Kriza na slovenski meji: Hrvati na slovensko stran poslali žensko, ki je bila tik pred porodom

Foto: M. G.

Situacija v Sloveniji zaradi toka migrantov ostaja resna. Čez dan je bilo najhuje v Šentilju, saj se je tja z vsakim prihodom vlaka zgrnilo okrog 1500 ljudi. Stari mejni prehod Šentilj je bil zaprt, v Rigoncah pa je celo prišlo do incidenta, v katerem je bil zaboden eden izmed migrantov. ​

S policijskih uprav medtem sporočajo, da policisti vse napore vlagajo v organizacijo namestitve tujcev, ki jim je zagotovljena tudi zdravstvena in humanitarna oskrba. A kako dolgo bodo vsi ti delavci še zdržali, ne ve nihče – dejstvo je le, da so na koncu svojih fizičnih in psihičnih moči. Predvsem se z veliko težavami soočajo zdravstveni delavci, saj je veliko migrantov bolnih, podhlajenih in na splošno v slabem fizičnem stanju.

Glavna težava so predvsem nenadzorovani prehodi zelene meje. Do zadnjega je prišlo nekaj pred osmo uro zvečer, ko so na območju Zavrča opazili večjo skupino migrantov. Bilo jih je okoli tisoč, večinoma žensk in otrok. Med njimi je bila tudi ženska tik pred porodom, zato so policisti na kraj dogajanja poklicali reševalno vozilo, ki jo je odpeljalo v ptujsko bolnišnico. “Porodnico so hrvaške oblasti, kljub temu da je že bila v fazi poroda, poslale s hrvaške strani na slovensko stran meje,” so ogorčeni mariborski policisti.

Pregled dogajanja na terenu v nadaljevanju:

Gruškovje
Hrvaški varnostni organi so vendarle vsaj enkrat obvestili slovensko stran, da bodo na mednarodni mejni prehod Gruškovje ob 22h pripeljali okoli tisoč migrantov. Po sprejemu so policisti pričeli z njihovim evidentiranjem in nastanitvijo.

Šentilj: Avstrija zaprla stari mejni prehod Šentilj
V nastanitvenem centru Gruškovje se je ob 21.49 nahajalo okoli 900 tujcev, pričakujejo pa še dva vlaka z območja Novega mesta s skupno okoli 1200 migranti.

Ob 17.15 uri so avstrijski varnostni organi na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli vse tujce, ki so bili do tedaj nastanjeni v nastanitvenem centru Šentilj. Na območju PU Maribor so tako trenutno vsi centri prazni. “V tem trenutku imamo
še vedno napovedan prihod okoli 800 tujcev z dvema vlakoma z območja PU Novo mesto v nastanitveni center Šentilj, drugih napovedi pa za sedaj nimamo,” navajajo policisti.

Ob 16.00 je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih nekaj manj kot 2600 tujcev. V tem trenutku je, kot so sporočili s PU Maribor, napovedan prihod še okoli 800 tujcev z dvema vlakoma z območja PU Novo mesto. Drugih napovedi ta trenutek ni, ostali centri na območju PU Maribor pa so prazni.

Okoli 11. ure so avstrijski varnostni organi zaradi zagotavljanja varnosti migrantov zaprli nekdanji stari mejni prehod Šentilj. V Šentilju je mogoče državno mejo prestopati samo na novem (avtocestnem) mejnem prehodu, kjer pa avstrijski varnostni organi izvajajo poostreno mejno kontrolo, zaradi česar se je pred mejnim prehodom – na avtocesti A1 Maribor–Šentilj – ustvarila kolona vozil.

Okoli 7.30 je bilo v nastanitveni center Šentilj z vlakom iz Dobove pripeljanih 650 tujcev.  Pričakujemo tudi prihod avtobusov s 70 tujci iz sprejemnega centra Gruškovje. V  nastanitvenem centru Šentilj se bo tako trenutno nahajalo 2520 oseb.

Ponoči je nastanitveni center Šentilj samovoljno zapustilo okoli 650 tujcev, ki so se peš napotili v Avstrijo. Večino so avstrijski varnostni organi sprejeli, nekaj deset tujcev pa se je prostovoljno vrnilo v nastanitveni center Šentilj s pojasnilom, da so to storili zato, ker imamo v Sloveniji ogrevane šotore.

Vojska na terenu
Danes do 13. ure je bilo v podporo policiji pri širšem varovanju državne meje in določenih območij napotenih 277 pripadnikov Slovenske vojske, 120 pripadnikov pa je vključenih v logistično podporo pri oskrbi migrantov.

SV opravlja podporne naloge za slovensko policijo skladno z določili Zakona o obrambi. Dodatna pooblastila so še v parlamentarnem postopku, zato se naloge SV do nadaljnjega ne bodo spreminjale.

Kaos v Rigoncah
Pri Rigoncah je okoli 4. ure zeleno mejo prečkalo med 2000 in 3000 migrantov, tudi tokrat pa, kot so sporočili s PU Novo mesto, Hrvaška slovenske strani ni obvestila o prihodu te skupine.

Druga večja skupina je prispela ob 7.30. Po navedbah tujcev so prispeli z vlakom z enajstimi vagoni, spremljali in usmerjali pa naj bi jih hrvaški policisti. Tudi v tej skupini je bilo prav tako okoli 2000 migrantov, kar pomeni, da je v Rigoncah že okoli pet tisoč tujcev. Policisti obe skupini usmerjajo proti sprejemnima centroma v Brežicah in Dobovi, razmere pa so zaradi nepregledne množice napete.

Prišlo je tudi do incidenta, natančneje do spora med begunci, v katerem naj bi enega od njih zabodli. Kot je sporočil novinar STA s kraja dogodka, so policisti po izbruhu spora s strokovnim prijemom obvladali dva begunca in ju odpeljali v policijsko vozilo, ponesrečenca pa so oskrbeli reševalci.

Trenutno (15:10) je na območju Rigonc še 2000 tujcev, ki so zeleno mejo na tem območju prestopili po 7. uri.

Brežice: Župan zahteva naj država zapre meje
Brežiški župan Ivan Molan je na novinarski konferenci pred begunskim centrom v Dobovi pozval k normalizaciji stanja, v Posavje pa je povabil tudi premierja Mira Cerarja. V Dobovi naj bi sicer poskušali pripraviti nov prehoden sprejemni center, ki bi sprejel do 3000 beguncev.

Po Molanovih besedah je v najbolj obremenjeni slovenski obmejni občini pritisk migrantov vse večji, razmere na terenu pa vse slabše. Vsi vpleteni v reševanje krize z migranti, prostovoljci humanitarnih organizacij, civilna zaščita in policija pa so na robu fizične in psihične zmogljivosti, piše STA. Na vlado je naslovil zahteve, da naj država takoj zapre meje in migrante sprejema na določenih zbirnih točkah, s čimer bi mejo nadzorovali, hkrati pa bi preprečili tavanje migrantov po vaseh, poljih, gozdovih in močvirjih.

V sprejemnem centru v Brežicah je bilo okoli 15. ure še približno 4700 tujcev. Ves dan potekajo prevozi tujcev z vlaki in avtobusi v sprejemne in namestitvene centre po državi.

Zavrč: neorganiziran prihod okoli 660 migrantov
Nekaj minut pred 1. uro ponoči je v bližini mejnega prehoda Zavrč v Slovenijo nedovoljeno in neorganizirano vstopilo okoli 660  tujcev,  ki so jih do tja spet nenapovedano pripeljali z avtobusi. Zaradi varnosti teh ljudi in drugih udeležencev cestnega prometa je bil med
1.12 in 2.20 zaprt mednarodni mejni prehod Zavrč. Vse tujce bodo z avtobusi prepeljali v nastanitveni center Šentilj, so sporočili s PU Maribor.

Ob 19.58 pa so policisti sporočili, da so bili obveščeni o nedovoljenem in nenapovedanem prihodu večjega števila migrantov, ki so jih do meje pripeljali s 25 avtobusi. Zaradi varnosti so do nadaljnjefa začasno zaprli mednarodni mejni prehod Zavrč.

Območje PU Murska Sobota
Vsi migranti (1058), ki so danes zapustili nastanitveni center v  Gornji Radgoni, so bili okrog 14.15 ure sprejeti v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro bo odstranjena signalizacija in promet v obe smeri bo potekal tekoče.

V  nastanitvenem centru v Lendavi in v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

Nekateri vlaki danes ne bodo vozili
Slovenske železnice bodo po dogovoru s policijo organizirale prevoze beguncev z Dolenjske v nastanitvene centre z več vlaki. Zaradi tega bo oviran promet iz Zasavja in Posavja, nekatere vlake pa bodo morali tudi odpovedati.

Danes tako iz Dobove nista odpeljala dva redna vlaka. “Na Slovenskih železnicah se trudimo, da bi bil notranji promet po državi čim manj oviran. Zaradi odpovedi vlakov lahko na več relacijah pričakujemo gnečo na vlakih. O spremembah bomo sproti obveščali na naši spletni strani, več natančnih informacij pa bo znanih v prihodnjih urah,” so davi sporočili z železnic.

Barbara Oprčkal

 • MrT

  Tako nesposobne politike, kot jo imamo mi, verjetno nima niti Zimbabve.

  • Illuminati Enlighted

   Glede na to da tista dru017eava u017ee tako dolgo obstaja in funkcionira – gotovo ne.

 • MrT

  Tako nesposobne politike, kot jo imamo mi, verjetno nima niti Zimbabve.

  • Illuminati Enlighted

   Glede na to da tista dru017eava u017ee tako dolgo obstaja in funkcionira – gotovo ne.

  • hannibal ante portas

   u010cista resnica in post dneva. *****

 • SF32

  Kaj je zdej s to bodeu010do u017eico? A Cerar u0161e zmeraj preuu010duje, kako naredit javni razpis, ki ne bo preveu010d javen? Me zanima, po kaku0161nem kljuu010du dru017eava podeljuje posel prevoza beguncev. Ne gre za majhen denar, zanimivo bi bilo izvedeti, po kaku0161ni ceni plau010dajo prevou017een kilometer, saj se prevozi plau010dujejo iz prorau010dunskih sredstev…

  • bojan

   Pr nas se samo po veu010dini govori drugo pa dela …oziroma, sploh niu010d

 • SF32

  Kaj je zdej s to bodeu010do u017eico? A Cerar u0161e zmeraj preuu010duje, kako naredit javni razpis, ki ne bo preveu010d javen?

  • bojan

   Pr nas se samo po veu010dini govori drugo pa dela …oziroma, sploh niu010d

  • jankoslav

   Za vojau0161ke nabave v taku0161nih okoliu0161u010dinah ni potreben javni razpis, drugau010de je normalno, da se uvedejo izredne razmere. To je v nau0161o korist in tudi v korist migrantov.

   • SF32

    Kaku0161no vojau0161ko nabavo? Vojska se do par dni nazaj sploh u0161e ni nikjer pojavljala,prevozi pa se organizirajo u017ee od zau010detka, kar pomeni, da je to organiziralo neko drugo ministrstvo. Ta tvoja ideja o vojau0161ki nabavi ne pije vode, pa tudi nobenih izrednih razmer u0161e nihu010de ni razglasil…

    • hannibal ante portas

     Iz katerega denarja naj to vojska nabavlja? Iz 0.8 procenta? (ki se manju0161a kot limit pri alkotestu)

     • SF32

      Seveda sej pravim, da ni vojska prevozov narou010dila, zato me tud zanima, po koliko bodo plau010dali kilometer in po kaku0161nem kljuu010du delijo te posle… Sej veu0161, da niti pri stari babi ni zastonj…

     • hannibal ante portas

      u0161e vsaka stvar je bila na faktor 5. to sploh ni vprau0161anje. vprau0161anje je, ali bojo u017eico s falkonom farali

    • jankoslav

     Za vse vojau0161ke nabave ni potreben javni razpis oz. gre se lahko v neposredna pogajanja z dobaviteljem. u010ce pa bi (kar bi bilo normalno) vlada (po proceduri) razglasila izredno stanja, pa tudi tudi tega ne bi bilo potrebno. Pa ja ne mislite, da je v teh okoliu0161u010dinah u010das za pravno telovadbo oz. javni razpis.

  • hannibal ante portas

   Ni samo u017eica problem, ampak predvsem prevoz. Z ladjo traja do dva mesca. Nemci imajo vojau0161ke tovorne avijone. Mi imamo Falcona.

 • bojan

  Pr nas u017eice /ograje ne bomo dou010dakali … dru017eava se nam bo nafilala z begunci tako da jih bomo nazadje imeli tudi do milijona (za pol dru017eave)…nnNau0161a vlada s tem ko ne naredi niu010d takoj (predvsem z ograjo), jasno kau017ee da ni veu010d zanesljiva in dru017eavljani smo ogrou017eeni.nnkaj u0161ele bo ko bo pri nas res milijon ali veu010d teh beguncev samo to se sprau0161ujem … odgnati brez njihovega upora jih ne boste veu010d mogli iz dru017eave … u010de se jih naprej ne bo puu0161u010dalo je slovenija kuhana in peu010dena … nnobeta se nasilje … tudi morebitne u017ertve … ZAKAJ JE VSEGA TEGA TREBA !!??nnOrban je edini v EU pokazal da ima lahko nekdo mou017egane ostalo je vse kurja farma … nn

 • bojan

  Pr nas u017eice /ograje ne bomo dou010dakali … dru017eava se nam bo nafilala z begunci tako da jih bomo nazadje imeli tudi do milijona …nnNau0161a vlada s tem ko ne naredi niu010d takoj (predvsem z ograjo), jasno kau017ee da ni veu010d zanesljiva in dru017eavljani smo ogrou017eeni.nnkaj u0161ele bo ko bo pri nas milijon ali veu010d teh beguncev samo to se sprau0161ujem … odgnati brez njihovega upora jih ne boste veu010d mogli iz dru017eave u010de naprej ne bodo u0161li … nnobeta se nasilje …

  • hannibal ante portas

   300 000 jih je nau010drtovano za Slovenijo. In tisti ki so to razlagali pred pol leta, so teoretiki zarot.

 • 1xy

  A je res Slovenijo moralo preplavit 40.000 beguncev, da je veu010dina dru017eavljanov dojela kaku0161no politiu010dno vodstvo imamo, kaku0161ne medije in kaku0161ne humanitarne organizacije……..nnVse je v najlepu0161ih relativih, realno slabu0161e kot v Siriji, razen z razliko miru……..lepo je en begunec dejal v kamero, NIu010c nam ni manjkalo, imeli smo denar, sluu017ebe, standard, samo miru nismo imeli………torej????……..

 • 1xy

  a je res Slovenijo moralo preplavit 40.000 beguncev, da je veu010dina dru017eavljanov dojela kaku0161no politiu010dno vodstvo imamo, kaku0161ne medije in kaku0161ne humanitarne organizacije……..vse je v najlepu0161ih relativih, realno slabu0161e kot v Siriji, razen z razliko miru……..lepo je en begunec dejal v kamero, NIu010c nam ni manjkalo, imeli smo denar, sluu017ebe, standard, samo miru nismo imeli………torej????……..

  • hannibal ante portas

   Ne. 400 000 bo potrebno, da bodo vsi dojeli.

 • 1xy

  Kar se pa tiu010de vlade: Cerar, Erjavec, Gyerkeu0161, Katiu010d, Koprivnikar, Klemenu010diu010d, Kolar, Majcen in vsi ostali akterji do u0161tevilke 17……..KDO v tej vladi je sposoben kaj spravit skupaj???……KDO???……nnKlecajo pred najmanju0161imi, kaj u0161ele veu010djimi, lobiji v dru017eavi in narod misli, da bo taku0161na ekipa sposobna koordinirat sluu017ebe, obvladat maso ljudi in istou010dasno kontrirat evropskim lobijem…….u010ce imate taku0161no razmiu0161ljanje, potem NI u010dudno, da vas vsake volitve znova in znova nekdo dobesedno na suho nategne!!!!nnIn le glejte, da naslednje volitve ne bo zmagala Zdruu017eena levica, ki je vu010deraj glasovala proti vojau0161ki pomou010di policiji…….sicer ni niu010d u010dudnega, saj so tudi nagajali policiji na mejah pred 2 mesecema……

  • Frajtonarca

   samo kokodakanje….u010dakam da jajco izvaliu0161….pa bo perfect

   • Peter Pavel

    Tako si ti na svet priu0161el ? Se ti pozna :)

    • Frajtonarca

     kdo to govori…u0161e vu010deraj si jedel banane na drevesu

     • Peter Pavel

      Itak. Pa jih ja ne bom kupoval od vau0161ega bananarja z juga :)

   • 1xy

    pameten, tehten argument za pravo debato???…..aja, provokatorji jih NE premorete…..

    • Frajtonarca

     na piu0161kotek…sedi…poleg…hov hov

     • 1xy

      nekulturno, ampak taku0161nim kot si ti, drugau010de ne gre……fuck off

     • Frajtonarca

      zelo kulturno…ti tudi…saj veu0161 kaj mislimndrugau010de sem samo citiral gorenaka…praviu0161 da je nekuturen…po moje bo u017ee dru017ealo u010de tako misliu0161

     • Peter Pavel

      Slabo si ti to citiral. A so ti narobe napisali ?

  • Illuminati Enlighted

   u0160e jaz bom volil za ZL. Pa ne zato ker bi se mi zdeli dobro za dru017eavo ampak obratno. Da u010dim prej propade. Sam se bom pa takoj zatem spakiral iz te krajevne skupnosti. Vsaka stvar ima neke meje in tile so u0161li u010dez vse.

   • hannibal ante portas

    Evo. u0160e eden, ki je gledal serijo “Jaz, Klavdij (Iv, Clavdivs)”.nn..naj se vse greznice odprejo…nnJap. Je tu ena dobra logika.

 • 1xy

  kar se pa tiu010de vlade: Cerar, Erjavec, Gyerkeu0161, Katiu010d, Koprivnikar, Klemenu010diu010d, Kolar, Majcen in vsi ostali akterji do u0161tevilke 17……..KDO v tej vladi je sposoben kaj spravit skupaj???……KDO???……klecajo pred najmanju0161imi, kaj u0161ele veu010djimi, lobiji v dru017eavi in narod misli, da bo taku0161na ekipa sposobna koordinirat sluu017ebe, obvladat maso ljudi in istou010dasno kontrirat evropskim lobijem…….u010de imate taku0161no razmiu0161ljanje, potem NI u010dudno, da vas vsake volitve znova in znova nekdo dobesedno na suho nategne!!!!

  • Frajtonarca

   samo kokodakanje….u010dakam da jajco izvaliu0161….pa bo perfect

   • Peter Pavel

    Tako si ti na svet priu0161el ? Se ti pozna :)

    • Frajtonarca

     kdo to govori…u0161e vu010deraj si jedel banane na drevesu

     • Peter Pavel

      Itak. Pa jih ja ne bom kupoval od vau0161ega bananarja z juga :)

   • 1xy

    pameten, tehten argument za pravo debato???…..aja, provokatorji jih NE premorete…..

    • Frajtonarca

     na piu0161kotek…sedi…poleg…hov hov

     • 1xy

      nekulturno, ampak taku0161nim kot si ti, drugau010de ne gre……fuck off

     • Frajtonarca

      zelo kulturno…ti tudi…saj veu0161 kaj mislim

     • Peter Pavel

      Slabo si ti to citiral. A so ti narobe napisali ?

   • hannibal ante portas

    oznau010den za ban, u010de ne bou0161 priu010del s tehtno debato. ne bomo prenau0161ali smetenja.

    • Frajtonarca

     banan si ti v buu010donu010de nisi kupil nobene delnice te bo u0161e jajo okoli kepe

     • hannibal ante portas

      veu0161 da te mam na sumu, da si jih ti kupil vsaj deset.nnna borzi je to takole: 1000 klikov=1 centnnvsak post, tudi u010de je brezkrajno glup=0.001 centnnker u010de kaj obvladate, so to (F)finance

     • mojadezela

      banal bi jaz tebe, tko, da bi ostal brez te butaste buce

  • hannibal ante portas

   Bodo zmagali. Videno v Gru010diji.nnPo vrsti gre ta agenda. Ljudski u010dlovek in GURU Drnovu0161ek, u017dENSKA Mojca Pokrajculja, ostru017eek MESEu010cNIK Luka, etc…nnNarod pada na te manipulacije. Sploh u017eenske. In one so najbolj pridne na volitvah, btw.

   • francelj3

    Za Mesca sem zadnjiu010d videl na tem forumu bolju0161i vzdevek. Luka Polmesec. u017dal mi je, da si nisem zapomnil avtorja.

    • hannibal ante portas

     Jap. Ista haplogrupa isti fenotip.

    • karlina

     Luka je eden zelo pridnih u0161tudentov, oz. faliranih, menda je v dveh letih u0161tudija opravil samo en izpit. No, taku0161nih Mescov je v nau0161i vladi v veu010dini.

     • francelj3

      Je pa zato dve leti udobno u017eivel z dobro u0161tipendijo tale Polmesec, u010de se prav spomnim. In taki komunistiu010dni izmeu010dki nam pridigajo o morali, pou0161tenju in pridnosti. Zdaj bo pa u0161tiri leta uu017eival brez slehernega dela z eno najviu0161jih plau010d (=poslansko) v dru017eavi.

  • j52

   mislim,da se nau0161i nesposobni vladi pou0161teno maje stolu010dek,hudiu010d frdamani,naj u017ee enkrat zau010dne uporabljati zdravo kmeu010dko pamet in razsodnost

   • karlina

    Nau0161i juu017eni sosedje imajo pregovor: sanja svinja kukuruz.

   • sunday

    toti vladi se s takim narodom neja more niu010d majat, samo bingl v gatah!!

  • BOBO

   TILE SO PRAVI DEBILI LEVIu010cARSKI.

  • karlina

   Se mou010dno bojim,da ima ZL zelo veliko podporo pri ljudeh, na u017ealost in da bodo na naslednjih volitvah spet ljudje podlegli levici, ker jih vedno znajo z lau017emi pretentati, to je u017eal resnica.

 • 1xy

  in le glejte, da naslednje volitve ne bo zmagala Zdruu017eena levica, ki je vu010deraj glasovala proti vojau0161ki pomou010di policiji…….sicer ni niu010d u010dudnega, saj so tudi nagajali policiji na mejah pred 2 mesecema……

 • Illuminati Enlighted

  Tehnolou0161ko smo res izredno napredovali od srednjega veka naprej. Nekou010d bi skopali jarke, jah napolnili z vodo, izza jarkov pa strmi zid. Tisto je bilo uu010dinkovito. No saj med vojnami so bile tudi elektriu010dne ograje v taboriu0161u010dih, v u010dasu hladne vojne pa elektriu010dne ograje z pasovi z minskimi polji. Sliu0161i se nehumano, funkcioniralo pa je. Nekou010d so bile meje med narodi na osnovi geografskih razmejitev (reke, gore, morja…). Potem so se pa meje delala na pamet, zau010deli smo se it politiko odprtih meja, ….. no … naroda se tu nikoli ni niu010d vprau0161alo. Vse to so politiki. Ki jim narod (kao) zaupa oziroma mora zaupat. Saj zaradi tako izrisanih meja so sedaj tudi vojne spodaj. To je slaba stran demokracije. Da do oblasti pridejo nesposobni. Ne more bit povpreu010dni veu010dinski narod sposoben izvolit preseu017eke. Ko poslediu010dno pride do kaosa je pa kot bi imel petletnega slaboumnega otroka za krmilom letala ki ga je zalotil tornado sredi nou010di. Par neoborou017eenih migrantov in v vladi ministri u017ee dajejo odstope. Na mestu obrambnega in notranjega ministra u017eenski (saj nisem u0161ovinst da ne bo pomote ampak v vojnah in izrednih razmerah bi jaz nekako bolj zaupal mou0161kim poveljnikom in strategom). Ta nau0161a krajevna skupnost je za silo uu010dinkovita v idealnih razmerah. Pa u0161e takrat se tako krade da mora prej ali slej it vse k hudiu010du. Slovenci nismo sposobni imet dru017eavo in dejansko to ni nobena dru017eava. Dru017eava bi morala delat za narod ne pa da narod dela zanjo. Politiki bi morali delat za narod ne da narod mora delat zanje In javni sektor bi moral delat za narod ne pa da narod mora delat za njega. Glede na to da nismo sposobni imet dru017eave, nas je ali bo doletela priu010dakovana in praviu010dna kazen. Narava bo sama vzpostavila ravnovesje. Upajmo samo da ne bo prehudo ko do tega pride. Pametnim, sposobnim in pou0161tenim Slovencem smo se u017ee davno odpovedali, ostalim pa kaos ustreza. Samo vprau0161anje u010dasa pa je kdaj bodo najbolj nasankali dosedanji vojni dobiu010dkarji. To so javni plemiu010di in nekateri upokojenci. Tole se ne bo konu010dalo dobro.

  • 1xy

   Ekipa za obrambno strategijo dru017eave; Pahor, Cerar, Gyerkeu0161, Katiu010d……..slabu0161e kombinacije NE bi mogli imet, kruto dejstvo kateremu je vso bedo slovenske politike nadela begunska kriza……

   • koza

    v parlamentu pa se seznanjajo s porou010dilom gospe Nusdorfer (pogovorno), porou010dilo za lani je dolgo, le kaku0161no bo drugo leto za letos?

 • 1xy

  in le glejte, da naslednje volitve ne bo zmagala Zdruu017eena levica, ki je vu010deraj glasovala proti vojau0161ki pomou010di policiji…….sicer ni niu010d u010dudnega, saj so tudi nagajali policiji na mejah pred 2 mesecema……

 • Illuminati Enlighted

  Tehnolou0161ko smo res izredno napredovali od srednjega veka naprej. Nekou010d bi skopali jarke, jah napolnili z vodo, izza jarkov pa strmi zid. Tisto je bilo uu010dinkovito. No saj med vojnami so bile tudi elektriu010dne ograje v taboriu0161u010dih, v u010dasu hladne vojne pa elektriu010dne ograje z pasovi z minskimi polji. Sliu0161i se nehumano, funkcioniralo pa je. Nekou010d so bile meje med narodi na osnovi geografskih razmejitev (reke, gore, morja…). Potem so se pa meje delala na pamet, zau010deli smo se it politiko odprtih meja, ….. no … naroda se tu nikoli ni niu010d vprau0161alo. Vse to so politiki. Ki jim narod (kao) zaupa oziroma mora zaupat. Saj zaradi tako izrisanih meja so sedaj tudi vojne spodaj. To je slaba stran demokracije. Da do oblasti pridejo nesposobni. Ne more bit povpreu010dni veu010dinski narod sposoben izvolit preseu017eke. Ko poslediu010dno pride do kaosa je pa kot bi imel petletnega slaboumnega otroka za krmilom letala ki ga je zalotil tornado sredi nou010di. Par neoborou017eenih migrantov in v vladi ministri u017ee dajejo odstope. Na mestu obrambnega in notranjega ministra u017eenski (saj nisem u0161ovinst da ne bo pomote ampak v vojnah in izrednih razmerah bi jaz nekako bolj zaupal mou0161kim poveljnikom in strategom). Ta nau0161a krajevna skupnost je za silo uu010dinkovita v idealnih razmerah. Pa u0161e takrat se tako krade da mora prej ali slej it vse k hudiu010du. Slovenci nismo sposobni imet dru017eavo in dejansko to ni nobena dru017eava. Dru017eava bi morala delat za narod ne pa da narod dela zanjo. Politiki bi morali delat za narod ne da narod mora delat zanje In javni sektor bi moral delat za narod ne pa da narod mora delat za njega. Glede na to da nismo sposobni imet dru017eave, nas je ali bo doletela priu010dakovana in praviu010dna kazen. Narava bo sama vzpostavila ravnovesje. Upajmo samo da ne bo prehudo ko do tega pride. Pametnim, sposobnim in pou0161tenim Slovencem smo se u017ee davno odpovedali, ostalim pa kaos ustreza. Samo vprau0161anje u010dasa pa je kdaj bodo najbolj nasankali dosedanji vojni dobiu010dkarji. To so javni plemiu010di in nekateri upokojenci. Tole se ne bo konu010dalo dobro.

  • 1xy

   Ekipa za obrambno strategijo dru017eave; Pahor, Cerar, Gyerkeu0161, Katiu010d……..slabu0161e kombinacije NE bi mogli imet, kruto dejstvo kateremu je vso bedo slovenske politike nadela begunska kriza……

   • koza

    v parlamentu pa se seznanjajo s porou010dilom gospe Nusdorfer (pogovorno), porou010dilo za lani je dolgo, le kaku0161no bo drugo leto za letos?

  • hannibal ante portas

   Slaba stran demokracije je, da pridejo na oblast najbolj sposobni, bzw. Najbolj sposobni manipulanti in barabe…

 • 1xy

  In to pranje mou017egan Merklove z delovno silo je jalovo pou010detje! Spet se bom obregnila v slovensko vlado – KAJ POu010cNETE, razen da delate zgage, u0161u010ditite lopove in polnite svoje u017eepe???nnAudi bo investiral na Madu017earskemnMadu017earski zunanji minister Peter Szijarto je napovedal, da bo Madu017earska dobila novo investicijo.

 • 1xy

  In to pranje mou017egan Merklove z delovno silo je jalovo pou010detje! Spet se bom obregnila v slovensko vlado – KAJ POu010cNETE, razen da delate zgage, u0161u010ditite lopove in polnite svoje u017eepe???nnAudi bo investiral na Madu017earskemnMadu017earski zunanji minister Peter Szijarto je napovedal, da bo Madu017earska dobila novo investicijo.

  • ssissaj

   mi pa bomo dobil par tisou010d imigratov ki jih v nemu010diji nebojo rabil,verejtno nepismene!

   • hannibal ante portas

    Tako je. Polpismeni bodo ostali zgoraj, za kanalizacijo pucat, mi po selekciji dobimo nepismene.

    • Borut Stari

     Ja kozje pastirje. Take ima slovenska vlada najraje. Ne morem in nou010dem napisati “nau0161a” vlada.

  • hannibal ante portas

   Demagogija za neuke mnou017eice. Tehnologija in avtomatizacija delovnih procesov v razviti Evropi ZMANJu0160UJE potrebo po u017eivi delovni sili. Na leto je delavcev v Evropi povpreu010dno potrebno ravno toliko manj, kot jih je manj zaradi manju0161e rodnosti. To je trd fakt.nnIn zapomnite si, dragi moji, to je protiargument proti vsem tistim, ki vam bodo trajbali z “..oni nam bodo sluu017eili denar za penzije bla bla..”.nnTista u0161tudija o nadomeu0161u010danju delovne sile v Evropi zaradi zmanju0161anja rodnosti in poslediu0107no nujnosti uvoza 125 000 000 tujcev v Evropo je bila pisana okoli leta 1990. Ko se je vse u0161e u0161vasalo na roko. To je zastarelo, skratka. Ampak take ideje se teu0161ko izkoreninijo, u010de sluu017eijo agendi. Kot recimo global warming, ki je enaka prevara.

   • Borut Stari

    Pika na i hannibal.

 • 1xy

  pa u0161e eno vprau0161anje imam……..ZAKAJ v Ljubljani NI ogrou017eena organizacija maratona, kjer bo prav tako potrebna policija???…..V Mariboru bi pa radi odpovedali derby, ker baje policija nima kadra???nnnVSE begunce usmerit v prestolnico, kjer so tisti, ki se najbolj zavzemajo za odprte meje, vso bedo pa nosi vzhodna Slovenija!!!

 • 1xy

  pa u0161e eno vprau0161anje imam……..ZAKAJ v Ljubljani NI ogrou017eena organizacija maratona, kjer bo prav tako potrebna policija???…..V Mariboru bi pa radi odpovedali derby, ker baje policija nima kadra???nnnVSE begunce usmerit v prestolnico, ker so tisti, ki se najbolj zavzemajo za odprte meje, vso bedo pa nosi vzhodna Slovenija!!!

 • Peter Pavel

  V teh dneh se kau017ee vsa beda nau0161e vlade. Nesposobni blabla politiki, nastavljeni od mafije za zau0161u010dito mafije. Migranti nas bodo preplavili, oni pa u0161e kar vodijo jalovo sestanke in lau017eejo z ekranov. Njihova sposobnost organizacije dela na terenu se je sesula prvi dan. Vse je padlo na pleu010da lokalnih u017eupanov in policije. Sistem se je podrl, oni pa u0161e kar trobilo, kako je vse pod nadzorom in kako so za vse krivi Hrvati in nepriu010dakovano visoke u0161tevilke beguncev. Itak.

  • bojan

   Seveda samo blebetajo … vau017een da kapne v u017eep ..

  • stajerc5

   Ja, in ko en sam zupan rece bobu bob, ga cenzurijajo na vseh koncih in krajih, da ja ne bi prislo malo resnice na dan! Mogoce bi se vlada morala pocasi zavedati, da je bil vsepovsod z zacetkom cenzure napovedan padec vlade!

 • Peter Pavel

  V teh dneh se kau017ee vsa beda nau0161e vlade. Nesposobni blabla politiki, nastavljeni od mafije za zau0161u010dito mafije. Migranti nas bodo preplavili, oni pa u0161e kar vodijo jalovo sestanke in lau017eejo z ekranov. Njihova sposobnost organizacije dela na terenu se je sesula prvi dan. Vse je padlo na pleu010da lokalnih u017eupanov in policije. Sistem se je podrl, oni pa u0161e kar trobilo, kako je vse pod nadzorom in kako so za vse krivi Hrvati in nepriu010dakovano visoke u0161tevilke beguncev. Itak.

  • bojan

   Seveda samo blebetajo … vau017een da kapne v u017eep ..

  • stajerc5

   Ja, in ko en sam zupan rece bobu bob, ga cenzurijajo na vseh koncih in krajih, da ja ne bi prislo malo resnice na dan! Mogoce bi se vlada morala pocasi zavedati, da je bil vsepovsod z zacetkom cenzure napovedan padec vlade!

  • hannibal ante portas

   In lepe dolgonoge sekretarice obu010dinskih uprav.

 • Peter

  Skratka, okupacija Slovenije se nadaljuje.nMinistri, na u010delu s prime ministrom, pa niu010d.

 • Peter

  Skratka, okupacija Slovenije se nadaljuje.nMinistri, na u010delu s prime ministrom, pa niu010d.

 • Peter

  Ou010ditno Maribor ni pripravljen na derbi.

 • Peter

  BMogou010de pa nau0161a fuzbalska reprezentanca ni pripravljena, pa hou010dejo izkoristiti guu017evo.

 • Peter Pavel

  V LJ je veliko praznih hal in celo du017eamija se gradi. Bilo bi prav, da se te begunce vozi tja. Zakaj morajo vse breme nositi revne obu010dine, LJ pa se kot ponavadi izogiba vsega, kar jim ne diu0161i. Lepo begunce v LJ, in od tam z vlaki v Avstrijo.

  • bojan

   Ja v LJ imajo svojce in se bojijo za njihovo varnost … vzhod dru017eave pa je pou017earni zid … ko bo priu0161lo do tja jo bodo ucvrli …

 • Peter Pavel

  V LJ je veliko praznih hal in celo du017eamija se gradi. Bilo bi prav, da se te begunce vozi tja. Zakaj morajo vse breme nositi revne obu010dine, LJ pa se kot ponavadi izogiba vsega, kar jim ne diu0161i. Lepo begunce v LJ, in od tam z vlaki v Avstrijo.

  • bojan

   Ja v LJ imajo svojce in se bojijo za njihovo varnost … vzhod dru017eave pa je pou017earni zid … ko bo priu0161lo do tja jo bodo ucvrli …

  • hannibal ante portas

   Predlog dneva. In btw, tou010dno ta predlog je potrebno ponavljati na vseh omreu017ejih.

  • Borut Stari

   V stou017eice bi jih lahko spravili vseh 35000 in + pa zaklenit vrata hrano po narou010dilu pa naj plau010dajo saj imajo denar, ki jim je ostal ker niso plau010devali prevau017eanja. Ocvirke lahko dobijo zastonj.

   • Peter Pavel

    Jaz imam ob cesti vse pripravljeno za pomou010d begunce. u017dena je spekla kruh in ker smo pravkar imeli koline, ne u0161paramo z zaseko in ocvirki.

 • Peter Pavel

  Kje na terenu lahko danes najdemo nau0161o sposobno ministrico ? V LJ ?

 • Peter Pavel

  Kje na terenu lahko danes najdemo nau0161o sposobno ministrico ? V LJ ?

  • hannibal ante portas

   u0160e ni odstopla??

 • Peter Pavel

  Ko bo zaradi kaosa in popolnega razpada organizacije, ki jo vodi nesposobna politika, priu0161lo do prve u017ertve, koga bodo klicali na odgovornost ? Prostovoljce ? u017de vu010deraj so na u0160entilju morali reu0161evati prostovoljko pred pobesnelimi migranti, ki so jo vrgli po tleh.

  • bojan

   Za moje pojme bodo vsi po vrsti na vladi krivi u010de pride do u017ertev

   • Peter Pavel

    Vsi po vrsti bodo s prstom kazali na druge.

    • bojan

     naj kau017eejo , v tem so mojstri … vau017een da dru017eavljani znamo krivca pokazat

  • Peter

   Tako kot vedno do sedaj bodo odgovornost na vsak nau010din poskusili preusmeriti na desne. Z vso medijsko mau0161inerijo, ki jo imajo pod komando jim zna u0161e uspeti.

 • Peter Pavel

  Ko bo zaradi kaosa in popolnega razpada organizacije, ki jo vodi nesposobna politika, priu0161lo do prve u017ertve, koga bodo klicali na odgovornost ? Prostovoljce ? u017de vu010deraj so na u0160entilju morali reu0161evati prostovoljko pred pobesnelimi migranti, ki so jo vrgli po tleh.

  • bojan

   Za moje pojme bodo vsi po vrsti na vladi krivi u010de pride do u017ertev

   • Peter Pavel

    Vsi po vrsti bodo s prstom kazali na druge.

    • bojan

     naj kau017eejo , v tem so mojstri … vau017een da dru017eavljani znamo krivca pokazat

  • Peter

   Tako kot vedno do sedaj bodo odgovornost na vsak nau010din poskusili preusmeriti na desne. Z vso medijsko mau0161inerijo, ki jo imajo pod komando jim zna u0161e uspeti.

  • francelj3

   Ja, Janu0161a bo kriv, to je vendar jasno. Kje pa u017eiviu0161, da tega ne veu0161?

  • hannibal ante portas

   Odgovor bou0161 dobil v nekaj dneh. Morda celo v nekaj urah. Vu010deraj je u017ee bilo blizu.

 • rubec

  Pa glih danes sem v Rigoncih narou010den pri zobarci da mi montira zgornje zobe. Nevem koliko u010dasa bo u0161e to sranje, saj mi u0161pinau010de pou010dasi zmanjkuje, po pireju pa nekako rumen ratam.

 • kresnik

  Konec drugega tedna jih bo 100000. Nobene strategije nima ta vlada. Mislim, da je u010das, da razmislimo, na kaku0161en nau010din bomo izvedli deportacijo.

  • Mojca pokraculja

   Vse na vlake, kolikor jih sploh imamo, pa deportirat na mejo z avstrijo, prepovedat izstop iz vlaka, humanitarce poslat domov, ker delajo samo u0161talo. Begunci, ko bodo ujeti na vlakih bodo dobili navodila kako ravnati iz matice, brez skrbi se bodo reorganizirali po drugi poti.

   • stajerc5

    Joj, samo to ne! Bi rada, da nam se tistih pet vlakov skurijo, katere imamo. Bi rada naslednje leto placevala 300 euro za vinjeto, saj ves kam gre denar “za ceste” !?

 • rubec

  Pa glih danes sem v Rigoncih narou010den pri zobarci da mi montira zgornje zobe. Nevem koliko u010dasa bo u0161e to sranje, saj mi u0161pinau010de pou010dasi zmanjkuje, po pireju pa nekako rumen ratam.

  • hannibal ante portas

   :D :D :D

 • kresnik

  Konec drugega tedna jih bo 100000. Nobene strategije nima ta vlada. Mislim, da je u010das, da razmislimo, na kaku0161en nau010din bomo izvedli deportacijo.

  • Mojca pokraculja

   Vse na vlake, kolikor jih sploh imamo, pa deportirat na mejo z avstrijo, prepovedat izstop iz vlaka, humanitarce poslat domov, ker delajo samo u0161talo. Begunci, ko bodo ujeti na vlakih bodo dobili navodila kako ravnati iz matice, brez skrbi se bodo reorganizirali po drugi poti.

   • stajerc5

    Joj, samo to ne! Bi rada, da nam se tistih pet vlakov skurijo, katere imamo. Bi rada naslednje leto placevala 300 euro za vinjeto, saj ves kam gre denar “za ceste” !?

    • hannibal ante portas

     Res je. Bolje da Hrvati s svojimi vlaki vozijo do u0160entilja.

   • hannibal ante portas

    Hrvati so nam koridor predlagali u017ee pred dvema mesecoma. In u010de bi to lepo zorganizirali, bi u0161le horde na vlak u017ee Gru010diji. In plomba do Nemu010dije. Btw, tako bi Nemu010diji najbolj pomagali. Prej bodo znoreli, bolje bo za njih.

  • hannibal ante portas

   Deportirati se jih da samo v Avstrijo. Je pa potrebno to pospeu0161iti.

 • Peter Pavel

  Sposobnost nau0161e leve vlade se kau017ee tudi v tem, da jim kar Zagreb diktira, koliko beguncev moramo sprejeti in da ne rabimo toliko jamrati. Erjavec in Cerar pa tiho. Zanimivo je, da se je Mesec kar potuhnil. Po koncu krize pa bo seveda najglasneju0161i.

  • kresnik

   Potuhnil se je zato ker ve, da bo s svojo promigrantsko politiko izgubil veu010dino volivcev.

  • Peter

   Mesec se ni potuhnil. Je na terenu in navduu0161eno sprejema “begunce”. u0160e selfije dela objet z njimi pred goreu010dimi u0161otori. Upa, da jih bo lahko objavil v svoji knjigi Kako smo talevi pomagali okupirati Evropo

   • dob

    Najbolj glasen bo spet kuu010dan, tako kot za osamosvojitev leta 91. On je namreu010d najzasluu017eneju0161i za osamosvojitev Slovenije. u017de res, da je znan po izjavi, da odcepitev od SFRJ ni njegova izbira in da si kaj takega nou010de niti predstavljati, ampak komunist je zmou017een hkrati v glavi razmiu0161ljati DA in NE, pa da mu oboje znese. nZato zdaj imamo to SFRLJOTINO od dru017eave, kuu010danovo stvaritev. Pravilna izjava, ki bi jo kuu010dan dal, bi bila: u010ce Jugoslavija razpade, jo bomo tukaj ohranili in jo nadgrajevali, namesto Slovenije. nSpeleologi u0161e iu0161u010dejo, kam je izginila Slovenija.

    • pajot

     V Hudo jamo.

 • Peter Pavel

  Sposobnost nau0161e leve vlade se kau017ee tudi v tem, da jim kar Zagreb diktira, koliko beguncev moramo sprejeti in da ne rabimo toliko jamrati. Erjavec in Cerar pa tiho. Zanimivo je, da se je Mesec kar potuhnil. Po koncu krize pa bo seveda najglasneju0161i.

  • kresnik

   Potuhnil se je zato ker ve, da bo s svojo promigrantsko politiko izgubil veu010dino volivcev.

   • hannibal ante portas

    Ne dru017ei. Videno v Gru010diji u017ee dvakrat.

  • Peter

   Mesec se ni potuhnil. Je na terenu in navduu0161eno sprejema “begunce”. u0160e selfije dela objet z njimi pred goreu010dimi u0161otori. Upa, da jih bo lahko objavil v svoji knjigi Kako smo talevi pomagali okupirati Evropo

   • dob

    Najbolj glasen bo spet kuu010dan, tako kot za osamosvojitev leta 91. On je namreu010d najzasluu017eneju0161i za osamosvojitev Slovenije. u017de res, da je znan po izjavi, da odcepitev od SFRJ ni njegova izbira in da si kaj takega nou010de niti predstavljati, ampak komunist je zmou017een hkrati v glavi razmiu0161ljati DA in NE, pa da mu oboje znese. nZato zdaj imamo to SFRLJOTINO od dru017eave, kuu010danovo stvaritev. Pravilna izjava, ki bi jo kuu010dan dal, bi bila: u010ce Jugoslavija razpade, jo bomo tukaj ohranili in jo nadgrajevali, namesto Slovenije. nSpeleologi u0161e iu0161u010dejo, kam je izginila Slovenija.

    • pajot

     V Hudo jamo.

     • hannibal ante portas

      Tou010dno tja.

     • dob

      Prav imau0161, pajot.nZgleda, da je prepovedano iskati Slovenijo. Prepovedano je s slovensko zastavo mahati pred nosom tistim z jugoslovansko zastavo ali zastavo z rdeu010do zvezdo, ker mislijo, da je to izzivanje in s tem sovrau017eni govor. Prav tako je protizakonito peti vse kitice Zdravljice, ki niso sedma.nMenim, da bi bilo treba plau010dati odu0161kodnino izbrisanim, potem pa jih zabrisati iz dru017eave. u0160e vedno bi se splau010dalo. Napisati bi bilo treba novo slovensko ustavo, in vsak begunec, prebeu017enik, prosilec za dru017eavljanstvo, bi moral priseu010di novi slovenski ustavi. Ne kuu010danovi in buu010darjevi, temveu010d slovenski, taku0161ni, ki bi bila u010dloveu0161ka, ne udbovska. Kot pravi tanja: NAu0160A DRu017dAVA – NAu0160A PRAVILA!nPotem se pa izbrisani lahko vrnejo. Pa islamisti tudi. In celo komunisti. Toda nikoli niu010d veu010d paralelnega prava, paralelne ekonomije, paralelnega zdravstva, paralelne sociologije, paralelne znanosti….. Religije in ideologije – morajo biti lou010dene od dru017eave!!!!!!

   • hannibal ante portas

    Petokolonau0161ev je poln FB. Aktivno pomaganje in usmerjanje u0161mugleraja hord. Ne zavedajo se izgleda, da je to proti KZ in Zakonu o tujcih. Ali pa se zavedajo in se jim jebe za zakone in dru017eavo.

  • hannibal ante portas

   Ja, prav imau0161. Vsaj malo bi bilo potrebno tudi brate Hrvate disciplinirati, ker nas imajo sedaj za lulu010dke. Dvodnevna popolna zapora tovornega prometa bi zalegla. Hitro bi horde dovau017eali tou010dno po urniku in z najavami. Preizkuu0161eno med njimi in Srbi.

 • bojan

  Moti me u0161e to da slovenska vlada izvaja medijsko blokado, tako tud piu0161e reporter. To pa so Slovenske Novice, 24kur, u017durnal24, Svet24, RTV (MMC) ter vrjetno u0161e kdo … pod vsako novico, ko se gre za begunce je komentiranje dru017eavljanov onemogou010deno… zakaj, da nebi resnica na plan priu0161la…nnV Breu017eiu0161kem sprejemnem centru se dogajajo stvari, ki jih slovenska vlada nou010de pokazati medijem kaj u0161ele dru017eavljanom . Novinarjem in kameram sploh ne pustijo zraven ali pa samo v tiste predele kjer ni mou010d prikazati resnice, kar se ob gledanju porou010danja (kadrov) tudi opazi. Migranti so baje veliko bolj naslini kot se to prikazuje v medijih, ponavad najdejo opraviu010dilo za vsako stvar ki uide pred javnost …nnVrjetno smo dru017eavljani tako glupi in slepi da ne vidimo …u010demu tako prikrivanje, kaj se gredo … a se bojijo odgovornosti. nnVsekakor so odgovorni , glavni krivci saj so jih z njihovim blagoslovom spustili v dru017eavo brez vprau0161anja dru017eavljanov in brez kontrole … za moje pojme vso to migrcijsko goljufijo …ki je dobro poduu010dena da mora s sabo vzeti u0161e majhno skupino u017eensk in otrok, jih postaviti v prve vrste, pred medije, da vplivajo na javno mnenje in potrkajo na psevdo u010dlovekoljubje tako da ti na kolena padajo …nnnse kaj motim … ???

 • bojan

  Moti me u0161e to da slovenska vlada izvaja medijsko blokado, tako tud piu0161e reporter. To pa so Slovenske Novice, 24kur, u017durnal24, Svet24, RTV (MMC) ter vrjetno u0161e kdo … komentiranje dru017eavljanov je tam ou010ditno prepovedano da nebi resnica na plan priu0161la…nnV Breu017eiu0161kem sprejemnem centru se dogajajo stvari, ki jih slovenska vlada nou010de pokazati medijem kaj u0161ele dru017eavljanom . Novinarjem in kameram sploh ne pustijo zraven ali pa samo v tiste predele kjer ni mou010d prikazati resnice. Migranti so baje veliko bolj naslini kot se to prikazuje v medijih, ponavad najdejo opraviu010dilo za vsako stvar …nnVrjetno smo dru017eavljani tako glupi in slepi da ne vidimo …u010demu tako prikrivanje, kaj se gredo … a se bojijo odgovornosti. nnVsekakor so odgovorni , glavni krivci saj so jih z njihovim blagoslovom spustili v dru017eavo brez vprau0161anja dru017eavljanov in brez kontrole … za moje pojme vso to migrcijsko goljufijo …ki je dobro poduu010dena da mora s sabo vzeti u0161e majhno skupino u017eensk in otrok, jih postaviti v prve vrste, pred medije, da vplivajo na javno mnenje in potrkajo na psevdo u010dlovekoljubje …nnnse kaj motim … ???

  • hannibal ante portas

   u010ce bi resnica priu0161la tudi do tistih malih ljudi, ki jim je Poop edini vir informacij, bi bil rezultat volitev drugau010den. In edino oblast u0161teje, ker kdor je na oblasti, u0161teje tudi denar.

 • bojan

  u0160e to me moti … da jih hrvau0161ka raportira u010dez dru017eavo k nam sebe pa praznijo … slovenska vlada pa jim vrjame da so nafilani … mislim da bomo nazadnje dobili vse zdaju0161nje in bodou010de begunce…

  • Peter

   Slovenska vlada jim verjame vse. Pa u010deprav se vedno izkau017ee, da Hrvatje ravnajo tako, kot je za njih dobro in ne kot so se zmenili z eno levo slovensko vlado. Naj za to krivimo Hrvate, ki pau010d delajo v svojem interesu ali nau0161e Kekce, ki verjamejo vse?

 • bojan

  u0160e to me moti … da jih hrvau0161ka raportira u010dez dru017eavo k nam sebe pa praznijo … slovenska vlada pa jim vrjame da so nafilani … mislim da bomo nazadnje dobili vse zdaju0161nje in bodou010de begunce…

  • Peter

   Slovenska vlada jim verjame vse. Pa u010deprav se vedno izkau017ee, da Hrvatje ravnajo tako, kot je za njih dobro in ne kot so se zmenili z eno levo slovensko vlado. Naj za to krivimo Hrvate, ki pau010d delajo v svojem interesu ali nau0161e Kekce, ki verjamejo vse?

  • hannibal ante portas

   Obtou017eevanje Hrvau0161ke je kontraproduktivno. Sprejeti je potrebno njihovo ponudbo, da jih sami transportirajo do u0160entilja. Koridor. To bi nam prihranilo 2M evrov na dan.

 • Pou0161tenje velja

  Dru017eave katere vodijolevaki in upokojenci ne more obstajati u010daka beda, obup in brezpravje.

 • Pou0161tenje velja

  Dru017eave katere vodijolevaki in upokojenci ne more obstajati u010daka beda, obup in brezpravje.

 • Pou0161tenje velja

  CCCCCCCMERRRRRRAAAAAR A PREMIu0160LJUJEu0160 .nVSA VLADA DELUJE IN IZGLEDA KOT LIKI IZ ALAN FORDA.nSAMO MEu0160ANJE DREKA

  • pajot

   Broj jedan je pa u010disto tiho. Glede na njegove izkuu0161nje,bi ja moral kaj reu010d.

 • Pou0161tenje velja

  CCCCCCCMERRRRRRAAAAAR A PREMIu0160LJUJEu0160 .nVSA VLADA DELUJE IN IZGLEDA KOT LIKI IZ ALAN FORDA.nSAMO MEu0160ANJE DREKA

  • pajot

   Broj jedan je pa u010disto tiho. Glede na njegove izkuu0161nje,bi ja moral kaj reu010d.

 • rock

  Ekonomski turisti pou010dasi ugotavljajo, da ni nujno da bodo priu0161li na cilj. Se bojijo ekspresne vrnitve v Turu010dijo. Zato postajajo vse bolj predrzni. nPomoje bi moralo vse kar ni iz Sirije iti nazaj. nNemu010dija si lahko vrne nekaj dostojanstva u010de jih vsaj 10000 katerim ne bodo ali niso dodelili statusa TAKOJ pou0161lje ven iz mej EU in mej Evrope.

 • rock

  Ekonomski turisti pou010dasi ugotavljajo, da ni nujno da bodo priu0161li na cilj. Se bojijo ekspresne vrnitve v Turu010dijo. Zato postajajo vse bolj predrzni. nPomoje bi moralo vse kar ni iz Sirije iti nazaj. nNemu010dija si lahko vrne nekaj dostojanstva u010de jih vsaj 10000 katerim ne bodo ali niso dodelili statusa TAKOJ pou0161lje ven iz mej EU in mej Evrope.

  • hannibal ante portas

   Pravi begunci iz Sirije u010dakajo v Turu010diji, Jordanu, Egiptu in Libanonu, da se vojna konu010da. u010ce u017eeli Evropa pomagati, naj v te dru017eave pou0161ilja denar in NADZIRA, da se ta denar porabi namensko. Mislim pa, da Evropa ni dolu017ena niu010d pomagati. Naj plau010dujejo tisti, ki so ustanovili ISIS.

 • pravapot

  Pustite jih naj se stolu010dejo med sabo, ko pa konu010dajo pa na gnoj z njimi in to kar na tisti gnoj, ki ga puu0161u010dajo.

  • Duhec

   Oni, med sabo??? Nikol….

 • pravapot

  Pustite jih naj se stolu010dejo med sabo, ko pa konu010dajo pa na gnoj z njimi in to kar na tisti gnoj, ki ga puu0161u010dajo.

  • Duhec

   Oni, med sabo??? Nikol….

 • francelj3

  u017de dolgo trdim, da je edina reu0161itev tega norega naroda (ki vedno voli rdeu010de) pred kleptokratsko kamarilo, prou0161nja za prikljuu010ditev Avstriji. To se pravi, drugi korou0161ki referendum. Ne samo, da bi se v tem primeru znebili komunizma in vladajou010dega sloja, ki je nesposoben za vse, razen za rop in krajo, ampak bi se spet prikljuu010dili Korou0161ki, pa u0161e Avstrijcem ne bi bilo treba postavljati ograje na avstrijsko-slovenski meji, ampak samo na slovensko-hrvau0161ki. Da ne omenjam, da bi Avstrijci dobili tistih par nau0161ih km morske obale. Skratka, profitirali bi vsi.

  • leviukradlidrzavo

   Ce ti nisi nor pol pa tud ne vem. Za hlapca rojen in vzgojen. In kaj bi ti blo bols pod Avstrijo cepec. Zdele bi iz nas ze begunsko taborisce nardil ce bi bli pod njimi. Muslm nasi dedje so umiral za samostojno drzavo ti bi jo pa kar podaru Avstrijcem. Ne vem eni res ocitno tud iz hise ne stopte pa kr mislte da drugje kot doma se pa cedi med pa dnar raste po drevju. Izdajalec si s taksnim razmisljanjem in bi ti mogl odvzet pravico za glasovat.

   • hannibal ante portas

    Govori v svojem imenu. Jaz osebno sem takoj za VRNITEV k Avstriji, ki so ji bila ta ozemlja po 1000 letih ODVZETA leta 1918.nnnIn kateri to dedje so umirali za samostojno dru017eavo? Misliu0161 na marksiste, ki so vojne u010dase po nalogu Kominterne izkoristili za komunistiu010dno revolucijo? Ti niso umirali, ti so pobijali in to ne za svobodno dru017eavo, pau010d pa za komunistiu010dno internacionalo.

   • francelj3

    u0160e eden, ki bi nas spravil iz Evrope na Balkan, kot so nas nau0161i bedasti srbofilni dedje, u010de bi se po kaku0161nem u010dudeu017eu ponovilo leto 1918. u017dalostno. Niso nam samo levi ukradli dru017eavo, Balkan nam je ukradel dru017eavo, narod, kulturo in evropsko mentaliteto.

  • 1xy

   mislim, da bi u0160tajerci in Prekmurci to takoj podpisali…….medtem ko prestolnici, vkljuu010dno s centralno Slovenijo, ni hudega……..ustvarili so si svojo gnezdo, svoj kapital – legalen in nelegalen, diktirajo u017eivljenje celotni dru017eavi in se pou010dutijo nedotakljive, lahko bi rekli celo nadbogove…..ndejansko je tudi res, da omenjeni pokrajini u017ee danes reu0161uje Avstrija, medtem ko dru017eava pokarde tem ljudem u0161e del zasluu017eka prigaranega in ustvarjenega u010dez mejo…..in u010de bi priu0161lo do pobude in kalkulacije Avstrije, bi tudi oni kaj hitro ugotovili, da bi to bila dobra poteza, tako za u0160tajerce in Prekmurce kot Avstrijo…….

   • hannibal ante portas

    in Korou0161ci (Karenteni). + kar je v centru ostalo Tauriskov

 • pravapot

  Drugau010de je pa Cerar zato tiho, ker tudi ostareli strici v ozadju ne vedo kaj bi naredili, pa u0161e Buu010dar jim je umrl.

 • francelj3

  u017de dolgo trdim, da je edina reu0161itev tega norega naroda (ki vedno voli rdeu010de) pred kleptokratsko kamarilo prou0161nja za prikljuu010ditev Avstriji. To se pravi, drugi korou0161ki referendum. Ne samo, da bi se v tem primeru znebili vladajou010dega sloja, ki je nesposoben za vse, razen za rop in krajo, ampak bi se spet prikljuu010dili Korou0161ki, pa u0161e Avstrijcem ne bi bilo treba postavljati ograje na avstrijsko-slovenski meji, ampak samo na slovensko-hrvau0161ki. Da ne omenjam, da bi Avstrijci dobili tistih par nau0161ih km morske obale. Skratka, profitirali bi vsi.

  • leviukradlidrzavo

   Ce ti nisi nor pol pa tud ne vem. Za hlapca rojen in vzgojen. In kaj bi ti blo bols pod Avstrijo cepec. Zdele bi iz nas ze begunsko taborisce nardil ce bi bli pod njimi. Muslm nasi dedje so umiral za samostojno drzavo ti bi jo pa kar podaru Avstrijcem. Ne vem eni res ocitno tud iz hise ne stopte pa kr mislte da drugje kot doma se pa cedi med pa dnar raste po drevju. Izdajalec si s taksnim razmisljanjem in bi ti mogl odvzet pravico za glasovat.

   • hannibal ante portas

    Govori v svojem imenu. Jaz osebno sem takoj za VRNITEV k Avstriji, ki so ji bila ta ozemlja po 1000 letih ODVZETA leta 1918.nnnIn kateri to dedje so umirali za samostojno dru017eavo? Misliu0161 na marksiste, ki so vojne u010dase po nalogu Kominterne izkoristili za komunistiu010dno revolucijo? Ti niso umirali, ti so pobijali in to ne za svobodno dru017eavo, pau010d pa za komunistiu010dno internacionalo.

   • francelj3

    u0160e eden, ki bi nas spravil iz Evrope na Balkan, kot so nas nau0161i bedasti srbofilni dedje, u010de bi se po kaku0161nem u010dudeu017eu ponovilo leto 1918. u017dalostno. Niso nam samo levi ukradli dru017eavo, Balkan nam je ukradel dru017eavo, narod, kulturo in evropsko mentaliteto.

    • hannibal ante portas

     ***** in !!!

     • francelj3

      u010cisto siguren!

     • rubec

      Tasilo vedri na Financah. Ga bom namamil da preu0161alta sem.u010ce ni spet na babi seveda.

     • hannibal ante portas

      Dej. Reu010di mu, da ga pogreu0161amo. In da ima enga kolega tu.

 • pravapot

  Drugau010de je pa Cerar zato tiho, ker tudi ostareli strici v ozadju ne vedo kaj bi naredili, pa u0161e Buu010dar jim je umrl.

 • Duhec

  Normalno, da so nasilni….. hou010djo naprej, v sekundi…. ko bojo meje zaprte in ne bojo mogli….. so pa na vrsti policaji, vojaki in vsi v njihovi bliu017eini.

 • Duhec

  Normalno, da so nasilni….. hou010djo naprej, v sekundi…. ko bojo meje zaprte in ne bojo mogli….. so pa na vrsti policaji, vojaki in vsi v njihovi bliu017eini.

 • Htc Uporaba

  Novinarka se je podpisala s celim imenom, imate mojo pozornost.

 • Htc Uporaba

  Novinarka se je podpisala s celim imenom, imate mojo pozornost.

  • stajerc5

   Tudi tu se vidi razlika med skrivanjem za zacetnicami in med tem, ce nekdo stoji za tem kar objavi. Cetudi je zenska, zame ima jajca. Vsaj pri nasi diktaturi!

 • Duhec

  Kuu010dan&Co golazen je bla proti osamosvojitvi….. zakaj se niso zmenli z ostalimi za postavitev zidu, z levaki na Balkanu…. finanu010dno so uniu010dl Slo a zdej morjo izvest u0161e genocid??? Ki ga bojo, ker ma ta golazen vse v svojih rokah…. u010de verjamete v Boga, tud on vam ne more pomagat. Z izdajalci v bajti, reu0161itev ne obstaja. A vete kdaj so zau010del lopovi plest mreu017ee in to ste veu010dinsko podprli??? Zakaj??? Nikol mi ne bo jasno…. vse majo v svojih, lopovskih rokah….. politiko, gospodarstvo, sodstvo, policijo, banke…. vse. u0160e kriminal, u010de ga rabjo….nIzjeme se zavedate, izjeme ste glasne…. zato ste pod drobnogledom…. ta golazen je vu010dasih brez pomisleka ubijala, dons veu010d ne…. ker so ostareli in, ker ni nujno potrebno….. uniu010djo na fine nau010dine.

 • Duhec

  Kuu010dan&Co golazen je bla proti osamosvojitvi….. zakaj se niso zmenli z ostalimi za postavitev zidu, z levaki na Balkanu…. finanu010dno so uniu010dl Slo a zdej morjo izvest u0161e genocid??? Ki ga bojo, ker ma ta golazen vse v svojih rokah…. u010de verjamete v Boga, tud on vam ne more pomagat. Z izdajalci v bajti, reu0161itev ne obstaja.

 • 1xy

  nekaj mi nagaja net ob obisku vau0161e strani……a je na udaru vau0161a spletna stran ali moj net……..ou010ditno nekomu nekaj ne odgovarja……

  • Duhec

   Vdirajo jim…. sej to je edn izmed u0161tosov….. v vladi majo rau010d, ki sodeluje z N.A.

   • 1xy

    FOP TV/kokou0161ke u017ee imajo propagando o kriviu010dnem porou010danju iz terena…….baje je vse ok, vsi so kul……samo narod, ki temu ne verjame je premaknjen :)))))

    • Duhec

     Eh…. mam obu010dutek, da vsi nasprotniki levake napau010dno ocenjo…. ne izbirajo sredstev…. nikol jih niso, jih ne in jih ne bojo.

    • hannibal ante portas

     to je dobro. vsaj eno vemo sedaj za siguro. bolj ga bojo srali, prej bojo propadli. glavne u017ertve te krize bodo ravno reu017eimski mediji. zapomni si to dobro.

  • hannibal ante portas

   ne. vse ok dela. spucaj komp, daj gor AVG antivirus. najdeu0161 na Partisu

   • 1xy

    ne, minutko po objavi tega sporou010dila se je stran dejansko sesula…..tehniu010dne motnje…..

    • hannibal ante portas

     zamenjaj internet provajderja. resno mislim.nnbtw, ko se sesuje, probaj s telefonom, ok?

 • ssissaj

  kurijo in se u0161tihajo pa u0161e v evropo niso priu0161li kaj bo u0161ele u010des par let ko bojo dojel da evropa daleu010d od raja…70 odstokov ljudi hou010de zaprtje meje,kje je zdej demokracija.novinarji nepismeni tole so imigranti in ne begunci,novinarji delajo kontra volje ljudi…

  • hannibal ante portas

   takrat pau010d avte kurijo. guglaj Pariz, London, Malmo, etc…

 • ssissaj

  najbolj da pride janez na oblast,usaj za 3 mesece da nardi ograjo.potem pa naj ga zombiji spet vru017eejo z oblasti…

  • hannibal ante portas

   jaja. plus kvote minimalno 10 000 v par tednih…nnkaj pomaga ograjo potem gradit. da ven ne pobegnejo??

 • Duhec

  Zavedajte se, da ste edini medij, ki ga lopovski levaki nimajo v svojih krempljih in se temu primerno prilagodite…. u010de se ne bote, vse ukinte in amen, ker vas v par mescih ne bo…. zarad njih.

  • hannibal ante portas

   *****nnbtw, kaj u0161e manjka?

 • martin
  • 1xy

   popolna usklajeno z razmiu0161ljanjem Cerarja, ki je javno izjavil: Revu0161u010dina je samo v glavah ljudi!

   • hannibal ante portas

    Na tem mediju nihu010de ne zna izgovoriti pravilnega “r”. Vse nekako zveni “R”, “RR”, ali celo “gRR”. Le zakaj…

  • Peter

   martin, kaj pa hodiu0161 tja in jim s klikanjem viu0161au0161 rejting? Ignore.

 • jankoslav

  V normalni dru017eavi z odgovorno vlado (npr. ZDA) bi u017ee zdavnaj uvedli izredno stanje na tem obmou010dju in vpoklicali rezervne policiste in vojake. Potem pa z vsemi silami (tudi z uporabo fiziu010dne sile) zagotoviti red in mir. Tu ne gre za migracije, temveu010d za invazijo.

  • hannibal ante portas

   Ne sanjaj. ZDa preplavljajo ilegalci iz Mehike. Trenutno jih je 32 000 000. Vsak dan novih 10 000.nnZadnji stavek je pa odliu010den zakljuu010dek. Za *****.

   • jankoslav

    Malce pretiravate, v ZDA je (leta 2013) 11.585.000 migrantov – Mehiu010danov in tako je u0161tevilo niu017eje kot je bilo v letu 2010, ko jih je bilo 11.711.000. Torej gre za padec, kar gre pripisati tudi zelo ostremu nadzoru na meji – ograja.

    • hannibal ante portas

     Ja. In po tej isti statistiki imajo 5% nezaposlenost. Dejansko jo imajo nad 20%.nDejansko nimajo osnovnega pojma, koliko je v ZDA trenutno ilegalcev. In btw, ilegalci niso samo Mehiu010dani.nPodatek je tako rekou010d iz prve roke – od dru017eavnega sekretarja ki je na intervjuju za Fox priznal, da bi ilegalcev znalo biti tja do 35 000 000.nZadnje u010dase Donald Trump dosti uporablja ta argument in Donald si ne more privou0161u010diti, da bi govoril kaj na pamet.nnnu0160e enkrat, na forumih se ne vikamo, ker izpade najmanj smeu0161no. S tem ne u017eelim niu010d slabega povedati, verjetno si pau010d na forumih nov in tega u0161e ne veu0161.

     • jankoslav

      Vikanje ali tikanje, gre za vprau0161anje kulture. Res, malo nas je na forumih, ki vikamo, ali pa (vsaj pri nas in na Balkanu) sogovornike ne diskvalificiramo . Tam (npr. Francija) , kjer je vikanje stvar olike in spou0161tovanja, je to nekaj popolnoma normalno, drugje, kjer prave razlike ne poznajo (angleu0161ko govoreu010di) pa je to malce zavito v celofan. Drugau010de pa sem na forumih u017ee zelo, zelo dolgo in “subkultura” informatikov mi je zelo znana, kar pa ne pomeni, da jo brezpogojno sprejemam (u010deprav delam na tem podrou010dju).

 • jankoslav

  Ali so potrebne u017ertve na nau0161i strani, da se bo ta vlada umaknila????

  • hannibal ante portas

   A potem se pa bo?nn:D

   • Duhec

    Ne

 • jankoslav

  Tak kot pravijo Avstrijci oz. ostali evropski dvoliu010dneu017ei, potrebno je zapreti mejo ” zaradi zagotavljanja varnosti prebeu017enikov.”.

  • hannibal ante portas

   u010ce bi bili Avstrijci dvoliu010dneu017ei, bi jih bilo danes v bliu017enji in daljni okolici tvoje hiu0161e u017ee 50 000.

 • jankoslav

  Torej Avstrijci lahko zapirajo mejne prehode, ko pa so to naredili Hrvati pa strau0161anski odziv EU politikov. Avstrijci imajo vojsko na meji, EU komisar pa se zgrau017ea, ker smo poslali vojsko na ZUNANJO schengensko mejo. Angleu017ei so postavili 6 m visok kovinski zid (in to v Franciji), EU politiki pa kritizirajo Orbana, ki je postavil niu017ejo in bolj “u010dloveu0161ko” mejo. EU komisarji in njihovi politiki, niso kritizirali u0160panijo, ki ima u017ee leta in leta (upraviu010deno) dvojno u017eiu010dnato ograjo v Melili….nnnEvropska politika je bila zgodovinsko gledano vedno dvoliu010dna, velike dru017eave oz. severne dru017eave so imele vedno privilegije (gre za sistem “opt out”) na vseh podrou010djih, predvsem pa na podrou010dj migracij in fiskalnem podrou010dju.

  • hannibal ante portas

   Avstrija je urejena dru017eava. Ravno zaradi vsega, kar si napisal, ji je potrebno nau0161a ozemlja, ki so ji bila po 1000 letih odvzeta, vrniti. Skupaj z nami, minus petokolonau0161i.

 • Illuminati Enlighted

  Takoj vpoklicat vse ki so sluu017eili vojsko in so mlaju0161i od 60 let. Podelit jim takoj naziv inu0161truktorja in takoj aktivirat vse ostale v rezervni sestav vojske in policije. Sprejet z odlokom zakon o teritorialni obrambi in takoj spremenit zakon o orou017eju. Kratkocevno strelno orou017eje naj poslej lahko kupi vsak samo z osebno izkaznico in hitrim izpitom za rokovanje. u010ce ni psihiu010dni bolnik in nima kriminalno kartoteko. Tem ki so sluu017eili vojsko ni treba delat izpita za orou017eje. istou010dasno naj dru017eava vsaki druu017eini kupi kalau0161nika z precej municije in eno polavtomatsko piu0161tolo. A hou010demo sept biti povsem neoborou017eeni in golorki ko nas napadejo podivjane horde? kaj je funkcija dru017eave? Da ogrou017ea dru017eavljane ali da jih z odloki u0161u010diti? Je ta dru017eava kotel za izu010drpavanje narodov s strani javnega plemstva ali organizirana druu017eba znotraj katere so dru017eavljani varneju0161i? Tokrat nas najbolj ogrou017ea prav nau0161a dru017eava, nau0161i plitiki in nau0161e javno plemstvo!

  • hannibal ante portas

   + blagajna v vsaki hiu0161i in obvezna oborou017eitev not + obvezne orou017ene vaje za vse med 20 in 40 let. u0160vica skratka.

   • Peter

    Saj smo ves u010das govorili o drugi u0160vici. Samo ne skrbi, samo preko mrtvih trupel levakov lahko spraviu0161 skozi kaj takega.

 • ryan

  vojsko in ograjo na mejo

  • hannibal ante portas

   in Orbana za zau010dasnega upravitelja

 • ryan

  pa referendum u010de tega ne bodo storil

  • hannibal ante portas

   ja. in na referendum ti pride 200 + K mamic in babik, ki gledajo Poop…

 • jankoslav

  Ali si predstavljate, da bi bil Janu0161a na oblasti in bi sledil Orbanovi (uu010dinkoviti) praksi, ter bi postavil ograjo na meji ter nas s tem reu0161il katastrofe??? Janu0161a bi se prvo moral zagovarjati pred nau0161imi mediji, leviu010darskimi politiki, v naslednjih letih pa bi se verjetno moral zagovarjati preko KPK in slovenskimi sodiu0161u010di, ki bi ga obtou017eevali kru0161enja u010dlovekovih pravic, neupou0161tevanje predpisov o javnem narou010danju, neupou0161tevanju predpisov o standardizaciji in konec koncev, ou010ditali bi mu zasluu017eek z ograjo oz. u017eico. Tako je to v nenormalni dru017eavi, v normalni pa bi ga odlikovali.

  • hannibal ante portas

   zato pa potrebujemo u010crnu010dec&Co. ne u0161alim se. ta bi napravil ograjo brez kvot. ima kdo bolju0161ega v mislih? na dan z besedo…

 • Pou0161tenje velja

  Vlada teoretikov je padla na celi u010drti!nLou010denci, pretepau010di in plagijatorji to vas dru017ei skupaj!

  • hannibal ante portas

   so so, u0161e drugi faktorji…

 • Borut Stari

  Pou010dasi in vztrajno se akumulacijsko jezero juu017eno od Alp polni, Niu010d veu010d ni slik mame Merkel in vzklikov du017eermani, Sedaj bodo u0161e samo vzklikali allahu akbar, Pri nas pa Bog pomagaj,

 • Duhec

  Levi politiki jih podpirajo, da bojo med zadnjimi, ki bojo obrezani…. najmanj to.

  • hannibal ante portas

   veu010dina jih je u017ee

   • Duhec

    Veu010dina je kastrirana…. obrezani pa mislim, da u0161e niso.

    • hannibal ante portas

     misliu0161 da ne?nnheh. ti baje imau0161 eno prednost tu med nami :D

     • Duhec

      Hahahaha…. ker vztrajau0161 in morm o tem razmiu0161ljat…. nism veu010d ziher. Mogou010de so pa u017ee njihovi….

     • hannibal ante portas

      kar razmiu0161ljaj. jaz sem tudi moral. leta in leta…

     • hannibal ante portas

      ja, hehe. ker si baje u017eenski duhec

     • Duhec

      Ja sej…. pol sm 2x peu010dena.

     • hannibal ante portas

      a si?

     • Duhec

      Zaenkrat u0161e nism…. se lohk pa tud to zgodi. Sam a veu0161…. jst bom zgorela…. tak lajf ni zame.

     • hannibal ante portas

      na vse imau0161 hipen odgovor. respectnnbtw, kam so ti vu010deraju0161nji kolegi zginli? :)

     • Duhec

      Hahahaha…. v kriznih situacijah sm kt riba v vodi…. pa jih na netu ni…. sam vseen.

     • hannibal ante portas

      si me prehitel. kam so ti vu010deraju0161nji kolegi zginli :)

     • Duhec

      Na netu jih nimam…. Jeu017eka spou0161tujem…. pa u0161e neki izjem je.

     • hannibal ante portas

      Jeu017eek je OK. oni spolni iztirjenec me je nerviral (in je mrknil)

     • Duhec

      To delajo nau010drtno in tega bo veu010d iz dneva v dan…. to so pokvarjeni hinavci.

 • Pou0161tenje velja

  kmalu boste lavaki videli kaj vam pripada.ndejansko boste to dobili okoli 1 v mesecu, iz avtomata vau0161ega ljubega migranta

  • hannibal ante portas

   da o petokolonau0161icah sploh ne govorimo…

  • Frajtonarca

   napiu0161e se levaki…toliko v znanje u010de u017ee piu0161eu0161 neumnosti

 • Duhec

  Merklova je ou010ditno nepriu0161tevna in vseen v Evropi…. zato bi blo najbolu0161 organizirat letalske prevoze vseh direkt v Washington. Sam zanimivo, da Amerike nihu010de med begunci ne omenja….. rabjo dokumente, pol bojo pa u0161li tud tja…. z bombami.

  • hannibal ante portas

   200 000 sircev dobijo v komadu, fyi

 • flipss

  Samo jeste,ali pijete tudi kaj.

 • Duhec

  Ko ne bojo mogl niti naprej niti nazaj…. se naj natisnejo letali s slikami, imeni in priimki, naslovi levih politikov…. pa se naj z njimi zmenjo…. osebno. To bi bla ena izmed pokvarjenih udbovskih for uporabljena na njih…. hahahaha. Tega JJ ni bil sposoben…. u0161koda.

 • BondXJames

  Edina reu0161itev je da se takoj z vsemi sredstvi, ki jih Evropa premore prekine in prepreu010di dotok migrantov v Gru010dijo. Tam je srediu0161u010de vsega zla. u010ce EU tega ne u017eeli narediti in ou010ditno tega tudi ne bo naredila, potem mora Slovenija takoj priu010deti z zau0161u010dito meje po vzoru kot so to storili Madu017eari.nTihotapsko pot iz Gru010dije skozi Slovenijo, na kateri bodo tihotapci v enem letu zasluu017eili 3,5 mrd u20ac (beri; tri in pol miljarde u20ac), je mou017eno prekiniti samo z fiziu010dnimi zaprekami. Tihotapci nam bodo s tem, ko pou0161iljamo na mejo u0161e veu010d vojske in policije odgovorili tako da nam bodo pou0161iljali u0161e veu010d migrantov. Tako stanje se lahko prekina edino nasilno z fiziu010dnim onemogou010denjem tihotapske poti skozi Slovenijo. u010ce vlada tega ni sposobna dojeti potem naj odstopi. Druga varianta zakaj se to ne naredi, pa je, da tudi posamezniki , ki so na odgovornih polou017eajih v EU in v nau0161i dru017eavi, sodelujejo pri tem tihotaplenju ljudi in za to kasirajo enormne podkupnine.

  • hannibal ante portas

   v Turu010diji je srediu0161u010de zla

 • mau010dek ivan

  !,5 Km dolga kolona na prehodu v u0160entilju. u0160e dobro da imajo vozniki vinjete (obe), kajti sledi kazen.

 • MEFISTO

  Se to dogaja tudi vam?nnnNeprestano se mi ruu0161ijo rau010dun in prijave.nnnu010cim ponovno vzpostavim zvezo, u017ee se mi ta poruu0161i in tako se vrtim v zau010daranem krogu.nnnu010ce se tudi vam podobno dogaja, bi lahko imela prste vmes ljudska oblast.

  • Frajtonarca

   menda imajo murgle prste vmes……vsaj nakladau010di tako mislijo….

  • hannibal ante portas

   meni dela vse ok. dajte sprobat u0161e z mobilcem. vse bolj razmiu0161ljam, da nimajo dolou010deni internet provajderji problema s tem sajtom…

 • mau010dek ivan

  Mogou010de imau0161 virus na napravi?

 • Frajtonarca

  stran se sesuva…zmanjkuje denarja ,delnic pa itaq noben nou010de kupit

  • Al

   Spel se smrad rdeu010di

   • Frajtonarca

    kar plenico zamenjaj te voham do sem

    • Peter Pavel

     Tebe prepoznamo na daleu010d. Pino silvester in vonj po cipresah?

    • Al

     S takimi kot si ti…preu017eviu010dimo in izpljunemo

     • Frajtonarca

      preden si tole do konca napisal si se vmes u017ee podelal v plenico

  • Peter Pavel

   Seveda se. Zaradi navala na edino stran, kjer resnica ni cenzurirana. Na vau0161ih straneh u0161e reu0161ujete isto dojenu010dico in reklamirate zdravnike in inu017eenirje med migranti?

   • hannibal ante portas

    in fusbalere

  • Illuminati Enlighted

   ne skrbi. Nas je priu0161lo sem par ki bomo pomagali da postane glavna. Pa ne zato ker bi bili za SDS ampak zato ker nam je dovolj vau0161ega levau0161kega manipuliranja z narodom.

   • Frajtonarca

    vas veu010dinoma poznamnso vas u017ee vseh portalov zbrisalinnabijate lahko samo u0161e na reporterju in politikisi…..in seveda na tem JJ portalu

    • hannibal ante portas

     povsem zadostinnvi na kurah u0161e nabijati ne morete. vse je zaprto :D

    • macon

     Mene niso nikjer zbrisali, pravkar sem se vkljuu010dil na ta forum.

   • Peter

    Kaj je bolj brezplodnega, kot ukvarjati se z levimi provokatorji? nMogou010de valiti kamen na vrh hriba?nnIgnore.

 • Illuminati Enlighted

  Hrvatom uvest posebno dodatno vinjeto na migrante. 100 eurov vinjeta za vsak avto ki gre ali pride iz hrvau0161ke. EU gor ali dol, ona nas ni zau0161u010ditila kot bi bilo treba, pred hrvau0161kimi tihotapci ljudi, torej lahko tudi mi ukrepamo po svoje. Denar bo u0161el v sklad za sanacijo u0161kode ki jo je naredila hrvau0161ka dru017eava z ilegalnim tihotapljenjem ljudi v SLOvenijo. Vmes jim pa zaseu010d kak vlak, avtobus, kamion in podjetje.

  • hannibal ante portas

   ma zapret za dva dni ves promet, da se nauu010dijo dostavlja na lokacije po u017eelji, vkljuu010dno s u0160entiljem. kaku0161ne u010drne vinjete

 • SF32

  Hej Frajtonarica tebi bi se bolj prilegel vzdevek Gusle…

  • Frajtonarca

   ti u017ee veu0161 IQ32

   • rubec

    Merki. Kaj pa, u010de je to dolu017eina tiu010da.

 • Illuminati Enlighted

  Nebi u017eelel izpast nestrpen (ker nisem, u010de izvzamem da u017ee malo teu017eko gledam vso to agonijo) ampak u010de se u010dlovek dobro fiziu010dno zmatra je mirneju0161i. Po domau010de povedano. Pred vsakim campom kjer se stacionira prebeu017enike, najprej 20km hoje. Saj to je bojda zdravo. Potem pa naslednji dan peu0161 do naslednjega campa in podobno. Sliu0161i se provokativno, ampak ima kdo bolju0161i predlog?

  • flipss

   Ti si bil zraven,ko smo smernice za ubeu017enike pisali.Zaradi malih otrok,je potrebno nekaj podaktov popraviti.

 • flipss

  Zaprli bodo mejo.O kdaj pa je meja odprta.Piu010dko Materno.Banda.

 • Mamas & Papas

  Ste se vprau0161ali zakaj sosednje dru017eave, kot so Katar, Savdska Arabija, nKuvajt, ZAE …. ne sprejemajo beguncev (bratov po veri)? Zakaj ZDA ne nsprejema vala beguncev iz Bliu017enjega vzhoda? In zakaj jih ravno Evropa n(uradna politika – ne ljudje, da smo natanu010dni)? Zato, ker je treba ndestabilizirati EU, ter da bo skrajna desnica postala u0161e mou010dneju0161a v nEvropi. Poglejte si zadnje volitve v Avstriji, u0160vici, Nemu010diji … Komu ngre to na roko? Idejnim in finanu010dnim voditeljem NWO – tistim, ki so v nimenu svetovnega imperializma in borbe za surovine (danes nafta – jutri nvoda) tudi (z razlogom) naredili kaos na Bliu017enjem vzhodu.nnnnNiu010d ni “sluu010dajno”. Sploh pa ne v svetovni politiki.

  • macon

   Po mojem razne Savdske Arabije dajejo “u0161tipendije” hordam, ki se valijo po Evropi. Savdska Arabija je skrajno islamska vukojebina.

  • Boris

   sosednje dru017eave, kot so Katar, Savdska Arabija, nKuvajt, ZAE imajo beguncev v milijonih, da jih ne sprejemajo ne dru017ei.

 • Komentar

  u017dalostno, da EU pri svoji 20%-ni brezposelnosti mladine “uvau017ea” delovno nsilo iz arabskega sveta. Seveda, u010de je pa ceneju0161a od Grkov, u0160pancev, nSlovencev …

 • pravapot

  Vidim, da se je branje in komentiranje NOVE24TV kar dobro prijelo——-SUPER, kar tako naprej

  • Frajtonarca

   ja kar dobro….10 modelov smeti 24 ur na dan……u010dista resnica…

   • hannibal

    ti pa surlo do poda. tvoje 24kure niso videle 300+ komentarjev pod u010dlankom zadnjih par mesecev. in vse manj jih bo…

 • miller

  pozor: v breu017eicah nekateri migrantje grozijo ljudim z orou017ejem. poleg tega pluvajo mimoidou010de in razbijajo u0161ipe na avtomobilih.

  • Frajtonarca

   ja ja…potem pa si se zbudil s pono plenico……

   • miller

    da se ne bou0161 sluu010dajno ti. rad bi rekel samo hvala nova24tv, da je moja objava u0161la naprej, ker drugje je bila cenzurirana. pa ne vem zakaj, ker nisem nikokar u017ealil ampak napisal, kaj se dogaja. v glavnem katastrofa vse skupi. na 24 ur pa v glavnem u010dlanki, kako so begunci bogi brez besede kaj se dejansko dogaja. in u0161e en dan bo minil, brez da bi nekdo nekaj ukrenil.

 • jankoslav

  Takole nam EU oz. GRK svetuje “I commend #Slovenia for its continuous demonstration of responsibility to the #EU rules.”. Zakaj tega ne reu010de svoji domovini – Gru010diji – ki je tudi v schengenu? nnnAli bomo res ostali hlapci in posluu0161ni kot psiu010dke? (pa saj veste na katere mislim)

 • MEFISTO

  Ali bomo u0161e kdaj svobodni?

  • indijanka

   Moj dom je lep, moj rod krepak, za robstvo ni rojen junak, pau010d lepu0161ih, slavneju0161ih usod je vreden rod, ki biva tod. “Prost mora biti, prost moj rod, na svoji zemlji svoj gospod!” Tako sem se Bogu zaklel, svet dolg s prisego sem prevzel!

 • Matej Gornik

  Ej skini, kva kle u u0161iu0161ki delate, pejte zdej tja

 • Franci Kociper

  No in kje je tu varnost otrok in stareju0161ih? Staru0161i jemljejo dopuste otroci si ne upajo v u0161ole…meje so zaprte….koliku0161na bo gospodarska u0161koda zaradi nesposobnosti vlade da bi pravou010dasno odreagirala. Ko bodo podjetja zau010dela tou017eiti vlado, da niso mogla izvau017eati..itd.

 • Anica Topaloviu010d

  Barbara rov prava je reu0161itev problema,baje je u0161e dovolj prostora !!!!

 • karlina

  No, to pa je res sodu razbilo dno, glede Hrvatov. Da so pa tako neu010dloveu0161ki in pustijo u017eensko, ki u017ee rojeva naprej, namesto da bi jo nemudoma odpeljali v bolniu0161nico, tukaj so pa res pokazali, da so res eni veliki, da ne reu010dem kaj, to pa je res sramota.

 • viktorh

  Kaj u010d’mo, taku0161na je nau0161a oblast.

 • hannibal

  Evo en biser iz 24kur, citat:nn”A to za tiste, ki si u017eelijo u0161iriti nnestrpnost do beguncev, ki so ljudje, kot mi vsi, ni dovolj. Najlau017eje jen trditi, da mediji selektivno porou010damo le o dobrih stvareh, da izbiramo nle tiste kadre, na katerih so otroci. u0160tevilke pravijo, da je razmerje nmed u017eenskami in mou0161kimi skoraj uravnoteu017eeno. Po podatkih policije, je nrazmerje med mou0161kimi in u017eenskami (skupaj z mladoletnimi osebami) 55 nproti 45. Vse teorije, da so med begunci veu010dinoma le odrasli mou0161ki, tudin na osnovi podatkov slovenske policije, padejo v vodo.”nnnOpau017eate, kaj delajo? Vse mladoletne priu0161tevajo k u017eenskam in tvorijo grupo “u017eenske in mladoletni”, da bi prikrili veu010dinsko mou0161ko populacijo. In potem napiu0161ejo, da je razmerje med mou0161kimi in u017eenskami skoraj uravnoteu017eeno. To, da je veu010dina teh “mladoletnih” tudi mou0161kih – pau010d mladeniu010dev, ni pomembno. u010ce si torej mlaju0161i od 18 let, si po njihovem v kvoti u017eenskega spola.nZadnji stavek je sploh biser. Z dodatkom pridevnika “odrasli”, neopazno zabriu0161ejo resnico, da je veu010dina te populacije mou0161ke, zraven pa potegnejo u0161e argument podatkov slovenske policije. Genialno!nnnnPrav zamisliti se je potrebno ob tem. Ta, ki se je spomnil resnico tako izkrivenu010diti, je namreu010d umetnik svoje vrste. Umetnik manipulacije. In si zasluu017ei svojo plau010do.

 • MEFISTO

  Je mar Vesna u0161e kar ministrica?

 • MEFISTO

  Milanoviu0107 je falot.nnnu0160e nerojeno dete je hotel podtakniti Cerarju.

 • francelj3

  Ne razumem. Zakaj naj bi bila neka noseu010dnica pred porodom kriza na slovenski meji?! Vse noseu010dnice enkrat rodijo, pa zato ni nobene krize. Seveda pa je brezvestno, da se u017eenska odpravi na pot iz kaku0161nega Irana ali Afganistana bolj ali manj peu0161 v Nemu010dijo, ko je noseu010da ali celo visoko noseu010da. Brezvestno od nje, da ne bo pomote.

 • Ježek Teka Teka

  Pametni Hrvati … naj ima slovensko državljanstvo, pa to …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!