fbpx

Šarčev prijatelj izsiljuje in blokira gradnjo Ikee v Zokijevi Ljubljani!

Zoran Jankovič (Foto:STA)

Zoran Jankovič (Foto:STA)

V projektu gradnje Ikeine nove trgovine v Ljubljani se je pojavil Šarčev prijatelj Aleksander Jereb. Nepremičninski poslovnež se je na sumljiv način dokopal do dela ceste, kjer naj bi stala trgovina Ikea. 

Švedska multinaiconalka Ikea zaradi slovenskih političnih zdrah dobiva sive lase. Kot najnovejši dejavnik v Ikeini sagi pa se pojavlja pogojno obsojeni, Šarčev prijatelj, Aleksander Jereb. V stečajni masi podjetja Protect GL je dobil zemljišče, kjer je hotela Mestna občina Ljubljana zgraditi glavno dovozno cesto do novega trgovskega centra. Aleksander Jereb pa je postavil Zorana Jankovića pred dejstvo: ali bo zelo drago preplačal omenjeno zemljišče ali pa se ljubljanski župan lahko poslovi od nove Ikee v Ljubljani.

Aleksander Jereb je kljub zanikanju dejanski odločevalec v podjetju Kompas Shop. Njegovo podjetje se je povezalo s stečajnim upraviteljem Veljkom Janom. V postopku zbiranja ponudb letos poleti je najvišjo ponudbo dala MOL, in sicer v višini 1,62 milijona evrov. A Jan se je že prej z manevri dogovoril z Jerebom ter mu zemljišče po isti ceni, kot jo je ponudila ljubljanska občina, prodal. Jereb pa je za dva dni kupnino tudi že plačal. Zoran Janković se je znašel pred nerešljivo situacijo, saj se mu njegov sanjski načrt podira kot hišica iz kart. Jereb pa lahko zdaj v miru čaka na Jankovićevo ponudbo ali pa bo počakal do konca razlastitvenega postopka, ki pa bi se lahko zavlekel mnogo dlje od načrtovanega odprtja Ikee v letu 2020.

Ali bodo Švedi zaradi slovenskih političnih zdrah opustili gradnjo svojega trgovskega centra v Sloveniji? (Foto: Epa)

Ali bodo Švedi zaradi slovenskih političnih zdrah opustili gradnjo svojega trgovskega centra v Sloveniji? (Foto: Epa)

Uničil Geodetski zavod Slovenije ter sodeloval v sumljivem poslu nakupa Šarčevega dvorca Katzenberg v Kamniku
Nekoč eden izmed najbogatejših Slovencev je bil lani obsojen zaradi oškodovanja in stečaja Geodetskega zavoda Slovenije. Priznal je krivdo ter se pogodil s sodiščem za dve leti pogojne kazni. V zadnjem obdobju je hotel prevzeti podjetje Panvita najbogatejšega Pomurca Stanka Polaniča, vendar mu načrt ni uspel. Obvladuje še nepremičninsko družbo Akustika Group, s katero obvladuje veliko poslovnih prostorov po Sloveniji. V preteklosti pa smo tudi na našem portalu poročali, da je sodeloval v sumljivem nakupu dvorca Katzenberg v Šarčevem Kamniku.

Luka Perš