fbpx

Preplah v Piranu! Rdeča kobra prestrašila domačine in turiste!

Foto: twitter

Ena izmed sprehajalk na piranskih ulicah si najbrž ni mislila, da bo na pločniku naletela na afriško strupenjačo. Čeprav bi verjetno večina ob takšni najdbi zbežala in o tem le obvestila policijo, pa je ženska zbrala pogum, jo obvladala ter nato obvestila Policijsko upravo Koper.

Policijska uprava Koper je bila obveščena, da je presenečena sprehajalka kačo v soboto ugledala pred eno izmed trgovin v Piranu. Ženska je kačo slikala, jo s pomočjo palice spravila v škatlo in jo predala herpetološkemu društvu Kačofon.

Foto: Twitter

V sosednji stavbi je bila razstava strupenjač
O najdi strupenjače, za katero se smatra, da je rdeča kobra, je bila poleg policije obveščena tudi dežurna veterinarska inšpektorica. Marsikdo bi se vprašal, kako je to mogoče, da se na piranskih ulicah znajde afriška strupenjača? Odgovor pa je na dlani – v sosednji stavbi je bila namreč razstava strupenih kač sveta, zato je mogoče sklepati, da je od tam tudi ušla.

Foto: Twitter

Policija ugotavlja kršitve na podlagi zakona o zaščiti živali, sklepati je mogoče, da bodo kršitelja najverjetneje kmalu našli. Na srečo se je vse srečno končalo, kačo bi namreč lahko našel majhen otrok in samo vprašanje je, kakšne bi bile lahko posledice.

N. Ž.