Še en izjemno uspešen dan za migrante! Poglejte, koliko jih je včeraj in danes prečkalo mejo in kolikim je uspelo priti celo v Ljubljano!

Fotografija je simbolična (Foto: Fb)

S policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana in Koper so sporočili, da so včeraj in do danes zjutraj ujeli skupno 92 migrantov. Od tega jih je 11 celo neopaženih prišlo v Ljubljano. V Cerknici je vozilo, ki je tihotapilo migrante, celo povzročilo nesrečo, saj ni ustavilo na znak policije. Trije migranti so bili poškodovani in so bili deležni oskrbe v ljubljanskem kliničnem centru. 

Iz PU Ljubljana so sporočili, da so včeraj popoldan policisti v Mrtvicah ustavili vozilo nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 10 migrantov – državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi z migranti pa še potekajo.

Tihotapec migrantov povzročil nesrečo, prišli neopaženi celo v Ljubljano 
V včerajšnjih večernih urah pa so policisti v Cerknici ustavljali vozilo francoskih registrskih oznak, ki ni ustavilo na znak policije. Voznik je v Cerknici zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v betonski ograjo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je albanski voznik v vozilu prevažal 5 migrantov, prav tako državljanov Pakistana. V nesreči so se trije migranti poškodovali in so jih z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Poleg tega so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 11 migrantov, državljanov Pakistana, Bangladeša in Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v Dolgi vasi in v Ljubljani.

Ilegalnih migrantov ne zaustavi niti ograja na meji. (Foto: Nova24TV)

Iz PU Novo Mesto pa poročajo o skupno 39 ujetih migrantov, in sicer so policisti včeraj dopoldne in zgodaj popoldne v  bližini naselja Breg pri Sinjem vrhu prijeli 30 tujcev (domnevno 25 državljanov Pakistana, 2 državljana Indije in 3 državljane Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Zvečer so v bližini Tanče gore prijeli dva državljana Pakistana. Prav tako so popoldne v naselju Veliki Cerovec prijeli dva državljana Indije in dva državljana Pakistana. Enemu so zaradi onemoglosti nudili prvo pomoč tudi reševalci, nato so vse štiri pridržali. Danes zjutraj pa je policist v Globokem v prostem času opazil tri sumljive osebe, jih zadržal in o tem obvestil kolege. Brežiški policisti so v postopek prevzeli tri (domnevno) državljane Bangladeša in jih pridržali.

Tudi iz Kopra poročajo o migrantih
Na območju PU Koper pa so od včeraj do danes do 6. ure obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po enotah so obravnavali: PP Ilirska Bistrica 11 oseb, PP Koper 11 oseb in PP Kozina 5 oseb. 10 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 17 oseb bo vrnjenih tekom današnjega dne. (Osebe po državljanstvih: Pakistan 13,  Libanon 6, Irak 4, Indija 3, Sirija 1.)

Lana Božič