fbpx

Propadajoči Petričev medijski imperij rešujejo prek mrtvih! Žale nakazale več kot 712.000 evrov!

Foto: STA

Propadajočo družbo Delo, ki izdaja časnik Delo in tabloid Slovenske novice, in je del imperija Kolektorja tajkuna iz Foruma 21 Stojana Petriča, rešujejo že prek mrtvih, razkriva Erar. Oktobra lani je spletni portal Požareport razkril, da imajo lektorji na Delu od prihoda odgovornega urednika Uroša Urbasa posebno nalogo – pozorni morajo biti na pojavljanje imen štirih razvpitežev: botra iz Foruma 21 Milana Kučana, politika, ki je zares propadel Gregorja Golobiča, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in Jožeta Mermala, tajkuna iz BTC.

Erar pa razkriva, da je Delo od ljubljanskega javnega mestnega podjetja Žale bogato plačano. Iz javnega denarja. Od novembra 2014, ko je kapnilo prvo nakazilo, do danes so na račun prejeli že več kot 712 tisoč evrov! Mesečna nakazila se vzpnejo tudi čez 36 tisoč evrov, kot denimo aprila leta 2015.

Petričev imperij lahko za tak denar plača marsikaj, denimo praznovanje, na katero Milan Kučan pripelje svojo ženo Štefko Kučan in jo posadi poleg odgovornega urednika Slovenskih novic Bojana Budje, na zabave pa prihajajo tudi znani slovenski komiki, denimo Marjan Šarec. V galeriji zgoraj pa si lahko ogledate, kako fino se imajo, kadar v prvi vrsti sedijo ljubljanski župan Janković, Kučan in Petrič.

Milan Kučan, Štefka Kučan, Bojan Budja.

Udeležuje se jih tudi najbolj uspešen slovenski komik, predsednik vlade Marjan Šarec. V modri obleki direktorica Dela Nataša Luša.

Kaj Petričevemu imperiju plačujejo Jankovićeve Žale

Pojasnilo direktorja občinskega podjetja Žale.

Dokument, objavljen zgoraj, je vse, kar so na Žalah pojasnili na vprašanja ki jih v celoti objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

v aplikaciji Erar smo opazili, da družba Žale javno podjetje d.o.o. od novembra 2014 v večjem obsegu poslovno sodeluje z družbo Delo d.o.o., zato nas zanima:
– Kaj Žale kupujejo oziroma naročajo od družbe Delo?
– Kdo je posel, ki ga je z novembrom 2014 dobila družba Delo, opravljal prej?
– Ali je bila družba Delo za posel izbrana na javnem razpisu ali kako drugače?
– Kdo je podpisal pogodbo in do kdaj je sklenjena?

Glede na skoraj milijonski znesek, ki so ga že plačali, bo za Žale kmalu bolj ugodno, če Delo kar odkupijo. Bralci se itak selijo k njim.

Škandal24