Pred drugim krogom županskih volitev padajo brce in udarci, pa tudi ustrahovanje!

Datum:

V nedeljo, 2. decembra, bo v nekaterih slovenskih občinah drugi krog županskih volitev, med drugim tudi v Lukovici, kjer bo aktualnega župana Mateja Kotnika izzivala Olga Vrankar. Očitno pa je pred drugim krogom zelo napeto, padali naj bi celo udarci.

Žiga J. je namreč na Facebooku objavil, da je v nedeljo, 25. novembra, po srečanju Mateja Kotnika z volivci v gasilskem domu v Krašnji prišlo do incidenta, pri čemer je javno nastopil tudi Anže Š. in pohvalil župana, kar pa je očitno razjezilo krajana Krašnje Franca Ž., ki pripada drugi strani. Franc Ž. je, kot pripoveduje Žiga J., večkrat odrinil Anžeta Š. in ga brcnil v zadnjico, zato je Žiga J. posredoval. Kot je zapisal, bi lahko prišlo še do hujšega fizičnega obračuna. Napadalec naj bi žrtvi zabičal, da nima v Krašnji česa iskati, ker ne živi tam, in nima pravice javno podpirati Kotnika. “Ali se moramo zaradi različnih mnenj res nasilno obnašati drug do drugega, kakor to počnejo nasprotniki Mateja Kotnika*?” se sprašuje Žiga J.

 

Zanimivo je sicer, da nismo našli podatka, katere stranke in liste podpirajo aktualnega župana Kotnika. Po nekaterih podatkih naj bi ga podprla LMŠ pa tudi nekateri posamezniki iz SDS, predvsem zaradi dejstva, da je Kotnik spravil občino na šesto mesto po kakovosti med vsemi slovenskimi občinami. Je pa njegova “napaka”, ker je upal komu reči tudi “ne”.
Znano pa je, da Olgo Vrankar podpirajo med drugim tudi NSi in SLS ter še tri lokalne liste. Kot trdijo naši viri, je bila zaposlena na Upravni enoti Domžale, kjer je skrbela za izdajanje gradbenih dovoljenj, pri mnogih naj bi tudi zavlačevala, celo več let. Ker je verbalno nekultivirana, odklanja javna soočenja. Vse njene izjave naj bi pripravljal njen štab, ki naj bi tudi skrbel za komunikacijo z javnostjo. Menda naj bi oboževala tudi jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, vendar nam tega podatka ni uspelo preveriti.

Kot smo uspeli izvedeti, je precej občanov Lukovice zaradi dogajanja precej prestrašenih, saj naj bi bilo incidentov z grožnjami še več. Nekateri podporniki Vrankarjeve naj bi tako celo ustrahovali občane, za katere je znano, da so podporniki Kotnika. Ni pa povsem znano, koliko je program protikandidatke povezan z interesi najožjega kroga njenih podpornikov, ki naj bi v primeru njene zmage izvajali resnično oblast.

Bosta torej o zmagovalcu županske tekme v Lukovici odločila nasilje in ustrahovanje? Namreč, po objavi te novice je Žiga J. svoj post na Facebooku izbrisal, saj so ga začeli ustrahovati in mu groziti z izgubo službe!

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...