fbpx

Predsednik republike državljanom: V krizi strnimo vrste, sedaj je tak čas! Skupaj bomo zmagali!

Predsednik republike Borut Pahor.

“V krizi skupnost strne vrste. Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje,” je predsednik republike Borut Pahor na RTV nagovoril državljane in državljanke ter dodal, da “bomo skupaj zmagali“.

Predsednik republike Borut Pahor je ob vnovični razglasitvi epidemije nagovoril državljane in državljanke Slovenije in pri tem dejal, da sedaj vemo o nas in virusu dovolj, da smo se z njim sposobni uspešno spopasti.

Poudaril je, da je pot pred nami verjetno zelo težka, vendar jo bomo prehodili skupaj in nikogar ne bomo pustili zadaj. “Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in eden za drugega. Zdaj je solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

Zato poziva, da v krizi strnimo vrste. “Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.” Hkrati je poudaril, da ga kljub skrbem prevzema ponos. “Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali.”

Celotno poslanico predsednika si oglejte v nadaljevanju:

“Spoštovane državljanke in državljani.

Vlada je že drugič v letošnjem letu razglasila epidemijo. V tem času še nismo izvedeli vsega o virusu, vendar vemo dovolj o nas. Zdaj vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma.

Do tja je pred nami težka, verjetno zelo težka pot. A prehodili jo bomo skupaj, nikogar ne bomo pustili zadaj. Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in eden za drugega. Zdaj je solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

V tem smislu smo neskončno hvaležni vsem, ki tvegajo svoje zdravje za zdravje in kolikor toliko normalno življenje drugih. Lahko jim pomagamo samo tako, da dosledno spoštujemo navodila in priporočila pristojnih oblasti in služb. Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega.

Ne mislimo vsi enako. Tudi o virusu in o tem, kako ga premagati, nimamo vsi enakega mnenja. A virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem – podležejo pa tisti, ki so bolj ranljivi.

Zlasti nanje si država prizadeva paziti v času zdravstvene krize in njenih gospodarskih in socialnih posledic. V takih težkih časih moramo skrbno krepiti vrednoti pravičnosti in enakosti.

V krizi skupnost strne vrste. Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.

Spoštovani,

kljub skrbem me prevzema ponos. Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali.

Srečno, Slovenija!

Borut Pahor

Predsednik Republike Slovenije”

 

Sara Kovač