fbpx

Prestiž na kubik: Poglejte, s kakšno mrcino se prevaža interpelirani minister Klemenčič!

Foto: arhiv Nova24tv

V začetku oktobra smo na Okrožnem sodišču v Ljubljani zagledali ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ko je ravno odhajal. Avtomobil ga je čakal tik pred vhodom.

Goran Klemenčič se je usedel na zadnje sedeže črnega audija, seveda z zatemnjenimi okni, in počakal, da ga šofer odpelje. Natančneje, Klemenčič se kot minister prevaža v audiju A6 3.0 TDI, katerega prodajna cena je okrog 60 tisoč evrov. Verjetno pa je, da ga šofer vozi tudi po kakšnih stranpoteh, vsaj če sklepamo po tem, da je bila sicer povsem čista črna mrcina rjavo umazana v predelu tik za pnevmatikami.

Goran Klemenčič (Foto: STA)

Foto: arhiv Nova24TV

Klemenčiču se sicer trese stolček, saj je največja koalicijska stranka vložila interpelacijo, eden glavnih razlogov pa je Klemenčičevo ravnanje v času pranja milijarde evrov umazanega iranskega denarja v NLB, ko je vodil Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). “Minister za pravosodje je grobo zavedel javnost z navedbami o naznanilu oziroma kazenski ovadbi KPK pristojnim organom v zadevi suma pranja denarja v NLB. V resnici je bil protokol grobo kršen, kar je bil eden od ključnih razlogov, da je bila preiskava v tej zadevi neuspešna in pozneje brez poročila tožilstvu, kar je posebna zgodba, tudi zaustavljena,” je bil jasen poslanec SDS mag. Branko Grims, ki je prvi razlog za vložitev interpelacije zoper Klemenčiča obrazložil tudi z naslednjim: “Interpelacijo smo vložili zaradi zavajanja javnosti v zvezi z njegovim ravnanjem na Komisiji za preprečevanje korupcije v zvezi s preiskavo milijarde evrov plačil iranskega denarja prek Nove Ljubljanske banke glede suma pranja denarja, financiranja proliferacije, torej nakupovanja orožja za množično uničevanje, in terorizma ter drugih dejanj in stališč ministra pri opravljanju politične funkcije, ki imajo za posledico izgubljeno zaupanje v funkcijo ministra in v pravosodne institucije.” Grims je še dodal, da poslanska skupina največje opozicijske stranke SDS predlaga Državnemu zboru RS, da po opravljeni razpravi izreče nezaupnico Goranu Klemenčiču in ga s tem razreši s položaja ministra za pravosodje.

z ministrstva za pravosodje pa so nam medtem poslali podrobnejše podatke o samem avtomobilu in njegovem stanju. Kot so navedli, je bil avto kupljen v mandatu ministra dr. Lovra Šturma, v mandatu vlade Janeza Janše.  “Trenutno je star že 11 let, ima prek 300.000 prevoženih km,  njegova vrednost pa je uradno ocenjena na dobrih 4 tisoč evrov. Na ministrstvu ga nismo menjali, kljub starosti in možnostim v okviru skupnega javnega naročila prek MJU, ker še povsem dobro služi svojemu namenu,” so še zapisali.

M. S.