Pri koritu: Jamnik in Puljić kot refleksija fenomena frizerja Miča Sojerja

Borut Jamnik in Željko Puljić (foto: STA)

Zadnji tedni kažejo vse večje razpoke v enotnosti Cerarjeve vlade. Kaos vladanja se evidentno kaže tudi pri kadrovanju v državna podjetja, tako uprave kot nadzorne svete. Vlada Mira Cerarja je včeraj – meni nič, tebi nič – prek finančne ministrice Mateje Vraničar Erman sporočila, da je na seji za člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) imenovala razvpitega poslovneža Željka Puljića, direktorja kranjskega Iskratela in tesnega zaupnika Karla Erjavca. Več različnih virov iz poslovnega sveta nam je odkrito povedalo, da je Željko Puljić eden najbolj spornih slovenskih poslovnežev in da so njegove poslovne prakse velikokrat izjemno sporne.

V uredništvu razpolagamo s konkretnimi informacijami in imeni, o nekaterih smo poročali že v tem članku: http://nova24tv.si/slovenija/gospodarstvo/kar-sedem-aneksov-in-150-milijonov-evrov-poroka-puljica-miklavcica-in-zemljarica/

Kmalu bo sledila nova korporativna sramota, ki bo v enak posmeh vsem slovenskim davkoplačevalcem. Čez nekaj dni, natančneje 7. marca, bo v Ljubljani skupščina družbe Sava Re, ene največjih slovenskih zavarovalniških družb, kjer nameravajo delničarji družbe izvoliti novi nadzorni svet. Pri tem je treba izpostaviti znano dejstvo, da je razvpiti človek iz ozadja, ki trenutno vodi vse posle okrog lastništva in skupščine Save Re, nihče drugi kot Borut Jamnik. Čeprav je slednji prek državne Modre zavarovalnice, ki jo vodi, le 4,1-odstotni lastnik Save Re, mu je zaradi absolutne pasivnosti vlade uspelo prevzeti ključne vzvode odločanja v pomembnih državnih naložbah. Borut Jamnik, ki je nečak nekdanje poslanke SD Brede Pečan, sicer velja za kader Socialnih demokratov (SD), več o njem si lahko preberete v tem članku.

V nadzorni svet Save Re so predlagani štirje kandidati: Davor Ivan Gjivoje, Andrej Kren, Mateja Lovšin Herič in Keith William Morris. V oči bodeta predvsem prva dva; Hrvat Davor Ivan Gjivoje je kandidat, ki ga je predlagal prav Borut Jamnik, predsednik uprave državne Modre zavarovalnice. Da je predlagal hrvaškega državljana Gjivojo, je Jamnik celo javno priznal za ljubljanski Dnevnik. Medtem hrvaški mediji poročajo, da je Jamnikov kandidat Gjivoja izredno sporen poslovnež in mu očitajo, da naj bi prek fiktivnih pogodb iz družbe Croatia Airlines izvlekel več milijonov evrov in k ukrepanju pozivajo hrvaški preiskovalni organ Uskok.

Vse poti vodijo do Kučana
Drugi sporni kandidat je Andrej Kren, direktor družbe FMR, ki sodi v imperij idrijskega tajkuna Stojana Petriča, lastnika Dela in tesnega prijatelja Milana Kučana ter Mira Cerarja. Kren je bil namreč prvi operativec družbe FMR in se je tudi sam znašel v preiskavah Nacionalnega preiskovalnega urada, kjer naj bi preiskovali vsaj tri sumljive posle – nakup podjetja Etra 33 ter odtekanje denarja v Luksemburg in Brazilijo.

Kljub temu, da ima slovenski državni holding SDH v Savi Re največji, 25-odstotni, lastniški delež, je pomenljiv tudi molk novoimenovane šefice Lidie Glavina, ki se zadnje mesece lahkotno udinja Borutu Jamniku. Preteklost nove šefice naj bi bila izredno sporna, v življenju naj bi podpisovala gore spornih dokumentov, kar posledično dokazuje trditve mnogih virov, da je lahka tarča. Pred meseci naj bi Lidia Glavina ponudila Borutu Jamniku, da ga še enkrat imenuje v nadzorni svet Telekoma Slovenije, saj obstoječemu, ki mu predseduje prav Borut Jamnik, letos poteče mandat. Glavina naj bi Jamniku ponudila tudi “koncesijo” za upravljanje Save Re, v zameno pa naj bi ji Jamnik zagotovil medijski mir pred njenim imenovanjem za predsednico uprave Slovenskega državnega holdinga. Znano je namreč, da ima Borut Jamnik odlične prijateljske vezi s Simono Toplak, urednico Financ, pa šopkom na portalu Siol.net, ki ga sestavljajo Vesna Vuković, Suzana Rankov, Primož Cirman in Tomaž Modic, dolga leta pa je živel tudi z gospodarsko novinarko POP TV Katarino Matejčič, zaradi katere se je Jamnik tudi ločil. Prijateljstva z Jamnikom novinarji ne skrivajo, še več, redno se jih videva po ljubljanskih lokalih in restavracijah, viri pa prišepnejo, da skupaj hodijo tudi na počitnice. Zato ne gre čuditi, da o Jamniku in njegovih spornih praksah v Financah, na Siolu in POP TV ne boste slišali niti ene besede. Kakor, da ne obstaja.

Pajdaško imenovanje spornih kadrov še nikoli tako očitno kot v etični Cerarjevi vladi
Vse navedeno dokazuje, da je Cerarjeva vlada v predvolilnem obdobju eklatantno lagala, ko je obljubljala učinkovitejše upravljanje z javnim premoženjem. Kadrovanje v državnih podjetjih je na robu kaosa, koalicija na položaje imenuje večinoma nesposobne in popolnoma nestrokovne kadre, a politično preverjene kadre. Pri vsem skupaj čudi popolna pasivnost resornih ministrov: finančne ministrice Mateje Vraničar Erman in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki se delata, kot da kadrovanje v državna podjetja ni v njuni pristojnosti ter le slepo podpisujeta nova in nova sporna imenovanja.

Cerarjev predvolilni program

Vse skupaj potrjuje številne govorice, ki sodijo v kategorijo tragikomedije, da je glavni Cerarjev kadrovik postal Mitja Sojer – Mič, lastnik frizerske verige Mič Styling in osebni frizer Mira Cerarja. Bizarno, a resnično. Mič Sojer naj bi veljal za človeka, ki ima v Kabinetu predsednika Vlade RS kadarkoli odprta vrata do premierja. Razlog globokega prijateljstva pa naj bi tičal v “ključnem” nasvetu Cerarju, ko naj bi mu Sojer pred leti svetoval, naj se namesto navzgor, začne česati na stran. Cerar je nasvet upošteval in dokazal, kot pravi pregovor, da v življenju ni zastonj kosila. Ob frizerju, ki v prostem času še kadruje, se tako ustvarja globok prostor za sporna kadrovska imenovanja omrežja, ki ga poosebljajo razvpiti kadri, kot so Borut Jamnik, Željko Puljić, Davor Ivan Gjivoje in podobni. Zelo očitno bo zaradi škandaloznega kadrovanja treba razmisliti o interpelaciji resornih ministrov Vraničar Ermanove in Počivalška …

A. Ž.

 • VERZIFIKATOR

  Borut Majnik – Cimos

  MOTOR, JAMA IN SEDMA SILA

  Tehnični pregled motorja,
  se opravi revizija,
  vse najeda korozija,
  ne pripelje več do morja.

  Kdo motorju bo pomagal?
  Na sosede se zanaša,
  vsak okoli ga prenaša,
  slejkoprej nam bo omagal.

  Se pojavi sedma sila,
  je zapisnik njeno delo,
  delo kajpak ni veselo,
  ni v besedah najbolj mila.

  Ko poudarja vse napake,
  ki motorju zdaj so lastne,
  tiste izpusti – oblastne,
  ki so videti kot spake.

  Sedma sila, uboga, sama,
  ta v zapisniku potvarja,
  ko resnica že zaudarja:
  kriva je udarna jama.

  Jama je ugonobila
  motoristično parado,
  s kar največjo je naslado
  moč motorjev vso razbila.

  Jam nikoli ne omenja
  pač poštena sedma sila,
  v vlogi reva je trobila,
  ki od zadaj gor se vzpenja.

 • dež

  Naš cesar je že nekaj časa nag, zato je čisto vseeno kakšno prečko mu Mič naredi, levo ali desno.
  In ne bodite naivni, jaz ne vidim nobenih razpok v tej vladi. Gre le za odlično organizirano krajo državnega premoženja, kar ga je še ostalo. Več kot očitno imamo fake vlado, ki do danes še ni naredila popolnoma nič in do konca mandata tudi ne bo. Vse kar počno je čisti blef.

  • KIKI

   Žal, ima vlada v DZ preglasovalni stroj, ker je naš volilni sistem prirejen
   prav za serijske idiote alla Erjavec, Židan, Han, Veber….. , vključno z
   vsemi ministri!

   Nekatere komentatorske idiote( krtače, tuneke …)je potrebno popolnoma
   ignorirat, To je za njih najhujša kazen! Ne bo se jim splačalo lajat in ostali
   bojo na ” ketni” svojih gospodarjev!

   • dež

    Da ima vlada podporo poslancev v DZ je kar prav. Si nekako ne predstavljam, da predlaga nov zakon, ki ga DZ zavrne. V tem primeru lahko ves čas grize le lastni rep. Kar se slavne, zgoraj omenjene četverice tiče, delujejo v skladu z ono alanfordovsko, “Kradem od siromašnih, da bih dao bogatima !”
    Če tuneka skračiš kot je treba in se nato pogleda v ogledalo, koga vidi ? Tri cepce družine Novak, od katerih sta najbolj slavna Maja in Francelj.

 • Fireblade

  tajkun-komunisti!! čim manj davkov plačujte!! čim manj položnic… parazite in komuniste je treba finančno sesut

 • Anton

  evo na mmcju piše da se Hrvaški izjemoma dopušča možnost uporabe imena Teran, torej presvetli minister Židan nam je pridelal namesto gola avtogol

  sarkazem press

  • dež

   Če mene vprašaš, je bila zaščita terana bedarija in čisto napihovanje pred Hrvati (mi v EU oni še ne, sedaj so nam vrnili). Zaščititi bi morali Kraški Teran, ki ni v ničemer sporen in lepše zveni, zato se tudi nihče ne bi pritožil. A ga bogsigavedi zakaj niso.

 • Anton

  iz dneva v dan se potrjuje kako totalka nespsoobni za vladat so levaki, ampak , NE, oni še kar naprej vztrajajo(sedaj že kot izpeta lajna) pri svoji superiornosti, balabla

  sarkazem, press

 • Krtača17

  A včerajšnji članek ste pa kar zabrskal novinarčki nove? Kaj pa Čušu ste se že kaj opravičli al kako? Ejejej. Pravzaprav bom tkole rekel. Jutro je, nekam me tišči, pa glede na to da ste degradirani na javni wc, bom kar tule kifeljc spustil. Drugače pa pisuni z dokumenti na dan če imate kaj za povedat. Če jih nimate, take novičke (precej bolj merodajne) jaz vsak dan lahko dobim pri slepi in gluhi branjevki. Prej zaprete tole, prej se vam bomo nehal režat….

  • von Rhein

   Le komu se lahko “režiš”? Sebi,svojemu tečnemu nerganju,poveš itak nič berljivo užitnega. Daješ vtis psa na verigi,ki bevska v vsakega mimoidočega in sam ne ve zakaj.Tako pač mora bit,i si predstavlja v svoji pasji pameti,ki mu jo je poškodoval nesposoben gospodar.Enako počneš tii,lajaš na vsak članek,ki ni v skladu s tvojim vedenjem in se zraven režiš kot praviš.Mogoče bi bilo dobro zate,da se malo pozanimaš o ozadjih (članki so res precej enostransko oblikovani) in šele potem določiš stopnjo režanja.

   • Krtača17

    Toliko režanja da me že trebuh boli in ne vem če ne bom še drisko tule spustil. Lej toliko kolikor so se na tem portalu nalagali, žal ne verjamem nobene besede več. Kar se pa tiče psa na verigi – a ni to nova? Zagledajo luno in že lajajo…. Skratka nova se je sama degradirala (bolj v poden se ni mogla). In če dobro pogledaš, sploh ne komentiram več vsebine člankov ampak degenerativno imbecilno nizek nivo pisanja člankov in novinarstva na tem portalu.

    • Borut Stari

     Kadarkoli lahko zapustiš portal, ki ti dizenterijo povzroča in odpeketaš zdraviti svoje frustracije na tvoji nizki inteligenci primerne forume. Dobro veš katere.

    • von Rhein

     Nima smisla razpravljati.Svetujem ti lahko samo,da zelo previdno uporabljaš izraz” imbecilno nizek nivo”.Posebej pazi na kotekst.

    • Capi

     Potem pa spokaj, če ti tukaj nič ne paše…..saj si svoboden….toliko imaš za povedat, vse te moti….izvoli, vozi —–>

  • Borut Stari

   Ni treba v slovenski politiki nič zbrskati. Vse je itak na papirju s katerim si si, po spuščanju kifeljca, rit obrisal.

  • rubec

   Ti si krtača še iz henrikovih cajtov rajtam.

   • Peter

    Dve možnosti sta, al je krtača iz leta 1917 ali pa je 17 let stara krtača. Obe možnosti sta, glede na globino prispevkov, možni, no.

    • macon

     17 ad. Wc krtača enega Praslovana izza Karpatov.

 • althar

  Frizerski svetovalec je sicer lep indikator bizarne neprimernosti trenutnega PV, a s tem kadrovanjem nima nič. Pri denarju kadruje udbomafija. Prvo pravilo vsake mafijske združbe, torej tudi udbomafije, je poiskati/ustvariti pripadnike z debelim dosjejem in jih zaščititi pred roko pravice. S tem dobijo neomajno pokorne eksekutorje.
  Broj jedan dobro ve, zakaj ima tisto črno knjižico.

  • rubec

   ******

 • Krtača17

  Drugače pa žalostna usoda čaka medije ki poročajo lažnivo, zavajajoče, poniževalno, se ne znajo opravičit za napake in prav je tako:http://www.zerohedge.com/news/2017-02-24/white-house-bans-cnn-nyt-participating-media-briefing

  • Viktorh

   Prej ali slej bo usoda doletela “komentatorje” – drekače tvojega kova, “driskače”, kot se imenuješ.

   • Krtača17

    Kdo je pa tebe klical govedo?

    • Viktorh

     Vesel bodi, da še lahko sam dihaš, primitivni Bürstenbinder.

   • Vera

    Viktorh : Kdaj smo pa izgubili komentatorja po vzdevku ” dob ” ? Pogrešam njegove duhovite komentarje s katerimi je v šali zadeval bistvo problemov v naši družbi . Tudi vi se bolj poredko pojavljate , kar mi je žal, saj nas je zelo malo , ki komentiramo članke po resnici, ne z lažmi,. kot nekateri . Lep vikend vam želim !

    • Viktorh

     Vera, pred dnevi, ko je bila tu popolna zmeda, menjali so sistem, nihče ni nikomur sporočil zakaj gre,
     je on in še nekaj drugih, dobrih komentatorjev napisalo, da se poslavljajo, ker so se naveličali ogabnih komentarjev rdečih padalcev. Tudi sam se se umaknil, le kdaj pa kdaj… toda nimaš s kom debatirati, polemizirati o konkretnem problemu.

     Sicer pa vidiš kdo prevladuje in kakšno pisanje je to…

     Tudi Tebi lep vikend, prijazna deklica.

  • macon

   Res je. Delo, Gnevnik in ostala levajzarska trobila na debelo odpuščajo, naklade pa so jim v desetletju padle na pol ali še manj. Pop tv se je sam izbrisal, kdo ve koliko ima sploh še gledanost, ker verjamem, da nas je bilo kar nekaj, ki nam na pamet ne pade, da bi za njih plačevali.

   Še malo pa večine medijske bande ne bo več.

 • centurion

  Jamnik levo daje izraz psihopata.
  Puljić desno na fotki, brez zamere, ampak mi deluje kot, da bi
  prišel iz oddelka s prilagojenim programom in ne ve,
  zakaj je dobil sladoled od vzgojiteljice. Dobro si ga oglejte.
  Res, no…..

  • Peter

   Sladoled je dobil zato, ker je denar, ki je bil na mizi, prestavil v prave žepe.
   In od takrat naprej to dela in to zelo uspešno, no.

 • rubec

  Včasih je bilo ravno obratno. Je bil Henrik VIII tisti ki je Sir Henry Norrisu ki je bil zadolžen da z gobo na palici pere njegovo rit svetoval, na to dela gor in dol in ne levo in desno. Na dvoru so sicer Norissa na kratko klicali Mitchy.

 • karakal
 • xtc

  Vsi ti ljudje so niko i ništa;brez tistih;ki jim služijo in lepo je bilo včeraj povedano kdo nastavlja vse te ljudi vse niti peljejo do Kučana;Zemljariča;Isajloviča_skratka po domače;do SDV druščine:
  Sojer sicer lahko nrkaj filozofira;ampak ;ko bo stopil proti interesom kolovodij;bo preprosto mrknil z poslom vred:

 • xtc

  Pri večini eminentnih slovenskih “poslovnežih” in njihovih slikah in intervjujih v živo brez vnaprej danih vprašanj ;kt tudi poslvnih ženskah in novinarjih;hitro ugotoviš njihov prvi domet_vse ostalo je leSDV inžiniring in nič več:

 • KIKI

  Jamnikova tožba:

  poglej ta moj obrazek bled,
  kot gledal bi sosedov “ckret”;
  pomagajte mi do rdečice,
  ki bi zalilo nežno lice; …
  kako naj pridem do vladarja,
  koliko naj jim dam denarja,
  da nasitijo si nenasitne riti,
  kar sodni dan bi moral priti!!

 • Capi

  Vse poti s Kućanom, Zemljarićem, Isajlovićem, Jamnikom, Puljićem, Lidijo Glavina vodijo v konglomerat KB1909 – za katerim imenom se skriva sedanji sedež UDBE, ki ni nikoli ugasnila, razpolagajo s 70.milijardami € ki so jih nakradli tik pred in po osamosvojitvi……..vsi skupaj niso vredni da jih krava poščije in poserje…..banda zlikovska……

 • Iva

  Včeraj je bil na RTVSlo (v povezavi z nadzorniki SDH -12 milijard premoženja), na kratko omenjen Žmavc (neuspešen poslovnež) in Puljić – s kratkim komentarjem je novinarka omenila le Telekom (da bo lisica P nadzirala kokošnjak T, ki toži lisico, BI MORALA preprosto in razumljivo povedati).
  NOBENE debate, kritike pomembnejših ekonomistov ali drugih poznavalcev. ni bilo. Nobenega HALOOO-ja!. Popolnoma drugače kot večmesečna čveka o Urškini sestrični, ko je šlo za orkestrirano medijsko vojno, proti komu le?

  ALI javnost sploh razume problem ugrabljene države – SLO korporacij ?
  Gre za prepletenost članov uprav in nadzornikov državnih korporacij politične opcije, ki vlada že 70-let, prej so bili tovariši komunisti, danes so tovariši kapitalisti.
  Sprašujem se, katere arhivske karte imajo v rokah Puljić in kompanija, da z lahkoto obvladujejo SLO politično kontinuiteto? Jamnik je itak njen potomec, vsi pa postajajo Novi razred, skupaj s štruklji in semoliči! Banana država!

  • von Rhein

   ALI javnost sploh razume problem ugrabljene države – SLO korporacij ?
   ——————————————–
   Težko rešljiv problem,ker večina javnosti res ne razume. Politika se preko medijev še posebej trudi,da javnost še dolgo ne bo razumela.

 • Olga

  Tudi za take pride palica in Dob!

 • Juhica SDH

  Vse kar ti gre dibro od rok je lizanje sladoleda.

 • sunday

  jamnik- podlasica, ni vreden niti, da ga pes poščije!!!

 • Aton

  Res žalostna usoda, če je Mič osebni frizer…

 • Vrhovni sodnik

  Smo pa v nečim edini v svetu, imamo frizerskega premiera

 • Borut Stari

  Pajdaški nacional socializem. Pa to. Volka za pastirja in še enega za ovčarja. Nehalo se bo, ko bo zmanjkalo tujega denarja, Socializem takrat več ne deluje.Grčija je spet v temnem rogu in na poti Grexita.Naše roparje pa drži nad vodo le še sla po oblasti in spretno manipuliranje pritlikavega Lutkarja.

 • Maja Novak

  general ivan janez jajčko je tud udbovski podtaknjenec in najboljši garant za poraz desnice na volitvah. ovce pa v en glas janez,janez. hehehehehe. prefrigan tale kučko s pručko, desnakarje pelje scat že od 1990. kakšni nesposobni pezdetje, no saj ni čudno, če pa vrjamejo v govorečo kačo in pojoč grm.

  • Vstrajnik

   Take so besede čistokrvnega rdečega levičarja, ki jih ne bom komentiral. Tako lahko narod še bolj vidi , kam nas je pripeljala na zgornji nači obsedena komunistična oblast, saj tovariši so si enaki. Hudo je sedaj, ko jim teče voda v grlo. Narod je spoznal tudi preko takih obsedencev
   kaj pomeni levičar in plesnivi možgani. Volitve bodo bodo očitile plevel, zato je toliko mržnje in obsedenosti, ker ne bo več tako kot je bilo – tovariš novak.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!