fbpx

Rumeni jopiči “jenulovcem” sporočajo: Septembra se vidimo številčnejši in močnejši!

Foto: Facebook Rumeni jopiči

Rumeni jopiči, ki so se javnosti prvič predstavili 24. junija, ko so organizirali shod proti tako imenovani antiproslavi ob dnevu državnosti na Prešernovem trgu v Ljubljani, so se oglasili preko družabnega omrežja Facebook in napovedali, da se vračajo v družbo politkolesarjev, ki vsak petek protestirajo proti aktualni vladi. 

“Sporočamo vsem protestnikom, jenulovcem, ničvrednežem, lenuhom, zajedavcem, delomrznežem, nevladnikom – še se vidimo. Kmalu med vami in zdravo pametjo ne bo stal zgolj dež, ki je sramotno zdesetkal vašo številko in spravil vašo revolucijo v vaški župnijski dom,” so izpostavili.

Videli jih bomo lahko septembra
Rumeni jopiči so napovedali vrnitev v mesecu septembru. Počakali bodo, da se konča kriza, ki je posledica širjenja novega koronavirusa. Zapisali so namreč naslednje: “Vračamo se že septembra, sploh pa čakamo na konec krize s Korono, da se vrnemo številčnejši in intenzivnejši.”

Foto: STA

Rumeni jopiči predstavljajo projekt, spontano organiziranih domoljubov, ki želijo delovati v dobrobit naroda. Na njihovih shodih se jim lahko pridruži kdorkoli, ki se strinja z njihovimi “proti-protestniškimi” vrednotami in se bori proti privilegirancem iz prejšnjega sistema ter proti soroševcem, ki jih plačuje in financira mednarodni kapital. Obe skupini namreč zanje predstavljata manipulativni tvorbi, ki uničujeta jedro in glavne temelje Republike Slovenije in slovenskega naroda. Dva jasna cilja, za katerima trdno stojijo, sta ukinitev RTV-prispevka in zavzemanje za postavitev vojske na meje. Zavzemajo se tudi za pravno državo in za spoštovanje vladavine prava, obenem pa poudarjajo, da ne nameravajo postati stranka ali resno gibanje s hierarhijo položajev in članarino.

Nina Žoher