fbpx

Proti plačevanju RTV prispevka kar 96 odstotkov vprašanih

Foto: STA

Slovenski medijski prostor že dolgo časa ni več pluralen, saj ne dopušča drugačnih mnenj in pogledov. Novice, ki jih širi RTV bi morale biti točne, še posebno pa nebi smeli krojiti informacij tako, da bi ustrezale njihovi zgodbi. Na koncu koncev pa še ob obveznem RTV prispevku pridela ogromen primanjkljaj. Zato so nezadovoljni državljani Republike Slovenije podali pobudo za organizacijo spletnega referenduma s katerim poizkušajo ugotoviti voljo ljudstva pred zelo verjetnim razpisom referenduma. 

Ogromno gledalk in gledalcev je nezadovoljnih s poročanjem naše javne televizije in novinarji v informativnem programu. V našem mediju smo razkrili že ogromno zavajanj s strani javne televizije v oddaji Odmevi, Dnevnik, Utrip, Tednik ali Tarča. Medtem ko naše kritike opozarjajo na njihove spodrsljaje iz katerih bi se morali nekaj naučiti, v slogu njihove obrambe odgovorijo, da jim je ogrožena medijska svoboda in svoboda govora.

“S pripravo sprememb zakona o financiranju medijev se odpira razprava o tem, kako bi radi organizirali našo nacionalno medijsko hišo. Že v izhodišču te razprave je smiselno preveriti voljo ljudi na čim večjem anketnem vzorcu in pri tem postaviti vprašanje, ki bo verjetno tudi na referendumu vsebinsko enako. Gre za dilemo med tem, ali bomo RTV še naprej podpirali z obveznim prispevkom, ali naj bo prispevek prostovoljen!” So zapisali organizatorji referenduma.

Image

V lanskem letu je RTV pridelala rekordnih 7 milijonov evrov izgube, medtem ko obvezen RTV prispevek moramo plačevati vsi. Organizatorji spletnega referenduma in več kot očitno tudi 96 odstotkov vprašanih  ima dovolj javnega političnega orodja. Državljani si v osnovi želijo učinkovit javni medijski servis, ki pa ga nismo deležni, kljub temu, da ima RTV zaposlenih kar 2249 posameznikov na 2 milijona prebivalcev, kar pa je v primerjavi z drugimi državami kar trikrat več po številu prebivalcev, kot imajo ostale.

Vaš glas lahko oddate TUKAJ.

Sara Kovač