Pred migranti svarijo tudi v Žabji vasi: Otroci naj ne hodijo v gozd brez spremstva odraslih!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Novomeški Šmihel ni edini, kjer se gibljejo nezakoniti migranti, o čemer smo poročali včeraj, ko smo objavili fotografije njihovih odpadkov za šmihelskim pokopališčem, med katerimi so bili tudi odvrženi osebni dokumenti.

V teh dneh so na migrante opozorili tudi v tiskanem glasilu Krajevne skupnosti Žabja vas, ki so ga prejela vsa gospodinjstva v tem delu mesta.

Zapisali so:

V tej krajevni skupnosti, ki je pretežno stanovanjska z večjim delom gozdnih površin, je okoli 900 prebivalcev. Med njimi je tudi večje število otrok in mladostnikov, za katere je krajevna skupnost s pomočjo občine uredila zelo lepo igrišče, ki leži ob gozdu ob Drejčetovi poti in Poti na Gorjance.

Igrišče ob gozdu v Žabji vasi (vir. Glasilo Krajevne skupnosti Žabja vas)

Vlada in vodstvo policije molčita
O tem, da se migranti pojavljajo tudi v Regrči vasi in na drugi strani v Zalogu in Prečni, smo že poročali. Očitno je torej, da so migranti vse bolj navzoči med nami in postajajo naši vsakodnevni spremljevalci. Vodstvo Policije ob vsem tem molči, o prijetih v Novem mestu skorajda ne poročajo, vladni predsednik Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar pa se še naprej sprenevedata, da vlada razmere obvladuje, meja pa je dobro varovana. Vse v stilu pred letom dni v Maroku potrjene Marakeške deklaracije.

Foto: STA

Krajevna skupost Žabja vas je del Novega mesta, sestavni del so naslednje ulice: Avšičeva ulica, Drgančevje, Drejčetova pot, delno Kandijska cesta, delno Knafelčeva ulica, Lobetova ulica, Na Lazu, Na Skali, Na Tratah, Pot na Gorjance, Ravnikarjeva ulica in Šentjernejska cesta s hišnimi št. od 1 do 24.

Območje Krajevne skupnosti Žabja vas v Novem mestu (označeno je Drejčetova pot).

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

 • Franc Šink

  To sprevedanje se bo seveda oblastem kmalu maščevalo

 • Nata

  Policija pa , oborožena do zob, išče Šiškovo Vardo ?? Na vsak način bi ljudstvu radi dopovedali, kako nevaren element so !! Oni z mačetami , koli in noži pa prosto letajo po naših gozdovih ??

 • JANEZ GUS

  Klovnova mafijska banda trdi ,da so gobarji.Prosto se sprehajajo po Sloveniji,prenašajo bolezni,osrali so že pol Slovenije,klovn pa gleda v zrak,preteguje usta in si predstavlja ,da je na gasilsko veselici.Da jih dobim na moja vrata,bodo čudežno izginili.

 • Garbage man

  Ko jih jebe pićke….samo da ni Janša…!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • JANEZ GUS

   Ta njihov slogan,-samo da ni Janša.-jih bo drago stala.Srpentinšek je vsak dan bolj blesav.Na vseh koncih mu kuzla v rit skače.Tako je tudi prav.

 • tomven

  Otroci naj ne hodijo v gozd brez spremstva odraslih!

  Narobe, naučite jih uporabljat pokalice, pa naj se igrajo v gozdu…. a zdaj se bojo pa otroci skrivali pred to žgano nesnago?

 • Alex Burr

  Jaz v Novem mestu še nikoli nisem videl nobenega migranta. Res pa je, da se Novega mesta izogibam, pa ne zaradi migrantov. Sicer pa. Kdo je policijski tipson poleg Tatjane Bobnar s polno odlikovanji? Smeje se čisto čudno.

 • samsara

  Počakajmo lažnivega poklukca, da nas razsvetli z izjavo, da “Slovenska policija popolnoma obvladuje razmere na južni meji”.
  Morda ga s svojim papagajčenjem podpre tudi prva bobnarka Slovenske policije.
  Le kdo jima ne bi verjel?

 • maček ivan

  Domačini, potrebno bo nabavit “rore”. ptem pa….. odprta sezona lova na gamad…

  • Den456

   A lahko tudi kakega kapitalnega debila iz leve črede?

 • maček ivan

  Čas je za začetek lova na majmune.

 • maček ivan

  Čujem reklamo na HAZI- TV-ju borat vas vabi v boratovo luknjo, na druženje,… borat vas ma rad….

 • šmentanamuha

  Ja, in? Hoteli so, da postrelijo medvede, zdaj pa imajo namesto medvedov migrante. Pritožite se na sončno upravo.