fbpx

Premier Janša: “Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo.”

Predsednik vlade RS Janez Janša. (Foto: epa)

Predsednik Vlade Janez Janša se je odzval na poizvedovanja novinarja POP TV ali gospodarski minister Zdravko Počivalšek “v luči zapletov pri nabavah”, z drugimi besedami aferami, ki so jih zrežirali opozicijski mediji v tandemu s pristaši leve politične opcije, še uživa njegovo zaupanje. Janša je pri tem poudaril, da se je kupovalo vse kar je bilo možno dobiti kar najhitreje in je ustrezalo vsaj osnovnim standardom. Tako so počele in še vedno počnejo tudi druge države članice Evropske unije.

“Ali predsednik vlade g. Janez Janša v luči zapletov pri nabavah protivirusne zaščitne opreme in ventilatorjev še zaupa ministru g. Zdravku Počivalšku?” je zanimalo novinarja POP TV, Anžeta Božiča.

“Da,” je odvrnil Janša. “Kupovalo se je vse, kar je bilo mogoče dobiti čimprej in kar je ustrezalo vsaj osnovnim standardom. Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo.”

Pri tem je Janša izpostavil, da sta bila najpomembnejša faktorja pri dobavi rok in zanesljivost. “Z vsako dobavo se je vsem nam odvalil velikanski kamen od srca.”

V pogovoru s prvo damo slovenskega protokola Ksenijo Benedetti je Janša povedal da je Vlada pripravila poročilo, ki bo naslednji teden v poslanskih klopeh. Ministra Počivalšek in Matej Tonin sta ključne podatke želela predstaviti v oddaji Tarča na RTV Slovenija, a jima voditeljica oddaje Erika Žnidaršič tega ni dopustila.

Vlada Marjana Šarca je npr. za edini naročeni ventilator pred 13.3.2020 plačala 49.154 evrov, povprečna cena za ventilatorje po prevzemu nove Vlade RS pa je znašala 33.880 evrov,” je v pogovoru razkril Janša. “Razlika v teh cenah pojasni motiv prvorazrednih dobaviteljev in njihovih medijskih ter PR izpostav za napade na ministra Počivalška.”

 

Ivan Šokić