Pregled tedenskega dogajanja na Twitterju: “Murgelski tožilci niso samo spolitizirani, ampak tudi polpismeni kot 1945”

“Murgelski tožilci niso samo spolitizirani, ampak tudi polpismeni kot 1945.”

”Diskreditacija, likvidacija, če je potrebno tudi fizična,” je dejal Milan Kučan februarja 1994 v Novi Gorici. ‘Modus operandi’, ki ga uporablja režim še danes. Gre za čisto mafijsko-banditski način, pri čemer se uporabljajo ali bolje zlorabljajo vsa sredstva, tudi tista, ki so značilna za demokracijo. Legalno se lahko uzakonjajo nelegalni posli, legalno se lahko ‘pere’ mafijski denar, ‘pluralni’ mediji lahko pišejo laži, pravosodje pa lahko legalno zlorablja zakone za ohranjanje režima. V Sloveniji živimo navidezno demokracijo, na kar nas je partijski šef opozoril že ob nastanku naše ljube Slovenije. Češ, danes vi kar sanjajte svojo demokratično državo, jutri pa bo spet vse po starem, po režimsko. Nadeli si bomo le masko demokracije. Prav zadnja leta lahko vidimo, da Kučanova izjava, ‘danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan’, pomeni nič drugega kot ohranjanje partije na oblasti, tako iz ozadja kot iz ospredja. Ali bolje rečeno, mafija nam je ugrabila državo. Tviterašica Anamarija Novak‏ (@AnamarijaN0vak) je avtorico teh vrstic popravila: ”Draga @petra_jansa – tole ni mafija. Mafija ima svojo etiko. Tole je greznica politično gospodarskega podzemlja, ki duši in onemogoča Slovenijo.” ”Banditi,” torej, jo dopolnim. ”Najslabše vrste. Nikoli niso nič ustvarili, znajo zgolj prerazporejati in krasti tisto, kar so ustvarili drugi. Paraziti in trgovci z močjo.”

Da pa banditi ‘rabotajo’ dalje, potrebujejo formalno oblast in zmago na volitvah. Miro Petek je v svoji kolumni za Nova24TV (@Nova24TV) ugotavljal, da ”glede na to, da je tranzicijska levica že odprla novi list v bogati knjigi napadov na Janeza Janšo, se te volitve tudi bližajo”. Banditska udbomafijska falanga je zdaj že tako predvidljiva in razkrinkana, da je že kar dolgočasna. In strah jih je. Zato so se prek Specializiranega državnega tožilstva (za režim nevarnih ljudi, predvsem iz kroga SDS) ponovno spravili na vodjo opozicije Janeza Janšo. SDT je tako na sodišče vložilo tožbo zoper njega, s katero zahteva odvzem premoženja nezakonitega izvora – po podatkih gre za skoraj 400.000 evrov. ”Volitve so blizu in #murgle spet udarjajo z repom,” se je na dogodek odzval Janez Janša (@JJansaSDS) ter tvitu pripel odgovor, v katerem navaja, da nima za 400.000 evrov premoženja. ”Tak očitek pa naj bi po poročanju nekaterih medijev, znanih po gnilih novicah, name naslovilo tožilstvo. Če to drži (zakaj potem tožilstvo najprej obvesti orodja za medijske umore namesto prizadetih?), potem so tovariši tožilci nedvomno namerno pomešali koledar, številke in osebe,” je zapisal Janša. Spet se ponavlja Patria. Mediji dobijo obtožnice prej kot stranke v postopku. Sistemska korupcija je očitno zaščitni znak slovenskega tožilstva.

Matija Jeglič‏ (@ajitamxy) je tvitnil: ”Naročeno, obskurno in do kraja sprijeno početje organov in medijev, ki jih v pravnih državah imenujejo tožilstvo in MSM.”

Janša nato v nadaljevanju tožilstvo opomni, da je rahlo pozno: ”Skrajni rok za vložitev tožbe je potekel 14. 4. 2015, torej pred več kot dvema letoma.” Tožilstvo se z Janšo seveda ni strinjalo, češ da zakon ne določa roka za vložitev tožbe. Odvetnik Janeza Janše Franci Matoz meni, da je ”taka tožba očitna zloraba instituta z namenom diskreditacije gospoda Janeza Janše”. “Razlaga državnega tožilstva je nedoumljiva,” pa ocenjuje nekdanji ustavni sodnik in strokovnjak za kazensko pravo Mitja Deisinger, ki je Zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora (ZOPNI) obravnaval na Ustavnem sodišču RS, ko je bil ta še v proceduri, in za tožbo tožilstva dejal, da tudi zanjo veljajo prekluzivni roki, določeni v 17. in 18. členu.

Janša zato v zapisu pod tvitom opozori na mafijsko delovanje slovenskega tožilstva, ki ne preganja resničnih lopovov, ampak služi kot njihova podaljšana roka za preganjanje političnih nasprotnikov: ”Verjetno pa so tovariši tožilci poleg koledarja pomešali tudi številke in osebe. Janez Janša nima 400 tisoč evrov nezakonitega premoženja. Ima pa Milan Kučan v lasti nekoč državno hišo v Murglah, ki je bila v času nakupa vredna 400 tisoč evrov več, kot je zanjo plačal. Fišer, Jenull in Pintar so imeli najbrž v mislih Kučana, ki je slovenskim delavcem ukradel za 400 tisoč evrov premoženja samo v tem primeru.” Opozoril je tudi na šefa pravosodja Gorana Klemenčiča, ki je že znan po svojih nezakonitih poročilih in spornih odločitvah: ”Pa na sodstvo ministra hic Klemenčiča so tovariši tožilci pomislili, saj je za obnovo svojih graščin prejel za cca. 400 k € nepovratnih sredstev (beri: denarja iz vaših davkoplačevalskih žepov). Pa desetkrat toliko iz zajetnih pogodb z državnimi podjetji, ki jih nadzoruje vlada hic ministra.” Nato Janša tožilce malo povpraša o prioritetah: ”Posebnih težav pa tovariši tožilci nimajo samo z zamenjavo oseb in koledarja, ampak tudi s številkami in prioritetami. Janez Janša nima za 400 k € nezakonitega premoženja, so pa murgelski banksterji v dveh ropih državnih bank v roku 20 let Slovencem ukradli za več kot 4.000.000.000 evrov premoženja. Velikokrat po 400 k € so morali tako ali drugače plačati posameznim sodnikom in tožilcem, da za te največje rope v slovenski zgodovini kljub očitnim, nedvoumnim dokazom ni bil še nihče niti obtožen, kaj šele obsojen. Skrajni čas je, da izsušimo to močvirje.”

Naj k temu dodamo tvit Fidela Krupića (@Krupic): ”Toliko gnojnice, kot so jo zlili na Janšo in družino, in da je uspel vse to pretrpeti in ostati normalen … Jasno in glasno – VSAKA MU ČAST!”

”Medtem ko bo dr. #Novič v priporu, bo tožilka verjetno kje jadrala s Tošić&co. #elita not. Mafija.”

V tem tednu pa je še vedno odmevala grozljiva sodba sodnice Špele Koleta v primeru Novič. V spregi tožilstva, jasno specializiranega, za posebne primere in parapolicije, je potrdila konstrukt, ki se je pripravljal že veliko prej. O tem primeru se je govorilo na shodu Odbora 2014 (@odbor2014), kjer je vztrajnica Iva Pavlin Žurman razgalila omenjeni konstrukt in razložila vztrajnikom, zakaj je dr. Novič nedolžen. Med drugim je dejala: “Proces proti Noviču je bil voden z namenom obsodbe. Pripravili so ga pravi morilci Jamnika. Ne tisti direktni, ampak indirektni.”

Odziv na obsodbo dr. Noviča na 25 let zaporne kazni, ki sicer še ni pravnomočna, pa je objavil tudi Radio Ognjišče (@RadioOgnjisce). ”Novič ostaja v priporu, na Pahorja in nadškofa Zoreta v zvezi s primerom naslovljeno odprto pismo,” so tvitnili in pripeli povezavo na novico, kjer so objavili odprto pismo kristjana in državljana Petra Križnika. Slednji je med drugim poudaril, sta Pahor in nadškof Zore vsak na svojem področju branitelja pravičnosti, svobode in nedotakljivosti človeškega življenja, zato upa, da bosta zastavila svoj vpliv za ohranitev izginjajoče pravne države. Opozoril je, da je v sodnem postopku proti dr. Noviču, ki je trajal več kot dve leti in pol, prišlo do resnih kršitev. Spomnil je, da je sprva še kazalo, da bo Koleta dr. Noviča oprostila. A ocenil je, da tega ali ni zmogla ali ni smela. Kot je dodal Križnik, je v svojo odločitev skoraj dobesedno vnesla obtožnico, ki jo je visok policijski uradnik sestavil že nekaj dni po zločinu, ter ob tem prezrla, da ima dr. Novič alibi, da ga ni na nobenem posnetku videokamer v času zločina, da je bila izvedba zločina ekipno delo, da se časovnica dogajanja ne ujema ter da so forenzično poročilo našega sodnega izvedenca kot glavni dokaz ovrgli kar štirje tuji in en domač strokovnjak. Križnik se je vprašal, ali so sodišča s sodniki, tožilci in sodnimi izvedenci vred potemtakem v Sloveniji sploh še potrebna ter tudi, ali je v naši državi in skupnosti res mogoče obtožiti kogarkoli za karkoli ter ga brez dokaza o krivdi poslati na križ.

Tudi avtorica tega prispevka (@petra_jansa) je za Radio Ognjišče pokomentirala obsodbo in spomnila na izjavo mednarodne opazovalke za človekove pravice iz ZDA Michelle Laur Kling, ki je za tednik Demokracija (@Demokracija1) takoj po izreku sodbe dejala: “Še vedno sem v šoku zaradi sodbe, ki jo je izrekla sodnica. Ne morem verjeti, da je dr. Noviča po izpustitvi iz pripora decembra lani zaradi pomanjkanja dokazov obsodila na 25-letno zaporno kazen. Kaj se je spremenilo od takrat, da je morala zdaj razglasiti njegovo domnevno krivdo? Kako je lahko nekdo obsojen brez enega pravega dokaza proti sebi? Ko sem videla, kaj se je dogajalo na sodišču, imam resen namen, da spravim vaš pravosodni sistem na višja sodišča, evropska, mednarodna, karkoli bo že treba narediti, da se ljudem vrne pravica in, kar je najpomembnejše, dr. Noviču, ki je bil pod čustvenim pritiskom od začetka sojenja.” Mednarodna opazovalka iz ZDA je po besedah avtorice tega prispevka povedala, da v vseh letih, odkar pomaga na različnih sodiščih, še ni doživela nekaj tako nezaslišanega in neupravičenega.

Strinjati se je z odvetnikom Jožetom Hribernikom, ki je sodbo označil za pravosodni poraz, kot je tudi sodni poraz to, da se kriminalci tipa Balkanski bojevnik branijo s prostosti, saj so verjetno prenevarni, da bi jih priprli. Še vedno pa sodnici Andreji Sedej Grčar ni do resnice v zadevi Balkanski bojevnik, saj noče poklicati enega od njihovih pajdašev v Urugvaj, da bi kot zaščitena priča, kar bi se po zakonu moralo zgoditi, razgalil celotno delovanje te največje mafije na svetu, ki je v Evropo s podmornicami znala pretihotapiti 30 ton kokaina mesečno v vrednosti devetih milijard evrov! Kaj in koga vse se je s tem denarjem plačevalo? Je ta nelegalni denar šel za terorizem?

In ko smo že pri balkanskih bojevnikih in umoru nekdanjega direktorja Kemijskega inštitutu. Boštjan M. Turk (@m_bostjan) je v svoji kolumni v reviji Reporter (@RevijaReporter) zapisal: ”Politična obsodba dr. Noviča glede na višino kazni de facto pomeni vnovično uzakonitev smrtne kazni.” V omenjeni kolumni z naslovom ‘Med pižamo in trenirko’ se je pravilno spraševal: ”Kaj pa če se je šel (Janko Jamnik, op. p.) kakšen posel v zvezi z Balkanskim bojevnikom? Kemijski inštitut naj bi omogočal čiščenje nekaterih mamil, predvsem kokaina. Sodišče je to sled ustilo v nemar.” Avtorica teh vrstic (@petra_jansa) je pripomnila: ”O čiščenju kokaina je govoril tudi b. bojevnik A. Martinčić.” In ”medtem ko bo dr. #Novič v priporu, bo tožilka verjetno kje jadrala s Tošić&co. #elita not. Mafija,” je še tvitnila (@petra_jansa).

Sicer pa, kot je na shodu Odbora 2014 dejal glavni urednik Nove24TV Miro Petek (@miro5ek): ”Na živce jim gredo ljudje, ki so vztrajni, ki se ne pustijo kupiti, preslepiti.” Tudi tviteraši.

»Civilizacija se je začela, ko je človek pokopal človeka, živali se ne pokopljejo. V Slo se je zgodilo, da je oblast na ravni živali.”

Medijsko prezrta pa je bila javna tribuna v organizaciji z naslovom ”Slovensko pravosodje v samostojni državi – od političnih procesov do procesov, kjer so agresorji (JLA) oproščeni”, ki je potekala v prostorih Muzeja slovenske osamosvojitve v Ljubljani. Gostje javne tribune so bili minister osamosvojitvene vlade in nekdanji odvetnik Ingo Falk Pasch Wallersberg, poslanec Državnega zbora RS Vinko Gorenak in predsednik Odbora 2014 Aleš Primc. Še dobro, da obstaja Twitter (ter Nova24TV in Demokracija).

Takole so se nizali tviti Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (@VSO_Slovenija):

”Dr. Vinko Gorenak: Vsem sodnikom, ki so kršili človekove pravice, je potrebno pokazati vrata.”

”V vseh postopkih, ki tečejo zoper poveljnike JLA, niti en agresor JLA ni bil obsojen. Zgleda, kot da smo 1991 imeli agresijo brez agresorja.”

‘Ingo Pasch: Po mestu stojijo kipi najhujših zločincev Kidriča, Kardelja, z vojaško častjo pa smo obnovili kip I. M. Mačka.”

”Pasch: Kot otrok sem bil v komunističnem koncentracijskem taborišču. Z bratom sva preživela zahvaljujoč Poljakinji, ki nama je metala kruh.”

”Pasch: O primeru oprostitve agresorjev Trimfunoviča in Popova v G. Radgoni. Vložil sem obtožbo zoper tožilca Bejeka, vodjo tožilstva v MS.”

”Pasch: Preletavanje agresorskih helikopterjev za prenašanje orožja z oznako Rdečega križa je bilo kaznivo, generalmajor JLA pa je bil oproščen.”

”Pasch: Pri našem sodstvu se pojavlja nerazumljivo stališče, da je jugovojska v Sloveniji bila upravičena.”

”Primc o rezultatih dela Odbora 2014: Včasih se rezultati, kot je naš boj za pravico v pravosodju, ne poznajo takoj. Vztrajati je potrebno.

Aleš Primc: Pomemben uspeh je kadrovski dosežek, da imajo v sedanji sestavi ustavni sodniki vsi pod 50 let.”

”Primc: Naprej moramo gledati z optimizmom, podpiram delo I. Pascha in da se uredijo povojne tematike. Odnos do mrtvih je temelj civilizacije.”

”Primc: Civilizacija se je začela, ko je človek pokopal človeka, živali se ne pokopljejo. V Slo se je zgodilo da je oblast na ravni živali.”

”Primc: Preteklost nas bo vlekla k tlom, dokler je ne uredimo. Mrtve je potrebno pokopat. Zločin se ne izplača, tega se je potrebno zavedati.”

”Gorenak: 2016 DZ soglasno proti kandidatki odvetnici, ki je bila imenovana za višjo sodnico. To je 1. primer, da poslanci niso potrdili sodnika.”

”Gorenak: V sodstvu ni odgovornosti. V Nemčiji mora sodnik v primeru škode krive sodbe sam povrniti stroške oškodovancu.”

”Gorenak: Narediti je treba register sodnikov in sodb ter vzpostavit mehanizem, da imajo možnost napredovanja sodniki z najmanj sporni sodbami.”

”Primc: V SLO sodniki s svojim delom povzročajo, da zaupanja v sodstvo ni več. Z zmago na volitvah moramo povrnit zaupanje v pravosodje.”

”Če pravosodja ne bomo uredili, se bo zlomilo zaupanje v pravosodje. Ljudje bodo začeli jemati pravico v svoje roke, kar pa nam ni v interesu.”

”Od stavka Sodbe sodišč se ne komentira javno, ampak se spoštuje smo prišli do stavka Dolžnost naša je, da kritiziramo, če se ne strinjamo.

”Gros: Potrebna bo revizija procesov in plačilo odškodnin in javno opravičilo prizadetim v postopku.”

”Gros: V Argentini so mi zgroženo rekli: A ta zločinec Bučar je sedaj predsednik DZ, ki je v Pliberku 1945 beguncem na vagonih kradel ure.”

Beseda pa je tekla tudi o volitvah 1990. (Več si lahko preberete http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/slovensko-pravosodje-v-samostojni-drzavi-od-politicnih-procesov-do-procesov-kjer-so-agresorji-jla-oprosceni/)

”A jutri bo Rajko na prvi strani @Delo ? #Neža prihaja domov”

Da v Sloveniji vlada kultura smrti namesto kulture življenja, se vidi tudi v primeru male Neže, kot so jo mediji poimenovali. Če je deklico dr. Rajko Kenda grdo rečeno ‘odpisal’, pa nam je Aleš  Primc (@ales_primc) s tvitom sporočil: ”Vesela novica: Neža se okrepljena vrača domov!” ter pripel povezavo na novico 24KUL.si http://24kul.si/vesela-novica-neza-se-okrepljena-vraca-domov. Si predstavljate? Starša male Neže Zala in Matej Arnolj sta v pismu zahvale med drugim zapisala: ”Takrat je prof. dr. Rajko Kenda na tiskovni konferenci zatrjeval, da sva ‘starša zazibana v lažno upanje, da bi najin otrok lahko živel’. Boj, da smo Neži lahko dali priložnost za življenje, je bil zato težak, saj UKC ni popustil v svoji zmoti, da Neža ni več zmožna nadaljnjega zdravljenja, temveč le lajšanja bolečin. S tako slabo popotnico in takimi diagnozami nam je bila zaprta večina vrat. Zaradi tega je bila edina možnost Nežo umakniti in ji tako dati priložnost.”

Staršem je uspelo. Ob tem pa se postavlja vprašanje, koliko je še takih primerov in doktorjev kend, ki se raje kot s stroko ukvarjajo z ideologijo svojih botrov. Spomnimo se ga, kako se je pod vodstvom Milana Kučana priklečeplazil k Zoranu Jankoviću in ga zasnubil za politično roko. Zato je tvitnil željudin‏ (@xxx24241454): ”Če bi se dr. Kenda toliko ukvarjal s pediatrijo, kot se je z reševanjem vojaka Jankovića, se mu tale Neža ne bi zgodila.” Ne samo, da dr. Kenda ne bo odgovarjal za svoje (ne)dejanje, niti na naslovnice osrednjih medijev ne bo prišel kot tisti, ki je odgovoren za to. Tviterašica Andreja Sum (@SumAndreja): A jutri bo Rajko na prvi strani @Delo? #Neža prihaja domov.”

”Politkomisar v Mercatorju, železnifikacija in sovjetsko zdravstvo. Nihče več ne more trditi, da Miro Cerar ni socialist in ultra levičar.”

In medtem ko oblast sprejema zakon, ki bo ‘pokril’ drugi tir in uzakonil pranje denarja, pa pravosodni hik minister uvaja zakon o kazenskem postopku, ki bi po mnenju profesorjev treh slovenskih pravnih fakultet in strokovnjakov za kazensko procesno pravo slovenski kazenski postopek vodil v skrajno inkvizitorni postopek, podoben tistemu iz leta 1948. Klemenčič je njihova mnenja gladko preslišal, prav tako so njegovi reformi nasprotovali sodniki, tožilci, odvetniki, a tudi njihovih strokovnih pripomb ni upošteval. O tem je pisal tudi spletni portal Nova24TV (@Nova24TV): http://nova24tv.si/slovenija/klemencic-uvaja-inkvizicijski-zakon-o-kazenskem-postopku-podoben-tistemu-iz-leta-1948-ugledni-profesorji-so-ga-opozarjali-a-jih-je-povsem-preslisal/).

Bo tudi Slovenija dobila svoj ‘Lex Agrokor’, da reši Mercator? Odvetnik Ivan Kukar je na shodu Odbora 2014 med drugim opozoril: ”Vztrajno samoprepričevanje, da pri nas ni težav in da je vse OK ter da je vse pod kontrolo, ne bo povzročilo, da bodo težave izginile, temveč ravno nasprotno, da se bodo kopičile in razraščale ter ob prvi resni globalni krizi sprožile podoben zlom države, kot se je pred kratkim zgodil Skupini Agrokor. Bistvo zloma je v tem, da se napetosti dolgo časa kopičijo in nato kar naenkrat nenadoma poči. Če bo v Sloveniji prišlo do zloma, nam ne bo pomagal noben ‘Lex Slovenia’, saj bo pri tem ‘Lex Slovenia’ šlo za stečajni zakon, v katerem bomo največjo škodo utrpeli mali državljani in naši potomci, ki bodo oropani normalne in varne prihodnosti.”

Ali če povzamemo vse vladno dogajanje s tvitom Libertarca (@Libertarec): ”Politkomisar v Mercatorju, železnifikacija in sovjetsko zdravstvo. Nihče več ne more trditi, da Miro Cerar ni socialist in ultra levičar.” In to ultralevičarstvo je razgalil v svoji knjigi tudi Milovan Đilas ‘Novi razred, analiza komunističnega sistema’, kjer med drugim zapiše: ”Zakoni so vedno pisani s stališča potreb ali interesov novega razreda oziroma partije. Uradno morajo sicer zakoni veljati za vse državljane, vendar jih lahko ti uživajo samo pogojno: samo, če niso ‘sovražniki socializma’. Zato komuniste nenehno skrbi, da bodo morda prisiljeni uveljaviti zakone, ki so jih sami napisali. In zato vedno puščajo luknje v zakonih, ki jim potem omogočijo, da jih izigrajo.”

Petra Janša

 • Krtača17

  No a vidite desni? Do pondelka zjutri morte tale spis obnovo znat na pamet. Če ne bojo slabe ocene. Tako da takoj po kavici sledi učenje.

  • tarantela

   Najprej majo pa vaje z berglami, zaenkrat ob tejle glasbi, dokler ne najdejo kakšnega komponista:

   https://www.youtube.com/watch?v=soxNoLoPMp4

   • Mico Mitic

    Ni strahu. Edini tekst ki ga mora Slovenec poznati je, levičarji so družbeni odpadki. Ampak to tako vsak sam spozna skozi življenje.

    • tarantela

     V levem sistemu je bilo zgrajeno vse, kar so v sedanjem pokradli in sprihvatizirali. Pa povej, kaj je Janša zgradil v letih 2004-2008, ko je bil na vladi. Kolikor vem, je samo kredite najemal, čeprav so bila to leta debelih krav, se pravi recesija je prišla ob koncu njegovega mandata.

     • sprehajalec

      Še povej kdo je pokradel pa sprivatiziral. Zgrajeno je bilo pa na puf v prejšnjem sistemu pa možno je bilo, ker je bila povprečna plača 300 mark.

      Sedaj se pa vprašaj, kako imaš ti naprimer lahko absolutno 6x višjo penzijo, kot si pa plače zaslužila, pa 12x višjo kot si nekoč v tistih 20 letih zaposlitve odvajala za penzijo? Pa če odštejeva tisto inflacijo, kjer je tvoj prispevek kopnel z dodajanimi ničlami. Zato ti pa vnuk službe ne bo dobil, zaradi takšnik kot si ti…

     • tarantela

      Ja, si pozabu prištet dodatek za spomenico…

     • tramal

      Kako moreš biti tako glup.Ko je Janša prišel na oblast so nas komunisti zapufali za osm miljard.Ko je janša čez štiri leta zgubil volitve je ostalo pri osmih miljardah .Od takrat pa do danes pa so nas komunisti zapufali za triintrideset miljard,se pravi za deset rodov vnaprej.Tebi zgleda nikoli ne bo jasno.

     • janez cepec

      ma glup si ti, Buksl naumn, najprej je začeu Žalostna Sova pufe jemat, tajkune devat, pa javni sektor filat s svojimi koštruni. res pa je, de so ostale vlade to raboto nadgradile u nulo

     • Olga

      Saj je škoda energije za omejence! Zunaj ima Kučan z Udbo nakraden Slovenski denar, ki gre v stotine miljard!

     • tramal

      Imaš prav.Prej bi oslu dopovedu kot pa tem komunističnim omejencem.

     • sodnikisozločinci

      V levem sistemu je bilo pokradeno vse kar so pridni ljudje ustvarili v “gnili kapitalistični Jugoslaviji in Avstriji”. Nekaj od tega celo komunistom ni uspelo uničit in je dočakalo “osvoboditev”. Sicer pa je bil moto takratnega življenja Titov izrek: Malo kradi, malo laži, i pošteno živi.

  • janez cepec

   ti pa si optimist. do kerga pondelka, a čez pou leta. še to ne vem, če jim bo uspel

 • moat

  Res so volitve že pred vrati, populizem se krepi. Na obeh straneh!

  • komar marko

   In kako se populizem krepi na desni strani. S SODBAMI, z mediji, ki so v 90 % v rokah TEKOVIN. Pojasni!

   • moat

    Janša postaja vedno glasnejši (njegovi privrženci pa itak), Murgle pa molčijo, toda očitno v ozadju pospešeno delujejo :).
    Kaj ko bi ti enkrat pojasnil, da ni desnega populizma. Čeprav je desnega populizma v EU vedno več, predvsem v tem času, ko so (bodo) v več državah volitve. Zdaj je na vrsti Francija. Vpiši v google desni populizem (ali pa levi) pa boš videl koliko je o tem napisanega. Tvojo razlago pa bi kljub temu rad prebral.

 • lauraas

  Pa tako očitno je že, vedno več si upajo!

 • Fireblade

  tako je, ko državo ugrabijo komunisti in čefurji še kar naprej delajte z njimi v rokavacah strpnost je največji nateg trenutnega časa.

  • montyamp

   STRPNOST MED UDBOOTROCI = = = SAMOMOR

 • Anton

  ne gre toliko za polpismenost, kot tudi pomanjkanja logike, kar me navsezadnje pri levakih niti ne čudi pretirano. že sami komentarji na mmcju, siolu in ponekod drugod, so pravi odraz bistroumnosti levakov

  sarkazem press

  • skrajna resnica

   več kot 70 let negativne selekcije pusti posledice

   • Anton

    ti potrdim, ni kaj

 • antimur

  Celotno tožilsko in sodno vejo oblasti je potrebno poslati v tri PM. Če je kdo med njimi, ki mu gre takšno sodstvo na jetra, ja prav tako kriv kriminalnega kučanističnega sojenja, ker se ne odzove s protestom. Vsa čast višji tožilki Kotnikovi, ki ima več jajc kot vsi kučanistični pizduni in pizde.

 • VERZIFIKATOR

  Pred vrati hiše sramote

  VHOD V DEŽELO PRAVLJIC

  »Sezam gora, daj, odpri se,«
  je razbojnik ménda vzkliknil,
  od začudenja pa kriknil
  tisti, ki se tamkaj skril je.

  Tisti bil je Ali-Baba,
  če spomin me še ne vara,
  vse pa skupaj zgolj prevara,
  pač za lahkoverne vaba.

  Vrata v Sezam so široka,
  vhod v deželo pravljic svét,
  kamor hodijo se gret
  bolj živinčeta visoka.

  Za navadne vse ljudi
  pravljica se zunaj neha,
  Sezam pa je zanje keha,
  iz katere se kadi.

  Neka druga taka vrata
  si za hrbtom ogledujem
  in pozorno opazujem,
  kakšna pride ven kravata.

  Pa iz Sezamove gore
  komaj kdaj se kaj priplazi
  in s pogledom te oplazi,
  več kot to mendá ne zmore.

  Jezni, besni so pogledi
  najbolj ženskega svetá,
  ki tu skozi pribezlja,
  v glavnem pa obrazi bledi.

  Pravljičnega nič ni čara,
  sezamovskega zaklada,
  zgolj puščobnost tukaj vlada,
  ki resničnosti ne mara.

  Ne pojavi se nobena
  znana pravljična figura,
  nič skrivnostna ni vizura,
  vila kakšna, žalik-žena.

  Ah, ljudje, bolj pozno zbrani
  znašli smo se tu pred vrati,
  naj rečeno bo med brati,
  akti vsi so odigrani.

  Pravljicam več ne naseda
  niti dete nedoraslo,
  le za četico razpaslo
  tu se notri še razpreda.

  Se razpreda, izmišljuje
  pravljice prav neverjetne,
  res prozorne, neokretne,
  nestrokovno se jih kuje.

  Ker živ krst jim ne verjame,
  notri se le jeza kuha
  in po takšni jedi bruha,
  ker nihče se ne ujame.

  Ne ujame, ne verjame
  pravljicam slabo skrojenim
  amatersko prikrojenim,
  resno jih nihče ne vzame.

  In zato je takšna jeza,
  ko kdo skozi vrata švigne,
  besno rita, z glavo migne,
  kajti trga se naveza.

  Tista v svetu domišljije,
  ki po hiši jezno blodi,
  ker v slepoti ne presodi,
  da je konec polomije.

  Svet zunánji ne verjame
  pravljicam slabo skovanim
  in tovarišem zlaganim
  zadnje s tem orožje vzame.

  Pravljicam zdaj čar ugaša,
  več ne služijo namenu,
  ampak v ljudstva se imenu
  le brezvredna laž razglaša.

  Takšna laž se ne razplete
  kakor pravljica ugodno,
  se z lažjo konča usodno,
  ko se končno ji uprete.

  Najmanj konec bo ugoden,
  kar se vonja tu na pragu,
  pravljica odšla bo k vragu,
  če razplet bo mimosoden.

 • montyamp

  Potomci gozdnih skrivačev , ki so med WW2 jurišali po hlevih kleteh in shrambah domobrancev , se borili edino z bolhami in ušmi , klali slovensko prebivalstvo za lažjo uzurpacijo oblasti ,
  DANES S POLNIMI HLAČAMI SMRADIJO PO KRIVOSODJU .
  Revolucionarno murglosrbsko pravo na balkanistansko bojevniški način .
  KRI NI VODA .
  GORJE NARODU , KO PRIDE NEPISMENI HLAPČEVSKI MORILEC NA OBLAST .

 • Olga

  Edina rešitev iz greznice, v kateri se nahaja Slovenija s to komunistično vlado, so volitve! Volitve so naša pravica in obveznost! Vsi na volitve in naženimo levake!

 • Janez

  Dober dan !
  Vsem skupaj !

  S spodnjim zapisom od gospoda “montyampa” –
  SE ABSOLUTNO STRINJAM !

  Večkrat sem že pisl tu na taem ok portalu –
  – DA SO NAŠE ŠOLE PO DIKTATU EX KP, ZK ZLOBNEŽEV !
  POŠKODOVALE DUŠE IN TUDI REALNO INFORMIRANOST – CELIH GENERACIJ OTROK IN MLADINE !

  Zlasti !
  T.i.
  “DOMOBRANCI ”
  – ALI Z REALNIM IN LEPŠIM IMENOM POVEDANO: – “BRANILCI SLOVENSKIH DOMOV”
  PRED
  ZAČETNIMI, ZLONAMERNIMI IN BRUTALNO NESODNO MORILSKIMI !
  KPS STALINISTI – KPS BRTALNIMI VOSOVCI IN ENAKIMI KPS STALIN T.I. “”PARTIZANI”
  DA
  TOREJ –
  “BRANILCI SLOVENSKIH DOMOV” – SI VSEKAKOR ZASLUŽIJO – JAVNO – R E H A B I L I T A C I J O !
  Nikakršni
  “zlobni demoni” namreč niso – bili !
  Prej bi se dalo reči, da so bili “zlobni demoni ” izzivalci – KPS ZLONAMERNI SLO STALINISTI !
  Slo
  “domobranci”
  so namreč – bili – le
  UPRAVIČENI IN V SAMOOBRAMBO TUDI PRIMORANI
  branitelji slovenskih domov” – svojih življenj, življenj svojih otrok in domačih !
  ter svojega večinoma – pošteno pridobljenega imetja !
  Bili so ?
  Z NARAVNIM PRAVOM DO SAMOOBRAMBE UPRAVIČENI !

  BRANITELJI SVOJIH DOMOV ! Predvsem to ! Zato – REHABILITIRAJMO JIH, URADNO !
  V
  Življenju !
  – pošten biti – do sebe in do drugih – je že treba – biti. Pravim jaz ! L.r ex ok knjižničar JANEZ KOMENDA

 • xtc

  O vsej tej godlji velja zapisati nekaj kar velja tako za leve kot desne politike:
  Mercator ni nikakršna družba posebnega pomena za Slovenijo in je v zasebnih rokah torej nima država kaj posegati vanjo;oz utegne biti ustavn sporno:Mercator ima pač lastnika;ki bo dobil novo upravo le ta pa bo nato odločil kaj z njim; ali ga bo prodal ali pa dal v stečaj:
  Državo tudi ne briga kako lastnik ravna s svojim premioženjem dokler izoplnjuje vse z zakonom določene obveznosti:
  Lastnik lahko Mercator tudi preprosto likvidira očitno nekateri težko razumejo;da lastnik z lastninopočne kar hoče:Zelo verjetno bo pri Mercatorju prišlo do krčenja in racionalizacije in verjetno tudi odpuščanja:
  Seveda pa teze ne vzdrži teorija;da če propade Mercator propade slovenski kmet in prehrambena industrija:
  Gre zanavadno laž;kajti dober izdelek ;če je iskan ga bo vsak trgovec uvrstil v prodajo_da je temu tako se je pokazalo pri Lidlu inHoferju;ki sta hitro doumela ;da z nekimi sumljivimi znamkami ne bo šlo in sta raje zamenjala le te za slovenske ali kvalitetnejše:Torej teorija ne drži vode:Nobene potrebe ni za tem ;da bi moral bitiMercator slovenski;če ga bo lastnik prodajal bo verjetno zadevo kupil resen nov lastnik:Enako bi morali prodati tudiTUŠ ZFDAVNAJ:sEVEDA PA BODO VERJETNO DOBAVITELJI POPUŠILI ZNATNE KOLIČINE DENARJA PRI aGROKORJU;SEVEDA PA UTEGNEJO PRI Tušu še več:Seveda so to stvari poslovanja in tveganja:Če greš v tvegane posle pač moraš računati na tveganje ali pa previdno odstopiš od njih:Karkoli je že nobene potrebe ni za tem ;da bi bilo nujno ;da sta Mercator aliTUŠ V SLOVENSKIH ROKAH_DOBI NAJ JU LE DOBER LASTNIK OSTALO JENEPOMEMBNO IN SE UREDI SAMO PO SEBI:

 • sodnikisozločinci

  Demokracija v Sloveniji? Kje? Verjetno sem zamudil nekaj, cela država je en velik ponaredek, nikoli ni bila demokratična. Edina država v Evropi, ki lahko trdi, da je, je Švica, in morda do neke mere zdaj, Islandija. Večina parlamentov in vlad v Evropi so pokvarjene mafijske združbe poklicnih zločincev, ki se pretvarjajo, da so njihove države pravne, nič drugega. Pravosodje, ki kakor slovensko zaščiti klavce stotisočev nedolžnih ljudi, ni nič drugega kot zločinska organizacija plačanih morilcev genocidnega režima. Ti plačani morilci pa so državni tožilci, vrhovni in ustavni sodniki, ki vsem znanih komunističnih zločincev Mačka, Zdenke Kidrič,… niso niti obtožili, kaj šele obsodili zaradi genocida nad slovenskim narodom, predsednik Ustavnega sodišča Ernest Petrič se je v posmeh žrtvam genocida celo udeležil neokomunističnega zborovanja v Stožicah https://www.youtube.com/watch?v=EOACNF6VwNc.

  To pišem iz zaničevanja in prezira do slovenskih pravnikov, tožilcev in sodnikov, dokaz da imam prav pa je ta, da me ta drhal izrodkov človeške družbe ne toži. Če ne verjamete, pošljite moj komentar na http://www.dt-rs.si/sl Zvonku Fišerju. Me zanima, prav res, če njihovega čuta za pravičnost niso žalili komunistični serijski morilci, ki so se svobodni in spoštovani sprehajali v javnosti, če se niso spotikali ob trupla zverinsko umorjenih nedolžnih ljudi, zakaj se ne bi spotaknili ob moje zaničevanje in prezir do pripadnikov najkrvoločnejše zločinske bande v sloveniji, pravosodja? Zvonko Fišer, vampir, napij se moje krvi, da ti ne bo treba hodit lizat kamne v Lajše!

 • Janez

  S shodi !
  PRED VRH. SODIŠČEM !
  VSEKAKOR NADALJUJMO !
  Problemov, tem za obravnavo – bo vedno dosti.
  Ex KP, ZK – ji
  IN NJIH NASLEDNIKI – SO ZA OBILJE – PROBLEMOV – DOBRO POSKRBELI ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • garfi

  tudi na proteste za osvoboditev dr. Noviča bom hodil
  zaprli so ga brez trdnih dokazov

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!