fbpx

Režimsko trobilo Delo voditelja svobodnega sveta označuje za ‘kup dreka’

Foto: epa.

“Trump je kup dreka, prevarant in lažnivec,” je bil naslov nedavnega članka v ‘osrednjem slovenskem časniku’. Objavljen je bil sicer pogovor s Patom Theticom, bobnarjem ameriške punk rock skupine Anti-Flag. Ta pa je, med drugim, prvo damo, Slovenko Melanio Trump, označil za prostitutko, predsednika Trumpa pa za “prevaranta, ki želi ljudem omejiti svobodo in pravice ter postati oligarh“.

Vsekakor to ni prvič, da so v Delu zapisali ostre kritike na račun novega ameriškega predsednika. “Donald Trump izziva jedrsko uro,” se glasi še eden izmed kontroverznih naslovov v tem časniku, kjer avtor Trumpa obtožuje tudi za povečanje napetosti med komunistično Severno Korejo in ZDA. Ob tem pa očitno pozabljajo, da gre za več kot pol stoletja trajajočo težavo, ki so jo skušale rešiti vse prejšnje administracije, tako republikanske kot demokratske, a jim je spodletelo. Gre namreč za dolgotrajno težavo, ki je Trumpa pričakala ob vstopu v Belo hišo.

Foto: Twitter.

Nekateri slovenski mediji pa vseeno skušajo prikazati voditelja svobodnega sveta, predsednika najmočnejše države na svetu, kot nevarnega otroka s kodami za jedrsko orožje ali nestabilnega senilnega starca, ki ne ve, kaj govori. Lahko prebiramo tudi o “ocenah znanstvenikov o hitropoteznem in nepredvidljivem Trumpu, ki mimogrede lahko dokončno vrže svet s tečajev“, kakor to navajajo Trumpovi kritiki, medtem ko mnenja njegovih podpornikov redno zanemarjajo. Ali ni vendarle naloga novinarja predstaviti vse plati zgodbe, soočiti različna mnenja, ne le tista, ki sovpadajo z njegovim lastnim mišljenjem?

U. V.