fbpx

Republikanske konvencije v Clevelandu se je udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša

Janez Janša (foto: STA).

Melania Trump ni bila edina predstavnica Slovenije na konvenciji republikanske stranke v Clevelandu. Konvencije se je udeležil tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. V Clevelandu je obiskal slovensko skupnost in se udeležil sestanka izvršnega odbora Mednarodne demokratske zveze (IDU).

Janša je po izjavah ameriških Slovencev obiskal cerkev St. Mary’s in jim predaval o političnem dogajanju pred in po osamosvojitvi države, vsi skupaj pa so se spomnili njegovega uradnega obiska. Kot premier je leta 2004 ga je v Beli hiši sprejel takratni predsednik ZDA George Bush mlajši.

Cleveland je drugi dom
Janša je na Twitterju napisal tudi, da je Cleveland drugi dom velikega dela slovenskega naroda. To je del naroda, kjer je zamisel svobodne in neodvisne Slovenije preživela pozabo, je še zapisal predsednik SDS.

Rodila se je nova dinastija
Janša je pokomentiral tudi republikansko konvencijo. Prav tako na Twitterju je zapisal, da se je rodila nova dinastija. V twittu se je vprašal tudi ali je leto 28 pr. nš. za rimljane pomenilo isto kot leto 2016 za Ameriko. “Zmagovita prihodnost in konec republike?,” je še zapisal Janša.

A. R., STA