fbpx

SD s Kučanovo pomočjo napada Erjavca, on pa pravi, da se jih ne boji

Milan Kučan in Karl Erjavec. Foto: STA

Forum starejših stranke SD je na včerajšnji seji izpostavil, da si želijo večji poudarek na volilni bazi upokojencev – torej na volivcih Erjavčeve stranke DeSUS, poroča Svet24. Mirko Bulc, član foruma, je dejal, da je “zelo diskutabilno, koliko DeSUS skrbi za upokojence”. Erjavec se temu upira in pravi, da se s Forumom sploh ne obremenjuje in da volivci precej dobro vedo, katera stranka je tista, ki se bori za njih.

SD se s svojim Forumom starejših, očitno pod perutjo Milana Kučana, pripravlja na volitve. Kučan pa si – po svoji dobri, stari navadi – očitno ponovno mane roke spet iz ozadja. Na ustanovitveni seji Foruma starejših SD, ki je potekala v decembru, je Kučan podprl njegovo ustanovitev in dejal, da stranka ne sme obračati hrbta preteklosti in starejšim članom.

A v stranki SD so za Svet24 odločno zavrnili informacijo, da bi bil Kučan član foruma. Kakor gre torej razumeti – nekdanji predsednik države in član stranke Forum podpira, na ustanovitvenem srečanju je imel govor, v Forum pa ni včlanjen.

Franc Hočevar. Foto: STA

Franc Hočevar. Foto: STA

Franc Hočevar, predsednik Foruma, nekoč pa direktor Inštituta Soča in UKC Ljubljana, je dejal, da želijo s Forumom obuditi in obnoviti socialdemokratske vrednote. Njihov cilj je – po Hočevarjevih besedah – opozoriti na številne težave, ki spremljajo starejše ljudi.

Forum je v skupni izjavi zapisal, da se položaj upokojencev poslabšuje in da je v parlamentu treba postaviti zahteve za spoštovanje pravic upokojencev. Starejši veljaki SD očitno menijo, da Erjavec za upokojence ne poskrbi dovolj.

Erjavec se Kučana in njegovega klana ne boji
Erjavec temu odločno nasprotuje. Kot so nam sporočili iz stranke DeSUS, “se z notranjo organizacijo drugih strank ne ukvarjajo, sploh pa ne obremenjujejo.” Odločitev SD, da ustanovi forum starejših, ocenjujejo kot povsem legitimno in jo celo pozdravljajo, ob tem pa dodajajo, da volivci “precej dobro vedo, katera stranka je tista, ki je daleč najbolj aktivna pri zagovarjanju pravic starejših in upokojencev.”

Na seji so izpostavili, da ne želijo ustanavljati stranke znotraj stranke, ampak “želijo združiti gremij uglednih bivših politikov, gospodarstvenikov, znanstvenikov”. Po njihovih besedah želijo Forum uporabiti zato, da utrdijo program socialnodemokratske misli.

A. D.