Še en izjemno uspešen dan za migrante! Poglejte, koliko jih je včeraj in danes prečkalo mejo in kolikim je uspelo priti celo v Ljubljano!

Fotografija je simbolična (Foto: Fb)

S policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana in Koper so sporočili, da so včeraj in do danes zjutraj ujeli skupno 92 migrantov. Od tega jih je 11 celo neopaženih prišlo v Ljubljano. V Cerknici je vozilo, ki je tihotapilo migrante, celo povzročilo nesrečo, saj ni ustavilo na znak policije. Trije migranti so bili poškodovani in so bili deležni oskrbe v ljubljanskem kliničnem centru. 

Iz PU Ljubljana so sporočili, da so včeraj popoldan policisti v Mrtvicah ustavili vozilo nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 10 migrantov – državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi z migranti pa še potekajo.

Tihotapec migrantov povzročil nesrečo, prišli neopaženi celo v Ljubljano 
V včerajšnjih večernih urah pa so policisti v Cerknici ustavljali vozilo francoskih registrskih oznak, ki ni ustavilo na znak policije. Voznik je v Cerknici zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v betonski ograjo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je albanski voznik v vozilu prevažal 5 migrantov, prav tako državljanov Pakistana. V nesreči so se trije migranti poškodovali in so jih z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Poleg tega so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 11 migrantov, državljanov Pakistana, Bangladeša in Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v Dolgi vasi in v Ljubljani.

Ilegalnih migrantov ne zaustavi niti ograja na meji. (Foto: Nova24TV)

Iz PU Novo Mesto pa poročajo o skupno 39 ujetih migrantov, in sicer so policisti včeraj dopoldne in zgodaj popoldne v  bližini naselja Breg pri Sinjem vrhu prijeli 30 tujcev (domnevno 25 državljanov Pakistana, 2 državljana Indije in 3 državljane Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Zvečer so v bližini Tanče gore prijeli dva državljana Pakistana. Prav tako so popoldne v naselju Veliki Cerovec prijeli dva državljana Indije in dva državljana Pakistana. Enemu so zaradi onemoglosti nudili prvo pomoč tudi reševalci, nato so vse štiri pridržali. Danes zjutraj pa je policist v Globokem v prostem času opazil tri sumljive osebe, jih zadržal in o tem obvestil kolege. Brežiški policisti so v postopek prevzeli tri (domnevno) državljane Bangladeša in jih pridržali.

Tudi iz Kopra poročajo o migrantih
Na območju PU Koper pa so od včeraj do danes do 6. ure obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po enotah so obravnavali: PP Ilirska Bistrica 11 oseb, PP Koper 11 oseb in PP Kozina 5 oseb. 10 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 17 oseb bo vrnjenih tekom današnjega dne. (Osebe po državljanstvih: Pakistan 13,  Libanon 6, Irak 4, Indija 3, Sirija 1.)

Lana Božič

 • Marija

  Ja super dobro se množijo.

 • antimur

  Lahko rečem samo prekleti zločinci, izdajalci in antislovenci kot so Kučan, njegova zalega, od Šarca, njegovih gansterskih, predvsem pa antislovenskih “ministrov” kot sebe imenujejo in vsa levofašistična golazen, ki vse to omogočajo ter celo vspodbujajo. Narod ne pozablja, to boste drago plačali, na vašem mestu ne bi imel mirnega spanca.

 • Andrej

  Bravo, Šarec. Bravo, Poklukar. Ne moreta si misliti, kako smo vama hvaležni za tako briljantno opravljen posel islamizacije Slovenije.

 • Get2 Business

  ” …17 oseb bo vračenih tekom današnjega dne…”
  a lahko kar v slovenščini napišete? hvala.

  • samsara

   Domnevam da je priimek avtorice evolviral iz Božić.
   Takih in podobnih, tudi prevajalcev je vedno več. Slednji z njim lastno balkansko prepotentnostjo in zahrbtnostjo serijsko vkomponirajo balkanizme v njihve prevode v podnapisih pri satelitskih programih.
   Omenjajo “slonove” namesto slone, pa “kornjače”, pa, da, “je izbil požar”…
   Doma so mlatili balkanščino in še vedno najbrž jo, vsaj priložnostno, potem pa ‘jugonostalgićno’ prevajajo tuje tekste in besedila v slovenski jezik, javno predvajan preko podnapisov.

   • Felikss_AH

    Veš da cenim tvoje komentarje… vendar tej “problematiki” daješ preveč pomena. Tematika je tu na tem portalu bolj pomembna, ne pa sterilno jezikoslovno čistunstvo. Logika je preprosta… če bi v Sloveniji živeli samo “čistokrvni” avtohtoni Slovenci potem bi se o tem dalo razglabljati… tako je pa to v JugoMultikultni Sloveniji, kjer že celo vladajo Jugo-Slovenci, skoraj komično.

    Najbolj izrazito je to v Svetovno Uradnem Jeziku – Angleščini… celi svet jo uporablja, in niso vsi Native English Speaking. Po navadi se na lektorsko picajzlanje obesijo posamezniki ko nimajo kaj za povedati… žene ih pa da “sodelujejo”… in en takih je tudi tale Get2Business. Ker sem alergičen na “Lektorje” sem malce povohal če tale premore kaj konkretnega – nič, nada, povsod samo kratki bevski brez pomena in brez odziva.

    Njegova “lektorska intervencija” ni vredna pozornosti… še najmanj tvoje.

    • samsara

     Ko gre za javno rabo jezika v javnem mediju sem mnenja, da lahko od avtorjev zahtevam in pričakujem kar najvišji nivo.
     Drugo so komentarji laične javnosti.
     Kot sem omenil, ne gre za osamljen primer in kontinuitete ter pogostnost omenjenih anomalij ki jih zaznavam je tisto, na kar opozarjam.

     • Felikss_AH

      OK… pri tem imava diametralno nasprotne poglede.

  • Lcipher

   A je to vse kar “premores”?

   • Get2 Business

    ja. oziroma ne. premorem še: dokončati je potrebno ograjo, nato pa vzporedno z njo zgraditi še eno.
    je pa težje kot opozoriti na očiten copy/paste iz hrvaških člankov.

    • Lcipher

     In? A je to problem kateremu se je za posvecati, ali tisto o cemer se “copy-paste”. Da upravicis tale svoj Get2 Business, pol se raje loti stvari v duhu tega

 • me

  tišlar kmalu bodo preplezal tvoj zid in ti poservisiral ženo medtem ko boš ti z opankarjem reševal slovenistan v rusiji

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  OPOZARJAM !
  Danes ob 18.h bo v
  VSO
  NA CANKARJEVI 11, ob 18h
  POGOVORNI VEČER Z GOSPO SDS, POSLANKO V EU
  – Romano TOMC
  “SPREMEMBE POKOJNINSKE ZAKONODAJE”.
  Gosti bodo: Marijan PAPEŽ ZPIZS, g. Janez SUŠNIK “UPOKOJENCI”,
  DR. A. UMEK SLS,
  I. KLINAR NSI
  Prepisal sem to s FACEBOOKA. Se vidimo. L..r. Janez K. KERN KOMENDA

 • Felikss_AH

  OK… prijeli… kaj pa naprej… a ih bo zdaj gostila Slovenija ali pa bodo vrnjeni na Hrvaško… tam pa ih naj vrnejo v Bosno ali ih pa naj… no ja kaj bi jaz ni glih primerno javno o tem… torej v Bosno… tam so pa itak med svojimi… mislim Muslimani, ta Rjavi… Črne pa Bosanci tud lahko majo ali ih pa naj vrnejo v Grčijo. Dol se pa naj jebejo z njimi kakor vejo in znajo… kdo im je pa reku da im dovolijo izkrcanja

  • rubec

   Spoštovani kolega, lepo prosim ne pošiljaj jih nazaj v bosno. Že brez teh novih resno razmišljam, če bi sploh šel v Capajebo dvignit denar, ki sem ga zadel na bosansko tunizijskem lotu.

   • Felikss_AH

    Ha ha ha… a vidiš… tut multidrekultur loto je ena sama jebada — OOPS — pravkar ko sem tole pisal priletel SMS – Your cell won 855,000.00 US$ from Samsung Mobile Promo. For more info. send details via email to [email protected]

    Evo če kdo hoče tistih “mojih” 855,000.00 US$ mu ih odstopim… verjetno bo pa “srečni prevzemnik” fasal še kakšen internetni triper ali sifilis… pomeni nateg za zapomniti si ga za v vzgojne nemene. Celoten “dobitek” lahko prejemnik zadrži zase… ne bom terjal “zakonitega” deleža

    priletelo pa z telefona +22991 420537

    • rubec

     Merki se prascev, živi nateguni. Tako kot tebi so tudi meni naložili da gre za ameriške dolarje, na koncu sem dobil pa v kanadskih.

     • Felikss_AH

      LOL –
      A je Kanadski it-triper/sifilis nateg boljši od Ameriškega?

     • rubec

      Mislim da ja. A še bolj me motijo tovrstna sporočila, zato sem samsung zamenjal za gorenje. A glej ga zlomka. Od njih pa zdaj sporočila, da ga moram na vsake tri mesece odtajat. Zdaj se odločim za iphone. Baje je ta edini, ki ima no frost.

     • Felikss_AH

      ROF LOL pa še enkrat ROF LOL … dons si pa ti povsem odtajan

      Da sem pri Disneyu bi iz tega naredu risanko

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  KER JE REALNO IN POMEMBNO.
  NI ŠALA,
  ZELO RESNO.
  Meni, nikoli kaznovanemu
  ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
  je nek 19 let
  fant,
  Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
  povedal,
  da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
  baje
  SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
  Fant,
  ki mi je to povedal – je pošten,

  kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
  IN
  POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • rubec

  Tristo kosmatih volkov, a smo se za to boril, bi se danes vprašal stane dolanc.

 • Franjo Trojner

  Kmalu se bo tej antislovenski levi Šarčevi vladi, kljub vsem prirejenim anketam zgodil narod!

  • Walter Branislavec

   Narod hlapcev se ne upa nic.
   Pije in potihoma kolne.
   Rabimo novega Tita da bi se uprli islamizaciji.

   • Franjo Trojner

    Boj se tistih, ki tiho kolnejo, v teh je nakopičena gromozanska negativna sila, ki sprovocirana ob nekem naključnem trenutku vedno silno eksplodira! In tudi bo! Problem vidim samo v tem, ker siline tega izbruha ne more nihče nadzirati in pol počnemo iracionalne stvari, o čemer priča naša zgodovina.

    • Walter Branislavec

     Ko bo tujec zavpil, bodo hlapcki pocepnili in naredili luzico.
     Samo Josip Broz – vecna mu slava – je bil junaski.

  • Slovenec

   Pozno, prepozno, Slovenija tone v brezno brez dna.

 • Dragan Krstič

  Do prvega večjega dežavja bo naval na meji. Vodostaj Kolpe je nizek in to bodo migranti čimbolj izkoristili.

 • Walter Branislavec

  .Domoljubi naj naredijo aplikacijo za pametni telefon ki bo ilegalne muslije napotila na dom najblizjega levicarja.
  Dajmo Kordizu, Fajonki, Mesecu, Salamunovi, Kos Mikuzevi, Videmsku, N’toko ju in vsem drugim levakom sanso. Zacnimo jim dostavljati muslije na dom. S POMOCJO APLIKACIJE V ARABSKEM JEZIKU..

 • Tweety Bird

  A so danes na Novi24TV spet na udaru sami ubogi migranti? A vas nič ni sram?…čiv čiv…

 • Dragan Krstič

  Po Voice of Europe je OZN že pred 18 leti imela plan naselitve 159 mio migrantov v Evropo do leta 2025.
  Zdaj se pa vprašajte zakaj moramo davkoplačevalci preko države plačevati članarino za to kriminalno organizacijo. Trump ima prav.

  • Levuharskidesnak

   Saj so Ameri pobudniki za ligo narodov predhodnico OZN. Kje ima sedež?

 • Olga101

  Vsem nagrada: azil in bivanje pri Milanu Kučanu in Tanji Fajon!

  • Slovenec

   Ah, kaj, kar pošljemo jih k vsem levakom zagovornikom multi kulti.

 • JANEZ GUS

  Ograja jih ne vstavi.Vstavili pa bi jih oborož
  eni domoljubi.Ker Šarca to ne briga se moramo organizirat sami.Brez vračanja Hrvatlom,ker bodo itak spet prišli.Uzela jih magla.

 • Minovak

  Njega dni so rdeči teroristi streljali na begunce, ki so hoteli ven iz jugo terorja, sedaj imajo priliko, da ponovijo zadevo v obratni smeri. No ja, na bradate “prijatelje” bodo težko, na svoje pa takoj. Rdeči teror je potrebno ustaviti takoj, drugače se nam piše slabše, kot si mislimo.

 • Mirko

  Te vozijo in zdravijo po slovenskih bolnicah, jaz pa sem dobil pošto, da se je zaradi povečanega obsega plačil za zdravstveno varstvo povišala premija dodatnega zavarovanja. Vsem tujcem v bolnici je treba izstaviti račun, če imajo 1000€ za plačilo prevoza čez Slovenijo, naj plačajo še zdravljenje. Sicer pa jim pobrat vse, kar imajo in prodati na bolšjem trgu, se bo že par stotakov zbralo. Ali pa naj jim migrantoljubci plačajo iz svojega žepa zdravljenje, oz. tako, kot če grem jaz v tujino in nimam denarja za plčilo zdravstvenih uslug, jih ne dobim, tudi na zahodu ne.

 • Imperial Commando

  Tista aplikacija za migrante, da jim pokaze bivalisca levakov, se mi zdi vedno bols ideja. A kdo obvlada to, resno?

 • tomson

  Sam šus u glavo! Kot pravi poslanec šiško

  • cosmosjasnovidec

   Ja vendar je velika škoda,da ga na žalost ne poslušajo niti sedaj ne več,ko je že prepozno.
   ——————————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • cosmosjasnovidec

  Dokler se ne bo pričelo streljati na to tihotapsko migrantsko golazen ne bo nič zaleglo še najmanj pa,da bi bil kakršen koli učinek za primer drugim.
  Celo švabska nemška policija v takih primerih uporabi strelno orožje,če se avtomobil noče ustaviti.Sem dobil informacije od nekdanjih nekaterih tihotapcev kateri so migrante pravažali v Nemčijo in so od Avstrijske policije,ko so jih ujeli tam dobili take batine,da so z polomljenimi nosovi ter skoraj vsemi kostmi okrevali v zaporskih bolniških celicah po nekaj mesecev preden so lahko vstali na noge.
  In še to so jih večina dobili na benzinskih postajališčih kaj šele,da bi jih kje zaustavljali saj bi jih takrat postrelili,ker ti ne dovolijo uvoza migrantov v svojo državo kot pa pri nas to dovoli posrana strahopetna policija.
  V Sloveniji se jih očitno policija tudi vse bolj boji,ker v vseh primerih od tihotapcev dobijo po bučah,če se jim zoperstavijo zato jih raje pustijo pri miru in jih ujemejo le,če se ti sami poškodujejo ali pa,če je policajev cirka 30 na kaka dva tihotapca.
  Čefutarji ter predvsem šiptarji musliče prevažajo masovno čez hrvaško mejo vse skupaj pa nakazuje na to,da v dogovoru z vlado saj jih pozneje prevzame policija češ,da so jih ulovili kar je pa navadna laž ter metanje peska državljanom v oči.
  Posamezni primeri so kjer tihotapci hočejo zaslužiti samostojno brez,da bi delež dali komu stran zato seveda tudi nočejo policiji ustaviti vse ostalo je pa le blamaža.
  Če so jih ujeli bi jih morali takoj stirati nazaj na hrvaško kot veleva zakon ne pa namestiti v Slovenske azilne centre.Torej je povsem jasno zakaj jih nameščajo v njih,ker so glavni tihotapci predstavniki vlade in podkupljenci v policiji.
  Vse skupaj z vlado na čelu je povezana skorumpirana manipulacijska mafijska banda katera z takimi objavami hoče mazati oči državljanom kateri pa jim celo nasedajo.
  Skratka slovenska obmejna policija je samo še eden odvečnih stroškov na račun slovenskih davkoplačevalcev,ker je popolnoma nekoristna in ni nikakršne potrebe po njej saj muslimanska golazen vstopa v Slovenijo povsem proste poti ti nesposobneži kateri bi naj bili policisti se pa poskrijejo vsi poscani od strahu v grmovje in jih pustijo v miru prečkati mejo.Če so že pristaši levaških komunistov bi si naj vzeli vzor po nekdanjih komunističnih takratnih Miličnikih kateri so taki drhali na prehodu ilegalno čez mejo preluknjali buče ter jih pometali v reko,da jih je odplavila v morje.
  Vsekakor tega ne bi dovolili kar se dogaja danes saj bi se v nasprotnem nasplošno uprli vladi z čimer bi se tudi diktator Tito povsem strinjal in tako SLO vlado pospravil po kratkem postopku.
  ——————————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Felikss_AH

   Dobri stari cosmo… popolnoma delim jezo s tabo, vendar ni nobene koristi če se krivdo vali kar na pamet, pri tem pa zaobide dejstva!

   Policaji NISO krivi za svojo “neučinkovitost”, ker mejo bi v tej situaciji moralo varovati na tisoče policajev in vojakov s dovoljenjem da uporabijo strelno orožje kadar koli naletijo na odpor ali neubogljivost krimilantov. Mejo pa varuje koliko policajev? … in kdo določa njihovo število? … poleg tega ih je na splošno premalo ker tudi zapuščajo policijo. Tistih nekaj deset vojakov ki so ih za kozmetični učinek porinili na mejo pa verjetno niti municije nima s sabo, pa niti grdo ne smejo pogledati na krimilante ki so o tem obveščeni s strani NGO prasičeraja.

   Če bi policija in vojska dobili UKAZ da zaščitijo mejo bi to lahko tudi z obstoječimi kapaciteti naredili da niti zajec nebi šel mimo. Lahko bi se uradno angažiralo dobrovoljce in še posebej lovce (ki tako radi streljajo na živali)… tu bi si pa lahko dali duška… kapitalcev je na pretek. Še sam bi šel zastonj na rekreativno patroliranje če bi lahko bil oborožen Z MUNICIJO v avtomatu in diskretno pravico za “vatreno dejstvovanje”

   Poleg tega kdo je gazda v EU… a niso to oni tam masno plačani loji v Bruselss-u? Če bi EU hotela zaustaviti to vdiranje brezvredne moške mase iz Tretjega Sveta bi to lahko opravila v 15 minutah –

   – ARETIRALI bi vse “reševalce” po Mediteranu skupaj z NGO “inštituti” po celi Evropi
   – Soros bi dobil prepoved da se sploh pojavi v Evropi
   – Prestregli bi vsak gumenjak in barko z pritepenskim tovorom in takoj vrnili nazaj v Afriko
   – Vse kar se je do sedaj priteplo in staxiralo v EU bi repatriirali nazaj skupaj z aktivisti… še posebej z aktivističnim pizderajem
   – Merkelova, Macron in ostali skupaj s Fajon bi šli pred zid

   Ker pa od tega ni nič, policaji imajo STRIKTNE ukaze in ob tem še zvezane roke, in ni njihova krivda da Evropa propada zaradi LEVIČARJEV… še tile “begunci” željni Zastonjkarskega življenja tu niso nič krivi… saj so vabljeni in povrhu še nagrajeni ko prispejo.

   Krivci so znani in tudi sam veš kdo so… samo za splošno rabo ih bom zopet naštel –

   – Banksterska Mafija kjer dominirajo Židje (Predvsem v US)
   – Globalne Korporacije
   – Medijske Korporacije ki so v Židovskih rokah (Predvsem v US)
   – Akademski in izobraževalni sistemi v rokah Levičarjev skupaj s Židovskimi

   – Zabavna Industrija na čelu s Hollywoodom v Židovskih rokah
   – Vplivne Židovske organizacije kot EJC (European Jewish Congress) in WJC (World Jewish Congress) skupaj s tisoči njihovih aktivistov

   To je to čemur se pravi Globalisti. Pri tem je treba poudariti… čeprav vodilno vlogo imajo Židje (javno priznala tudi Barbara L. Spectre)… VSA krivda je na strani “naših” Levičarjev, oni so IZVAJALCI Kalergijevega Plana. Tudi opevani Libearalizem ni kriv… EDINI krivec je Levičarizem (Leftism) Levuharizem… kakor koli to že imenujemo… to je zlo ki ga je nujno za odpraviti… najbolj trdovratne sloje pa dobesedno IZTREBITI…

   Za kaj takega pa se mora pojaviti nekdo… najbolje z brčicami… in tokrat opraviti delo tako kot je treba… pa brez vojnih neumnosti iz WW2

   • J.Smith

    Bravo!
    Tole kar si napisal bi moralo biti v clanku, samo za to je treba imeti korajzo, te pa nima noben medij v Sloveniji

    • Lcipher

     ABSOLUTNO!

   • cosmosjasnovidec

    Saj to ravno pojasnjujem.
    Na mejo ne pomaga nastaviti niti več tisoč policajev,ker so tam brez smisla in samo odvečen strošek saj se migranti v Slovenijo sprehajajo mimo njih.
    Torej,če imajo takšna navodila z strani same vlade ter vrha policije stanje ne more biti drugačno kot je ampak še slabše,ker migrante sprejemajo na meji ter jih vozijo v azilne centre tako,da je ta muslimanska golazen samo na strošek Slovencem.
    Če je tako jih naj pustijo pri miru,da bo ta drhal vsaj Slovenijo zapustila saj jih v nasprotnem kar prisilijo,da ostanejo tukaj.
    To pa seveda gre v korist lopovski izdajalski skorumpirani vladi katera si na račun te muslimanske drhali polni lastne žepe saj prejema podkupnine z vseh mogočih strani od gnusobe “sorosa” pa naprej.
    Take objave kot so “prijeli so toliko in toliko musličev” so navadna manipulacijska laž,ker,če bi jih res prijeli bi jih morali na licu mesta napoditi nazaj na hrvaško ne pa v azilne centre.
    Primejo tu in tam samo kakšne tihotapce in še to samo zaradi tega,če ti tihotapci delujejo na svojo roko tako,da seveda ne dajo deleža stran vladi in tudi podkupljenemu vrhu policije.
    Torej naj pišejo po resnici,da so “SPREJELI” hordo muslimanske golazni ne pa da so jo prijeli,ker je to velika razlika in metanje peska v oči državljanom.
    Lažejo vsi po vrsti ter se izgovarjajo eni na druge pozitivnega rezultata še manj pa učinka ni nobenega.
    ——————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    ——————————————————————————

 • Marija

  Vsi pa znajo reveži voziti avtomobile.Le kje delajo ti reveži šoferske izpite?Torej se bodo moje napovedi uresničile.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!