fbpx

SDS brez prave konkurence! Tudi ta anketa je pokazala, da bi na volitvah zmagala stranka Janeza Janše

Foto: sta

Potem, ko je javnomnenjska anketa konec oktobra razkrila, da bi največ volivcev glasovalo za SDS, se je to potrdilo tudi na novembrski anketi, ki jo je izvedla agencija Ninamedia. In če bi oktobra stranka SDS prejela 12 odstotkov vseh glasov volivcev, se je tokrat njena pozicija med volivci še okrepila, saj bi zanjo glasovalo še 2,1 odstotka ljudi več!

Priljubljenost stranke SDS je na vrhu in še se vzpenja! STA poroča, da je agencija Ninamedia naredila anketo Vox populi, v kateri je sodelovalo kar 700 državljank in državljanov. Kar 14,1 odstotkov vseh vprašanih se je opredelilo, da bi volilo stranko SDS, ki jo vodi Janez Janša. Na drugem mestu je pristala SD, na tretjem pa SMC.

In kaj to pomeni v številu poslanskih mesti? Na podlagi opredeljenih volivcev bi SDS v DZ zastopalo 21 poslancev, SD 19, SMC 16, ZL 11, NSi 10, DESUS 8 in SLS 4.

Rezultati, ob katerih bi se morala vlada zamisliti
Sicer pa je omenjena agencija med vprašanimi preverjala tudi to, kako ocenjujejo delo vlade. Kot neuspešno ga je ocenilo kar 56,8 odstotka ljudi, ob tem slabem rezultatu pa je šokantno, da bi vseeno kar 10,4 odstotkov vseh vprašanih na volilnem glasovalnem lističu obkrožilo stranko, ki jo vodi Miro Cerar. Z delom vlade pa je nezadovoljnih še več ljudi, kot jih le pravi, da delajo neuspešno, in sicer kar 62 odstotkov. Vsekakor rezultati, ob katerih bi se morala vlada resno zamisliti.

M. S., STA