fbpx

Pred vhodom v RTV Slovenija rdeča zabava: zvezde v koritih, 17 transparentov in pet osebkov, ki jih moti Možina in jih skrbi, da RTV Slovenija ne bi postala Nova24TV

Foto: Demokracija

Rdeče zvezde različnih velikosti, zataknjene v korita za rože, 17 transparentov, ki so bili položeni pred vhod, in pet osebkov, od katerih je bila vsaj ena zagotovo ženska, je bilo vse, kar je omembe vrednega s protesta proti novinarju in uredniku RTV Slovenija Jožetu Možini. Možina je že ob prvem napadu na njegovo novinarsko svobodo ter integriteto zapisal, da gre za resno nasilje: “Če ga ne ustavimo, bo prevladalo, kot je zgodovinska izkušnja s totalitarizmi.”

Danes pozno popoldne je pred vhodom v RTV Slovenija spet strašil moški, ki je Jožetu Možini sicer že grozil v preteklosti. Novinar in urednik je v začetku avgusta takole napisal na svojem Twitter profilu: “Ob izhodu iz RTV me je nocoj počakal tale tip, grozil in napovedal, kaj bo z mano. Po dogovoru z gen. dir. ga bomo jutri prijavili tožilstvu. To je resno nasilje – če ga ne ustavimo, bo prevladalo, kot je zgod. izkušnja s totalitarizmi. Hvala vsakemu za izredno podporo.”

To je bilo v času, ko je v Kopru potekal tudi protestni shod ZZB NOB Koper, na katerem so protestniki na čelu s predsednikom borčevske organizacije Titom Turnškom protestirali proti javni RTVS, ki je pred dnevi predvajala intervju Možine z zgodovinarjem Jožetom Dežmanom.

Z rdečimi zvezdami v nov totalitarizem
Tokrat peterica pred vhodom v RTV Slovenija, po naših informacijah, ni nikogar “ujela”. Je pa imela številne transparente, ki jih je položila na tla. Med njimi je bilo kar nekaj zabavnih, kot denimo, da bo RTV Slovenija kmalu postala Nova24TV, in “Mi smo tu”. Hm, kot da ne bi vedeli, da so tam. No, pa še to so napisali, da imajo dovolj Pričevalcev in da zahtevajo izredno sejo programskega sveta RTV Slovenija.

Možina je že ob prvem napadu na njegovo novinarsko svobodo ter integriteto zapisal, da gre za resno nasilje: “Če ga ne ustavimo, bo prevladalo, kot je zgodovinska izkušnja s totalitarizmi.”

Tako je Bricelj prvič grozil Možini. (Foto: Tw)

Predrzni provokator je bil Igor Bricelj, po nekaterih podatkih nekdanji policist in uslužbenec SDV, sedaj pa je radikalec, ki ga lahko srečamo povsod, kjer se pod rdečo zvezdo zbirajo dekadentni posamezniki. Bricelj je bil na shodu v podporo migrantom na Kotnikovi leta 2016 oborožen celo s skrito sabljo. Zakaj policija proti očitno nevarnemu človeku še ni reagirala, ni znano.

Igor Bricelj na protestnem shodu na Kotnikovi ulici v letu 2016. (Foto: Twitter)

C. Š.