fbpx

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško že zastoji, ponekod se čaka tudi do dve uri

Mejni prehod Gruškovje, slika je simbolična (foto: STA)

Na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško po podatkih prometno-informacijskega sistema že nastajajo zastoji. Najdaljši je na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški v dolžini štirih kilometrov. Na več mejnih prehodih so tudi daljše čakalne dobe predvsem za izstop iz države, poroča prometno-informacijski center.

Na Hrvaško se odpravlja veliko število dopustnikov, zaradi česar naj bi že nastajali tudi daljši zastoji. Najdaljši je na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški v dolžini štirih kilometrov. Čakalna doba je po podatkih prometno-informacijskega centra tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec in Zgornji Leskovec.

Na izstop iz države najdlje čakajo vozniki osebnih vozil na Dobovcu, za izstop iz države pa se čaka dve uri in pol. Več kot dve uri čakajo na Gruškovju, na Dragonji pa do ene ure. Od ene do dveh ur čakajo tudi vozniki pri vstopu v Slovenijo, in sicer na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Sečovlje in Obrežje.

Čakalne dobe na mejnih prehodih. (Vir: Prometno informacijski center)

Zastoji so sicer tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini enega kilometra, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji v dolžini petih kilometrov ter na koncu izolske obvoznice proti Portorožu.

Sara Rančigaj