fbpx

Še en dan brez nove okužbe s koronavirusom!

Foto: epa

Včeraj so opravili vsega skupaj 882 testov na okužbo z novim koronavirusom, kjer nihče ni bil pozitiven. Skupno število okuženih tako ostaja 1468. 

V bolnišnicah zdravijo vsega skupaj 21 bolnikov, ki so zboleli za koronavirusom. Med njimi so štirje v obravnavi v intenzivni negi, odpustili niso nobenega. Prav tako ne beležimo novih smrtnih žrtev. Vsega skupaj jih je tako do sedaj umrlo 106, od tega 64 žensk in 52 moških. “Epidemiološka slika v Sloveniji je vsak dan boljša in to omogoča nadaljevanje s sproščanjem ukrepov. V ponedeljek se v šolske klopi vračajo devetošolci,” je razkril vladni govorec Jelko Kacin.

Spregovorila je tudi ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič: “S 1. junijem sodišča pričnejo z rednim poslovanjem – tj. z naroki in odločanjem – tudi v sodnih zadevah, ki se kot nenujne v času epidemije niso izvajale oziroma se niso izvajale v skladu z določenimi procesnimi roki.” Dodala je, da bodo letos sodne počitnice krajše, kot so bile ponavadi.

Po do sedaj zbranih podatkih so doslej skupno odpustili 278 bolnikov, vsega skupaj jih je do sedaj 299 potrebovalo zdravljenje. V Sloveniji je bilo opravljenih 73.742 testov na okužbo z novim koronavirusom. Med 1468 pozitivnimi je 648 moških in 820 žensk.

Sara Kovač