami ni dialoga. Takim temnim silam se je treba postavit po robu. To je zlo, ga je treba izkoreninit, ga ustavit in preganjat v imenu enakopravnosti in temeljnih civilizacijskih postulatov. Oni morda govorijo o pravici otrok pa starih staršev, ampak v resnici napadajo civilizacijske pridobitve enakosti ženskega boja in tako naprej, kar vidi vsak, ki je pripravljen spregledat ta megleni zastor na prvo žogo.”

Ni treba posebej razlagati, da je Kordišev odnos do ljudi, ki ne strinjajo z njegovo Marxistično logiko, nesprejemljiv. Sploh pa je nesprejemljiv za poslanca Državnega zbora. Tak dialog spada za gostilniški pult, pa še to po nekaj vrčkih piva. Združena levica tako v Državni zbor uvaja, kot bi se izrazil Thomas Mann, kulturo vpitja. A ne boste verjeli, za koga je Mann postavil to trditev. Za Adolfa Hitlerja. Kordiš je čudovit primer sinteze komunistične ideologije in nacističnega govorništva. Glasno, žaljivo, izključujoče, grozeče, nekompromisno. In on očita Gibanju za otroke in družine.si, da nas želijo vrniti v preteklost. Sam pa deluje kot živa reinkarnacija socialističnih diktatorjev. Sapienti sat!

Aleksander Rant, 24kul.si