fbpx

Predsednik Slovenske škofovske konference Zore od premierja Šarca pričakuje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah

Foto: STA

Nadškof Stanislav Zore je na obisku pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov, namenjenih za versko dejavnost. 

Danes sta se v prostorih vlade srečala ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore ter predsednik vlade Marjan Šarec. Med skoraj enournim srečanjem je nadškof Zore predsedniku osebno čestital ob lanskoletni izvolitvi za predsednika vlade ter izrazil pričakovanje, da bo vlada po več kot petnajstih letih pristopila k sklepanju novih delnih mednarodnih sporazumov s Svetim sedežem.

S tem bi Katoliška cerkev v Sloveniji na evropsko primerljiv način celovito uredila svoje delovanje na področju duhovne, izobraževalne, kulturne in socialne dejavnosti. Sogovornika sta izmenjala tudi stališča o noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter napovedani spremembi zakona o vrtcih.

Nadškof Zore je ob tem izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov, namenjenih za versko dejavnost. Predsednik vlade je sogovornika seznanil z nekaterimi aktualnimi političnimi razmerami v Sloveniji in s svojim pogledom na proces sprave. Srečanje je nadškof Zore sklenil z željo, da bodo odnosi med Cerkvijo in vlado še naprej korektni in konstruktivni v medsebojnem sodelovanju v korist vseh prebivalcev Slovenije.

C. Š.