SD še naprej po poti partizanov, ki si niso drznili natisniti Zupanove drame o bitki, ker niso želeli užaliti resničnih italijanskih fašistov

Tanja Fajon in Dejan Židan (vir: twitter)

“V času, ko se v Evropi ponovno obujajo razmišljanja, ki temeljijo na ideologiji fašizma in nacizma, je ohranjanje zgodovinskega spomina še toliko bolj pomembno,” je na Twitterju ob objavi fotografij s pohoda na Jelenov Žleb zapisal predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan.

Predvolilna kampanja za majske volitve v Evropski parlament je že v polnem teku. V SD pa že lep čas skušajo kar največ izmolsti iz podpihovanja strahov pred namišljenim obujanjem fašizma in nacionalsocializma.

Glavna pri tem sta ravno podpredsednika SD Tanja Fajon in Matjaž Nemec, ki sta tudi prva na seznamu kandidatov SD za evropske volitve. Pred časom so bili v ospredju njihovi napadi na predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija zaradi neposrečenih izjav o Istri in Dalmaciji, za katere se je kasneje tudi opravičil, če so koga vznemirile. V SD so takrat Tajanijeve izjave razumeli kot ponovno obujanje fašizma, medtem ko je v resnici v najslabšem primeru šlo “zgolj” za “dobri stari” italijanski iredentizem, ki ima veliko daljšo brado od fašizma v Italiji.

Največji uspeh partizanov na Slovenskem presenečenje za obe strani
Židan zdaj na podoben način izrablja pohod na Jelenov žleb “v spomin na zmagovito bitko Gubčeve, Cankarjeve, Tomšičeve in Šercerjeve brigade”, kakor je zapisal na socialnem omrežju. Ustvarja se vtis, zaradi katerega bi lahko kdo pomislil, da je dejansko šlo za načrtovan spopad in ne zgolj za naključje, ko so partizanske enote naletele na italijansko vojsko, nakar so se več ur obstreljevali.

Bilo je 26. marca 1943. Dva dni pred tem je Cankarjeva brigada napadla Dolenjo vas, a so Italijani napad s pomočjo tankov odbili. Italijani so se pripravili na protinapad, a naj bi se ta izjalovil, potem ko so na poti proti Ribnici naleteli na Cankarjevo in Gubčevo brigado. Ostalo, kakor bi rekli, je zgodovina. Bitka v Jelenovem žlebu velja za eno največjih zmag partizanov v 2. svetovni vojni. Italijanski bataljon Macerata naj bi utrpel velike izgube, 106 mrtvih, 102 ranjena. Po drugi strani so imeli partizani zgolj 5 mrtvih in 20 ranjenih, ob tem pa naj bi zasegli še 7 težkih in 12 lahkih mitraljezov, 1 težki minomet in 190 pušk.

Vseeno naj omenjene številke ne bi bile preveč zanesljive, na kar je pred leti opozoril v svojem poslanskem vprašanju tudi poslanec SDS Jože Tanko. Ko je na vlado RS naslovil vprašanje, kakšne so uradne številke glede števila vojakov, ki so se udeležili spopada, koliko je bilo mrtvih in kje so ti pokopani ter kaj se je zgodilo z ranjenci okupatorske vojske, dejanskega odgovora ni bilo. Zgolj napotitev na preostale, za to namenjene državne urade.

Partizani želeli zavezništvo s fašistom
Svoje pove tudi dejstvo, da naj bi bili padli italijanski vojaki zakopani v neoznačenem grobišču. O bitki je leto kasneje napisal dramo tudi Vitomil Zupan, ki so jo “tovariši” na veliko hvalili. A so se hitro pojavili pomisleki. Namreč, čeprav naj bi bilo zabavno, je jugo-komuniste zmotilo prikazovanje Italijanov v taki luči, saj so računali na zavezništvo z “Badoglievo vojsko”.

Dopis propagandnega oddelka glavnega štaba s komentarjem predstave Jelenov žleb (Vir: Partizansko gledališče)

Pietro Badogli se je že leta 1936 pridružil fašistom. Iz stranke ni izstopil niti, ko je leta 1940 odstopil s položaja načelnika generalštaba italijanske vojske po fiasku z italijansko invazijo na Grčijo. Njegova zvestoba fašizmu je šla celo tako daleč, da mu je kralj Victor Emmanuel zaupal, da ga bo v kratkem imenoval za italijanskega premierja, saj je izgubil zaupanje v Benita Mussolinija. Druga izbira naj bi bil takrat Badoglijev rival Enrico Caviglia, a ta kralju ni bil všeč, saj je bil javni nasprotnik fašizma. Italijanski kralj je želel na čelu države fašista, ki bi bil sposobnejši od Mussolinija.

Antisemitizem v SD?
To je bil torej človek, ki je prevzel oblast nad Italijo in napovedal vojno nacionalsocialistični Nemčiji. To je bil človek, ki ga tovariši partizani z Zupanovo predstavo Jelenov žleb niso želeli užaliti. Izgleda, da takratnim vodilnim ni bilo toliko pomembno, kdo je fašist in kdo ne, temveč zgolj, kdo ima močnejšo vojsko. Namreč, vedno znova postaja zanimivo vprašanje, kako lahko v SD tako glasno protestirajo proti predsedniku EP in ga zmerjajo s fašistom, ko pa sami vlečejo legitimnost vse do partizanskih borcev, ki so bili z deklariranim fašistom pripravljeni sklepati zavezništva.

Mussolini & Badoglio (Vir: Twitter)

Svoje pove tudi, da so pri SD zatajili na celi črti, ko bilo potrebno podpreti resolucijo, ki med drugim obsoja tudi fašizem. Tu ne gre zgolj za dvojna merila in poveličevanje tako imenovanega “narodnoosvobodilnega boja”, kot to radi prikazujejo privrženci jugo-komunističnega režima. Z nepodporo resolucije o evropski zavesti in totalitarizmih v SD sami zanikajo unikum holokavsta in dejstvo, da je bilo v “totalitarnih in avtoritarnih režimih 20. stoletja v Evropi pregnanih, zaprtih, mučenih in ubitih na milijone žrtev”. In to ravno v stranki, ki ima še danes svoje prostore v ukradeni judovski vili.

Ivan Šokić

 • SIMON ROZIC

  Naša četica koraka
  strumno po Ljubljani,
  vsak v svoji glavi nosi,
  otep, podoben slami ….

 • Janez Pavel Kanc

  “. . . samo tov. Peter je nekoliko skeptičen . . .”
  Peter je bilo partizansko ime fanatičnega komunističnega (boljševiškega) zločinca Borisa Kidriča.

 • VERRZIFIKATOR

  Jankec Borčič

  LE ZAKAJ DREVO DOMAČE GNIJE

  Le zakaj drevo domače gnije,
  vprašal se bojevnik je zagreti,
  borec v sam ne ve kateri četi,
  mar voluhar v korenine rije?

  Jabolka popadala rdeča
  niso daleč, vsa so pod drevesom,
  zlita skupaj s skorjo, s trdim lesom,
  to za jablano je vendar sreča.

  Le zakaj potem to mučno gnitje,
  da drevo je spačeno docela,
  da ga bo prav kmalu zemlja vzela,
  le zakaj gre v nič to živo bitje?

  Mar zato smo svojčas se borili?
  Jaz sicer le v maju zadnji teden,
  a potem sadjar postal sem zgleden,
  v zadrugi so redno me volili.

  Zdaj pa moje je drevo nagnito,
  raje videl bi, da posušeno
  stalo sredi vrta bi zvotljeno,
  ne pa, kot da z gnojem je polito?

  Jabolka so, dragi dedek, kriva,
  padla niso daleč od drevesa,
  jablana jih tja kar sama stresa,
  jabolka, vsa kakor ti črviva.

 • Amerikanc

  Brez uniform in pionirskih rutk so tako neprepoznavni. Človek bi celo pomislil, da so to kakšni dobri ljudje.

  • SIMON ROZIC

   …ah, saj je samo pozabljena Titova varda !

 • pajot

  Če ne bi bilo bitke pri Jelenovem žlebu,bi mi zdaj govorili italijansko…če ne bi bilo bitke v Dražgošah,bi mi zdaj govorili nemško. Hvala bogu,zdaj govorimo srbsko.

 • Andrej

  Zdaj čakam še na zveličavno teorijo, po kateri so Partizani v Jelenovem žlebu zlomili os Rim-Berlin.

 • montyamp

  SD —– CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE

  Pasjejebske orgije po pokradenih garažah , se ne bi dogajale , če bi morali mladiči banditov POŠTENO DELATI ..
  Pravzaprav se mi UDBOVSKA DECA smilijo , ampak samo tako dolgo , dokler ne nadaljujejo s genetsko integrirano hipokrizijo .
  KRI NI VODA
  GORJE NARODU KO PRIDEJO HLAPCI BANDITOV NA OBLAST

  • SIMON ROZIC

   Hudo!

  • Valter BraniSlav

   Saj sem tudi jaz iz druzine Kardelj Macek, so what?

 • montyamp

  Hitler je prvič delal samomor , ko so ga v Dražgošah premagali banditi .

 • montyamp

  Veliki gozdovi so slovenski problem .
  Že več kot 70 let gomazijo ušivi gošarji izza dreves , od koder opazujejo če je zrak ugoden za pridobitev partizanske penzije .
  Če ne gre drugače , pa njihovi mladiči uvažajo okužene romunske svinje in strupeno poljsko govedino , samo da se uniči autohtonega Slovenca .
  Kje so sodniki , njihove starše in otroke krmijo s strupenim in okuženim mesom po šolah-vrtcih in zavodih ???
  SMRT BANDITIZMU — SVOBODA NARODU

 • montyamp

  Država s takšno politiko ,je obsojena na propad .

 • totex39

  Tem bedakom se je dotalno odtrgalo.

 • pesjanar

  Če pri nas ni več nacistov in fašistov da bi jih komunistični “podmladek”častil prav pridejo zločinci z rdečo zvezdo,ja če teh gošarjev ne ni bilo bi mi danes morali velikega vodjo na malih tacah pozdravljat v nemščini kot onega malarja brčicami….

  • janko

   Nisi razumljiv.
   Če gošarjev ne bi bilo… bi imeli nemški standard, bilo bi nas tri milijone in bi isto govorili slovensko ter imeli svojo državo; če to misliš!

   • samotoje

    Če pravilno napišeš dve ogromni grobišči, bo moje profesorsko srce pomirjeno. Hvala.

    • janko

     A samo to je? Evo.

     • samotoje

      Bravo.

    • pesjanar

     Slabem hurcu je še dlaka moteča….

 • janko

  Zblojenci mlatijo prazno slamo, ali želijo v nedogled lagati o kruti preteklosti,ali si tešijo kominostalgijo…
  Nagnal bi jih vse k spovedi in vsako nedeljo k maši! Levuharji so ena sama zgrešenost in breme Slovenije. Še več, so grobarji naše male nacije in stoletja pričakovane mlade samostojne države.

 • antimur

  Kaj bi dal, da je to samo prvo aprilska šala in da so se te barabe sestale, da bi končno obelodanile resnico krvave revolucije in jo obsodile. Samo resnico in nič drugega ni potrebno, pa bodo za slovenski narod ogromno naredili.

  • tomnidari

   Prav briga njih za slovenski narod! Ravno z lažjo nam lahko vladajo in nas delijo na naše in vaše! In ohranitev oblasti je prvi, nadzor javnega mnenja pa drugi pogoj, da lahko mirno kradeš po državi.

 • xtc

  No,tejh partizansko westernovskih pravljic mora biti enkrat konec,pravljic koliko je padlo okuparorskih vojakov in koliko le teh je bilo stacionirano na obmošju Jugoslavije so namreč take ,da bi bil tukaj skoraj domala cel Nemški vojni stroj.

 • tomnidari

  Ah jej, saj je tudi Tito poskušal sklenit zavezništvo s Hitlerjem! Mislim da je Đilasa poslal na pogajanja o skupni borbi proti zaveznikom, v slučaju, da bi se ti hoteli izkrcat nekje na vzhodni Jadranski obali.

  • janko

   Tega ne vem, kolikor sem seznanjen, je po Hitlerjevi razglasitvi ajnšlusa Yuge v Beogradu nastal upor “bolje rat nego pakt”, komunisti so se organizirali in začeli upore po vsej Yugi. Hoteli so biti edini kapo di Balkan. Kot 20 milijonska država z močno vojsko so smatrali do razpada Yuge, da jih nihče ne more držati v šahu.

 • Dragan Krstič

  Prvoborec Dejan Židan je potomec znane partizanske družine iz Prekmurja. Tam jih je bilo kot listja in trave
  tako da so politkomisarji zavračali fante ki so se jim pridružili v gmajni ker ni bilo dovolj orožja zanje. Častna partizanska, vse je res.

  • janez horvat

   Dejan Židan je poročen s prekmurko. Drugače je čistokrvni štajerec

   • samotoje

    Vej pa, zmejšana sorta.

   • pesjanar

    Na žalost je to res!!!!!

 • Valter BraniSlav

  TITO NOB VERY GOOD
  TANJA FAJON VERY BAD

 • Get Smart

  Ja, tito je bil veri gud za MURGL JUGOKOMI pionire, saj jim je redno razturao dupe, brez tega pa Valterom Branislavćetom živeti ni nje.

  • Get Smart

   “Tito (“ljubičice bijela” —
   kot radodajka je bil tovariš JOSEPH BROZ TITO znan pod vzdevkom “bela vijolica”, kot lahko vidite) se punio u dupe na najjače (na veliko ga je sprejemal v tazadno), volio se oblačiti u žensku odjeću, posebice u Jovankine kombineže, gaće i grudnjake i takav ugošćavati svoje suradnike koji su, da ne bi pali u nemilost i završili na Golom otoku, prihvaćali njegove perverzne igrice. Film mi je pukao kada je Tito, nakon branja mandarina na Brionima, iz grupe bijelovarskih pijonira odabrao četvoricu dječaka i odveo ih brodom na Vangu. Pozvali su i mene. Nisam mogao odbiti jer bih završio tko zna kako … No kada su dječake skinuli do golog ostavivši im samo crvene marame i plave kapice sa zvjezdama
   te ih krenuli sodomizirati, u meni se prelomilo.
   Druže Tito, ja to nemogu – rekao sam. Ništa, ništa Džemale, sjedni ti u avion pa se vrati u Sarajevo – rekao mi je…” (Džemal Bijedić).

   • Get Smart

    Tovariš zločinec, pedofil JOSEPH BROZ TITO pa je bil pederast tudi tedaj, ko še ni bila glavna lutka predsedstva centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije:

    »… Pokraj mosta imao sam sagrađenu baraku, koja je služila kao spremište cementa i gdjemi je kažnjeni Anton Belobrajić, zidar, izrađivao betonske konzole za naslon mosta, kodkojega je Broz češće ulazio i iza zatvorenih vrata ostao dulje vremena. Ovo njegovo
    ulaženje u baraku postalo mi je sumnjivo, pa sam jednog dana zavirio kroz pukotinu, gdjemi se je ukazao stravičan prizor, kako Broz vrši spolni akt s kažnjenikom Belobrajićem.Nakon odlaska Broza upitao sam ga kako može imati ovako gnjusan dodir sa čovjekom, ovaj mi
    je stidljivo odgovorio, da nema novaca, a Broz da mu dobro plaća …«

    • Valter BraniSlav

     Brozu se je takrat nastavljal Jajo

 • Get Smart

  Ampak to je drugorazredna tema, danes smo tu zaradi prvorazredne teme o SESTOPU MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Exkluzivno – SCOOP:

  Dobili smo uradno obvestilo, da MURGL JUGOKOMUISTIČNA banda, torej MURGL KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  SESTOPA nje.
  .
  Ukinili bodo vseh 3000+ uradov za varuhe murgl jugokomi pravic, vseh 3000+ uradov za sviranje kurtzu, vseh 3000+ (ono pozitivna srbija nje) uradov za prodajanje magle, izgnali bodo vse SOROŠEVE plačance, zaprli bodo vse lažove, lopove,

  vse nastavljene sodnike s FEJK DIPLOMAMI, torej vse masleše, đorđeviće, potpariće, pavliće, kneževiće, markoviće, lušine, likiće, suknaiće, vuksanoviće, zimiće, miliće, staniće, vrebce, arifine, rojiće, pavliće, rakočeviće, draganiće i tako dalje do tokija bodo odstopili in kazensko preganjali zaradi VELEIZDAJE SLOVENIJE,enako bodo naredili z vsemi SINDIKALISTI, na čelu s KUćANOVIM zetom (SVIZ + KSJS), pa semulićem, jerkićem, petrovićem, stojanovićem, utrošama, uroševićima, rajićima, ščernjavićima …
  odstavili in poZAPRLI bodo vse »najboljš na svetu nje« LOPOVSKE MURGL JUGOKOMUNISTIČNE đupljane POZITIVNO SRBSKE Z.JANKOVIćE, SMC ArsenovićE, LDS balažiće, SD KONTIćE i tako dalje do tokija …
  iz DRŽAVNEGA ZBORA bodo odstranili vse svoje MURGL JUGO KOMI lutke:
  ŠARCE Leve SD DeSUS Bratuške Plemenite-srbo-rvatske NACONALjugokomujare …

  vse lopovske in LAŽNIVE babilonske vlačugice makarovićke diklićke vuk-godinice fajonice joveve murgaljice i tako dalje do tokija, bodo seveda pozaprli, potem KAMENJALI …
  Skratka vso +100.000 glavo armado SERBUSOV, za SERBUSE rojenih SERBUSOV=watchdogov=psov čuvajev tekovina revolucije V DRŽAVNEM APARATU bodo pozapri, izgnali …
  in še vse ostale ZUNANJE prisesanćete +++100.000 (pozitivna MURGLsrbo-rvackija… nje) nje bodo odstavili od seskov,
  VRNILI BODO ves NAROPAN KAPITAL = iz svojih nabiralnikov po oazah širom sveta, iz kanalov, iz kajmanov, iz sejšelov, iz bahamov, iz amsterdama, iz beograda, iz lihtenštajna, iz CIPRA nje …
  vrnili bodo VSA UKRADENA PODJETJA = ki so zdaj pisana na FORUM 21 ali na njihove kaviaržidoKOMIUNTERNISTIČNE gazde =
  vse MERKATORE, vse MERKURE, vse FRUCTALE, vse MESNE in MLEČNE industrije, vso INDUSTRIJO JEKLA, Drogo, PERUTNINO PTUJ, pivovarni LAŠKO in UNION, Radensko, Rogaško …
  vse to kar so prepisali NASE in na SVOJE kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE gazde, bodo POŠTENO VRNILI LASTNIKU, pošteno nje, torej poštenim LJUDEM SLOVENIJE,
  skratka s SESTOPOM bodo samoosvobodili Slovenijo MURGL JUGOKOMUISTIČKE okupacije.
  .
  »Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan« nje, prosto po predsedniku predsedstva centralnog komiteta KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE MILANćETU KUćANU.

 • Valter BraniSlav

  S kakanjem po NOB si skodite.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   Valter?
   a si ti postrelil – tistih 100 Italijanov?
   A je bila V. TOMIČEVA iz ” LEVICE” tudi ? Leta 1943 v Jelenovem žllebu?.
   Je rekla v DZ: “MI SMO SE BORILI”.
   Daj – razloži nam te skrivnosti – no. TI BOMO HVALEŽNI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   • Valter BraniSlav

    Mene to ne zanima.
    Zanimata me denar in moja druzina.

  • pesjanar

   Mi pošteni Slovenci ne kakamo po NOBju mi se na njih poserjemo!!!!!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Valter ?
  A ti veš
  za kaj se je sploh šlo ?
  SD Židan je 1967. letnik.
  Verjetno še manj ve kot – mi.?1 l.r.JANEZ K: KERN KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Mene zanimajo $$$$$$$$$

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = »kultura smrti« =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE kot pes teče.
     VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Zadeve od včeraj in predvčerajšnjim bi sicer morali še poznati, ampak saj vemo, kako je z MURGL JUGOKOMI šolsko in medijsko propagando nje.

  • Get Smart

   Lahko pa se tu seznanite s prihodnostjo nje, imamo namreč scoop nje.

   • Get Smart

    The scoop:

    • Get Smart

     Exkluzivno – SCOOP:

     Dobili smo uradno obvestilo, da MURGL JUGOKOMUISTIČNA banda, torej MURGL KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji
     SESTOPA nje.
     .
     Ukinili bodo vseh 3000+ uradov za varuhe murgl jugokomi pravic, vseh 3000+ uradov za sviranje kurtzu, vseh 3000+ (ono pozitivna srbija nje) uradov za prodajanje magle, izgnali bodo vse SOROŠEVE plačance, zaprli bodo vse lažove, lopove,

     vse nastavljene sodnike s FEJK DIPLOMAMI, torej vse masleše, đorđeviće, potpariće, pavliće, kneževiće, markoviće, lušine, likiće, suknaiće, vuksanoviće, zimiće, miliće, staniće, vrebce, arifine, rojiće, pavliće, rakočeviće, draganiće i tako dalje do tokija bodo odstopili in kazensko preganjali zaradi VELEIZDAJE SLOVENIJE,enako bodo naredili z vsemi SINDIKALISTI, na čelu s KUćANOVIM zetom (SVIZ + KSJS), pa semulićem, jerkićem, petrovićem, stojanovićem, utrošama, uroševićima, rajićima, ščernjavićima …
     odstavili in poZAPRLI bodo vse »najboljš na svetu nje« LOPOVSKE MURGL JUGOKOMUNISTIČNE đupljane POZITIVNO SRBSKE Z.JANKOVIćE, SMC ArsenovićE, LDS balažiće, SD KONTIćE i tako dalje do tokija …
     iz DRŽAVNEGA ZBORA bodo odstranili vse svoje MURGL JUGO KOMI lutke:
     ŠARCE Leve SD DeSUS Bratuške Plemenite-srbo-rvatske NACONALjugokomujare …

     vse lopovske in LAŽNIVE babilonske vlačugice makarovićke diklićke vuk-godinice fajonice joveve murgaljice i tako dalje do tokija, bodo seveda pozaprli, potem KAMENJALI …
     Skratka vso +100.000 glavo armado SERBUSOV, za SERBUSE rojenih SERBUSOV=watchdogov=psov čuvajev tekovina revolucije V DRŽAVNEM APARATU bodo pozapri, izgnali …
     in še vse ostale ZUNANJE prisesanćete +++100.000 (pozitivna MURGLsrbo-rvackija… nje) nje bodo odstavili od seskov,
     VRNILI BODO ves NAROPAN KAPITAL = iz svojih nabiralnikov po oazah širom sveta, iz kanalov, iz kajmanov, iz sejšelov, iz bahamov, iz amsterdama, iz beograda, iz lihtenštajna, iz CIPRA nje …
     vrnili bodo VSA UKRADENA PODJETJA = ki so zdaj pisana na FORUM 21 ali na njihove kaviaržidoKOMIUNTERNISTIČNE gazde =
     vse MERKATORE, vse MERKURE, vse FRUCTALE, vse MESNE in MLEČNE industrije, vso INDUSTRIJO JEKLA, Drogo, PERUTNINO PTUJ, pivovarni LAŠKO in UNION, Radensko, Rogaško …
     vse to kar so prepisali NASE in na SVOJE kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE gazde, bodo POŠTENO VRNILI LASTNIKU, pošteno nje, torej poštenim LJUDEM SLOVENIJE,
     skratka s SESTOPOM bodo samoosvobodili Slovenijo MURGL JUGOKOMUISTIČKE okupacije.

     .
     »Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan« nje, prosto po predsedniku predsedstva centralnog komiteta KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE MILANćETU KUćANU.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!