fbpx

Prijeli 72 migrantov in dva sprovajalca

Kombi, ki so ga sinoči ustavili v Dolenjskih Toplicah, v njem je bilo 22 Pakistancev. (Foto: PU Novo mesto)

S slovenskih policijskih uprav poročajo, da so v 24 urah skupno prijeli 72 migrantov. Sinoči so v Dolenjskih Toplicah ustavili kombi s kar 26 Pakistanci, voznika in sovoznika pa so iskali s psom in ju okoli 1. ure tudi našli.

Na področju Policijske uprave Novo mesto so prijeli 25 migrantov in dva sprovajalca. Policisti so sinoči, okoli 22.30, v Dolenjskih Toplicah ustavljali kombi slovenskih registrskih oznak. Voznik je zapeljal na makadamsko pot in skupaj s  sopotnikom peš pobegnil. Policisti so na kraju ugotovili, da se v tovornem delu kombija nahaja 22 državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Nadaljevali so z iskanjem pobeglih oseb in okoli 1. ure je vodnik s službenim psom izsledil sprovajalca, državljana Afganistana in državljana Pakistana.

Tujcema, ki imata oba dovoljenje za bivanje v Italiji, so odvzeli prostost in ju pridržali. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in zbiranjem obvestil in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z 22 državljani Pakistana pa še potekajo. Sprovajalca čakajo visoke zaporne kazni, te so od sredine julija 2020 najmanj podvojene. Na  mejni prehod Obrežje pa je včeraj pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu odkrili 3 državljane Afganistana. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na policijski upravi Ljubljana so prijeli 21 migrantov
Policisti so včeraj na območju Gornjih Ložin v občini Kočevje in v Ljubljani izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so državljani Maroka. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Na Policijski upravi Koper pa so prijeli 26 migrantov, od tega pet na območju Kozine, 19 na območju Kopra in dva na območju Ilirske Bistrice.  Med prijetimi se jih je pet izreklo za državljane Afganistana, dva sta bila iz Pakistana, trije iz Turčije, eden iz BiH in petnajst iz Iraka .

Moja Dolenjska