fbpx

Putin je pripravljen na srečanje s Trumpom – in to v Ljubljani

Foto: epa

Ruski predsednik Vladimir Putin je po poročanju Russia Today dejal, da se je pripravljen srečati s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom. Putin je kot možno lokacijo srečanja omenil Ljubljano. “Ljubljana in Slovenija na splošno sta odličen prostor za takšen dialog,” je dejal ruski predsednik.

Putin, ki trenutno gosti slovenskega predsednika Boruta Pahorja, se je slednjemu zahvalil za predlog, da bi Slovenija gostila to srečanje. Dejal je še, da lokacija srečanja ni odvisna samo od Moskve. “Če do tega srečanja pride, nimam nič proti, če je v Ljubljani,” je dejal Putin.

Priprava srečanja bo trajala več mesecev
Donald Trump in Vladimir Putin sta se sicer že slišala prek telefona. Organizacija srečanja pa bo zahtevala daljše priprave. Tiskovni predstavnik Kremlja govori o tednih, če ne mesecih. Stiki med Moskvo in Washingtonom so se v času predsednika Baracka Obame zelo poslabšali. Putin je dejal, da je “v interesu Rusije in ZDA, da popravita medsebojne stike”. Putin je še dejal, da so v Rusiji pripravljeni na dialog in na ponovno vzpostavitev dobrih odnosov, a da to ni popolnoma odvisno le od Rusije. Svoje bo morala dodati tudi Amerika.

A. R.