fbpx

Referendumu proti zakonu o drugem tiru se pridružujejo tudi v stranki SLS

Marko Zidanšek. Foto: SLS

“Vladi RS očitno ni mar, če kot svojo zapuščino po koncu mandata za sabo pusti neuspešno zdravstveno reformo, nadaljevanje birokratizacije z nesmiselnimi uredbami, državljane v primežu davkov in več desetletno odplačevanje zadolžitev za nove predrage projekte,” sporočajo iz stranke SLS in se pridružujejo ostalim strankam ter civilno-družbenim skupinam, ki podpirajo referendum proti zakonu o drugem tiru.

V SLS si želijo, da bi bila davkoplačevalcem prihranjena absolutno predraga in slabo zasnovana investicija javnega pomena – drugi tir. “Zato podpiram referendum proti enotirnemu drugemu tiru, za katerega je dal pobudo Vili Kovačič, in pozivam člane SLS in vse državljane Republike Slovenije, da tudi oni podprejo referendum s svojim podpisom. Dovolj je razsipavanja – davkoplačevalski denar mora biti porabljen smotrno,” opozarja predsednik SLS Marko Zidanšek.

Zidanšek še poudarja, da je bistvena prednost Slovenije na področju gospodarstva njena geostrateška lega. Ta omogoča, da Slovenija razvije svoj potencial v polni meri, vendar pa je za to potreben jasen koncept modernizacije naše železniške mreže, ki mora temeljiti na finančno vzdržnem, strokovno pripravljenem načrtu in izvedbi ter jasno določenem nadzoru nad projektom drugi tir.

C. Š.