Dvoličnost Fajonove: žrtve v Srebrenici si zaslužijo spominski dan, žrtve komunizma pa ne?!

Zunanja ministrica Tanja Fajon (Foto: STA)

Na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve so ob 28. obletnici genocida v Srebrenici opozorili na žrtve in zapisali, da tragičnega dogodka ne bi smeli nikdar pozabiti, ter obsodili zanikanje in relativizacijo tragedije. Sprašujemo se, kje so bili uslužbenci ministrstva (zlasti Fajonova), ko je vlada ukinila dan spomina na žrtve komunizma in ko sta se takšno zanikanje in relativizacija dejansko dogajala?! Še več: Socialni demokrati, ki vodijo dotično ministrstvo, so k ukinitvi spominskega dne celo javno pozivali! Sramotno in neiskreno! 

Ob dnevu spomina na žrtve genocida v Srebrenici so na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve zapisali, da je ta dan opomin, da se tega dogodka ne sme nikoli pozabiti. Prav tako je po njihovem nesprejemljivo zanikanje in relativizacija teh tragičnih dogodkov, poroča STA.

Kako bi se odzvali na tem istem ministrstvu, če bi ob spominskem dnevu na Srebrenico nekdo z njihovimi lastnimi besedami relativiziral dogodke pred 28 leti, rekoč da so danes “pred nami drugi izzivi” (vojna v Ukrajini, inflacija, draginja, javni sistemi itd.), da sicer obsojamo poboje kot takšne, da pa je spominski dan odveč?!

Logika SD: danes so pred nami “drugi izzivi”, zakaj bi se spominjali žrtev v Srebrenici?!
In prav tako so Socialni demokrati ravnali, ko so pozivali k ukinitvi spominskega dne na žrtve komunizma, kar se je naposled tudi zgodilo! Kakšne resne, odločne obsodbe ukinitve s strani ministrstva ravno tako ni bilo zaznati. Očitno je, da za nekatere obstajajo prvo- in drugorazredne žrtve terorja. Žrtve komunističnega nasilja si spominskega dne po mnenju nekaterih očitno ne zaslužijo (več tukaj). Žalostno in neiskreno!

Domen Mezeg