fbpx

Primc in Zevnikova izbirata logotip stranke: V izbiro se lahko vključite tudi vi

Foto: 24kul.si

Po odmevnih in več kot uspešnih projektih sta se Aleš Primc in Metka Zevnik, vodji Gibanja za otroke in družine, odločila še za dejavno vključitev v politiko, kjer bosta predstavljala glas vseh otrok in družin, ki jim vlada krši ustavne pravice. Prek gibanja, ki ga vodita, pa tudi sicer nenehno opozarjata na pomen ohranjanja slovenskih tradicionalnih vrednot. Pri izbiri javne podobe oz. logotipa pa jima lahko pomagate tudi vi.

Primc in Zevnikova sta se potem, ko sta izbrala ime za stranko – Glas za otroke in družine, odločila, da pred ustanovitvijo stranke, ki bo potekala na materinski dan, 25. marca 2017, izbereta še logotip za svojo stranko. Pri tem potrebujeta vašo pomoč. Pozivata, da izpolnite naslednjo anketo in na takšen način izrazite mnenje, kateri izmed priloženih logotipov bi lahko najbolje predstavljal stranko in njene tradicionalne vrednote.

Foto: Nova24TV

V programski deklaraciji, ki je v 38 točkah objavljena tudi na spletu, je mogoče prebrati, da se bo nova stranka zavzemala tudi za to, da bi vsi delavci za svoje delo dobili pošteno plačilo, ki bi omogočilo dostojno življenje. Prav tako se bo stranka v gospodarstvu, poklicnem in visokem šolstvu zavzemala za zagotovitev razmer, ki bodo mladim omogočile zaposlitev, kar bo pripomoglo k temu, da se bo odseljevanje mladih v tujino zmanjšalo.

V deklaraciji še poudarjajo, da je treba ustvariti pogoje za uspešno gospodarstvo, saj to predstavlja najboljšo socialno varnost. Poleg zavzemanja za pravično pravosodje še poudarjajo, da se bodo v stranki zavzemali tudi to, da bosta kmetijstvo in podeželje deležna večje državne pozornosti. Dodajajo, da si starejši zaslužijo varno starost, pa tudi, da bi bilo zaradi zagotavljanja varnosti nujno, če bi vnovič uvedli obvezno samoobrambno usposabljanje za fante.

N. Ž.