Romana Tomc o mandatu Junckerjeve komisije: Najbolj kritično je bilo delovanje na področju ilegalnih migracij

Foto: epa

“Strinjam se z oceno Jean-Clauda Junckerja, da je bila Evropska unija pred petimi leti gospodarsko šibka. Pestila nas je visoka brezposelnost, veliko nezaupanje državljanov v institucije,” je izpostavila eno od pomembnih nalog Junckerjeve komisije evropska poslanka dr. Romana Tomc. Najbolj kritično je bilo delovanje Evropske komisije na področju ilegalnih migracij, kjer ni bilo enovitega načrta, zaključuje svoja razmišljanja dr. Romana Tomc.

Svoje vtise ob poslavljanju Junckerjeve komisije je strnila evropska poslanka Romana Tomc. Junckerjeva ekipa je prevzela mandat po hudi gospodarski krizi in recesiji ter se takoj lotila projektov za znižanje brezposelnosti. To ji je tudi uspelo, saj se je gospodarska rast po članicah EU dvignila. “Pestila nas je visoka brezposelnost, veliko nezaupanje državljanov v institucije. Juncker je glede tega opravil dobro delo, ne on sam, celotna ekipa. V času njegove komisije je prišla v ospredje socialna agenda, imamo najnižjo brezposelnost po letu 2000, zaupanje v Evropsko unijo je na zgodovinsko visoki ravni. Njegov strateški naložbeni načrt za krepitev gospodarske rasti in zaposlenosti je bil dobra poteza. V tem smislu smo lahko zadovoljni,” meni dr. Romana Tomc ob gospodarskih uspehih komisije.

Kritična pa je bila ob delovanju Junckerjeve komisije predvsem glede vprašanja ilegalnih migracij in neodločne politike na tem področju. “Evropska unija je zelo raznolika, pri iskanju rešitev migrantske krize bi se morali te raznolikosti bolj zavedati. Kakršnokoli vsiljevanje idej, ki so pogodu le enemu delu držav, drugemu pa ne, kot na primer obvezne kvote, ne pride v poštev. Migrantsko krizo je treba reševati pri izvoru in dosledno ločevati med problematiko beguncev in migrantov. Še posebej pa preprečiti delovanje kriminalnih združb in ilegalne migracije. S temi izzivi in nedokončanimi projekti se bo morala soočiti nova komisija pod vodstvom Ursule von der Leyen,” svoj pogled glede migracij podaja Tomčeva.

Junckerjevi smešni pripetljaji zabavali evropsko občinstvo. Prihaja prva predsednica Evropske komisije v zgodovini.
Junckerjevo komisijo si bomo zapomnili po marsičem. Po smešnih in zabavnih pripetljajih Jeana-Clauda Junckerja na različnih srečanjih s svetovnimi voditelji ali pa le po težavah z “išiasom”. Tokratna komisija piše zgodovino, saj jo bo prvič v zgodovini vodila Nemka Ursula Gertrud Albrecht von der Leyen.

Luka Perš

 • ROMAN Naprudnik

  z napisanim se lahko strinjamo v celoti!

 • RATATA

  o pokojniku vse najboljše

 • RATATA

  hrvatska pa nahitro v šengen!! s tem je v šengnu tudi bosna, sandžak, Vojvodina, Srbija in Črna Gora.
  Če je pa Črna Gora v šengnu, je pa tudi Shiptarija in Sevrna Makedonija, torej Albanija in Turčija ter planota Golan, Zahodni Breg, Sirija, Eritreja …..
  seveda je to res, kot je res, da Izraelci nastopajo na Eurovizjonu…. pa Australija tudi!!! Kam čmo it zdaj????

  • Olga101

   V Afriko, če bodo vsi prišli v Evropo!

   • RATATA

    jaz se bom kar doma ohranil pri življenju do smrti, saj lahko v Afiki še nagraužno črne polti ratam!

   • Mirko

    Saj to je načrt kaligerijevcev, vse afričane spraviti v Evropo, oni pa se bodo polastili afriške zemlje, ki še ni kontaminirana z modernimi strupi za masovno proizvodnjo. Zato so tudi vegani podprti s strani istih kot selilci narodov, saj bo tam ogromen presežek veganske hrane, ki jo bodo konzumirali prepričani neovegnani.

  • Van Der Waals

   kakor hitro se širi tako hitro bo razpadla ta evropska unija… Britanija že odhaja. kdo sledi naslednji?

   • RATATA

    Italijo nekako pamet srečuje…. , saj ni treba, da EU razpade, toda zašla je v napačno smer in jo je potrebno usmerit na prava pota! Nočem, da mi nekdo postavlja nerazumne zahteve in pogoje!! Samo izsiljevanje jih je!! Tako zagotovo ne bo šlo!!

 • Olga101

  Kakšen bo trend delovanje prihodnje komisije, je že vidno! Slovenija postaja migrantskii žep! Ljudje se v lastnih domovih ne počutijo varne! Sramota!

 • Van Der Waals

  kar se tiče ilegalcev še danes ni videti nobenega načrta!

 • Unikatna

  Žal je tudi on pripomogel k ilegalcem …Takšne Evrope si nismo želeli!

  • Novakec1

   Velika večine ne, so pa bedaki ki delajo zblojeno €U

 • Novakec1

  Zaustavite Zemlju, silazim.

 • Ivan Ivanovič

  Tudi Romana Tomc ni pretirano dvigala glasu v Evropskem parlamentu zoper migrantsko invazijo. Je že bolje biti politično korekten in počepniti pred globalističnimi aktivisti. Toda ovcam vladajo volkovi.

 • Mirko

  ………….imamo najnižjo brezposelnost po letu 2000,………

  če ta del stavka drži, potem je treba vse člane evropske komisije in vse člane EU parlamenta postaviti pred sodišče, zaradi “uvoza” delovne sile, ki sploh ne dela, ampak povečuje število brezposelnosti. Putin reši nas take EU in iz Kaliningarada z Iskanderji zbriši Pariz, Bruselj in Berlin, preden bodo teli protirusko usmerjeni politiki zagnali WWIII.

 • janko

  Drunker , bebo, in vsi v Evropi sploh ne vejo, kaj so Hrvoji; derivati iz ciganov. Verjetno se hrvoji sladko in fino sučejo v Bruslju , pa še veliko toplega morja imajo. Jaz jih nikakor ne bi spustil v EU. Rdeče lopovske Slovenije pa ziher nihče v EU ne mara.

 • Polh Dobri

  Če nič drugega je Junker pogruntal novo revolucionarno zdravljenje artritisa z mešanico etanola.
  Preverjeno postanejo vsi sklepi mehkejši, gibanje se upočasni in zamaje. Nedvomno bi ga lahko predlagali za medicinski prispevek in Nobelovo nagrado.

 • Božidar Rodica

  Kaj migracije…. ? Migracije so načrtne ljudstvo se bomo morali borit proti njim

 • skorpijon93

  iz Slovenije se vse več državljanov izseljuje, posledično je doma manj brezposelnih kar je debela laž, vrzel zapolnjujejo muslimani, na češkem se to ne dogaja, jih tudi sprejemajo NE ! do kurca je EU !

 • bojan

  Zame je Junker navadna pijandura ki bi že pred leti moral na zdravljenje.

  Zafural je celo Evropo! Končno je prišel čas da se ta smet odstrani

 • Stane Golobič

  Pijandura stara podkupljena.