fbpx

Razkrita identiteta pripadnika Antife, ki je skakal po avtomobilu Nove24TV! To je Antifovec Andrej Pavlišič!

Pripadnik Antife Andrej Pavlišič (Foto: socialna omrežja)

Vse od samih pričetkov oblikovanja koalicije Janeza Janše so protesti zoper vlado bolj in bolj sprevrženi. V preteklosti smo bili priča tudi agresivnim izpadom pripadnikov Antife, katere pristaš je skakal po avtomobilu Nove24TV. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za Andreja Pavlišiča, pripadnika Antife, sodelavca Medijske mreže in Radia Študent ter v preteklosti člana in koordinatorja programskega odbora Delavsko-punkerske univerze. Pavlišiču pa očitno nasilje ni tuje, saj je bil v Avstriji, zaradi nasilnih dejanj poklican pred sodnika.

Zamaskirani Antifovci so blokirali avtomobil Nove24TV, eden od njih pa se je nanj usedel in po njem skakal. Po informacijah, ki smo jih pridobili, gre za znanega pripadnika Antife Andreja Pavlišiča, ki je skupaj s s svojim prijateljem Božom Pogačarjem, stalni gost na petkovih protestih.

Pavlišič je sicer znan aktivist Metelkove ulice, sodelavec Medijske mreže in Radia študent ter stalni udeleženec na petkovih “mirovnih” protestih, kjer je njegovo obnašanje vse prej kot mirovno.

Poleg tega, da je napadel reportažni avtomobil, se je Pavlišič skupaj s prijateljem Pogačarjem odločil provocirati policista, bil pa je tudi prisoten pri sceni, ki so jo protestniki naredili v smislu, da je policija napadla starko. Med samim dogajanjem je pomagal pri obkolitvi starke, s čimer so blokirali policijo, da bi lahko pristopila.

Kot kaže Pavlišiču nasilno obnašanje ni tuje. Leta 2009 se je, skupaj z mladimi Ljubljančani, pridružil antifašističnemu gibanju v Celovcu. Skupini so, zaradi strahu pred izgredi, avstrijski policisti onemogočili pohod. Pavlišič se je prerival in po navedbah policije storil kaznivo dejanje povzročitve hudih telesnih poškodb ter upiranja državnemu organu. V Avstriji je za omenjena dejanja zagrožena kazen najmanj šest mesecev do pet let zapora, zaradi česar je tudi moral pred sodnika.

Sara Kovač