fbpx

Protesti levičarskih skrajnežev v Hamburgu: Prišlo je do povezave med levičarskimi ekstremisti in radikalnim islamom

Foto: Nova24TV

To, kar se je zgodilo v Hamburgu, je po besedah predsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), mag. Branka Grimsa, streznitev za celo Evropo, ne le za nas. Levičarski skrajneži, ki netijo nemire po celi Evropi, so bili tokrat zakrinkanci Antife z zastavami z rdečo zvezdo, srpom in kladivom, množica v ozadju pa je grmela: “Allahu Akbar!” Ker je prišlo do povezave med ekstremisti radikalnega islama in levičarskimi skrajneži, bo odslej celotna Evropa organizirala centralno evidenco levičarskih in islamskih skrajnežev. “To se pravi, za najbolj nevarne ljudi, za varnost ostalih in pa za premoženje. V to centralno evidenco naj bi iz cele Evrope vnesli tiste, ki so nagnjeni k nasilju in ki organizirajo tovrstno uničevanje pod znakom rdeče zvezde, kot smo mu bili priča sedaj v Hamburgu, pred tem pa že v Neaplju, Berlinu, Rimu, Dortmundu itd. Skratka, po celi Evropi razsajajo skrajni levičarji,” je po današnji seji dejal Grims.

Sobotni vrh skupine G20 v Hamburgu se namreč ni končal po pričakovanjih. Več dni zapored so potekale demonstracije levičarskih ekstremistov, ki so se ponoči sprevrgle v nasilne demonstracije in spopade protestnikov s policijo. Protestniki so uničevali trgovine in izložbe, zažigali avtomobile in barikade ter metali steklenice. Policisti so odgovorili z vodnimi topovi, a jih je vseeno več sto podleglo pritiskom.

Po seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je predsednik komisije, mag. Branko Grims, pokazal nekaj slik Hamburga, na katerih je bilo videti totalno uničenje, ropanje, kraje ter posredovanje udeleženih skrajnih levičarjev. “Gospe in gospodje, dobrodošli v Evropi 2017,” je povedal Grims.

Branko Grims, predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (foto: Nova24TV).

Grims je še poudaril, da Antifa dejansko deluje kot internacionalno fašistično združenje in da so ti ljudje med seboj povezani ter sodelujejo. “In kar je za Evropo najhujše, ti ljudje so zelo tesno povezani tudi z islamskim ekstremizmom. In tudi v Hamburgu, če pogledate na internetu, boste našli posnetke, ko so v ospredju sicer zakrinkanci Antife, zastave z rdečo zvezdo, srpom in kladivom, v ozadju pa grmi množica: “Allahu Akbar!” To se pravi, da je prišlo do povezave med ekstremisti radikalnega islama in pa levičarskimi ekstremisti, in to je bilo tisto, kar je v resnici v Hamburgu povzročilo takšno uničenje,” je še prepričan Grims.

 Mag. Branko Grims: “To niso nikakršni demokratični protesti, ampak gre za ropanje, za nasilje, za uničevanje. Dejansko gre za novo obliko terorizma. Se pravi, dejansko smo priča novi obliki terorizma, le da je tokrat iniciran s strani levičarskih skrajnežev.”

Med protestniki so bili tudi Slovenci
Predsednik komisije je še razkril, da so se tega uničevanja udeležili tudi posamezniki iz Slovenije. “Dokaj zanesljive informacije so, da je šlo manjše število tja. Šli naj bi trije kombiji oziroma avtobusi in večje število ljudi z osebnimi vozili, vendar udeležbe v tej najbolj skrajni obliki na osnovi podatkov o tistih, ki so bili aretirani, ki so bili legitimirani oziroma ranjeni s strani samih teroristov, pa ni bilo mogoče potrditi za nobenega Slovenca,” je še povedal in dodal, da se podatki še zbirajo, tako da se to lahko še spremeni.

Evropa bo sedaj ravnala drugače
Po besedah Branka Grimsa bo Evropa sedaj organizirala centralno evidenco levičarskih skrajnežev, prav tako pa se bo začela soočati z realnostjo, s tisto največjo nevarnostjo – ne le za obstoj EU, ampak tudi za varnost in za civilizacijo. “To pa je ta naveza skrajnežev med seboj in upajmo, da v kratkem času dobimo tudi kakšno bolj spodbudno informacijo. Žal pa se priliv migrantov dogaja naprej.” Pri tem je Grims spomnil, da je vladajoča koalicija včeraj enotno zavrnila to, da bi se pravočasno pripravili vsaj glede italijanske meje “To pa na domačem terenu ne daje ravno velikega upanja, ker gre za prvovrsten škandal, če smo realni.” Ko gre za preganjanje skrajnežev, pa Grims upa, da se bo vsaj nekaj premaknilo.

Medtem ko še vedno poteka tisti ritual, ko so prazaprav praktično vse države EU preganjale skrajno desnico, najbolj pa seveda v Sloveniji, se v zadnjih letih kaj velikega s strani skrajne desnice sploh ni več zgodilo. “Zadnje tri leta praktično ni nemira, ki ne bi bil injiciran s strani skrajne levice,” je spomnil mag. Grims.

Grims je še prepričan, da je šlo v tem primeru za skrajna dvojna merila, ki niso bila značilna samo za Nemčijo, ampak da lahko podobno najdemo tudi v Sloveniji. “Ko smo postavljali vprašanja v zvezi z nadzorom nad levičarskimi skrajneži, se je izkazalo, da tega praktično ni, medtem ko se je v preteklosti izgubljalo cela leta za preganjanje nekih desnih skrajnežev, na koncu se je pa ugotovilo, da sploh ne obstajajo. Skratka tistih, ki pa resnično lahko ogrožajo javni red in mir, pa se očitno ni ustrezno obravnavalo, čeprav je tudi v Sloveniji do podobnega že prišlo,” je zaključil.

I. K.