fbpx

Pri kralju smeti Odlazku, ki naj bi kupoval poslanca Židana, niti slik nimajo pravih, kaj šele informacije!?

Smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek, pri Financah so mu leta 2011 nadeli titulo kralja odpadkov, ki je prejšnji teden skušal postati pomemben političen igralec, je očitno zanič v vsem, česar se loti. Najprej je po informacijah notranjih virov kupoval poslanca Grego Židana, da je iz poslanske skupine SMC pristopil v poslansko skupino SD – pri čemer očitno ni vedel, da investira svoje napore v nadomestnega poslanca, ki lahko kadarkoli ostane brez poslanskega mandata – konec tedna pa je izpadel nekredibilen še v medijskem poslu.

Očitno tudi tu nima pojma, kaj počne, saj so v soboto na naslovnici dnevnika Svet24, potem pa še v članku, udarce zadali napačni osebi. Po čemer je jasno, da nimajo pojma, kaj pišejo, če še pravih slikic ne znajo izbrati, mar ne? In ob tem za izvod svojih lažnih novic zaračunajo evro in pol! Posnetek iz časopisa si lahko ogledate spodaj.

Da prodajajo lažne novice, so Odlazkovi danes priznali kar sami in pojasnili, da so k članku, v katerem so ugibali, kaj si misli predsednik vlade Janez Janša (članke je nosil naslov: Zakaj je Janša pozabil na stare zamere do Prebila), objavili fotografijo Jurija Klančnika. Zakaj bi že kdo plačeval za domišljijske spise odpadniškega lista, ki še fotografij svojih tarč ne zna pravilno objaviti?

Pri Odlazku so sicer krivdo za svojo blamažo naprtili na Slovensko tiskovno agencijo, saj pravijo, da so napačno fotografijo kupili od ekipe, ki deluje pod taktirko Bojana Veselinoviča. Seveda nas je zanimalo, kdo bo prevzel odgovornost v državni družbi, ki je denimo v letu 2010 od države prejela iz proračuna 2,8 milijonov evrov. In ji prodaja lažnih fotografij nedvomno ruši ugled. Odgovor Veselinoviča ponujamo v branje v celoti, za bolj jasno sliko pa pod njim še vprašanja, ki jih je prejel.

Najbrž so na potezi nadzorniki? O njih smo pisali v članku na povezavi.

Andrej Žitnik