fbpx

Predsednik Borut Pahor napačno razumel zmontirane izjave Tanje Fajon, da kriminal sega vse do “vrha države” ? Med predstavniki protestnikov sprejel tudi razvpitega trgovca z drogami!

Anis Ličina pošilja pozdrave s sprejema pri predsedniku Pahorju. (foto: Facebook)

Predsednik republike Borut Pahor je imel na osrednji proslavi ob dnevu državnosti precej poučen govor, v katerem je izrekel kar nekaj pozivov glede na zaostreno situacijo v državi. Med drugim je dejal: »S tega mesta pozivam vse nas, da se potrudimo slišati drugega in se skušamo medsebojno razumeti. Oživimo moč demokracije, demokratične politične kulture v naši domovini. Izpovejmo naglas različna stališča, a brez žalitev in izključevanj.« Njegove besede so še posebej veljale tistim, ki so v času državne proslave organizirali antiproslavo, eden od aktivistov pa je celo motil proslavo, ko je hotel Pahorju predati sporočilo kar preko megafona.

No, nekaj dni za tem se je, takoj po preiskavi ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, oglasila samooklicana predsednica SD, sicer evroposlanka Tanja Fajon. Njen nekdanji delodajalec, namreč javni zavod RTV Slovenija, pa je njeno izjavo zmontiral takole: “Moja dilema, ali domneva celo je, da jim ni uspelo verjetno prikriti ali ustaviti hišnih preiskav. Zdi se kot, da se jim ruši hišica iz kart. Ena grozna zgodba, da imamo kriminal, ki sega v sam vrh države, do samega predsednika.« Fajonova, zanimivo, ni hotela priznati, da je RTVS manipulirala z njeno izjavo, pač pa se opravičila za lapsus, češ da je imela v mislih predsednika vlade. No, vseeno pa je zvenelo, da je »namočila« Pahorja, ki je, mimogrede, nekdaj vodil isto stranko kot sedaj ona.

Ni povsem jasno, kako je Pahor razumel izjavo Fajonove in kako on vidi protestnike, ki so izrekli marsikatero žaljivko tudi na njegov račun. Vseeno pa je včeraj sprejel delegacijo protestnikov, kar je zabeleženo tudi na spletni strani urada predsednika republike (TUKAJ). Kot je zapisano, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na njihovo prošnjo sprejel na pogovor protestnike, ki so mu na njegovo javno izrečeno pripravljenost na dialog sporočili prošnjo, da se srečajo. »Gre za več posameznikov oz. skupin, ki so ga za sprejem zaprosili ločeno. Nihče od njih se ne predstavlja kot predstavnik protestnikov ali organizator protestov. Udeleženci srečanja so si na pogovoru izmenjali mnenja in se seznanili s stališči, ki so bila tudi glede istih vprašanj mestoma različna. Sestanek je bil po skupni oceni izčrpen in vsebinski.«

O tem, katere skupine so obiskale Pahorja in o čem so se z njim pogovarjale, ni znano. Predstavniki naj bi Pahorju skušali dopovedati, zakaj že deset tednov hodijo na proteste – »ali bo razumel, pa bo čas pokazal«. Zato pa je zanimivo, kar je po sprejemu pri predsedniku republike zaokrožilo po družbenih omrežjih. Namreč, kot je razvidno s fotografij, je bil na srečanju pri Pahorju tudi razvpiti Anis Ličina, stari znanec črne kronike, ki je bil v preteklosti obravnavan zaradi trgovine z drogami. Ličina je sicer nedavno poslal tudi vulgarno grožnjo vidnemu članu SDS Davorinu Kopšetu.

Je šlo torej za kiks predsednika republike ali morda njegovih sodelavcev, ali pa so predsedniku enostavno podtaknili kriminalnega udeleženca protestov, da bi izgledalo, kot da je prej navedena izjava Tanje Fajon resnična? Dogodek je že komentiral poslanec in predsednik SDS Zmago pl. Jelinčič: »Še ena grozljiva napaka varnostne službe predsednika države Boruta Pahorja. Na današnjem obisku “protestnikov” v predsedniški palači je bil tudi eden od deklariranih vodij protestov Anis Ličina. Sprašujem se ali varnostna služba ne preverja ljudi, ki hodijo v bližino predsednika, saj gre v tem primeru za enega od vrhov slovenskih kriminalcev, ki je zaradi poslov z mamili trebutno v preiskavi, pred leti pa obtoženi član kriminalne združbe, ki je sprovajala ilegalce. Ponovno ugotavljam, da je potrebno varnostno službo predsednika prevetriti in zamenjati saj ne opravlja svojega dela. Človek se vpraša, če ni vse skupaj namerno.« Dodaten komentar verjetno ni potreben.

Demokracija