fbpx

Izredno stanje: Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec že drugič soočena z grožnjami? Kdo je želel zapičiti kol v njen avtomobil?

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Kot poroča spletni portal mariborinfo.si, so neznanci zapičili kol v avtomobil soseda ministrice za kmetijstvo in predsednice stranke DeSUS Aleksandre Pivec, zaradi česar se ni udeležila občnega zbora Prekmurskega prešičjerejskega društva Murska Sobota. Po pričevanju lastnikov so avtomobil tudi polili z bencinom, toda policija navedbe zanika. Po mnenju nekaterih gre za grožnjo Pivčevi, saj ima sosed enak avtomobil. Pred dvema tednoma so ji v pismu že grozili s smrtjo, v primeru koalicijskih pogovorov z Janezom Janšo.

V zadnjih dneh lahko vidimo, kako si nepridipravi na najbolj pritlehne možne načine prizadevajo, da bi odvrnili stranko DeSUS od povezovanja s Slovensko demokratsko stranko in predsednikom Janezom Janšo. V Murski Soboti so namreč dopoldan pripravili občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva Murska Sobota, po prvotnih napovedih bi se ga morala udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki opravlja tekoče posle, Aleksandra Pivec, a je na občni zbor ni bilo.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za hrano in ribištvo Bojan Pahor je kmetijsko ministrico uvodoma opravičil in razkril je, da naj bi neznanec na Ptuju z bencinom polil avto, za katerega je domneval, da je v lasti ministrice Pivčeve. Kasneje naj bi se izkazalo, da avtomobil vendarle ni ministričin. Po neuradnih informacijah naj bi se neznanci lotili avtomobila ministričinega soseda. Avtomobil naj bi bil podoben ministričinemu, tudi hiši ministrice in njenega soseda naj bi bili videti podobno.

V Sloveniji vlada obsedeno stanje
Z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so na naša vprašanja odgovorili: “Dogodek v zvezi s poškodovanim avtomobilom je v postopku preiskave Policijske postaje Ptuj. Več dejstev zaenkrat ni znanih. Za nadaljnje poizvedbe svetujemo, da se obrnete na Policijsko postajo Ptuj.” Mariborski policisti so sporočili, da so danes zjutraj ob 7.35 prijeli prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec ponoči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Storilec je v voznikova vrata zapičil lesen kol. Materialna škoda še ni ocenjena, policisti pa kaznivo dejanje še preiskujejo. Kot so dodali policisti, po do zdaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini. V mediju mariborinfo.si so skušali ministrico Pivčevo tudi priklicati, vendar se na telefon ni oglasila.

Foto: mariborinfo.com

Spomnimo, da je predsednica DeSUS Aleksandra Pivec že pred dvema tednoma bila soočena z grozilnim pismom, ki se je nanašalo na pogovore o sodelovanju v koaliciji s SDS. Pivčevi so grozili s smrtjo, policija pa ji je zagotovila varovanje. Vse te grožnje pričajo o obsedenem stanju na političnem parketu, predvsem na levici.

Rok Krajnc