Predsednik Slovenske škofovske konference Zore od premierja Šarca pričakuje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah

Foto: STA

Nadškof Stanislav Zore je na obisku pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov, namenjenih za versko dejavnost. 

Danes sta se v prostorih vlade srečala ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore ter predsednik vlade Marjan Šarec. Med skoraj enournim srečanjem je nadškof Zore predsedniku osebno čestital ob lanskoletni izvolitvi za predsednika vlade ter izrazil pričakovanje, da bo vlada po več kot petnajstih letih pristopila k sklepanju novih delnih mednarodnih sporazumov s Svetim sedežem.

S tem bi Katoliška cerkev v Sloveniji na evropsko primerljiv način celovito uredila svoje delovanje na področju duhovne, izobraževalne, kulturne in socialne dejavnosti. Sogovornika sta izmenjala tudi stališča o noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter napovedani spremembi zakona o vrtcih.

Nadškof Zore je ob tem izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov, namenjenih za versko dejavnost. Predsednik vlade je sogovornika seznanil z nekaterimi aktualnimi političnimi razmerami v Sloveniji in s svojim pogledom na proces sprave. Srečanje je nadškof Zore sklenil z željo, da bodo odnosi med Cerkvijo in vlado še naprej korektni in konstruktivni v medsebojnem sodelovanju v korist vseh prebivalcev Slovenije.

C. Š.

 • Slovenka

  Stanislav, Stanislav, čas tratiš.Mar bi gledal v zrak ali se sončil.

 • Vera

  Šarec je bil na volitvah drugi . Hallloooooooooooo .

 • Black_hawk

  Zore je dal jasna navodila, kristjani pojdite volit stranke ki so za krščanstvo, zgodilo se ni nič, govorjenje množicam v prazno, gospod Zore naslednjič pričakujem da boste udarili po mizi!

  • Black_hawk

   Ali pa zaprite štacuno.

   • Povprečen Državljan

    Ja…štacuno na hlačah.

 • montyamp

  Kaj bo naredil serpentinšek ???
  Malo poguglajte in poglejte kaj je naredil Stalin v takih primerih , če vas že zanima kaj bo .
  Če se motim , dam za kišto pira .

  • Janez Kepic-Kern

   ZA ODDIH OD TEŽKE TEME.
   ALI IMA KDO OD VAS BEROČIH KAKO MNENJE ALI REALNO INFO
   O SPODNJEM !?

   MEDICINSKI ČUDEŽ ?
   V
   ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
   ALI KAJ ?
   ŠE VEDNO MI NI JASNO,
   KAKO JE LAHKO
   – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
   ZMOGLA

   1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
   NATO PA ŠE
   ISTEGA LETA 1892

   2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
   RES
   ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   P.S.
   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
   P.S.
   “SLOVENIANA”- MOJ KAR OK E-PORTAL

   • Povprečen Državljan

    A si ti na tabletah?

 • montyamp

  Strpnost med golaznijo === samomor !!!

 • Povprečen Državljan

  Kdaj bo nadškof Zore izpostavil pričakovanje,da bodo otroci varni pred pedofilskimi zlorabami s strani njegove duhovščine?

 • stajerc5

  Sem kristjan od malega. Ampak, prenehajte z clanki o katoliski cerkvi in se raje potrudite, da dobi vatikanski Francelj plavutke in baloncke za na roke in ga porinite nazaj v smeri Argentine. Papez, ja-ja, jaz tudi!!!

 • Dada

  KAkšna izbrana družba. Poleg Zoreta še Strehovec. RKC je prišla povedat, da je LJ Škofija posodila denar dr. Štuhecu v MB Šfofiji, in da ta dr. moralni teolog ŠTUHEC skupaj ( z borcem proti splavu) Strehovcem, še nima časa ukrepati proti duhovnikom, ki spolno zlorabljajo otroke vernikov, ker se moralni teolog ukvarja z nepremičninami MB Škofije, ki so pod grožnjo rubeža.
  Še vćeraj nasprotniki levega režima, danes prosijo levi režim……..

  • stajerc5

   Zdaj pa cisto resno. A si ti cistilka v skofiji, da vse tako dobro ves!?

 • Dada

  KAkšna izbrana družba. Poleg Zoreta še Strehovec. RKC je prišla povedat, da je LJ Škofija posodila denar dr. Štuhecu v MB Šfofiji, in da ta dr. moralni teolog ŠTUHEC skupaj ( z borcem proti splavu) Strehovcem, še nima časa ukrepati proti duhovnikom, ki spolno zlorabljajo otroke vernikov, ker se moralni teolog ukvarja z nepremičninami MB Škofije, ki so pod grožnjo rubeža.
  Še vćeraj nasprotniki levega režima, danes prosijo levi režim……..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!