Premier Janša madžarskemu kolegu Orbánu na srečanju na Bledu predal listino in spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covid-19

Madžarski premier Viktor Orban in slovenski premier Janez Janša na Bledu. (Foto: Kabinet predsednika vlade)

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na Bledu sestal z madžarskim premierom Viktorjem Orbánom. Spregovorila sta o odnosih med državama ter tesnem vsestranskem sodelovanju med državama.

Navkljub temu, da je letošnji, že 15. blejski strateški forum končan, še vedno potekajo bilateralna srečanja med voditelji držav. Tako sta se danes sešla slovenski premier Janez Janša in madžarski premier Viktor Orbán.

Kakor so sporočili iz kabineta predsednika vlade sta Orbán in Janša spregovorila o odnosih ter tesnem vsestranskem sodelovanju med državama.

Madžarski premier Viktor Orban in slovenski premier Janez Janša na Bledu. (Foto: Kabinet predsednika vlade)

Premier Janša je ob zaključku pogovora, Orbanu izročil listino in spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covid-19.

Foto: Kabinet predsednika vlade

Janša se je ob tej priliki Orbanu tudi zahvalil za vso nesebično pomoč in solidarnost, ki so Madžari pokazali v času najhujše koronakrize. Kakor smo poročali na Nova24TV je v začetku aprila 2020 v Slovenijo prispela pošiljka milijona kirurških mask ter 200 tisoč zaščitnih mask tipa FFP2, ki jo je Sloveniji dostavilo letalo madžarske vlade. Madžarska vlada pa je takrat pomagala tudi z vračanjem Slovencev iz ZDA.

Ivan Šokić