fbpx

Priljubljeni Luka Mesec v stranko vlači le še sorodnike. Članstvo besno.

Luka Mesec (foto: STA)

Po neuspelem kongresu Združene levice in Iniciative za demokratični socializem v Krškem članstvo Luki Mescu sedaj očita, da pred novim kongresom uničuje stranko, saj vanjo vlači le še sorodnike in prijatelje. Po njihovem mnenju tako zaradi slamnatih članov uničuje neposredno demokracijo.

Kot poroča Požareport, je v Iniciativi za demokratični socializem in Združeni levici po propadlem kongresu v mesecu aprilu in skorajšnjem pretepu Luke Mesca še naprej razgreto, saj se članstvo upira novačenju slamnatih članov – sorodnikov in prijateljev poslancev ZL v stranko, ki bi utegnili prevzeti vajeti v tej radikalno levi stranki.

Kot ugotavljajo jezni člani, se slamnati člani skrivajo za imeni, kot so Luka Mesec, Ana Štromajer, Matej T. Vatovec, Nikola Janovič Kolenc in Simon Maljevec. Zaradi slamnatih članov se je na spletni mreži IDS vnela burna debata, kjer so padale težke besede o zlorabi direktne demokracije za partikularne cilje, zato sta člana kadrovske komisije predlagala zamrznitev novega včlanjevanja, ki bi bilo možno šele po kongresu. Vsa ostala korespondenca članstva pa prikazuje, kako zelo je razklano članstvo v stranki, ki ne skriva razočaranja nad vodilnimi obrazi skrajnih socialistov.

M. P.