Razkrivamo: Maščevanje generalmajorju Ostermanu – Ministrica Andreja Katič Slovenski vojski ni dovolila uporabe falcona, da bi poleteli na misijo v Latvijo!

Andrejo Katič že nekaj časa opozicija poziva k odstopu. (Foto: STA).

Zgolj nekaj dni preden je ministrica za obrambo Andreja Katič predsedniku vlade Miru Cerarju predlagala razrešitev načelnika Generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana, ki ga je pozneje zamenjal njegov namestnik Alan Geder, so na vladi vodstvo Slovenske vojske grdo izigrali pri načrtih za obisk Latvije. Namreč, Slovenska vojska je za 22. in 23. februar 2018 načrtovala obisk 2. kontingenta Slovenske vojske na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji, kamor so med drugim povabili tudi nekaj slovenskih novinarjev. Obiska bi se med drugim morali udeležiti novinarji Jure Tepina iz POP TV-ja, Tadeja Magdič iz A Kanala, Aleš Kocjan iz Večera in Luka Svetina iz Nove24TV.

Delegacija bi morala na pot proti Latviji poleteti z vladnim letalom falcon, s katerim se v zadnjih letih redno prevažajo vladni predstavniki na vse mogoče konce in kraje, tudi na zasebne izlete, kot je rokometna tekma svetovnega prvenstva v Parizu, ki jo je obiskal premier Miro Cerar z ministrico za šolstvo in šport Majo Makovec Brenčič. A zgolj teden dni pred obiskom so iz Generalštaba Slovenske vojske sporočili, da omenjene poti v Latvijo ne bo. Blokirala jo je kar Katičeva sama.

“Obveščamo vas, da moramo odpovedati načrtovani obisk 2. kontingenta Slovenske vojske na misiji Okrepljena prednja prisotnost v Latviji, načrtovanega od 22. do 23. februarja 2018. Razlog za odpoved so težave, na katere smo naleteli pri dovoljenju za uporabo zračnega plovila Falcon za prevoz do Latvije in nazaj. Navodilo o prevozih z letalom Falcon 2000 EX (dokument MO št. 007-20/2014-1, z dne 09. 07. 2014) opredeljuje, da prevoz potnikov v okviru usposabljanja odobri minister za obrambo, oziroma od njega pooblaščena oseba. V tem primeru omenjene odobritve nismo dobili. Zaradi navedenega se vam za morebitne nevšečnosti, zaradi vaših neuresničenih načrtov, v imenu načelnika Generalštaba Slovenske vojske, genmaj dr. Andreja Ostermana, opravičujem in vas vljudno prosim za razumevanje,” je tudi Novi24TV prejšnji teden sporočil tiskovni predstavnik Slovenske vojske, Simon Korez.

Vladni falcon je v pristojnosti MORS, ki ga vojski ne odstopi niti za polet na uradni obisk v Latvijo. (foto: Nova24TV)

Potem ko 72. brigada Slovenske vojske ni opravila Natovih testov po metodi CREVAL, se je na udaru Vlade RS znašel načelnik Generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman, kar se je špekuliralo že ob samem razkritju. Njegovo menjavo je predlagala prav obrambna ministrica Andreja Katič, s katero že pred tem nista bila v najboljših odnosih, kar smo na Novi24TV že poročali. Ministrico je zmotilo, ker se je poročilo v javnosti znašlo še preden ga je prebrala sama, namesto dejanskega problema se je raje ukvarjala s tem, kdo je bil žvižgač znotraj Slovenske vojske.

Andrej Osterman je že nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske. (foto: Nova24TV)

Naj spomnimo. Ocenjevalna skupina Nata je vojake na štirih področjih ocenila kot “combat not ready”, torej nepripravljeni za boj, na enem področju pa kot “combat ready” oz. pripravljeni na boj. A ker je oceno “combat not ready” bataljonska bojna skupina prejela na več kot dveh področjih, je bila na koncu tudi skupna ocena skupine takšna.

Falcon je sicer v pristojnosti ministrstva za obrambo, ki ga vodi Andreja Katič. Slednja je pred kratkim o Cerarjevem potovanju na tekmo v Pariz poslancem v državnem zboru povedala, da je bilo od začetka uporabe opravljenih skupnih 238 prevozov. V letu 2014 je bilo teh 31, v letu 2015 jih je bilo 64, v letu 2016 že 104, po naših informacijah pa se je tudi v letu 2017 številka gibala blizu 100. Zanimivo je, da vladno letalo, ki je v pristojnosti MORS, ne sme uporabiti vojska za odpravo na misijo, na kateri bi delo SV spremljali tudi novinarji, medtem ko ga sme premier Miro Cerar uporabljati za svoje zasebne izlete. Še ena velika napaka ministrice Katičeve, ki si je v zadnjih treh letih nabrala že toliko grehov, da bi morala že zdavnaj odstopiti s svojega položaja, k čemur jo je v četrtek ponovno pozval predsednik Odbora za obrambo, Žan Mahnič.

T. F.

 

 • Franc Šink

  Saj bo kmalu sama letela in to skoz vrata Brez FALCONA . Samo z brco v rit.

 • Miro Jereb

  Od nje tudi golaža ne bi pojedel….ker bi ga zasmodila… Ženska in vojskovanje…dajte mi mir prosim…jebeš takšno enakost…

  • Steiermark

   Tukaj ne gre za “enakopravnost žensk, v vojski” oz. za “njihovo poveljevanje”, ampak za izpolnjevanje ukazov jugosrbskih komunističnih podgan, ki jim prav pride vsaka vodljiva in antislovensko usmerjena oseba, ki izpolnjuje njihove ukaze, še posebaj če je pripadnik njihove narodnosti, da se potrudi, da Slovenijo pomaga čimprej popeljati nazaj, v veliko srbsko suženjstvo, kot je bilo od 1918, do 1941 in od 1945 do 1991 , v njihove kremplje. Uničiti slovensko vojsko, je prioriteta teh podgan, saj sicer ne vedo, kako bi nas brez odpora, ponovno zasužnjili .

   • Franc Šink

    Nekateri raje molijo na straži.Na kolenih! Vas pa ko =be.

   • etrusk

    Resnično povedano , človek se lahko samo vpraša , do kdaj tako , kdaj se bo Slovenski narod zbukov.

 • VERRZIFIKATOR

  Andrea K. Falcon

  SOKOL LETA

  Sokol leta redno nad oblaki,
  Katica od spodaj zre na ptiča,
  letom so sokolskim tudi priča
  vsi ob njej postavljeni vojaki.

  Katica takole fantom pravi:
  »Tu ste zbrani, moji ste gardisti,
  sokol ta ko bo pristal na pisti,
  vsak naj se na vkrcanje pripravi.«

  A vojaki vedno le molčijo,
  ne upirajo navzgor pogleda,
  lica so jim večno siva, bleda,
  nepremično venomer stojijo.

  Vsak dan gleda Katica pojavo
  in v slovo sokolu še pomaha,
  kozo na igrišču ko zajaha,
  zre sokola let nad svojo glavo.

  Mirni nje vojaki niso leni,
  a nobeden njih se ne premakne,
  tudi se nobeden ne spotakne,
  ti vojački namreč so svinčeni.

  Katica igra se vojsko pravo,
  ko igračke v vrsto si postavi,
  ko pa pred nočjo jih spet pospravi,
  razformira vojsko in državo.

  • Dostmamrecesije

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • čips

  Trenutno vlado,bi bilo treba zaradi veleizdaje zapret za vsaj 10 let. Po izpustitvi pa razglasit za opravilno nesposobne.

  • Običajno se veleizdaja kaznuje s smrtjo.
   Vsaj tako je to pri normalnih narodih.
   Ali smo Slovenci normalen narod?

   Meni je odgovor jasen – še vedno toleriraramo te, ki so nam zavozili državo in zapečatili usodo naroda.

   • janezivan

    za veleizdajo se jih je kaznovalo v hudi jami, sedaj pa jokate za njimi

 • Stajerka

  1+1=2…….normalno, lewaki častijo Lavrova, naša vojska bi pa kar v Latvijo :))))……eni ste res optimisti :))))…..

  • domovina mili dom

   Zato pa so komunisti preprečili, da bi šli v Latvijo branit EU pred Rusi. To je vsa logika.

   • FORT WORTH

    +++To je bistvo vsega tega sranja.

  • Franc Šink

   To nam edino še ostane.Biti optimist.

 • luckyss

  Vaš Lukec jokca ker se ne bo peljal s falconom….verjetno je tudi avtor tega članka….
  Peljite se s pilatusi ;))

  • von Rhein

   Ja,Lukec ni “ranjenec” za katere je rezerviran Falcon. Ko že omeniš Pilatuse ti svetujem,da se najprej pogovoriš s tvojim Kacinom kaj on meni o tem.
   Postajaš nadležen,bevskanje in dvig tace ob vsakem količku v plotu ti ne uspeva.

   • karpelec

    Ja, včasih mu zmanjka lulanja, pa samo v prazno dviguje taco.

 • Mike Zulu

  Falkon nebi smel bit namenjen za noben zastonjkarski prevoz novinarjev, niti politicne obiske raznih tekem in podobno!..Ne recem za prevoz organov, resevanje nujen prevoz bolnika kot je bil do sedaj, in v vojski za nujne prevoze vojakov in opreme če ni dovolj hitro razpoložljiv civilni ali vojaski let

 • MEFISTO

  Mora biti pa nebogljena ta družina Škoberne, da je morala za očeta in sina poskrbeti velenjska tajnica.

 • učko

  Katička bi si zaslužla, da je enkrat cel bataljon mal “poservisira” !

  • To, da bi jo cel bataljon ‘poservisiral’
   zanjo ne bi bila kazen, ampak nagrada.

   Ona (in vsi ostali) si zasluži edino tisto klasično, tradicionalno, preizkušeno, neštetokrat v zgodovini opravljeno kazen.

 • tarantela

  Če nekdo ne zna držati zaprtih ust, ko je podpisal molčečnost, potem je prav, da leti s položaja. Predvsem pa zato, ker NATO ni ocenjeval naših vojakov, ampak je bila to ocena domačih, ki so pravzaprav sami krivi za tako oceno in namen pošiljanja nepripravljenih vojakov. Mimogrede: Katičeva ni kriva, če so imeli vojaki ozebljene noge, če so imeli zimske čevlje spravljene doma v omari. Kot kaže imamo spet kolaborante.

  • dež

   Čedalje bolj sem prepričan, da so glavni krivci na Meteorološkem zavodu.

  • domovina mili dom

   Če se fabrika finančno sesuje so krivi delavci, ne lastnik, direktor. Ja, to je logično bi rekel, da. Ja to bo.

  • Mojca pokraculja

   Pejt nazaj spat , to je pretežko zate.

   • von Rhein

    Par besed in kompletna psihoanaliza.Odlično.

  • rabbit

   Tarantela ne govori neumnosti, vojaki nimajo doma nobenih zimskih škornjem, še do teh letnih so komaj prišli pa gre vojak trikrat tečt v njih pa se podplat odlepi. Kdo je kriv vojak ki je tekel ali tisti, ki mu je tak pofel nabavil. Poznam kar nekaj vojakov SV in veš njihov položaj je skrajno nezavidljiv posebno sedaj tistih, ki bodo morali eno leto ostati na Kosovem zaradi nesposobne ministrice, ki je v SV navlekla kader, ki ga še na Snagi ne bi zaposlili. In kdo so to bivši JLA-jevci, ki jih je en kaplar in zelo slabo oboroženi vojaki premagali v 10 dneh sedaj pa ravno ti isto delajo s slovensko vojsko jo uničujejo.

   • etrusk

    Slovenci, vojaki , se ne znate potegniti za kar vam pripada.
    Ste tudi strahopetci.

 • Primoz Papez

  Ce ne bi bi povabljen vas pisun bi bil naslov clanka.
  Škandal režimski novinarji s falconom v Latvijo…

 • domovina mili dom

  Tako je v komunističnih časih. Kdo razkriva kriminal, je kaznovan, kriminalci nagrajeni. Nedolžen je kriv, kriv je nedolžen.
  Komunisti pravijo: včasih imamo mi prav, nikoli pa ne ostali.

 • karpelec

  Vojaška Micka bi bila kar vredna greha, tudi brez rdećega rakelca, fantje v vrsto za predelavo, saj probat ni greh.

  • joza joza13

   Fuj to…

 • Mi Slovenci k smo tok majhen narod bi mogl spet vzpostavt svojo tovarno za izdelavo orožja. Še za čevlje nimamo. Z to ministrico je res nekaj hudo narobe.

 • Katič se sliši zelo srbsko, čeprav še iz uskokov izvira..Znati govoriti Slovensko ni dovolj za državniški položaj. Srce mora biti za narod naš narod.

  • sprehajalec

   koren v priimku je Kata, Kate so pa južneje…

 • centurion

  Letalo Falcon, je v času, ko je fukcionalno na razpolago izključno
  za zasebne polete vsakokratne rdeče vladne garniture na oglede športnih tekem.
  Občasno ima dovoljenje za pristanek na obalah rajskih plaž, da tam izkrca
  eksote, v Sloveniji imenovane-ministri.
  Seveda pelje tudi ministrico, ojla, kako ji je že ime, no…., ah ja tovarišico Smerkoljevo
  v Dubai, kjer, pazite, se udeleži sestanka s tamkajšnjo MINISTRICO ZA SREČO.
  Prav ste prebrali-ministrica za srečo.
  Lepo bi bilo, če bi tovariš Cerar ml. poiskal po svetu kakšno MINISTRSTVO ZA PAMET,
  napolnil Falcona in ga šel obiskat….
  In tam ostal daljši čas….

 • von Rhein

  Nepomembno kdo so bili predlagani za polet. Evidentno je to,da niso bili ranjenci do te mere kot tisti,ki letajo na športne prireditve.

  • centurion

   Do sedaj je Falcon vozi izključno bolnike.
   Predvsem na tekme…in v Moskvo…

 • Olga_10

  Verjetno Falcon ne bi prenesel “teže” novinarja Nove 24….

 • centurion

  Če pa že vozi organe za presajanje, naj ob naslednji misiji prevzame
  enih 100 gajbic možganov za Cerarjevo vlado, pa še nekaj na zalogo,
  ko bo prišel v parlament tovariš Šarec.
  Najbolj koristna misija Falcona bo to…

 • von Rhein

  Kdor se zaveda komu vojaki s pozdravom izkazujejo čast, lahko dobi napad besnila. Svojemu sovražniku.

 • smiljan bertolin

  se ta gospa kaj boji finančne policije?

 • MEFISTO

  Na levici so vsi za postreliti, se je včeraj pridušal nek domoljub.

  Toda, kaj pomaga, je še zagrenjeno dodal, ker je za njih še municije škoda.

 • Nek bivši vojak

  ŽENSKE V VOJSKI IN POLICIJI
  Torej vojakinje,
  imaš luštne in še kar pametne tak srednje no so pa kurbice in podjetne, te daleč prilezejo, kaki GŠ povelstvo sil, kaka častnika podčastnička kaka funkica kje v kakem poveljstvu bataljona. Te so po večini prasice take da jo iščeš , izdajalke, pokvarjene do amena. fukajo se samo z visokomi čini. pol pa imas neke deble grde sitne zakompleksane, ki bi rade tekmovale z moskimi. te so tudi podn vecini podčastnice. sitne in zajedljivek ot je lahko le debela nepotešena baba. laznicke in hinavke. ne bom raje dajal primera iz moje vojaške kariere. jih pa imam teh primerov neskoncno. pol pa imas tu pa tam kaksno se kr kulturno ki se trudi neki pa sporta pa vse dela pa jo odjebejo, nikamor ne pride, polena popd noge, skoz neke disciplinske, ker je pač intelignetna in pomgaa in se trudi porofesionalno delat. ja tudi take so v vojski. te pa hitro daje sae odpoved ali pa jim pogodbe ne podaljsajo. torej fajn puncam , zenskam ne gre v vojski najbolje in isto je policija. sam da je pač vsak vojak hotel biti policist. izjema so edino športniki zaposleni v vojski. torej večina vojakinj se barva na blond, veliko jih izrabi sistme za premestitev ali napredovanje, na foro da jo nekdo nadlegoval ali pa to pripelej sama tako daleč ker je pač preračunljiva ******. pol pa imaš še take ki imajo res hude veze, te pa so tako nedotakljive. to pa gre kariere gor ko puščica, expres vlak napreovanja, vse v času ali se prej za posben tru? sam nihle ne ve kaksen trud. pol pa je tako. večina ki ima otroke seveda vleče porodnisko 100 let pa se rizicno pa 48 člen pa , sorajsan delovnik, pa se najde še kaj sem poazbil. imajop privilegije na polno. ampak ko bo enkrat naša vosjak šla v vojno pa bo hitro mir. pa bomo videli kdo je vojak in kdo ni. sicer poznam vojakinjo ki je res, prava, res dobra. ampak to je 1 / na 2000. pač vojakinje so za sex z nadrejenimi in potem pride do tożb itd itd. skoz neki no. in potem so vse uporabne če je treba kaksnega vojaka spravit iz vojske ker je preveč spsoben z to naso vojsko pol pa sega da delat v oddelek k eni taki kot sem prej nastel mozači ki ga jebe z bednimi forami tok da mu presede in gre iz vojske. to je ena takih metod, jih pa imajo na lagerju NEŠTETO. na kratko JAZ NIKOLI NE BI IMEL NE VOJAKINJE NE POLICAJKE. aja pa če me misli kdo prijavit, GOVORIM SAMO RESNICO. TUDI ČE BO KDO IZ OVSA TO ČITAL. JA??

 • xtc

  Dejstvo je ,da kučanova druščina uničuje SV in vanjo vlaći sam nesposroben SrboyugoJNA filni kader ,ki je nesposoben,kot je bila JNa namesto ,da bi ta kader nagnali nazaj v Beograd.

  • sumljivislon

   Profesor Boštjan M. Zupančič šokiran, ker je sodišče blokiralo Logarjevo komisijo: “Vse je bilo načrtovano že leta 1993, takšno zakonodajo je po naročilu Kučana spisal Ljubo Bavcon!”

 • Soave

  + + + + + + + + Olga 10 je zopet zadela žebljico. . . . . .
  ” Verjetno Falcon ne bi prenesel “teže” novinarja Nove 24….”

  Tole spodaj je pa SATIRA
  Če nezakonito prestopite korejsko mejo, boste dobili 12 let prisilnega dela.
  Če vstopite nezakonito v Iran, greste v zapor za nedoločen čas.
  Če nezakonito prestopite afganistansko mejo, boste tam ustreljeni.
  Če nezakonito prestopite mejo Savdske Arabije, boste zaprli več let.
  Če nezakonito prestopite Kitajsko mejo, boste najverjetneje kar izginili.
  Če nezakonto prestopite Venezuelsko mejo, ste označeni za vohuna, vaša usoda bo nejasna.
  Za prestop Kubanske meje, boste obsojeni na zaporno kazen…
  Če pa nezakonito prestopite Schengensko mejo boste dobili:
  – socialno varnost financirano iz vplačil domačinov,
  – pakete pomoči Karitas, Rdeči križ & co.
  – brezplačna stanovanja
  – brezplačno elektriko, internet, vodo, odvoz smeti
  – brezplačno zdravstveno varstvo
  – 850€ mesečne žepnine
  – 100% pokritje obiska prostitutk
  – zastonj jezikovne tečaje
  – brezplačne karte za vlak ali avtobus
  – otroške subvencije
  – imuniteto zaradi duševne neprištevnosti
  – pravico do nasilnega vsiljevanja lastne religije domačinom
  – pravico pretepati, obglavljati za kogar mislite da vas je užalil
  – brezplačne odvetnike
  – vse to brez vsake obveznosti..

  • črnaovca

   Čuj kaj ko bi te rekrutirali v našo vojsko, bo ceneje kot to sranje ki ga imamo sedaj

   • Soave

    Misliš ? Pomota. Kvečejmu, če bi šla za dobro babico in jimkaj dobrega skuhala.

  • Olga_10

   To je satira satire – RESNICA!

 • mginko

  Slovenska murgelska stara udbomafija s podmladkom plansko uničuje SV . Narod pa vse to mirno gleda.

  • Plan je čista čefurščina. Načrt (načrtovanje) je Slovensko. Podobno kvaliteta- kakovost…isto sranje,,..Ljudje namesto da bi malo garali in se naučili jezika posnemajo radijske ali televizijske afne in sledijo trendom, ki jih določeni namerno podtikajo.

 • Ivan Friderik Novak

  Najprej se morajo budale naučiti razlikovati med vodenjem obrambnega ministrstva in slovensko vojsko.

 • tohuvabohu

  Bog ne daj, da dobimo spet nazaj naborniško vojsko. Naborniki bi po hitrem postopku pomrli od mraza, lakote in bolezni.
  Btw, na današnji dan leta 1944 so Nemci razhajkali kamniško-zasavsko četo, ki je “gostovala” na domačijah na Oklu nad Ihanom. S seboj je imela večje število neoboroženih in neizurjenih mladeničev, ki so jih rekrutirali po okoliškem območju. Celo noč so vsi skupaj veseljačili in se opijali, glas harmonike se je slišal dol do Save. Precej partizanov je pobegnilo iz obroča in prepustilo uboge otroke Nemcem. Zveza borcev še danes vsako leto proslavlja to žalostno sramoto.

 • Osti jarej

  …saj tole,vse skupaj,je tragokomedija……tako ali tako pa je vse ostalo tudi tragokomedija…..politika,vlada,poslanci,ministri…….ej,če vse skupaj sešteješ…a imajo 1000pik

 • Sredina

  Vladni falcon je v pristojnosti MORS, ki ga vojski ne odstopi niti za polet na ??uradni?? obisk v Latvijo.

  Preberte si sklep o določitvi protokolarnih pravil, da boste vedl kaj je in kaj ni uradni obisk…

 • piko8

  Levaki častijo komunizem, rusi jim ga pa ivažajo zato tako ritolizje!!!
  Potrebna bo močna “DEZINFEKCIJA” slovenskega prostora, da se rešimo te rdeče golazni!!!

 • odzunaj

  Enota slovenske vojske dobi negativno ( !) oceno komisije NATA, vojaki so osmešeni s poletnimi čevlji v najhujši zimi ( podplati jim odstopajo, so praktično bosi ! ) in ministrica za obrambo ne prevzame nobene odgovornosti ! Še več, šopiri se kot kurji petelin, ki ne dojema bistva !
  Nesposobnost in pokvarjenost celotne Cerarjeve vlade je tako globoka, da delujejo kot opravilno nesposobna budala !!!

 • FORT WORTH

  Strasilo s prazno glavo na rdeci preprogi.
  Ce bi bila topless bi vsaj zabavala gardo in obcinstvo.
  Kdo je sploh postavil to blesavo zensce za obrambno ministrico ?
  Slovence nas tile levakarji sramotijo iz dneva v dan.

 • Jan Kovalski

  Andreja Katič: “Saj sem jim zrihtala čevlje, samo vojaki se niso znali obuti. Ničesar nisem kriva saj tudi ničesar nisem naredila”

  • karpelec

   Kupila je čevlje, pa za vsakega dva leva, enega je obul, drugi pa ni pasal, pa je ostalo skladišče polno.

 • šmentanamuha

  Pa kako naj ima nekdanja tajnica na občini Velenje avtoriteto med vojaki in njihovimi poveljniki, lepo vas prosim! Njeno ustoličenje je bilo namenjeno temu, da se je lahko v parlament zrinil slaboumni parazit Škoberne, ki predstavlja partijsko elito SD-ja. Ni zaman Velenje rdeča trdnjava, kjer se valijo novi partijski kadri. Kaj tu komu ni jasno?

 • Poštenje velja

  Nesposobna krota .

  • Osti jarej

   …za na komunalo ,pravijo,bo dobra

 • Osti jarej

  Da je Vrhovno sodIšče sploh izreklo kakršnokoli sodbo o volitvah, je sicer presenečenje, ampak jo je.

  Sicer gre res za samo enega neizvoljenega predstavnika v Državnem svetu a poraja se vprašanje, če so volitve v DS sploh zakonite.

  Kajti vi na papirju izberete elektorje, ti pa potem svojo ekipo, o kateri vi nimate pojma, kot preostale člane DS.
  In sejnine začnejo kapljati, vedno več jih je, vedno več je slabega dela, vedno več popotovanj, zahrbtnega dogovarjanja, nagajanja ljudstvu in pridemo do drugačne ugotovitve.
  Volitve v DS so zares nezakonite in predvsem nepotrebne, kajti mi ne rabimo ekip, ki delajo po naročilu najvišjih /pa ne predsednika Vlade ali Države/ in delovanje nikakor ne steče kamor bi moralo.

  To pa je celo v Ustavi zapisano kot 3. člen Ustave Republike Slovenije:

  Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.
  V Sloveniji ima oblast ljudstvo.
  Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.
  Torej že v DS svetniki/ pa menda ne cerkveni?/ niso izvoljeni z vašimi glasovi.

  In, da ne boste sanjali, kako ste elektorje izbrali vi.

  Zdaj pa razširite kar si sodišče ne upa – nobene volitve niso poštene, nikjer ni upoštevan vaš glas, razen, če je namenjen že izbranemu osebku, ki dokazano ne obvlada ničesar razen morda retorike.

  Zakaj smo torej v EU, v NATO, zakaj imamo razprodajo dežele?
  Ker vi nimate možnosti odločati, ker se oblast grozljivo norčuje iz vas, vam jemlje od denarja do pravic, kupuje lažne podpornike, pusti pa vam TV ekrane.
  In kdaj bomo od Ustavnega sodišča zahtevali spremembo v sistemu nadzora volitev, da bo 3. člen končno začel veljati, nenadzorovana denarna potovanja v milijardah pa dokončno prepovedala?

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/353215/morda-pa-se-volitvam-le-zamaje

 • Črna vest

  Ne verjamem da nimajo zimskih čevljev. Gniloba je v vrhovih vojske, taki vojski še bog ne more pomagati, kaj šele ministrica. Mis mo bili v jugo-vojski in smo bili vsaj malo ponosni na našo nekdanjo skupno domovino ( v šinjelih na snegu pri -20°C). Potrebno je uvesti ponovno obvezno služenje vojske, Katičeva pa naj jih pride obuvat, če jih tega niso naučili starši.

  • MEFISTO

   Govori kar v prvi osebi ednine!

   Nikogar ne poznam, ki bi bil ponosen na koljaško jugosrbsko vojsko in na gnilo Jugoslavijo.

   • janez cepec

    kva pa vaš ljubljeni vodja, on je paradiru po Janjcu, pisov vzhičena poročila o poti, na sami poti, se je, baje, po vojnički metu prek ceste u grmovje, use to u čast jugovojske in po tvoje gnile Juge.

 • matjazr7

  Opreme je dovolj, a je v skladiščih. Saj to je znano iz vseh por javnega sektorja, da se na veliko kupujejo stvari, potem po pet let in več čakajo v skladiščih, nato se končno nekdo spomni in da stvari v uporabo. Jasno, tudi čevlji, ki se pet let vlačijo po skladiščih, neustrezno shranjeni, potem po parih urah terena razpadejo. Drugače pa sem 2001 služil v SV in so nas v poletni opremi poslali februarja za en teden na Jelovico, pa nisem zmrznil, tako da tudi ne vem, kakšni vojaki danes služijo. Pa je bila oprema nabornikov bistveno slabša kot danes za poklicne vojake (smo imeli pošivane hlače in jakne, o čevljih raje ne govorim, kapo in spodnje gate sem si sam kupil, tako da za parado ne bi bili). Mogoče so pa zmrznili kakšni plačanci iz podsaharske Afrike, za tiste pa verjamem, da bodo na minus deset hitro pocepali.

 • jovan jovan

  Saj imate ajznpon. Ne morete imeti tudi vojske. Ajznpon vam bolj leži.

 • cosmosjasnovidec

  Pa kaka ministrica neki naj bi bila tale spaka?
  Izrodek parazitski tako kot so vsi čefutarji.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Wikttor

  Sami smo si krivi, ker še vedno dovoljujemo rdeči golazni, da nas ovija okoli prsta !

 • David Hitler

  Pa daite fukent to prokleti kurbetina że enkrat lezbavo vun kai ima še ta drolja za iskat pri voski naj gre raj zamocem ga fafat lajdra