fbpx

Putin dodobra zmešal razmere na cestah. Poglejte še, kje v Sloveniji so cestni zastoji

Foto: STA

Danes dopoldne je pričakovati zastoje v smeri turističnih krajev, popoldne in zvečer pa v obratni smeri, opozarja prometno- informacijski center za državne ceste. Vsem, ki se bodo odpravili na pot, priporočajo, da se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru.

Gnečo in zastoje je pričakovati na podravski avtocesti med razcepom Slivnica in Draženci ter naprej na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer je bila kolona za prestop meje tudi v soboto ves dan. Zastoju se lahko izognete, če uporabite mejne prehode Dobovec, Zavrč, Ormož ali Središče ob Dravi.

Že tradicionalne so kolone poleti ob koncih tedna na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali in obratno, na cestah Koper – Šmarje – Dragonja in Koper – Portorož – Sečovlje. Kot alternativa sicer obleganima mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje predlagajo prehod čez mejni prehod Sočerga.

Pazite še na te cestne odseke
Prav tako se zastojem ne bo moč izogniti na cestah Kozina – Podgrad proti mejnemu prehodu Starod ter Postojna – Ilirska Bistrica proti mejnemu prehodu Jelšane, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri ter na posameznih odsekih od meje z Italijo proti Madžarski.

Putin marsikateremu preložil pot na morje
Na cestah je danes pričakovati tudi nekaj tistih, ki so pot na morje ali nazaj preložili s sobote, ko so bile glavne prometnice na Gorenjskem in okoli Ljubljane večji del dneva zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina zaprte. Večjih težav kljub temu na ostalih prometnicah ni bilo.

M. P., STA