fbpx

Pri 25-letnem Ptujčanu našli več kot tri kilograme prepovedane droge

Policisti so na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujcana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hisno preiskavo, so nasli se vec kot tri kilograme te prepovedane droge. Grozi mu do deset let zapora. (Foto: STA)

Policisti so prejšnji teden na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujčana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hišno preiskavo, so našli še več kot tri kilograme te prepovedane droge. Trenutno je v priporu, grozi mu do deset let zapora.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti Policijske postaje Ptuj izvedli identifikacijski postopek s 25-letnim Ptujčanom 30. oktobra v popoldanskem času. Med postopkom so ugotovili, da poseduje prepovedano drogo konopljo, ki so mu jo zasegli.

Ptuj. Policisti so na Ptuju ustavili 25-letnega Ptujčana, ki je imel pri sebi konopljo. Ko so naslednji dan pri njem doma opravili hišno preiskavo, so našli še več kot tri kilograme te prepovedane droge. Grozi mu do deset let zapora. (Foto: PU Maribor)

Ker so policisti zaradi okoliščin, zaradi katerih so sploh začeli postopek s 25-letnikom, utemeljeno sumili, da je storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Naslednji dan so na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju pri njem doma opravili hišno preiskavo. Pri tem so uporabili tudi službenega psa, izurjenega za odkrivanje prepovedanih drog. Svoje sume so policisti potrdili, ko so našli in zasegli 3200 gramov konoplje.

Po zaključku pridržanja 1. novembra so policisti osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

D. Č., STA