Raziskava: Nova Slovenija z izjemnim naskokom praktično ob boku Židanovi SD

Foto: STA

Če bi bile volitve to nedeljo, bi glede na rezultate javnomnenjske ankete, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal, slavila desnica. Iz parlamenta bi namreč izpadla tako Združena levica kot Erjavčev Desus, precej pa bi se okrepila Nova Slovenija. 

Tudi ta mesec bi največ glasov na volitvah dobila Janševa SDS. Dobrih 15 odstotkov vprašanih se je izreklo za največjo opozicijsko stranko. Pretekli mesec bi jo sicer volilo še za dve odstotni točki več vprašanih.

Raziskava: Nova Slovenija z izjemnim naskokom praktično ob boku Židanovi SD 1Na drugem mestu se je okrepila Cerarjeva SMC, saj bi jo volilo 9,4 odstotka vprašanih (pretekli mesec 8 odstotkov). Svoj rezultat pa je za nekaj desetink odstotne točke popravila tudi Židanova SD. Danes bi ji svoj glas zaupalo slabih 5 odstotkov Slovencev, pretekli mesec pa dobri 4 odstotki.

 

Velik naskok NSi
Med volivci pa je svojo priljubljenost precej popravila Nova Slovenija, saj bi jo tokrat volilo 4,7 odstotka volivcev, kar je praktično enako število kot pri Židanovi SD.

Prav NSi se je sicer v preteklem mesecu najbolj izpostavilla ob vprašanju preimenovanja Balantičeve knjižnice v Kamniku, kjer so se odvijali hudi ideološki boji. Konec oktobra bi NSi volilo le dober odstotek Slovencev.

Morda vas zanima tudi:
Referendumska napoved: Bitka med borci za otroke in proti njim skoraj izenačena
Raziskava: Katastrofalen padec priljubljenosti Cerarjeve SMC

Precej bolj klavrno pa so se izkazali Erjavčevi upokojenci. Ostali bi daleč pod pragom parlamenta, saj bi jih volilo le 1,5 odstotka volilcev. Zaostali bi za Združeno levico, ki bi prejela 3,9 odstotka glasov in bi za las izpadla iz parlamentarne igre. Sledi jim SLS z 2,9 odstotka glasov in Jelinčičeva SNS, za katero bi se odločilo 1,6 odstotka volilcev.

Večina jih ne ve, kaj bi
Več kot 27 odstotkov prebivalcev na vprašanje ni znalo odgovoriti, skoraj 22 odstotkov jih ne bi volilo nobene stranke, 4,6 odstotka jih ne bi šlo na volitve, 1,4 odstotka pa bi jih volilo kakšno neomenjeno stranko.

Raziskava: Nova Slovenija z izjemnim naskokom praktično ob boku Židanovi SD 3Samo opredeljeni volivci
Če bi upoštevali samo opredeljene glasove, pa bi se v državni zbor vrnila tudi Slovenska ljudska stranka, v njem pa bi ostala tudi Združena levica. SDS bi volilo 34 odstotkov vprašanih, 20,9 odstotka pa SMC.

Židanova SD bi dobila skoraj 10,9 odstotka glasov, pol odstotne točke manj pa Nova Slovenija (10,4 odstotka). V državni zbor bi se sicer uvrstila še Združena levica z 8,7 odstotka in Slovenska ljudska stranka s 6,5 odstotka glasov.

 

Raziskavo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal. V raziskavi je sodelovalo 408 anketirancev, od tega 51,3 odstotka žensk. Čas izvedbe: 3. 12. 2015.

Uroš Urbanija

 

 • Ježek Teka Teka

  Ne zganja Kučan zastonj paniko in se uradno vrača v politiko, pa to …

 • Peter

  Ma nehajte srat s temi anketami. le kdo jim še verjame? A ni škoda denarja?

 • Peter

  20.9 % bi še vedno volilo ta sluz?
  Dolina, kraj kamor sonce redko posije.

 • Peter

  Pa SD bi nekateri tudi še kar volili?
  Ja, pa zakaj ne ustanovijo kar eno tako Marela stranko, z LDS, Zares, PS, SD, ZL. ZaaB, (marija, a jih še ni konc) in zmagajo enkrat za vselej? Pa potem ukinemo volitve, prišparan denar pa gre lahko za pokojnino velikega malega osamosvojitelja, na primer.
  Saj res, a zna sploh kdo naštet vse leve stranke po osamosvojitvi?

  • Peter

   No, rubec, a znaš? Al je RAM že preveč poln, pa hard disk že mal šteka, tko k pr men?

   • rubec

    Tako je peter. Trenutno si delam defrag pr “Lojzetu”. Danes streže Lojzka in ona mi da na kredo. “Hej ljubica, dej še za petra prinesi enega nam pa ponovitev. Pa hitro če se da.”

 • rubec

  Sem šel prav preverit kje je lahko ta blefer židan osnovno šolo naredil. Na internetu zvem, da je šestletko v Mariboru končal z odliko.

  • Peter

   No, Maribor je že od nekdaj znan po izjemno strogih kriterijih za končanje šestletke.
   in če jo je tam končal z odliko, to lahko pomeni samo, da je bil razredna špeckahla.

 • Rožle

  SDS je bila Itaq vedno na samem vrhu….to je dejstvo…!…Razen takrat, ko so nam lewaki lagali…!

  • Ježek Teka Teka

   Kako takrat, če skoz lažejo, pa to …

 • sprehajalec

  V Sloveniji več kot polovica prebivalstva živi od Zadolževanja države in obstoječega stanja. Ti so zvesti volilci “obstoječega” in kakršnihkoli sprememb. Zato sprememb ni, od Pahorjevega govorjenja leta 2009 se ni spremenilo nič, vsaka sprememba je blokirana.

 • Duhec

  Moderatorju to ne bo všeč….

 • Vrhovnisodnik

  Glede na situacijo pri nam je tale anketa ne odraža, desni pol bi moral imeti vsaj 80% potem bi prišlo do sprememb, se pravi, da gre narodu še predober. Krivci so te, ki ne hodijo na volitve, 850.000 jih ni blo na zadnjih volitvah, te omogočijo levici, da zmaguje, čeprav nam državo potapljajo. Pred volitvami vsi levi komentatorji pišejo po portalih, vsi politiki so lopovi ne hodite na volitve, sami se jih pa z veseljem udeležijo, tako, da se ne splača prepričevat prepričane in teh je 360.000, ki vneto voli leve stranke, ker imajo korist od njih, JS in borčevski penzionerji in njihova žlahta. Manjka nova sredinska stranka, ki bi pritegnila večje število volivcev.

 • resnicaboli

  Brezvezna anketa oziroma ustvarjanje mnenja.

 • MEFISTO

  Na volitvah bo znova zmagala levica.

  Ljudje se bodo ustrašili, da ne bo več dragih kreditov in da bodo morali končno začeti delati.

  Tudi strme statistične gospodarske ” rasti” volivci ne bodo kar tako zavrgli.

  • epson mlacni

   Dejstvo in za zmago levice bodo znova poskrbeli : policija, tožilstvo, sodstvo in prevsem oh in sploh zaslužni za kolektivno blaznost Slovenije – mediji !

   • macon

    + sindikati, kulturniki, “civilna družba”, akademska in izobraževalna srenja.

    Ni da ni, vse vzvode obvladajo.

   • Bukefal

    Šele ko Kučana ne bo več, bo zasijal žarek upanja na boljši jutri!!!

    • Janez Francl

     Jesi konju , da jesi !

 • Bilderberg

  Po mojem bi bila zmaga desnici zagotovljena šele če bi se generirala tudi na desnici neka nova stranka novih obrazov po Orbanovem vzoru
  Tudi če nebi zmagala pa bi pomembno oziroma odločilno ojačala desno koalicijo. Ves svet zadnja desetletja uporablja hibridne tehnike delovanja. Tudi politika. Gotovo ne brez razlogov.

 • dr Janez Sveti

  Bila bi zanimiva anketa, ki bi pokazala,kakšen procent volilcev iz obrti,kmetijstva, realnega sektorja in podjetnikov (tisti, ki nosijo denar v proračun) voli levico !
  Levico volijo, upokojenci, borci, vsi zaposleni v državnih , večina paradržavnih služb, “umetniki” in vsi ki so na sociali. Ter seveda njihovi družinski člani.Tiste državljane, ki so po rodu iz južnih bratskih republik, malo “zastrašijo” z Janšo, in so takoj vi v naročju “liberalne” levice. Dokler bodo krediti, bo tako.
  Dr Janez Sveti analitik Bananastana

  • epson mlacni

   Točno, ampak sedaj ti to preštej.

   250.000 razširjen JS
   600.000 upokojencev
   400.000 zaposlenih v državnih firmah
   + socialni problemi
   + “kultura” in “umetnost” (Makarovićka in Predin recimo)

   Po teh cifrah lahko vsak samo ugotovi, da Sloveniji ni rešitve, kar v bistvu dokazujemo že 24 let, z izjemo rahlo svetlega obdobja v katerem nismo nazadovali, če že cveteli nismo (2004-2008).

  • Peter

   Un nam bo uzeo use pukojnine, pa pasuše nam bo oduzeo…Zoki pa nam da dinar, pa dela za Lublanu, je velik naredu…
   …. se šepeta po Fužinama pred volitvami.

 • viktorh

  Rešitev za desno opcijo je le v tem, da se SLS odlepi od udbovcev in NSi od murgel. Še pomembneje pa je, da gredo potem skupaj v “predvolilno koalicijo”.

  • centurion

   Dobra želja ampak misija nemogoče. Preveč sider imata ti dve stranki v UDB-i in Murglah. In preveč rok jih drži za jajca.

   Bolje, da potegnejo ljudje ala Hojs, Kucler Dolinarjeva, Primc in podobni črto ter se pojavijo na političnem zemljevidu z jasno profilirano desno stranko, ki temelji na krščanstvu in domoljubju, da zbere okrog sebe zbegane in izgubljene ovčice iz NSi, SLS ter predvsem neopredeljene in razočarane volilce desne opcije in sredine, ki ne hodijo na volitve, bi pa bil njihov glas v koaliciji zagotovo zmagovalni.

   • viktorh

    Ne vem, če si krščanski demokrati lahko privoščijo že četrto stranko. Peterle je prodal svojo SLS. Bajuk je ustanovil tretjo, ki jo je uničil rdeči pučist. Ves čas pa zatem stoji tisti, ki si želi “klasično konzervativno” stranko, ki bi bila po njegovem okusu primerna za “veliko koalicijo”.

    • centurion

     Nama je obema jasno, da ni nobena verzija pravilna oz dobra. Samo slaba ali slabša.

     Torej najboljša je, tista, ki ni priljubljena pri manjših strankah in , ki se jo otepa levica- večinski volilni sistem. Da ga ne bo, bodo skrbeli vsi, razen SDS…..

 • učko

  Žlahtni konservativci po meri in potrebah neo-komunistične mafije !!!

 • viktorh

  Za NSi
  [url=http://shrani.si/?24/Us/2kCnrn28/3/ciniji-sta-zacveteli-6-j.jpg][img]http://shrani.si/t/24/Us/2kCnrn28/3/ciniji-sta-zacveteli-6-j.jpg[/img][/url]

 • Ježek Teka Teka

  Verjetn mate vpliv na tale Parsifal … naj nardijo anketo na 3000 folka, pa to …

 • Broni

  Razmišljanje gospoda Bilderberg-a mi je zelo blizu. Že dalj časa sem povsem prepričan, da bi morali v Sloveniji, na desnici formirati novo politično stranko in sicer z jasnim krščanskim nabojem.
  Tisto z Peterletom in vsemi združevanji pa vse do sedanje NSi, je precej ponesrečena
  zadeva, v kateri je veliko zelo dobrega kadra, še več pa izven, ker se v taki
  politični organiziranosti in delovanju stranke ne vidijo. Zato ne hodijo na
  volitve, ker v tem ne vidijo smisla, to je večinsko krščansko urejene družbo,
  oziroma državo kot institucijo, v kateri bi imela ključno vlogo in vpliv, v
  povezavi z ostalimi na desnici. Je preveč mlačna in krščansko neprepoznavna,
  predvsem pa pušča zelo slab vtis zaradi cincanja in špekuliranja z ostanki
  komunizma.

  V stranki in okoli nje, je evidentno delovanje ostankov tajne politične
  policije, predvsem tistega dela, ki je še tik pred
  osamosvojitvijo deloval na področju notranjega sovražnika, z poanto na
  spremljanju klera. Ta ekipa jim še sedaj zabija strah do kosti. Z
  preizkušenimi metodami izsiljevanja, uprizarjanja gonje zoper klerike, sodni
  procesi za nazaj v že samostojni Sloveniji, za kar črpajo dokaze ali pa
  pripravljene konstrukte v arhivu SDV, ki ni bil nikoli uničen.

  Iz njega
  še vedno uporabljajo vse, kar se uporabiti da. Dokazljive grehe, špekulacije in
  rekla kazala iz obdobja pred osamosvojitvijo in seveda zbranimi izsledki
  prisluhov, sledenja, organiziranega nadzora njihove sodelavske mreže, že
  po osamosvojitvi. Sem sodijo nosilni operativci, ki so se infiltrirali v
  različne organe Policije, Protikorupcijsko, Carino….

  Ta mreža za pridobivanje in plasiranje informacij,
  kakor tudi dezinformacij, temelji na sorodstvenih, prijateljskih, predvsem pa
  krščanski veri sovražnih oseb. Mreža zaupnikov in pravih sodelavcev, ki nikoli
  ni bila razgrajena in do te mere pasivizirana, da demokratični ureditvi ne bi
  bila več nevarna, še vedno vodi ustrahovanje krščanskega pola v Sloveniji.

  Z ne ravno podrobnim analiziranjem stanja v Slovenski družbi in posameznih
  segmentov vse od leta 1945 do 1984, pa nato do 1990-91, in do sedaj, je ves čas
  evidentna težnja Slovenk in Slovencev po
  svobodnejšem izražanju veroizpovedi in temelju države v krščanstvu.

  Še posebno je sedanji čas, ko smo
  terorizirani z različnimi oblikami ekstremnega islama, poskusi restavriranja komunizma,
  ponovnega dvigovanja glav komunističnih zločincev, neustreznega vodenja države
  s strani političnih amaterjev, torej je skrajni čas, da se organizirano
  pristopi k postavitvi nove politične stranke, ki bi Slovenkam in Slovencem
  odprla vrata stranke, kjer bi na temelju krščanstva, ponudila jasno vizijo.
  Pričakujem, da bodo krščanski možganski trusti zmogli to ponuditi nam verujočim
  v Sloveniji.

  Morda sem preveč naiven, pa vendar čutim
  blagodejne žarke srčne topline iz znanih in neznanih gomil naših dedkov in
  babic. Slovenija. čas je za dejanja. Samo molitev k angelu varuhu je premalo…kmalu
  bo Božič in upam, da bom še lahko svobodno pokleknil v molitvi v naši mali vaši
  podružnični cerkvici….

 • Bukefal

  Ni bistvo v tem, da se naredi močna desna krščanska koalicija, ki bi parirala levemu Kučanovemu polu. Moje mnenje je, da bi moral biti poudarek na Slovenski pomladi, koaliciji domoljubnih ljudi, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z domovino. V taki koaliciji dejansko vidim SDS, SLS in NSi, toda slednja bi se morala znebiti nekaterih članov, ki so pod vplivom Murgel. Nekakšen Demos je tisto, kar Slovenija potrebuje, vendar brez parazitov tipa Hribarjeve in njej podobnih vrinjenih saboterjev. Če bi Janša in ostali voditelji Pomladi uspeli sestaviti takšno koalicijo, sem prepričan, da bi bili veliko močnejši nasprotnik Kučanu. Zelo verjetno je, da bi tudi zmagali na naslednjih volitvah in popeljali državo po poti razvitih zahodnoevropskih držav!!!

  • Bilderberg

   SDS ima(te) problem ker napada(te) konkurenco na desnem polu. Tako ostane(te) brez zaveznikov. Da bi sami dobili dovolj podpore v volilnem telesu da bi lahko sami vladali, je iluzorno pričakovat. Ne moreš kar vsepovprek vse napadat in pričakovat podporo.

   • Bukefal

    Ali nisi razumel, kaj sem napisal. Ne gre za SDS in ostali desni stranki. Napisal sem, da bi se morale združiti domoljubne stranke. Sploh ni rečeno, da bi SDS igrala glavno vlogo!!!

    • Bilderberg

     Sem sem. Saj ne obtožujem tebe. Ampak nekatere druge SDS aktiviste na tem forumu in tudi delovanje same stranke SDS (glede na videno v preteklosti).
     Predvideval sem samo da ti tudi ti SDS (pod pručko ;) )

     • Bukefal

      Saj sem volivec SDS-a, vendar bi z ustanovitvijo koalicije Pomladnih strank z veseljem volil domoljube!!!

     • xtc

      Ja kot si Bučarja pobiralca zlatnine,krvavih škornjev od prednih domobrancev, v Vetrinjah,ki soi jih nato brez sodbe vozili v prepade,jame ,brezna in šahte.

    • Janez Francl

     Domoljubne ?? A so to mogoče tiste, ki ližejo poden v Vatikanu ? Daj ne filozofiraj , kolko je SDS do svobode , se vidi po temu , da je revež moral začeti izdajati svoje cajtenge , ker mu noben pameten v SLO noče po njegovi gnili pameti , mešati državljanov. Zakaj je Pučnik odšel v Nemčijo ? Zato , ker se mu je skozlalo na JJ in njegovo demokracijo !

 • andreas82

  Kdo Nova Slovenija??? Če imajo razpelo, to še nič ne pomeni, v današnjih časih sploh. Raje volim pošteno sredinsko stranko, katere predsednika podpirajo tudi v vrhu Cerkve, spoštovana ekselenca dr. Franc Rode. Janša pa Rode, dobra in zvesta domoljuba.

 • Aton

  Anketa za aktiviranje rdeče barve…

 • andreas82

  o Nova Slovenija??? Če imajo razpelo, to še nič ne pomeni, v današnjih časih pa sploh. Raje volim pošteno sredinsko stranko, katere predsednika podpirajo tudi v vrhu Cerkve, spoštovana ekselenca dr. Franc Rode. Janša pa Rode, dobra in zvesta domoljuba.

  • Bilderberg

   SDS je po novem sredinska stranka?!

   • andreas82

    Ja seveda. Bolj leva od Nsi, pa bolj desna od Smc naprimer. Sredinska torej.

    • Bilderberg

     Zanimivo. Torej je nastal velik prazen prostor na desnici. Primeren za novo resno desno stranko.

     • Duhec

      A slučajn že nastaja in, če ne, zakaj ne???

     • Bilderberg

      Ker je še prezgodaj po mojem :) Upam stavit da se bo pojavila tik pred volitvami.
      Sicer pa je tu desnica nekoliko trda. Levaki so bolj vešči “partizanskega načina bojevanja” :)

     • Duhec

      Bom raj tih…. maš pa prav…. oz verjetn sploh ne bo nastala, niti pred volitvami.

     • xtc

      Tako je ali za pomik SDS v desno.

   • xtc

    Po mednarodnih kriterijih ,da prave desnice v SLO še ni.

 • Duhec

  Desnica je uh in ah…. sam na volitvah bojo spet poraženi. To pa šteje…. in ne tisto mlatenje prazne slame.

 • Bilderberg

  Več kot 80% SLO strank je LDS na tisoč in en način . V glavnem podvariante na isto temo. Kar je na nek način logično glede na zgodovino SLO. Kam nas je to pripeljalo pa vidimo.

 • Duhec

  Stanje kt je vsem odgovarja…. če jim neb, bi neki nardil…. pa sam spuščajo meglo. Levaki kradejo, uničujejo…. desni pa buljo kt teleta.

 • Duhec

  Vse se začne pr policajih, tožilcih in sodnikih…. vsi so pa ??? … škoda besed.

  • pokvarjeniSvet

   del kriminalno zločinske združbe.

   • Duhec

    Oni so v bistvu največji kriminalci…. narobe svet.

    • pokvarjeniSvet

     Policaji so hlapci ki se pajtlajo za toto bogo službo v resnici pa nevedo kako škodo delajo ko ubogajo to gamad na oblasti pfuj

     Veliko sodnikov je pa na kokainu podobno kot policija se grebejo za svojo službo.

     tožilci so pa isti kot obojni zgoraj omenjeni.

     Z izjemo istih ki niso dikretno povzani z režimom, so vsi eni veliki grebatorji za svoje patetične službe kjer služijo eliti, ne pa vsem slovencem, slovenkam nasplošno vsem navadnim ljudem.

     • Duhec

      Mogoče so hlapci…. sam niso zastonj…. dobijo nagrado. Odvisn od položaja, pomembnosti…. kolk le-ta znaša…. najmanj je 500 evrov na mesec (to pišem za policaje. Sodniki, tožilci pa niso tko pocen).

     • pokvarjeniSvet

      a je za taki drobiž vredno izdajati narod….vsi ti sodelavci njih so še vedno tukaj v sloveniji živijo tukaj torej uničujejo svojo okolje v katerem bivajo.

      Razumem jaz tiste tak kot je Kresalka recimo pokradla pol pa lepo pobegnila v tujino in povsej verjetnosti se nebo več nikoli vrnila v slovenijo….razen če ji zmanka denarja xD

      pač jasno je da če ti pokradeš čimveč milijonov iz slovenije in si narediš rezidenco in si postelješ vse nekje v tujini mi še gre v račun. Ampak sodelovati z elito ki uničuje narod in državo za borih 500 ali par tisoč € se pa ne splača ker hkrati v svojo lastno skledo pljuvaš in ščiješ dokler živiš v Sloveniji.

 • xtc

  NSi utegne biti nov nateg Slovencev s strani Kučana,ki mu je Tonin ,še pridal nekaj k penziji.

  • pokvarjeniSvet

   Meni se isto zdi. Res, da so proti gej, trans, agender in pedofilski agendi…pa delajo drugo sranje kot vse ostale frakcije desnih ali levih komunistov v Sloveniji.

   • xtc

    Stvari so kompleksnejše kot izgledajo.
    Samo takole Novakova je učiteljica-kolikor pa poznam so večinko učitelji tako rdeči ,da ne smejo pas med purane saj bi jih ti ubili.
    Upam ,da sem bil dovolj jasen.

    • Duhec

     Aaa…. mogoče pa največji nasprotniki sploh niso nasprotniki oz. so…. za medije, javnost.

     • xtc

      Slovenska družba je posebej izkrivljen in iztirjen svet,ki ga težko primerjaš s čimer koli še najbližje z ISISom in arabsko mafijo.

     • pokvarjeniSvet

      To nebi bilo nič novega. To je že zelo stara taktika iz zgodovine – lažna navidezna opozicija.

 • xtc

  Slovenski politični prostor se bo stabiliziral in znormaliziral,ko bo prišlo do zloma države in nujnih sprememb.
  Preje ne pričakujte nič pametnega.

  • pokvarjeniSvet

   Tudi jaz to celi čas mislim.

   • xtc

    Ja samo to pa je zadeva,ki ni tako enostavna in brez posledic,če pride do tega bodo padale glave in to dobesedno,ko nebo več izhoda.
    Tisti,ki nas prepričujejo o tem in onemsamo odlagajo neizogibno-težava je le v tem ,da dlje kot se zadeva odlaga višja bo cena.

 • Rožle

  Francozi so že zmagal na desnici….zgleda, da more tut pri nas mal počt, da se narod strezmi…!!!

  • Pjevač tuge

   Itak.

 • andreas82

  Novakova je zame zgodovina. Pa ne zato, ker je iz podeželja doma, predvsem zato, ker se mi je zamerila zaradi izjav v stilu: “Janša je mogoče kriv, mogoče pa ni kriv”, čeprav je dobro vedela, da je bilo vse “naštimano”. Od takrat zame to ni več oseba, ki bi ji zaupal, da o raznih Vrtovcih sploh ne govorimo. Sploh pa mi nujno potrebujemo stranko, ki bo delovala nacionalistično in to na krščanski osnovi, kot smo imeli pred vojno SLS. To bi bilo super.

  • Pjevač tuge

   Tonin je za Kučana dvignil rokico da ima stari prdonja večjo penzijo. Peterle je predaval na F21 in komunajzarji so mu ploskali. Glas za Nsi je glas za Murgle.

 • Pjevač tuge

  Cmerar se potaplja na polno.

 • plamen100

  Mogoce pa so upokojenci koncno dojeli, da tisti ubogi regres enkrat na leto in za bedna 3 eur povecana penzija v 2016 le ne odtehtata, da zato celo leto ma TV gledajo tega laznjivega in polnoma nesposobnega Korla, ko je edini odgovoren za bedo v kateri zivi polovico upokojenev in za zavozeno zunanjo politiko. Ker pa je to tretjina volilnega telesa bi opozicija morala znati te ljudi pridobiti na svojo stran. Enako je stanje v ozji javni upravi, da recemo v drzavni upravi, kjer so tudi vsi nastrojeni proti tej vase zaverovani laznjivi SMC! Ce bo hotela desnica zmagati na naslednjih volitvah, bo morala doboti te ljudi na svojo stran kot tudi 40% ostalih volilcev ki nima nobeni strani in se odloca sproti in tudi ali pa predvsem na teh bi morali delati!

 • Bukefal

  Novakova je za NSi naredila največjo napako, ko po glasovanju Tonina za visoko Kučanovo penzijo ni izključila tega povzpetneža in murgelskega vrinjenca iz stranke. Tonin je v Novi Sloveniji nekaj takega, kot je bila Hribarjeva v SDS. Dokler bodo on in njemu podobni v NSi, tej stranki ni zaupati!!!

  • Rožle

   Sram naj jih bo…!

   • Bukefal

    Točno tako, samo da se priliznejo pritlikavcu!!!

    • Rožle

     Raj se stegnem …k ,da bi pa pred škrata na kolena hodu

 • Johan

  Volilno telo SMC, SD in ZL je potratna Javna uprava, katero bo potrebno zmanjšat za 35% in zahtevat večjo učinkovitost !!

 • Aton

  Levica zna! Dobro vejo, da javno mnenje niha levo in desno – zato ga v obdobju med volitvami zanihajo krepko v desno… in tako aktivirajo svoje zveste partizane…

  • Pjevač tuge

   Partizane rojene po Praški pomladi leta 1968.

 • Aton

  Teženje o glasovanju Tonina. Precednik pač zasluži lepo penzijo. Pa kaj potem, če je to en Kučan.

 • Janez

  Bravo !!
  Zlasti ga Iva Dimic in g. Horvat !!
  Ostali iz NSi ?
  SD je pa tako ? Brez smisla – odvečna stranka !
  Oppravičila za nazaj !!
  Kdo so vsem “neznani” strici iz ozadja ? Ki je o njih govoril dr. Lukšič. Javno. Ali? Odhod. L.r. Janez Komenda

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!