fbpx

Pregled tedenskega dogajanja na Twitterju: “Murgelski tožilci niso samo spolitizirani, ampak tudi polpismeni kot 1945”

“Murgelski tožilci niso samo spolitizirani, ampak tudi polpismeni kot 1945.”

”Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična,” je dejal Milan Kučan februarja 1994 v Novi Gorici. ‘Modus operandi’, ki ga uporablja režim še danes. Gre za čisto mafijsko-banditski način, pri čemer se uporabljajo ali bolje zlorabljajo vsa sredstva, tudi tista, ki so značilna za demokracijo. Legalno se lahko uzakonjajo nelegalni posli, legalno se lahko ‘pere’ mafijski denar, ‘pluralni’ mediji lahko pišejo laži, pravosodje pa lahko legalno zlorablja zakone za ohranjanje režima. V Sloveniji živimo navidezno demokracijo, na kar nas je partijski šef opozoril že ob nastanku naše ljube Slovenije. Češ, danes vi kar sanjajte svojo demokratično državo, jutri pa bo spet vse po starem, po režimsko. Nadeli si bomo le masko demokracije. Prav zadnja leta lahko vidimo, da Kučanova izjava, ‘danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan’, pomeni nič drugega kot ohranjanje partije na oblasti, tako iz ozadja kot iz ospredja. Ali bolje rečeno, mafija nam je ugrabila državo. Tviterašica Anamarija Novak‏ (@AnamarijaN0vak) je avtorico teh vrstic popravila: ”Draga @petra_jansa – tole ni mafija. Mafija ima svojo etiko. Tole je greznica politično gospodarskega podzemlja, ki duši in onemogoča Slovenijo.” ”Banditi,” torej, jo dopolnim. ”Najslabše vrste. Nikoli niso nič ustvarili, znajo zgolj prerazporejati in krasti tisto, kar so ustvarili drugi. Paraziti in trgovci z močjo.”

Da pa banditi ‘rabotajo’ dalje, potrebujejo formalno oblast in zmago na volitvah. Miro Petek je v svoji kolumni za Nova24TV (@Nova24TV) ugotavljal, da ”glede na to, da je tranzicijska levica že odprla novi list v bogati knjigi napadov na Janeza Janšo, se te volitve tudi bližajo”. Banditska udbomafijska falanga je zdaj že tako predvidljiva in razkrinkana, da je že kar dolgočasna. In strah jih je. Zato so se prek Specializiranega državnega tožilstva (za režim nevarnih ljudi, predvsem iz kroga SDS) ponovno spravili na vodjo opozicije Janeza Janšo. SDT je tako na sodišče vložilo tožbo zoper njega, s katero zahteva odvzem premoženja nezakonitega izvora – po podatkih gre za skoraj 400.000 evrov. ”Volitve so blizu in #murgle spet udarjajo z repom,” se je na dogodek odzval Janez Janša (@JJansaSDS) ter tvitu pripel odgovor, v katerem navaja, da nima za 400.000 evrov premoženja. ”Tak očitek pa naj bi po poročanju nekaterih medijev, znanih po gnilih novicah, name naslovilo tožilstvo. Če to drži (zakaj potem tožilstvo najprej obvesti orodja za medijske umore namesto prizadetih?), potem so tovariši tožilci nedvomno namerno pomešali koledar, številke in osebe,” je zapisal Janša. Spet se ponavlja Patria. Mediji dobijo obtožnice prej kot stranke v postopku. Sistemska korupcija je očitno zaščitni znak slovenskega tožilstva.

Matija Jeglič‏ (@ajitamxy) je tvitnil: ”Naročeno, obskurno in do kraja sprijeno početje organov in medijev, ki jih v pravnih državah imenujejo tožilstvo in MSM.”

Janša nato v nadaljevanju tožilstvo opomni, da je rahlo pozno: ”Skrajni rok za vložitev tožbe je potekel 14. 4. 2015, torej pred več kot dvema letoma.” Tožilstvo se z Janšo seveda ni strinjalo, češ da zakon ne določa roka za vložitev tožbe. Odvetnik Janeza Janše Franci Matoz meni, da je ”taka tožba očitna zloraba instituta z namenom diskreditacije gospoda Janeza Janše”. “Razlaga državnega tožilstva je nedoumljiva,” pa ocenjuje nekdanji ustavni sodnik in strokovnjak za kazensko pravo Mitja Deisinger, ki je Zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora (ZOPNI) obravnaval na Ustavnem sodišču RS, ko je bil ta še v proceduri, in za tožbo tožilstva dejal, da tudi zanjo veljajo prekluzivni roki, določeni v 17. in 18. členu.

Janša zato v zapisu pod tvitom opozori na mafijsko delovanje slovenskega tožilstva, ki ne preganja resničnih lopovov, ampak služi kot njihova podaljšana roka za preganjanje političnih nasprotnikov: ”Verjetno pa so tovariši tožilci poleg koledarja pomešali tudi številke in osebe. Janez Janša nima 400 tisoč evrov nezakonitega premoženja. Ima pa Milan Kučan v lasti nekoč državno hišo v Murglah, ki je bila v času nakupa vredna 400 tisoč evrov več, kot je zanjo plačal. Fišer, Jenull in Pintar so imeli najbrž v mislih Kučana, ki je slovenskim delavcem ukradel za 400 tisoč evrov premoženja samo v tem primeru.” Opozoril je tudi na šefa pravosodja Gorana Klemenčiča, ki je že znan po svojih nezakonitih poročilih in spornih odločitvah: ”Pa na sodstvo ministra hic Klemenčiča so tovariši tožilci pomislili, saj je za obnovo svojih graščin prejel za cca. 400 k € nepovratnih sredstev (beri: denarja iz vaših davkoplačevalskih žepov). Pa desetkrat toliko iz zajetnih pogodb z državnimi podjetji, ki jih nadzoruje vlada hic ministra.” Nato Janša tožilce malo povpraša o prioritetah: ”Posebnih težav pa tovariši tožilci nimajo samo z zamenjavo oseb in koledarja, ampak tudi s številkami in prioritetami. Janez Janša nima za 400 k € nezakonitega premoženja, so pa murgelski banksterji v dveh ropih državnih bank v roku 20 let Slovencem ukradli za več kot 4.000.000.000 evrov premoženja. Velikokrat po 400 k € so morali tako ali drugače plačati posameznim sodnikom in tožilcem, da za te največje rope v slovenski zgodovini kljub očitnim, nedvoumnim dokazom ni bil še nihče niti obtožen, kaj šele obsojen. Skrajni čas je, da izsušimo to močvirje.”

Naj k temu dodamo tvit Fidela Krupića (@Krupic): ”Toliko gnojnice, kot so jo zlili na Janšo in družino, in da je uspel vse to pretrpeti in ostati normalen … Jasno in glasno – VSAKA MU ČAST!”

”Medtem ko bo dr. #Novič v priporu, bo tožilka verjetno kje jadrala s Tošić&co. #elita not. Mafija.”

V tem tednu pa je še vedno odmevala grozljiva sodba sodnice Špele Koleta v primeru Novič. V spregi tožilstva, jasno specializiranega, za posebne primere in parapolicije, je potrdila konstrukt, ki se je pripravljal že veliko prej. O tem primeru se je govorilo na shodu Odbora 2014 (@odbor2014), kjer je vztrajnica Iva Pavlin Žurman razgalila omenjeni konstrukt in razložila vztrajnikom, zakaj je dr. Novič nedolžen. Med drugim je dejala: “Proces proti Noviču je bil voden z namenom obsodbe. Pripravili so ga pravi morilci Jamnika. Ne tisti direktni, ampak indirektni.”

Odziv na obsodbo dr. Noviča na 25 let zaporne kazni, ki sicer še ni pravnomočna, pa je objavil tudi Radio Ognjišče (@RadioOgnjisce). ”Novič ostaja v priporu, na Pahorja in nadškofa Zoreta v zvezi s primerom naslovljeno odprto pismo,” so tvitnili in pripeli povezavo na novico, kjer so objavili odprto pismo kristjana in državljana Petra Križnika. Slednji je med drugim poudaril, sta Pahor in nadškof Zore vsak na svojem področju branitelja pravičnosti, svobode in nedotakljivosti človeškega življenja, zato upa, da bosta zastavila svoj vpliv za ohranitev izginjajoče pravne države. Opozoril je, da je v sodnem postopku proti dr. Noviču, ki je trajal več kot dve leti in pol, prišlo do resnih kršitev. Spomnil je, da je sprva še kazalo, da bo Koleta dr. Noviča oprostila. A ocenil je, da tega ali ni zmogla ali ni smela. Kot je dodal Križnik, je v svojo odločitev skoraj dobesedno vnesla obtožnico, ki jo je visok policijski uradnik sestavil že nekaj dni po zločinu, ter ob tem prezrla, da ima dr. Novič alibi, da ga ni na nobenem posnetku videokamer v času zločina, da je bila izvedba zločina ekipno delo, da se časovnica dogajanja ne ujema ter da so forenzično poročilo našega sodnega izvedenca kot glavni dokaz ovrgli kar štirje tuji in en domač strokovnjak. Križnik se je vprašal, ali so sodišča s sodniki, tožilci in sodnimi izvedenci vred potemtakem v Sloveniji sploh še potrebna ter tudi, ali je v naši državi in skupnosti res mogoče obtožiti kogarkoli za karkoli ter ga brez dokaza o krivdi poslati na križ.

Tudi avtorica tega prispevka (@petra_jansa) je za Radio Ognjišče pokomentirala obsodbo in spomnila na izjavo mednarodne opazovalke za človekove pravice iz ZDA Michelle Laur Kling, ki je za tednik Demokracija (@Demokracija1) takoj po izreku sodbe dejala: “Še vedno sem v šoku zaradi sodbe, ki jo je izrekla sodnica. Ne morem verjeti, da je dr. Noviča po izpustitvi iz pripora decembra lani zaradi pomanjkanja dokazov obsodila na 25-letno zaporno kazen. Kaj se je spremenilo od takrat, da je morala zdaj razglasiti njegovo domnevno krivdo? Kako je lahko nekdo obsojen brez enega pravega dokaza proti sebi? Ko sem videla, kaj se je dogajalo na sodišču, imam resen namen, da spravim vaš pravosodni sistem na višja sodišča, evropska, mednarodna, karkoli bo že treba narediti, da se ljudem vrne pravica in, kar je najpomembnejše, dr. Noviču, ki je bil pod čustvenim pritiskom od začetka sojenja.” Mednarodna opazovalka iz ZDA je po besedah avtorice tega prispevka povedala, da v vseh letih, odkar pomaga na različnih sodiščih, še ni doživela nekaj tako nezaslišanega in neupravičenega.

Strinjati se je z odvetnikom Jožetom Hribernikom, ki je sodbo označil za pravosodni poraz, kot je tudi sodni poraz to, da se kriminalci tipa Balkanski bojevnik branijo s prostosti, saj so verjetno prenevarni, da bi jih priprli. Še vedno pa sodnici Andreji Sedej Grčar ni do resnice v zadevi Balkanski bojevnik, saj noče poklicati enega od njihovih pajdašev v Urugvaj, da bi kot zaščitena priča, kar bi se po zakonu moralo zgoditi, razgalil celotno delovanje te največje mafije na svetu, ki je v Evropo s podmornicami znala pretihotapiti 30 ton kokaina mesečno v vrednosti devetih milijard evrov! Kaj in koga vse se je s tem denarjem plačevalo? Je ta nelegalni denar šel za terorizem?

In ko smo že pri balkanskih bojevnikih in umoru nekdanjega direktorja Kemijskega inštitutu. Boštjan M. Turk (@m_bostjan) je v svoji kolumni v reviji Reporter (@RevijaReporter) zapisal: ”Politična obsodba dr. Noviča glede na višino kazni de facto pomeni vnovično uzakonitev smrtne kazni.” V omenjeni kolumni z naslovom ‘Med pižamo in trenirko’ se je pravilno spraševal: ”Kaj pa če se je šel (Janko Jamnik, op. p.) kakšen posel v zvezi z Balkanskim bojevnikom? Kemijski inštitut naj bi omogočal čiščenje nekaterih mamil, predvsem kokaina. Sodišče je to sled ustilo v nemar.” Avtorica teh vrstic (@petra_jansa) je pripomnila: ”O čiščenju kokaina je govoril tudi b. bojevnik A. Martinčić.” In ”medtem ko bo dr. #Novič v priporu, bo tožilka verjetno kje jadrala s Tošić&co. #elita not. Mafija,” je še tvitnila (@petra_jansa).

Sicer pa, kot je na shodu Odbora 2014 dejal glavni urednik Nove24TV Miro Petek (@miro5ek): ”Na živce jim gredo ljudje, ki so vztrajni, ki se ne pustijo kupiti, preslepiti.” Tudi tviteraši.

»Civilizacija se je začela, ko je človek pokopal človeka, živali se ne pokopljejo. V Slo se je zgodilo, da je oblast na ravni živali.”

Medijsko prezrta pa je bila javna tribuna v organizaciji z naslovom ”Slovensko pravosodje v samostojni državi – od političnih procesov do procesov, kjer so agresorji (JLA) oproščeni”, ki je potekala v prostorih Muzeja slovenske osamosvojitve v Ljubljani. Gostje javne tribune so bili minister osamosvojitvene vlade in nekdanji odvetnik Ingo Falk Pasch Wallersberg, poslanec Državnega zbora RS Vinko Gorenak in predsednik Odbora 2014 Aleš Primc. Še dobro, da obstaja Twitter (ter Nova24TV in Demokracija).

Takole so se nizali tviti Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (@VSO_Slovenija):

”Dr. Vinko Gorenak: Vsem sodnikom, ki so kršili človekove pravice, je potrebno pokazati vrata.”

”V vseh postopkih, ki tečejo zoper poveljnike JLA, niti en agresor JLA ni bil obsojen. Zgleda, kot da smo 1991 imeli agresijo brez agresorja.”

‘Ingo Pasch: Po mestu stojijo kipi najhujših zločincev Kidriča, Kardelja, z vojaško častjo pa smo obnovili kip I. M. Mačka.”

”Pasch: Kot otrok sem bil v komunističnem koncentracijskem taborišču. Z bratom sva preživela zahvaljujoč Poljakinji, ki nama je metala kruh.”

”Pasch: O primeru oprostitve agresorjev Trimfunoviča in Popova v G. Radgoni. Vložil sem obtožbo zoper tožilca Bejeka, vodjo tožilstva v MS.”

”Pasch: Preletavanje agresorskih helikopterjev za prenašanje orožja z oznako Rdečega križa je bilo kaznivo, generalmajor JLA pa je bil oproščen.”

”Pasch: Pri našem sodstvu se pojavlja nerazumljivo stališče, da je jugovojska v Sloveniji bila upravičena.”

”Primc o rezultatih dela Odbora 2014: Včasih se rezultati, kot je naš boj za pravico v pravosodju, ne poznajo takoj. Vztrajati je potrebno.

Aleš Primc: Pomemben uspeh je kadrovski dosežek, da imajo v sedanji sestavi ustavni sodniki vsi pod 50 let.”

”Primc: Naprej moramo gledati z optimizmom, podpiram delo I. Pascha in da se uredijo povojne tematike. Odnos do mrtvih je temelj civilizacije.”

”Primc: Civilizacija se je začela, ko je človek pokopal človeka, živali se ne pokopljejo. V Slo se je zgodilo da je oblast na ravni živali.”

”Primc: Preteklost nas bo vlekla k tlom, dokler je ne uredimo. Mrtve je potrebno pokopat. Zločin se ne izplača, tega se je potrebno zavedati.”

”Gorenak: 2016 DZ soglasno proti kandidatki odvetnici, ki je bila imenovana za višjo sodnico. To je 1. primer, da poslanci niso potrdili sodnika.”

”Gorenak: V sodstvu ni odgovornosti. V Nemčiji mora sodnik v primeru škode krive sodbe sam povrniti stroške oškodovancu.”

”Gorenak: Narediti je treba register sodnikov in sodb ter vzpostavit mehanizem, da imajo možnost napredovanja sodniki z najmanj sporni sodbami.”

”Primc: V SLO sodniki s svojim delom povzročajo, da zaupanja v sodstvo ni več. Z zmago na volitvah moramo povrnit zaupanje v pravosodje.”

”Če pravosodja ne bomo uredili, se bo zlomilo zaupanje v pravosodje. Ljudje bodo začeli jemati pravico v svoje roke, kar pa nam ni v interesu.”

”Od stavka Sodbe sodišč se ne komentira javno, ampak se spoštuje smo prišli do stavka Dolžnost naša je, da kritiziramo, če se ne strinjamo.

”Gros: Potrebna bo revizija procesov in plačilo odškodnin in javno opravičilo prizadetim v postopku.”

”Gros: V Argentini so mi zgroženo rekli: A ta zločinec Bučar je sedaj predsednik DZ, ki je v Pliberku 1945 beguncem na vagonih kradel ure.”

Beseda pa je tekla tudi o volitvah 1990. (Več si lahko preberete http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/slovensko-pravosodje-v-samostojni-drzavi-od-politicnih-procesov-do-procesov-kjer-so-agresorji-jla-oprosceni/)

”A jutri bo Rajko na prvi strani @Delo ? #Neža prihaja domov”

Da v Sloveniji vlada kultura smrti namesto kulture življenja, se vidi tudi v primeru male Neže, kot so jo mediji poimenovali. Če je deklico dr. Rajko Kenda grdo rečeno ‘odpisal’, pa nam je Aleš  Primc (@ales_primc) s tvitom sporočil: ”Vesela novica: Neža se okrepljena vrača domov!” ter pripel povezavo na novico 24KUL.si http://24kul.si/vesela-novica-neza-se-okrepljena-vraca-domov. Si predstavljate? Starša male Neže Zala in Matej Arnolj sta v pismu zahvale med drugim zapisala: ”Takrat je prof. dr. Rajko Kenda na tiskovni konferenci zatrjeval, da sva ‘starša zazibana v lažno upanje, da bi najin otrok lahko živel’. Boj, da smo Neži lahko dali priložnost za življenje, je bil zato težak, saj UKC ni popustil v svoji zmoti, da Neža ni več zmožna nadaljnjega zdravljenja, temveč le lajšanja bolečin. S tako slabo popotnico in takimi diagnozami nam je bila zaprta večina vrat. Zaradi tega je bila edina možnost Nežo umakniti in ji tako dati priložnost.”

Staršem je uspelo. Ob tem pa se postavlja vprašanje, koliko je še takih primerov in doktorjev kend, ki se raje kot s stroko ukvarjajo z ideologijo svojih botrov. Spomnimo se ga, kako se je pod vodstvom Milana Kučana priklečeplazil k Zoranu Jankoviću in ga zasnubil za politično roko. Zato je tvitnil željudin‏ (@xxx24241454): ”Če bi se dr. Kenda toliko ukvarjal s pediatrijo, kot se je z reševanjem vojaka Jankovića, se mu tale Neža ne bi zgodila.” Ne samo, da dr. Kenda ne bo odgovarjal za svoje (ne)dejanje, niti na naslovnice osrednjih medijev ne bo prišel kot tisti, ki je odgovoren za to. Tviterašica Andreja Sum (@SumAndreja): A jutri bo Rajko na prvi strani @Delo? #Neža prihaja domov.”

”Politkomisar v Mercatorju, železnifikacija in sovjetsko zdravstvo. Nihče več ne more trditi, da Miro Cerar ni socialist in ultra levičar.”

In medtem ko oblast sprejema zakon, ki bo ‘pokril’ drugi tir in uzakonil pranje denarja, pa pravosodni hik minister uvaja zakon o kazenskem postopku, ki bi po mnenju profesorjev treh slovenskih pravnih fakultet in strokovnjakov za kazensko procesno pravo slovenski kazenski postopek vodil v skrajno inkvizitorni postopek, podoben tistemu iz leta 1948. Klemenčič je njihova mnenja gladko preslišal, prav tako so njegovi reformi nasprotovali sodniki, tožilci, odvetniki, a tudi njihovih strokovnih pripomb ni upošteval. O tem je pisal tudi spletni portal Nova24TV (@Nova24TV): http://nova24tv.si/slovenija/klemencic-uvaja-inkvizicijski-zakon-o-kazenskem-postopku-podoben-tistemu-iz-leta-1948-ugledni-profesorji-so-ga-opozarjali-a-jih-je-povsem-preslisal/).

Bo tudi Slovenija dobila svoj ‘Lex Agrokor’, da reši Mercator? Odvetnik Ivan Kukar je na shodu Odbora 2014 med drugim opozoril: ”Vztrajno samoprepričevanje, da pri nas ni težav in da je vse OK ter da je vse pod kontrolo, ne bo povzročilo, da bodo težave izginile, temveč ravno nasprotno, da se bodo kopičile in razraščale ter ob prvi resni globalni krizi sprožile podoben zlom države, kot se je pred kratkim zgodil Skupini Agrokor. Bistvo zloma je v tem, da se napetosti dolgo časa kopičijo in nato kar naenkrat nenadoma poči. Če bo v Sloveniji prišlo do zloma, nam ne bo pomagal noben ‘Lex Slovenia’, saj bo pri tem ‘Lex Slovenia’ šlo za stečajni zakon, v katerem bomo največjo škodo utrpeli mali državljani in naši potomci, ki bodo oropani normalne in varne prihodnosti.”

Ali če povzamemo vse vladno dogajanje s tvitom Libertarca (@Libertarec): ”Politkomisar v Mercatorju, železnifikacija in sovjetsko zdravstvo. Nihče več ne more trditi, da Miro Cerar ni socialist in ultra levičar.” In to ultralevičarstvo je razgalil v svoji knjigi tudi Milovan Đilas ‘Novi razred, analiza komunističnega sistema’, kjer med drugim zapiše: ”Zakoni so vedno pisani s stališča potreb ali interesov novega razreda oziroma partije. Uradno morajo sicer zakoni veljati za vse državljane, vendar jih lahko ti uživajo samo pogojno: samo, če niso ‘sovražniki socializma’. Zato komuniste nenehno skrbi, da bodo morda prisiljeni uveljaviti zakone, ki so jih sami napisali. In zato vedno puščajo luknje v zakonih, ki jim potem omogočijo, da jih izigrajo.”

Petra Janša