fbpx

Saj ni res, pa je: Bog ne daj, da bi šel kakšen terorist iz Evrope, vse potrebujemo tukaj!

Po besedah etičnega preroka Mira Cerarja naj bi kolone na meji čudežno izginile. Nazadnje so se kolone vile nekaj kilometrov, danes pa so na izstopu iz države kolone dolge že več kot 10 kilometrov in se še podaljšujejo. Miro očitno ni razumel, da je namen Schengna preprečiti spornim posameznikom vstop v Evropsko unijo. Če želijo teroristi in podobni ven, pa naj gredo. A pri nas je ravno obratno.

Nas očitno bolj skrbi, da bo kakšen terorist zapustil Evropsko unijo. To bi bila ‘katastrofa’, saj levica za izvedbo svojega ‘načrta’ potrebuje več migrantov, več teroristov, zato morajo ostati vsi tukaj?! Najbolj pa v oči bode primerjava med aprilom 2015 in aprilom 2017. Na prvi sliki lahko vidimo kolone migrantov, ki mirno prečkajo mejo, policija pa nobenega ne pregleda. V Evropo smo spustili na sto tisoče ljudi, brez pregleda. Če pa hočete ta evropski zapor zapustiti – no, to je pa druga zgodba. Kot nazorno kažejo druge slike, vam to ne bo tako zlahka uspelo. Miro namreč varuje mejo – na napačni strani!?

(foto: Nova24TV/M. G.).

Spodnje fotografije pa so nastale na današnji dan.

Kot lahko vidite na fotografijah je kolona že pred postajališčem Grič, ki je od meje oddaljeno kakšnih 10 kilometrov. Fotografije so nastale danes, ob osmi uri. Trenutna kolona je tako že bistveno daljša. Slovenija strogo izvaja nadzor, vendar nam ni jasno, zakaj pri izstopu iz države. Ko začneš sodržavljanom preprečevati odhod, to že zelo spominja na neke druge čase, ko je bilo mejo skoraj nemogoče prečkati. A še enkrat poglejte zgornjo fotografijo iz leta 2015. Kje je bil nadzor meje takrat, ko je bilo to dejansko pomembno? Ko je mejo prečkalo pol milijona nezakonitih migrantov, med njimi tudi teroristi. Takrat je policija mahala z loparčkom in večino spuščala naprej brez pregleda. Noro.

A. R.