fbpx

SDS o migrantski krizi: Vlada naj pripravi vse potrebno za vzpostavitev nadzora na meji z Republiko Italijo

Fotografija je simbolična (Foto: YouTube)

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je danes v parlamentarni postopek vložila predlog priporočila v zvezi z migrantsko krizo in vzpostavitvijo nadzora na meji z Republiko Italijo. Poslanska skupina SDS s priporočilom predlaga, naj Državni zbor Republike Slovenije priporoči Vladi Republike Slovenije, da takoj pripravi vse potrebno za vzpostavitev nadzora na meji z Republiko Italijo in okrepi aktivnosti za preprečitev velikega povečanja ilegalnih migrantov. 

V poslanski skupini SDS opozarjajo, da današnji avstrijski mediji poročajo o povečanem migracijskem toku in tem, da bo Republika Avstrija kmalu uvedla nadzor na meji z Republiko Italijo na Brennerju.

Avstrija se pripravlja. Kaj pa mi?
Republika Avstrija se pripravlja, da bo pri zaščiti meje na Brennerju uporabila tudi vojsko. Glede na omenjeno dejstvo in glede na povečan migracijski tok v Republiko Italijo, v poslanski skupini SDS menijo, da mora Republika Slovenija takoj pripraviti vse potrebno za vzpostavitev nadzora na meji z Republiko Italijo. Poslanke in poslanci SDS ocenjujejo, da gre pri omenjenem za temeljno varnostno vprašanje, ki zahteva takojšnje ukrepanje, saj gre pri tem tudi in predvsem za temeljna vprašanja obstoja in razvoja naše države.

Poslanke in poslanci SDS ob tem tudi opozarjajo, da migrantski tokovi danes predstavljajo največji varnostni izziv tako za Slovenijo kot tudi za Evropsko unijo. Že samo zato bi morala imeti Vlada Republike Slovenije v zvezi z migracijskimi tokovi pripravljene ukrepe in rešitve, parlament pa ima pravico in dolžnost, da se z njimi seznani. Prav tako opozarjajo na dejstvo, da je migrantska kriza v drugi polovici leta 2015 in v prvih mesecih leta 2016 Republiko Slovenijo doletela popolnoma nepripravljeno. Takšna situacija se po mnenju poslank in poslancev ne sme več ponoviti.

V poslanski skupini SDS so prepričani, da je treba razpravo o varnostnih vprašanjih zaradi povečanega migracijskega toka opraviti čim prej in da je treba pripraviti vse potrebno za zagotovitev nadzora na meji z Republiko Italijo ter sprejeti ostale ukrepe za zagotavljanje varnosti državljank in državljanov ter premoženja. Predlagatelji tudi menijo, da mora Vlada Republike Slovenije čim prej aktivno oblikovati rešitve za temeljna varnostna vprašanja, in sicer z vzpostavitvijo nadzora na meji z Republiko Italijo.