Romana Tomc: “NLB je rakava tvorba slovenske tranzicije”

Foto: romanatomc.si

Poslanci državnega zbora so na četrtkovi izredni seji razpravljali o končnem poročilu Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji.

Evropska poslanka Romana Tomc je dogajanje komentirala: “NLB je rakava tvorba slovenske tranzicije. Milijarde, ki so pristale na zasebnih računih, so od svojih plač in pokojnin plačali navadni ljudje. Za rop, ki se je manifestiral v nikoli vrnjenih tajkunskih kreditih, ni odgovarjal nihče. Prav tako ne za pranje denarja in financiranje terorizma, ki se je dogajalo vzporedno. Tako imenovani neodvisni nadzorniki, preiskovalci in vsi, ki so bili dolžni preprečiti in kaznovati kriminal v NLB, so slovenski narod pustili na cedilu. Na svojih mestih so bili očitno zato, da kriminal prikrijejo.”

Romana Tomc je o nepravilnostih v naši največji državni banki, Novi Ljubljanski banki, opozorila tudi Evropski parlament in Evropsko komisijo: “Evropska komisija je izrecno izpostavila slabo upravljanje banke, Evropski parlament je ugotovil, da je v NLB nedvomno prišlo do pranja denarja. Oboji pričakujejo ustrezno ukrepanje institucij slovenske pravne države. Na eni strani to pomeni nujen umik države iz lastništva NLB, na drugi pregon in obsodbo odgovornih. Bojim se, da so pričakovanja prevelika. Ravno to, da je lahko NLB, v nasprotju z vsemi zakonitostmi poštenega in dobrega poslovanja, na ta način delovala tako dolgo, je dokaz odsotnosti pravne države v Sloveniji in hkrati dokaz obstoja vzporedne države.” 

Kaj bo ugotovitvam sledilo, je v rokah Slovenije: “Epilog, ki bo sledil ugotovitvam preiskovalne komisije državnega zbora, zahtevam Evropske komisije in priporočilom Evropskega parlamenta, bo pokazal, ali smo v Sloveniji sposobni ustaviti globoko državo, na račun katere bogatijo samo izbrani posamezniki, ob tem pa duši razvoj države kot celote in krade prihodnost naših otrok.”

J. G.

 • Poštenje velja

  V stecaj.

 • Hun

  Romana z ekonomsko fakulteto odpri firmo in trguj na prostem trgu brez zvez politike…ker nis za nobeno rabo..razn za lastn zep skrbis odlicno na davkoplacevalske zulje!

 • dob

  “NLB je rakava tvorba ”
  Brez skrbi. To kučan obseva.

  • xtc

   In drži žaklje.

 • Striker

  Gospa Tomc, kaj če bi raje protestirali pri ECB, ki je naše banke ocenila tako izpostavljene, kar sploh ni bilo res, tako, da jih je morala država dokapitalizrati in ne davkoplačevalci. A če ne bi bilo dokapitalizacije bank, bi ta denar ostal davkoplačevalcem? Seveda ne, saj bi ga država vseeno uspešno porabila, pa magari za TEŠ 6, ali pa drugi tir, ali pa vojaško opremo, ali bi si ga pa “raztalali” oblastniki oz. bi zaposlili še več sorodnikov v JU: Zato na sindikalnih izletih JU ni seksanja, ker se med sorodniki pri nas to šteje za incest.

 • domovina mili dom

  Nič se bati. Komunisti si že pripravljajo nov bankomat Gorenjsko banko. Le to kopuje balkanski mafijec.
  Ko bo prodana, bodo komunisti dovolili prodajo NLB.

 • Osti jarej

  …kaj je tale romana,razen zase,dobrega storila v bruslju za slovenske ljudi

 • Valter BraniSlav

  Dajte vec pozornosti Romani.
  No ima govori jaz poslusam z odortimi usti. Romani se pozna da je ekonomistka, Mesecu in Jansi pa da sta druzboslovca.

 • Anton

  naj mi Bog odpusti pregrešne misli, vendar ne moreč mimo tega, Romana ti si prava milfa

  sarkazem press

 • Didi

  Kaj pa železnice?

 • črnaovca

  Halo Romana to rakavo tvorbo je hotel kupiti KBC pa mu Jnaša in Bajuk nista dovolila. Torej se ni kaj ujedavati sami desni ste krivi, mar bi jo takrat prodali seveda pa sedaj ne bi imeli po čem kakati

  • xtc

   Bebo?
   Kdo je takrat v koaliciji nasprotoval prodaji?
   SDS?
   He,he trol Desus,DL oba derivata Kučan KPS.

 • Novakec1

  Cela slolandija je ratala rakava tvorba.

  • xtc

   Jep!
   In komunisti z CK šefom so rak.

   • Novakec1

    Komunisti že dolgo nimajo nič s tem st(r)anjem v slolandiji

 • xtc

  NLB prodat renomirani tuji firmi,nmakar za 1 cent že v 1 letu se bo to državljanom povrnilo v miljardi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!