fbpx

Prijeli več kot 40 ilegalnih migrantov – štirje so se hoteli pretihotapiti kar v tovornjaku

Foto: Twitter

Policisti PU Novo mesto so imeli v četrtek polne roke dela. Obravnavali so 37 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo, poleg tega pa tudi poskus izmika mejni kontroli.

S PU Novo mesto so nam sporočili, da je v četrtek na mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje nekaj pred 9. uro za vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo priklopnika in na podlagi meritev z detektorjem srčnega utripa ugotovili, da se v priklopniku nahajajo osebe. V tovornem delu so skrite med tovorom našli dva državljana Afganistana in dva državljana Indije, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Pet migrantov nazaj na Hrvaško, preostali zaprosili za azil v Sloveniji
Med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijskih postaj Črnomelj, Metlika, Brežice in Krško pa so policisti omenjene policijske uprave izsledili in prijeli 37 tujcev, med njimi tri otroke, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pet migrantov so predali hrvaškim varnostnim organom, preostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in policijski postopki z njimi še niso zaključeni. Med njimi so državljani Pakistana, Indije, Sirije, Maroka, Afganistana, Bangladeša in Alžirije.

M. S.