fbpx

Razgaljeni učitelj očitno ni mož dejanj, njegove obljubljene odpovedi zaposlitve v šoli niso prejeli

Učitelj Gregor Markič je na dan proslave pred Dnevom državnosti na Prešernovem trgu vsej javnosti pokazal svoje intimne predele. (Foto: družbena omrežja)

V slovenskih šolah poteka že drugi teden pouka, učitelj ki je na protivladnih protestih kazal zadnjico in spolovila, pa očitno še zmeraj poučuje na eni izmed srednjih šol. Gregor Markič se je po vulgarnem in, sploh za učitelja, skrajno neprimernem dogodku sicer opravičil, vendar pa je večina javnosti menila, da to ni dovolj. Profesor s svojim obnašanjem nikakor ni zgled učencem, zato bi se od svojega delovnega mesta moral posloviti. 

Spomnimo. Gregor Markič je na antiproslavi, ki je potekala na isti dan kot državna proslava ob dnevu samostojnosti, dokazal da je človek dejanj. To je dokazal tako, da si je slekel hlače ter pred Prešernovim spomenikom zbrani publiki, pokazal svojo zadnjico in spolovila. Gre sicer za profesorja, ki je 25 let poučeval na različnih gimnazijah in srednjih šolah, trenutno pa je profesor na srednji šoli v Radovljici.

Na Facebooku je bilo zaslediti njegov zapis: “Jaz nisem človek besed, temveč mož dejanj. A v trenutni družbeni krizi se ne počutim sposobnega, da bi ukrepal s čim več kot z besedami in glasbo. Nimam karizme in nikoli v življenju nisem bil vodstveni kader. Sem pa odličen operativec. A če se ne bo našel nihče, kdo ve, morda se iz jeze, ker ste vi mladi preveč leni, aktiviram jaz, morda bom naslednji Lenin jaz!”

Njegovo dejanje so ovekovečile kamere in dejal, da je podal odpoved v šoli – na laž ga je postavila ravnateljica
Bodočemu Leninu se je očitno zazdelo, da bo svojo operativnost najbolj učinkovito pokazal s spuščenimi hlačami. Ker so vulgarni dogodek uspeli ovekovečiti, fotografija pa je v spremljavi zgražanja zaokrožila po družabnih omrežjih, je učitelj svoje dejanje seveda obžaloval. Skesano se je opravičil in prosil za umik spornih vsebin. Povedal je tudi, da je delodajalcu že poslal svojo odpoved delovnega razmerja. V svojem javnem opravičilu je zapisal tudi naslednje besede: “Zagotavljam vam, da ne bom več učitelj in da vam bom potrdilo o prekinitvi delovnega razmerja nemudoma dostavil.”

Markičev zapis na Facebooku. Foto: Facebook.

Vse kaže na to, da se je Markič tokrat izkazal prej za človeka besed, kot pa za človeka dejanj. Na Twitterju smo namreč zasledili informacijo, ki naj bi jo posredovala ravnateljica srednje gostinske in turistične šole v Radovljici, Marjana Potočnik. “Gregor Markič je še vedno zaposlen na naši šoli, ker ni podal odpovedi o zaposlitvi,” je sporočila. “Z vedenjem 24. junija letos se ne strinjam, ga ne odobravam in ga obsojam. Prav tako menijo tudi učitelji naše šole, starši in dijaki.

Profesorju Markiču smo o vsem dogajanju in njegovih (ne)dejanjih poslali vprašanja, vendar lahko zaenkrat zapišemo le: “Profesor Gregor pa nič.” Z velikim zanimanjem čakamo na odgovore, o katerih bomo seveda poročali.

Sara Bertoncelj