Reporter in profesor FDV Bogomil Ferfila v protitrumpovskem duhu: “Trump se je vse življenje ukvarjal z ženskami in nepremičninami. O drugih stvareh nima pojma”

FDV profesor dr. Bogomil Ferfila in ameriški predsednik Donald Trump (vir: twitter)

Pred dnevi je presenetil zapis dr. Bogomila Ferfile, ki je drugače zaposlen kot profesor na katedri za analizo politik in javno upravo ter Centru za politološke raziskave na FDV v Ljubljani, ki so ga objavili v Reporterju. V njem je neposrečeno zagovarjal tezo, da ima ameriški predsednik pojma samo o ženskah in nepremičninah. Pri Reporterju pa so omenjeni zmazek označili za “izjavo dneva”.

Gre za kratek,  a vsekakor nazoren prikaz miselnosti, ki vlada na FDV. “Trump se je vse življenje ukvarjal z dvema stvarema: eno so ženske, drugo so nepremičnine. O drugih stvareh nima pojma,” pravi Ferfila. Na podlagi česa takšna trditev? Ferfila pričakuje, da mu bodo bralci verjeli na besedo. Kaže pa se tudi njegovo zaničevanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Vsekakor je vsakdo upravičen do svojega mnenja. Če želi Ferfila iti skozi življenje tako, da stalno ponavlja mantro “oranžni mož slab”, kakor to počne kopica drugih levičarjev, ki trpijo za motnjo, ki jo Anglosasi označujejo z izrazom “Trump Derangement Syndrome”, ga vsekakor nima smisla ustavljati. Tako tudi Ferfila nikjer no pojasni, zakaj naj Trump ne bi imel pojma o čemerkoli drugem kot o nepremičninah in ženskah. “Njegova težava je, da ima zelo posebne svetovalce,” pravi Ferfila.

Trmup nima pojma, a v trgovinski vojni še vedno zmaguje
Ferfila Trumpu očita, da mu v trgovinski vojni z Evropo in Kitajsko svetuje Larry Kudlow, ki ga je Ferfila označil z besedami “t. i. ekonomski nacionalist”. Ne vemo, kakšno mednarodno politiko učijo na FDV, a če odraža stališča Ferfile, se ni čuditi stanju slovenske diplomacije. Namreč, Ferfilov odnos do Kudlowa nakazuje prepričanje, da posamezna država ne bi smela na prvo mesto postaviti lastnih interesov. Glede na to, da sta Kitajska in Evropska unija največja uvoznika v ZDA, s katerima ima ZDA deficit v višini več sto milijard dolarjev, se zdi postavljanje lastnih interesov na prvo mesto še kako smiselna politika. Računica je namreč preprosta, bolj kot je nekdo finančno odvisen od tebe, bolj lahko nanj pritiskaš.

Direktor ameriškega nacionalnega ekonomskega sveta Larry Kudlow (Vir: Twitter)

A kot pravi Ferfila, Trump o teh stvareh nima pojma. Ravno tako ZDA veliko več uvažajo kot izvažajo iz Mehike. Z razlogom si torej lahko privoščijo izvajanje pritiska in višanje tarif na uvožene izdelke v zameno za nekontrolirano migracijo. A kakor pravi Ferfila, Trump o teh stvareh nima pojma. Ameriška ekonomija cveti, brezposelnost je rekordno nizka, borze beležijo dobičke, ljudje so manj obdavčeni, a po mnenju Ferfile Trump nima pojma o teh stvareh.

Ferfila ravno tako Trumpu zameri svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, ki je po Ferfilovem mnenju “najbolj butast svetovalec”. Bolton je brez sence dvoma neokonservativni vojni hujskač, a butast zagotovo ni. Ravno tako ni toliko brez pojma Trump, ki je postavil Boltona na mesto svetovalca za nacionalno varnost, potem ko je mesto zapustil H. R. McMaster. Slednji je namreč nasprotoval Trumpovi politiki glede Rusije, Severne Koreje in Irana.

Ameriški svetovalec na nacionalno varnost John Bolton v družbi izraelskega premiera Benjamina Netanjahuja. (Vir: Twitter)

“Po izraelskem naroku je (Trump) morda že naročil bombardiranje Irana. To bo morda na kratko ustavilo jedrski proces, a povzročilo porast terorizma,” nadalje trdi Ferfila. “Morda že naročil bombardiranje Irana”? Res? Potemtakem je Trump po nigerijskem naroku morda že naročil izstrelitev ruskih kozmonavtov na Mars. Morda je Trump naročil tudi topljenje ledu na severnem polu. Ko postane modus operandi “morda”, potem je vse mogoče. Čisto morda bi že bil čas, da Ferfila sprejme dejstvo, da Trump dobro ve, kako se stvarem streže, saj ni postal predsednik najmočnejše države na svetu samo zato, ker je dober z ženskami in nepremičninami. Tako mišljenje namreč kaže podcenjevalen odnos do ameriškega ljudstva.

Elitističen odnos in podcenjevanje navadnih ljudi
Kaže tudi na elitističen odnos profesorja na FDV, ki si domišlja, da ve bolje, kaj je dobro za druge od njih samih, a za to ne ponudi nikakršnih utemeljitev. Svoj spis zaključi s trditvijo: “In Iran bo poskusil spet narediti jedrsko bombo, saj je to pravzaprav po vzoru Severne Koreje, Pakistana in Indije znak nedotakljivosti, čeprav tudi to ne pomeni absolutne varnosti.” Trenutek za streznitev, Iran je vedno nameraval narediti jedrsko bombo. Tega ni spremenil niti jedrski sporazum, ki ga je forsiral nekdanji predsednik Barack Obama. Namreč, v omenjenem sporazumu se je Iran zgolj zavezal, da razvoj nuklearnega programa v zameno za odpravo sankcij začasno zamrzne.

Posebni preiskovalec Robert Mueller (Vir: Twitter)

Za konec velja omeniti anketo CNN, ki je Trumpu napovedala, da kar 54 odstotkov vprašanih verjame, da bo Trump zmagal tudi na predsedniških volitvah 2020. Rezultati so še posebej zanimivi ravno zato, ker jih objavlja CNN, ki je že od samega začetka Trumpove predsedniške kandidature njegov največji in najbolj strupen nasprotnik. Več kot leto dni so širili samo laži o vpletenosti Rusije v ameriške volitve in ponavljali, kako je Trump zgolj Putinov nastavek. Na laž so jih na koncu postavili izsledki poročila posebnega preiskovalca Roberta Muellerja.

R. O.

 • Peter

  Torej upravičeno sumim, da je tov Ferfila eden redkih, če ni edini levičar na FDV, no.

 • Steiermarkt

  …”Na laž so jih na koncu postavili izsledki poročila posebnega preiskovalca Roberta Muellerja.”…
  https://www.npr.org/2019/04/18/708850903/read-the-full-mueller-report-with-redactions

 • Steiermarkt

  ZAKAJ POVEZAVA MED LEVICARJI, FDV jem in LJUBEZNIJO DO ISLAMA?

  Levi niso ravno brihtni ljudje. Ne da se jim delat, hocejo pa dobro ziveti. Zato prodajajo sanje o nekem pravicnejsem svetu. Sanjati je namrec lazje kot racionalno razmisljati. Nato levi sanjaci k oblozeni mizi – ki jo oblagajo davkoplacevalci – povabijo se verne muslimane ki sicer levake sovrazijo. Levi namrec zmotno menijo da bodo sovrazniki njihovih sovraznikov avtomaticno njihovi prijatelji.

  Stane Dolanc je za te sanjace odprl solo tako da bodo imeli v rokah nek papir.

  SEVEDA SE SANJE LEVICARJEV – CE SE URESNICIJO – SKORAJ VEDNO SPREVRZEJO V MORO.

  Mi smo v SFRJ imeli bolj mekho varianto teh sanj… so se pa tudi nase Jugosanje rablinile kot mehurcek ko je umrl nas najvecji sin – vecna mu slava – marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
  VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

 • pajot

  ferfila je butelj. ferfila nima pojma. ferfila se je celo življenje ukvarjal z buteljni,zato je butelj. Namesto,da bi se ukvarjal z ženskami.Ke kretino.

 • Jan Kovalski

  Bogomil Ferfila je celo življenje visel na FDV. O nobeni stvari nima pojma!

  • dob

   Najbolj absurdno pa je, da hodi na moško stranišče scat.

   • Grega

    He he..ta je dobra.

  • janez

   No pa še malo se je po svetu potepal. Imam pa kavbojski ameriški stil oblačenja.

   • dob

    Dela na ruski računalnik Vindovski,
    z iskalnikom Goolag.
    Antivirusni program je, da s kurjim drekom premažeš škatlo, da odvrača viruse zato, ker grozn smrdi.

    • FORT WORTH

     +++ hehehe

 • samotoje

  Kaj bi dal za to, da bi se slovenski Tumpek vsaj na nepremičnine in ženske spoznal. In da se Ferfila ne bi na TV razkazoval s tistim smešnim kavbojskim nadomestkom kravate. Take nosijo teksaški redneck povzpetneži.

 • Armagedon

  Na splošno neki struji povsod po svetu Trump povzroča izjemno veliko duševno bolečino.

  Oni že vedo zakaj…eksistenčna ogroženost pač…

  Vsekakor pa jim te bolečine ne povzroča tisto, o čemer klobasajo vseh vrst pametnjakoviči.

  Tisto, kar jih v resnici skrbi je opisano v tem filmu:
  https://youtu.be/6cYZ8dUgPuU

  Ko se bo to v filmu uresničilo, bo konec pametovanja in uživanja na račun tujih žuljev. In to povsod tam, kjer lažni liberalci podtikajo Trumpu vse njihove lastne grehe. Globalno…

  • dob

   Pogledal video in si zapomnil stavek:
   we know it was just very powerful criminals who had too much power.

   Stavek nas navaja na to, da tisti, ki to ugotovijo in se tega zavedajo, nekoč naredijo spremembo in… in kaj?!
   Ponovijo tisto, čemur so se prej upirali. Bolj se upirajo – bolj žolčno to potem ponovijo!

   Kot primer naj navedem to, kar se je Slovencem zgodilo leta 1991.
   Mislim da je latinski izraz za tisto, kar so kulturniki in filozofi naredili, oz. kako so naredili ko so ustanavljali novo državo: “brez kurca na svadbo”.

   Bistvo vseh revolucionarjev je v tem, da “glumijo” očija! Mi to znamo, mi to zmoremo… pol se pa userjejo!
   Saj veš kaj ti hočem povedati; podobno kot hippyji, so vsa ta gibanja BREZ PROGRAMA kako živeti potem, ko diktatorja in diktature ne bo več!
   Tle so se hippyji usrali, tzkle so onemogli. Zdaj so ostareli hippyji isti kurac kot režim, proti kateremu so se upirali.

   To jim očitam. Očitam jim, da pojma nimajo. So samo mali tekmovalci, ki tekmujejo, seratorji!
   In to jim je vredno očitati, zato ker POJMA NIMAJO.

   Zato pa diktatorji vladajo in ponavljajo diktaturo, čeprav so jo nekoč sami spodnašali. Oni so jo v resnici ponavljali!

   Carska Rusija. Število prebivalstva 182 mio, leta 1916.
   Število pomorjenih med civilinim prebivalstvom s strani režima: 1 mio 70 tisoč.
   Boljševiška revolucija je nastala pod izgovorom krvoločnosti in pomanjkanja v Carski Rusiji, z namenom, da bi en milijon umorjenih v fevdalni Rusiji nadomestila z 62 milijoni umorjenih nasprotnikov komunističnega režima v gulagih, in novim komunističnim pomanjkanjem (ne vem v čem je to slednje boljše) v svetlih novih časih vladavine komunistov Sovjetske zveze!

   No, zdaj tega ne bo več.

   Pa ne zato, ker jim je končno kaj jasno in ker zdaj kaj več vedo, temveč zato, ker ima Stvarstvo poln kurac tega sprenevedanja in bo Resnica končno urejala svet, družbo in odnose v njej… Skozi Telo!
   Jebeš možgane!

   Možgane lahko indoktriniraš, Telesa (ki je Zavest!) pa ne moreš.
   In tega se ti kriminalci najbolj bojijo, tega jih je strah! Izgubiti nadzor nad lastnim telesom.
   Zaao so si izmislili evtanazijo.

 • sunday

  ferfila študente in rajo z lažmi fila !!!

 • sunday

  kaj pa zna naš veseliški norček – baba je žaba, žaba pa ni človk !!!

 • Waltter

  Ednino se človek lahko tolaži s tem da njihovega mnenja nihče ne upošteva, ter da so dejansko prazne floskule ki jih streljajo in mečejo ven. Je pa res da povzročajo ogromno škode (pri ugledo Slovenije v svetu ne morem reči ker je več nima) predvsem pri labilnih študentih kar ponavadi so na FDV.

 • večni srb

  Hja, del strategije proti največjemu slovenskemu zetu je tudi potenciranje njegovega vpliva in moči, preko vse razumenih okvirjev. Za favorita ga izpostavljajo zato ker upajo, da bo odšel tako kot je prišel. Prej so se drli, da je navaden lulek, pa ga je prav zato podprlo več kot 100 milijonov ameriških idiotov, odkar je car, pa provocirajo iste volilce naj ga zdaj odstavijo oziroma ignorirajo. Iz pespektive militantnih, femimiziranih demokratov, so se lahko ljudje sami prepričali, da naj bi bil res samo še eno arogantno govedo, ampak mislim, da so s tako logiko še bolj brcnili v temo.

  Trump je stabilni genij, saj jim je že sam lepo povedal, da naj se ne sekirajo za njega, ker lahko američanom samo pomaga, škode lahko naredi bolj malo.
  Poglejmo samo deficit z EU, tistih 100 milijard gre za vzdrževanje ameriških in Nato baz. Evropa dobi ves keš nazaj vsakič, ko ZDA prisilijo kakšno kolonijo v podrejen položaj ali pacifirajo kakšnega diktatorja, radikalno prestruktiriranje urbanega okolja stane pa trilijone, ne samo milijarde in takrat dobijo američani ves keš nazaj, skupaj z obrestmi.

  Trump sploh ni nič posebnega, on je ja tipičen ameriški tajkun, njegov oče.je.obogatel z velikimi projekti nacionalnega pomena, za take je denar samo gorivo. Zato tudi skrivajo davčne izkaze ter druge poslovne listine, ker je njihov, državni aparat ne varuje njega ampak svojo rit. Nekaj so vendar morali narediti z vsemi tistimi evropskimi trilijoni, Trump je pač eden najboljših strokovnjakov za sodobno urbanistiko in življenski slog, ki ga Amerika izvaža kot svoj najbolj prepoznaven brand, Ameriške sanje.
  Bodimo iskreni, tako škodo, kot je američanov naredila naci partnerska družina Bush oziroma vojaški industrialci, ne pomni nihče od izkrcanja Columba naprej, tistega afriškega cirkusa in hipokrizije je bilo tudi neopazno konec, Obama se je izkazal še večji idiot od belcev, živimo v eri Trumpa, ki se lahko konča edino na en način. S spektakularnim Velikim pokom verjetno, če zmaga še enkrat ali pač ne, naslednje stoletje se bodo vsi ameriški predsedniki primerjali najprej z njim. Bravo Trump, brez dvoma najbolj popularen politični kult osebnosti, kar jih je kdaj videl moderni svet, že zato, ker zaenkrat še ni začel nobene nove vojne in še bolj zato, ker ne obstaja problem ali vprašanje, o katerem ne bi vsaj na kratko twitnil.

 • večni srb

  Slovenija je najbolj zavožena dežela na planetu, vseh časov, takih idiotov kot smo slovenci ni nikjer.

  Z američani smo tako rekoč v postelji, če smo bili prej ves čas samo kup brezveznega, fašistično komustičnega dreka, smo z Melanijo prileteli kot božiček skozi dimnik, naravnost v Belo hišo. Spomnimo se Pahorjevega klečeplazenja pred Mussomelijem, ko bi nas vse prodal kot bele sužnje, za 5 minut z Obamo. Po neki zmešani logiki, je postarani maneken še vedno predsednik, lahko bi se zmenil z našo punco in kampiral v Washingtonu, karkoli si želimo, v razumnih mejah seveda, ampak zdaj ga ZDA naenkrat ne zanimajo več.
  Jaz itak že ves čas menim, da je hrvaški špijun in je nastavljen zato, da do konca zjebe Slovenijo in nas prisili, da se pobijemo med sabo, prej me bo konec njegovih brutalnih reform, ampak zakaj do vsi ostali v parlamentu tako malomeščansko zavrti in zabiti, da tega ne opazijo in sami organizirajo kakšno iniciativo, to je pa res čudno. Imamo pač opravilno nesposobno oblast v senci, ampak z američani oziroma angleži na naši strani, nas ne bi smelo biti strah ničesar.

  Melanija je največja Slovenka vseh časov, ena sevniška kmetica je vredna več kot naš celotni politični vrh, da si ne bi kdo oziroma katera kaj domišljala.

  • Steiermark

   Dokler se boste srbi imeli za Slovence in jih zmerjali z idioti, je Slovenija, resničo, zavožena in ugrabljena dežela!

   • večni srb

    Hrrvaški bosanci sploh ne bi smeli vedeti kje je Slovenija. Za vas bo vedno neskončno daleč.

    • Steiermark

     Srbska govedina si domišlja, da se lahko nekontorlirano ponemarja, po Sloveniji in avtohtonih v Sloveniji! Ajde, kući, ćobane!

 • antimur

  Ferfila je najmanj kompetenten, da ve kaj kaj zna in ve Trump. O pizdunu Ferfili že pove dovolj, da je kreten, saj je zaposlen na FDV in da je njegovo edino znanje srati po vseh, ki so nasprotje izprijene kučanistične politike. V Reporter se pa tako zateka vse, kar je na slovenskem gnilega in pokvarjenega.

 • Franc Šink

  Problem Fertile je, da bi bil rad odmevnejši od Žižka.

  • Ava

   In obsesivno ljubosumen očitno na ljudi, ki niso tretjekategorni profesorji in imajo več kot on ti. kapitalisti. Lol.

 • Ryuk

  Trump ima veliko več pojma o varovanju meje, kot ga imata celotna vlada te države in njihova PR služba (ferfila) skupaj.

 • Bažek

  Mnenje Ferfile o islamskem bloku?

  Bil je mentor pri diplomski nalogi “Hamas: Versko ali narodno-osvobodilno gibanje”, v kateri študent Boris Vasev poveličuje palestinske teroriste :-(

  Vir: http://dk.fdv.uni-lj.si/dela/vasev-boris.PDF

 • Bažek

  1. april 2017

  NSI-jevem se je čist zmešalo… Povabili so profesorja FDV Bogomirja Ferfilo na prvoaprilski kongres MSI, da jim je predaval o Trumpu… :-(
  ————————————-
  Znane izjave Ferfile o Trumpu iz preteklosti:

  18.08.15, Radio Ognjišče: „prej ali slej bo bodisi sam odstopil bodisi bo izpadel proti drugim resnejšim kandidatom“.

  18.08.15, Radio Ognjišče: “Kot pomanjkljivost številka ena je Ferfila označil dejstvo, da Trump ni politik in tudi če bi bil, ne bi smel uporabljati negativnih in diskriminatornih izjav glede žensk in manjšin.”

  18.08.15, Radio Ognjišče: „Mislim, da je več kot petdeset odstotkov republikanskih volivcev izjavilo, da njega ne bi nikoli volilo.“

  18.08.15, Radio Ognjišče: “Trumpova retorika – vsaj začetna – je na meji rasizma, če vidimo, kako je govoril o latinosih, kar je strateška neumnost, če vemo, da je tretjina volivcev pripadnikov manjšin.”

  09.11.15, STA: “Profesor ameriških študij na ljubljanski Fakulteti za družbene vede Bogomil Ferfila je za STA v komentarju zmage republikanca Donalda Trumpa na volitvah v ZDA ocenil, da bo novi predsednik težko uresničeval svoje napovedi iz predvolilne kampanje. Očitno pa je, da so volivci pozabili, ‘v kakšno godljo so jih spravile prejšnje republikanske vlade’.”
  —————————–
  Vir 1: https://twitter.com/MarkoGruden/status/848176442643017728
  Vir 2: http://radio.ognjisce.si/sl/169/svet/18046/
  Vir 3: https://www.sta.si/2322443/ferfila-americani-so-ocitno-pozabili-v-kaksno-godljo-so-jih-spravili-republikanci

  • JANEZ GUS

   Saj poznamo politiko NSI.Tudi z odhodom Lude,se ni nič spremenilo.Stranko vodijo mladi kučanovi ritolizniki.

  • samotoje

   Dobro je pogledati nazaj, ko Ferfila (ali pa kdo drug) igra velikega “poznavalca”. Pozdravljam tvoje objave.

 • Darko

  Ta in ostali levi profesorji na fakulteti nimajo kaj početi…treba bi jih bilo poslati na zdravljenje. Takšni profesorji so egoistični psihopati, ki zahtevajo da vsi študenti se jim morajo ponižno kljanjati.

  • Armagedon

   Včasih tudi to, da se kaka lena in nesposobna študentka skloni tja do mednožja…ustni zagovor in tako dalje…

 • Anton

  LEVIČARJI SO BEBAVCI, kako je lahko nekdo idiot, hkrati pa je zgradil imperij, čigar vrednost je ocenjena na cca 3-4 miljarde dolarjev.To da je možak ekscentrik je jasno, vendar človeka vrednostit zgolj po njegovem značaju, “pojavi” je diletantsko.Še večji paradoks temu pa je desjtvo, da si te ktirike privoščijo praviloma tisti, ki so roko na srce luzarji v lajfu, in z razliko od svojega besedičenja, ki je roko na srce praviloma brez vsebine nimajo kaj dosti za pokazati.To da si dovoli tak zaničevalen attitude do nekoga, ki je uspešen poslovnež, vzpostaviti nekdo, ki nima niti 1 dne delovne dobe na trgu dela pa je oprostite no tu pa bom bolje zaprl usta, da ne bom povedal kaj preveč

  PA ŠE K TERMONOOŠKI RAZLAGI BESEDE IDIOT:

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Idiot

  sarkazem press

 • Antonius

  Dr. Milibog Ferfila?! Kar z imenom se mu priporoča, naj bo, ko pride na vrsto, milosten z njim.
  Playbojevski dr. Milibog Ferfila je celo življenje zvest partijskim odtenkom.

  • wert

   Potem je Trump (mogoče) veliko boljši od njega, ker ve, kako ravnati z ženskami in nepremičninami, sicer ne bi imel lepe in pametne žene Slovenke – bogastvo v premičninah in nepremičninah pa šteje v milijardah.
   Kaj od tega ( ali nekaj drugega) , ki šteje v milijardah pa ima gospod, ki kritizira Trumpa ?
   Ima mogoče lepšo in pametnejšo soprogo (če je poročen?) ?
   Samo vprašam.

   • Armagedon

    Ja…fovšarija nesposobnjakovičev in luzerjev pač…

    • wert

     Ja, seveda, no.
     Si mogoče ti neobriti *gospod* pod kapo ? Tako sumljiv se ni zdiš. :)

   • Antonius

    Dvomim, ne vem, če je bil kdaj poročen. Ne verjamem, da bi se imel Milibog čas ukvarjati z žensko, ker ima toliko dela s samim seboj.

    Moram pa izkoristiti priliko , da posebej izpostavim neobritega *gospoda* pod kapo. V dobro voljo me spravlja, tako imeniten je videti. :-)

   • samotoje

    Nič od tega in nič od drugega. Dva niča.

 • JANEZ GUS

  Ta Ferfila seveda v Žitnikovem stilu ali levuharski LGBT stil.To delajo levuharski delomrzneži,lenuhi,pedri, lejzbače,skratka primati ,ki jim je delo tuje in parazitirajo od rojstva in ki se odlično znajdejo v anarhistični kloaki.,kamor spada vodstvo ugrabljene države Slovenistan.

  • trumpet2018

   res je , močni so samo na praznem gobcanju, za pokazati pa nimajo ničesar, ker nikoli niso ničesar ustvarili, od mladih let parazitirajo na državnih jaslih

 • Armagedon

  Njegov stavek je treba malenkost dopolniti:

  Trump je zmagal volitve, ker se je vse življenje ukvarjal z ženskami in nepremičninami. Na ta način je postal slaven.

  Postal je tudi prvi predsednik, ki se pred tem ni vrtel po pozicijah, plačevanih od davkoplačevalcev.

  Wikipedia:
  He became the oldest and wealthiest person ever to assume the presidency, and the first without prior military or government service.

  V nasprotju z njegovimi kritiki, vsi po vrsti, brez izjeme, nekje in nekako prisesani na davkoplačevalski budžet…

 • trumpet2018

  prazno blebetanje opranega FDV leftarda, ki s svojo neumnostjo zastruplja tudi mlade generacije. itak da Trump nima pojma :) bencin skoraj zastonj, brezposelnost najnižja v zadnjih 20 letih, borza cveti, podjetja se pod Trumpom vračajo v zda, več 100 tisoć novih delovnih mest itd. Zdaj pa naj ta praznoglavi FDV snowflake razloži, kaj je napravil Obama v svojem mandatu? ničesar, Razen vojnih zločinov , netenja medrasnih konfliktov in uvažanja tujerodnih vrst iz severne afrike in bližnjega vzhoda. Ta komunajzarski brezdelni opranec ni v svojem življenju napravil ničesar, zato naj bo raje tiho in naj se ne oglaša, ker nonenega ne zanima njegovo lažnivo soroševo driskanje

  • Ava

   Resnica!

 • Povprečen Državljan

  A bi lohk na Nova24 še bolj
  Trumpu rit lezli?Jebe se njemu za cel svet,njega zanima samo njegov lastni žep.Pa kurbice za plačilo.

  • Armagedon

   Govoriš o sebi, podpovprečen plačan komentator?

   • Povprečen Državljan

    Domov si ga pelji, Trumpa požrešnega.Spet kuha vojne,katere bodo Ameri,tako kot doslej še skoraj vse, izgubili in popušili.Plačevali bomo pa Evropejci.Lahko je imet lepe ženske, če jim za sex plačuješ. Razen seveda Melaniji,ki ga je vzela iz čiste ljubezni.Če verjameš,tele.

    • samotoje

     Aha, ti vedno pišeš bedarije.

  • trumpet2018

   malo si zašel, to ni 24 kur, kjer tvoje neumnosti padejo na plodna tla in kjer lahko trolaš po mili volji

 • Ava

  Ahhahahaahha človek zaposlen v ju že celo življenje, ki ni sam na trgu zaslužil niti centa, oporeka Trumpu, ki je z dediščino 1mio ustvaril milijarde. Saj ne veš a se norca dela? On, nepomembnež proti predsedniku Amerike??? Hahaha!
  To je možno samo v Sloveniji. Še neka kresalka se je mesec dni nazaj hudovala nad Melanijo, češ, kakšna da je. Pozor: Neka Katarina Kresal si drzne govoriti kako in kaj ter sploh usta odpirati!
  Nevoščljivci vsi po spisku. Še najbolj pa zgoraj omenjeni, ki bi očitno rad bejbo, pa ne more. Lp :)

 • Steiermark

  Če se je Trump celo življenje ukvarjal z ženskami, je to pohvale vredno in ne kot levaki, ki se od rojstva dalje ukvarjajo “z moškimi” – anusi, kot jih je navadil pedofil tito!

 • Borut Stari

  Ferfila uči druge kar sam ne zna.Klasika študija na FDV

 • Janez Kepic-Kern

  Kaj pa – “vsevedni”
  – FDV DR. FERFILA — BO KAJ REKEL NA TOLE !?
  MEDICINSKI ČUDEŽ ?
  V
  ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
  ALI KAJ ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
  P.S.
  “SLOVENIANA”

  • abc

   Vidva z Scorpionom bi bila dober dvojec, oba sta podobna pacienta. On v nedogled nabija z Češko in čehi, ti pa z Brozom in komunisti.

 • hermannn

  Tale Ferfila se je menda do nedavna dobro spoznal na fdv študentke. Glede na to, da vse življenje prav tam zganja sinekuro, pa se očitno spozna tudi na lezenje v r… Stavim, da nikoli ni bil v Partiji (ha, ha, ha , ha)!

 • Armagedon

  Taki so dokaz, da FDV nima popolnoma nobene povezave s stvarnostjo, pač pa samo s širjenjem bebave ideologije.

 • bubamara

  Trump je za Ameriko v redu. Verjetno bolje živijo kot pod Obamo. Učinek Obamove vladavine bo najbolj čutila Evropa z njegovo politiko islamizacije Evrope. FDV fikus je drugorazredna tema.

 • xtc

  Ferfila+ Reporter,ja res pravi tandem novičarstva.
  Komentar Ferrfile se da malce poenostaviti za SLO nibo -Kučan se spozna le na krajo in kako bi zlezel nazaj v SFRJ in daje ga Tito sindom.
  Ferfila je le eden v vsrsti levičarskih gobezdačev iz FDV,ki niti ne razumejo tega ,da ZDA pač delujejo bistveno dručače kot EU in še bolj drugače od SLO.
  Če Trumpu očita zgolj spoznavanje na omenjeno,lahko SLOlevočarjem povemo ,da se spoznajo zgolj na krajo,uničevanje in pobijanje sonarodnjakov.

 • Darth Vader

  ferfila iz pozicije profesorja na fakulteti za destabilizacijo vesolja v sloveniji pojasnjuje,kako predsednik najmočnejše države na planetu nima pojma :) zveni že skoraj smešno, ko ti človek, ki je socialni problem (vsak profesor v javnem šolskem sistemu je socialni problem davkoplačevalcev slovenije), razlaga o tem, kaj je 3.5milijarde usd težek biznis in nepremičninski mogul :) a je ferfila pozabil povedati, da se je Trump odpovedal plači predsednika ZDA v korist proračuna…..ferfila se ni odpovedal še niti enemu dodatku :) ali pa plači v korist proračuna

  • Ava

   Vse je res od prvega F, do zadnjega A. :D…Kako pa naj se odpove dodatkom in svoji plači, če drugega morda nič ne zna kot trobiti eno in isto?

   Velikokrat se čudim, da še kakšen nadvse sposoben profesor – pa niti ne mislim sarkastično – ne odpove delu v ju in prevzame vodenje kakšnega skoraj in napol propadlega podjetja recimo? To bi bilo družbeno koristno delo.

   In takšni imajo največ za povedati.

 • RATATA

  Debelojezični mamly Ferfilc milibog je đek za eRTeVeSlo. Bimbo se obnaša, kot bi si upal vsako zagrabit za pusy, v bistvu pa je obrobnež obrobnega obrobja.

 • soc

  Levaki vsega sveta (vključno s tistimi, ki so se infiltrirali v nekoč ljudske evropske stranke) vedo, da utegne biti za njih še drugi mandat domoljuba in desničarja Trumpa usoden. Vse, za kar so se kulturni marksisti trudili zadnji dve desetletji bi šlo po zlu…

  Pri nas pa se še dodatno v tem primeru utegne sfižiti isto obdobje potekajoča balkanizacija in rusifikacija države. Zato je sovraštvo domačih levakov do njega toliko večje.

 • Ph4nt0m

  Leftardi in globalisti masovno podcenjujejo Trumpa in to jih bo pokopalo. Trump je namreč 40 let pozorno spremljal kako so Ameriko počasi izropali. Mnogi se tega ne zavedajo, ampak ZDA so že 4 leta v državljanski vojni – takrat so se patrioti iz vojaške obveščevalne službe odločili da lansirajo Trumpa. Že zdaj je eden najuspešnejših predsednikov v zgodovini, pravi boj pa se bo začel ko bo napadel FED. Ni naključje, da je njegov vzornik Andrew Jackson – človek, ki je svoj čas uničil bankirje in edini v ameriški zgodovini, ki mu je uspelo odplačati dolg ZDA.

 • janez

  Kaj Ferfilc ne ve, da je najbolj komplicirana stvar na svetu ženska. Torej je Trump pri tem pridobil veliko znanja. Da pa obogatiš z nepremičninami obvladaš ekonomijo, si dober pogajalec in organizator. Torej Ferfila………..?!

 • macon

  To, da ima Trump pojma samo o ženskah in nepremičninah in ničemer več, pomeni, da ima pojma o točno dveh rečeh več kot patetični FDV profesorček.

 • FORT WORTH

  Trump ima po Reaganu najvecjo podporo delavstva.
  Trump je omejil dotok migrantov in iz kitajske nazaj v svojo drzavo seli industijo.
  Vse za blagostanje americanov.
  Ameriki gre po Obami spet dobro, zato ni dvoma, da bo se enkrat izvoljen !!

 • Povprečen Državljan

  Oboževalci Trumpa,bog vam odpusti,saj ne veste,kaj počnete.

  • Nata

   Ali ti veš ? Napiši.

  • samotoje

   Bog odpusti tebi, ker po nemarnem izrabljaš božje ime in ga pišeš z malo začetnico. In pišeš bedarije.

  • pupa

   povprečni
   313 comments • 77 votes

   Ali ti to kaj pove?

   • Povprečen Državljan

    Ja,mi.Da ste res zaslepljeni.

    • pupa

     In tebe plačajo, da nam odpiraš oči a tebi “kao” nikakor ne rata.

 • Slovenec 33

  Ja fdvizem je religija, ki izdeluje topoumne produkte usmerjenega izobraževanja, ki imajo do konca uničene možgane, da imajo le toliko pik kot je njihova številka čevljev.
  Ta izjava in njegovo blejanje je dokaz.

 • Olga101

  Ferfila se je celo življenje ukvarjal z dobro plačano sinekuro in nima pojma o ničemer!
  Trump dela za za svoj narod in brez plačila!

  Kdo placeje Ferfilo za agitprop? Udbomafija?

 • Nata

  Bimbo !! Ne ve kaj je država ? Ena ogromna nepremičnina.

 • Morala

  Doma ne vidi stanja, pljuva pa po Trumpu…Pri nas imajo predsedniki tudi dobre svetovalce :) :) Trump je vsaj nekaj dosegel v svojem življenju…

 • Aton

  Če ne bi bilo davkoplačevalcev, bi bil Ferfila klošar.

 • skorpijon93

  kreten, en šus v glavo mu primazat

 • Janez Kepic-Kern

  S to izjavo
  je
  pa ta pisec mnogih knjig – PRI MENI VELIKO IZGUBIL.
  TRUMP
  SE KAR OK SPOZNA
  NA
  KAR – VELIKO STVARI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • slosin

  Ferfila, o čem sta pa imela pojma recimo Obama, Reagen….?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!