Se je Janku Vebru zmešalo? Za dan sprave je razglasil 3. avgust 1945, ko so komunisti pobijali na tisoče nedolžnih ljudi!

Foto: Facebook

15. julija letošnjega leta je na partizanski proslavi na Pristavi nad Stično govoril poslanec Socialnih demokratov Janko Veber. Seveda ni nič čudnega, da poslanec naslednice Komunistične partije sodeluje na takšnih proslavah, a kar je izjavil Veber, jasno kaže na to, da je bil neokomunistični fototermin pred spomenikom “sprave” le zavajanje naroda in lažna sprava. 

“Uradna sprava, spoštovani, je bila 3. avgusta leta 1945, ko je avnojska oblast sprejela ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi sodelavcev okupatorja, razen za najhujše primere. To je bila odločitev zmagovalca in je uradna sprava,” je dejal Veber, ki mu očitno manjka par zgodovinskih kolesc.

Razlaga zgodovine ZZB NOB je za Vebra očitno dovolj trdna
Ob vsem, kar se je dogajalo na Slovenskem med drugo svetovno vojno in po njej, je izjava Vebra skrajno zaničljiva in žaljiva do svojcev žrtev revolucije in genocida. Ne samo da so komunisti že med vojno izvajali grozodejstva nad vsakim, ki se ni hotel pridružiti OF, po vojni so sistematično iztrebili trdno jedro naroda  neodvisne kmete, kristjane in mestno inteligenco. Povojni poboji so se dogajali za časa tega sklepa o “spravi” in še leta po vojni. Sistematično čiščenje je v grobove pognalo na deset tisoče nedolžnih moških, žensk in otrok.

Veber trdi, da so bili pomiloščeni vsi, razen najhujših zločincev. Očitno je bilo teh najhujših primerov okoli 100.000. Očitno so matere, ki so med vojno hranile tako Nemce kot partizane, zagrešile najhujše zločine. Očitno so očetje, ki so okupatorja prosili za orožje, da so se lahko obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, zagrešili najhujše zločine. Očitno so bili nekajmesečni dojenčki in nekajletni otroci obsojeni na smrt, ker so bili najhujši izdajalci in zločinci.

Veber je s to izjavo jasno pokazal, da je bila slovesnost ob novem spomeniku “sprave” čista laž in prevara. Za malikovalce nekdanjega zločinskega režima je bila sprava dosežena, ko so pobili opozicijo in temu rekli “mirna rešitev”. In po smrti tisoč žensk, otrok in starejših je zavladal mir, v katerem je vladala paranoja pred morilskim represivnim sistemom. Dejstvo, da lahko poslanec politične naslednice zločinske organizacije ob vseh dosegljivih podatkih govori o spravi v letu 1945, je absurdno. Veber pozablja, da besede na papirju ne pomenijo dejanskega stanja. Zapisali so amnestija, nato pa so večino likvidirali. Napisali so sprava, nato pa še leta preganjali potomce pobitih. Napisali so mir, nato pa je desetletja vladala paranoja pred sistemom.

Levica z istimi pristopi leta 1945 in 2017
Če dobro preberete, pravzaprav tudi “spravna” slovesnost na Kongresnem trgu spominja na sklepe Avnoja. Postavili so spomenik, izrekli besedo sprava in zgodba je zanje zaključena. Prav tako, kot so leta 1945 zapisali sprava in amnezija in lastnina, nato pa vse pobili, jim zaplenili premoženje in jih “spravno” razglasili za izdajalce naroda. Še več. Veber je spomenik, ki časti revolucijo, razglasil za pravi spomenik sprave. “Ta spomenik že stoji na Trgu republike v Ljubljani kot spomenik revoluciji. Res je bil revolucionaren dogodek, da smo hkrati premagali okupatorja in oblikovali svojo državo. Tega ni zmogel noben narod na svetu,” je dejal Veber.

Namesto da bi se levičarji vsaj malo posuli s pepelom, postajajo vse bolj radikalni. Veber je revolucijo malo da ne razglasil za spravni proces, v katerem smo premagali okupatorja in oblikovali svojo državo. Pa vseeno poglejmo Vebrovo izjavo od bliže.

Prvič: Partizani do leta 1945 niso dosegli niti ene zmage nad okupatorjem, bili so sami porazi in provokacije, zaradi katerih je večinoma umiralo lokalno prebivalstvo (Dražgoše). Šele ko so se Nemci in Italijani začeli umikati, so partizani začeli “osvobajati” razne zaselke in mesta. Ljubljana je bila osvobojena, ko so Nemci že razglasili umik. Mesta niti niso zagrizeno branili. Šele ko so partizanom umikajoči se okupatorji dali orožje (italijanski topovi), so lahko napadli protirevolucionarne sile na Turjaku in v Grčaricah ter jih premagali.

Drugič: Nismo oblikovali svoje države. Oblikovali smo multinacionalno državo, v kateri je vladal diktator. V kateri je bil uradni jezik srbo-hrvaški (toliko o mitu, da brez partizanov ne bi govorili slovensko – morali so srbo-hrvaško). V kateri je vladala ena stranka, ki je subjektivno usmerjala represivne organe in celo načelovala zločinski teroristični organizaciji Udbi, ki je služila kot notranje- in zunanjepolitična tajna policija. Slovenci smo bili v tisti državi le eden od narodov, samobitnost Slovenije in Slovencev ni pomenila ničesar. Še Milan Kučan je izjavil, da ima Slovenija zgodovinski okvir le znotraj Jugoslavije. Besede o narodnem boju so zato laž. Borili so se za oblast, ne za narod.

Dobili so vse nazaj, pravi Veber
Veber je na tem komunističnem shodu ustrelil še eno krepko: “Vsak je dobil državljanske pravice, premoženje in vse drugo. Tako so bili enaki pred zakonom kot vsi ostali.” Po njegovem so torej pripadniki bele in modre garde, domobranci in vaški stražarji vsi dobili državljanske pravice in premoženje. Resnica pa je ravno obratna. Večina je obležala v raznih jarkih in rudniških jaških. Večini so vzeli vse, kar so imeli, si prisvojili kmetije, žage, mline, hiše. “Zaslužne” družine so se vselile v hiše industrialcev, gospodarstvenikov in intelektualcev. Na vaseh so si AFŽ-jevke in OF-ovci prisvajali hiše in kmetije “narodnih izdajalcev”.

Še skoraj bolj kot za krvavo revolucijo je šlo za oborožen rop sovaščanov, sodržavljanov. Šlo je za grabljenje tujega, za prisvajanje tujega. Tiste, ki so kaj imeli, so razglasili za izdajalce in jim vzeli. Če so dali, so jih pustili pri življenju, če so se upirali, so jih umorili. Besede poslanca državnega zbora so torej pljunek v obraz vsem trpečim in prikrajšanim po drugi svetovni vojni. Pljunek v obraz pomorjenim otrokom, katerih edini greh je bil, da so bili rojeni v družinah, ki niso podpirale OF. Pljunek v obraz demokratom, ki želijo razčistiti z zgodovino in ustvariti neobremenjeno prihodnost. Pljunek v obraz napredku, spravi in dialogu. Veber je odlično pokazal pravi obraz slovenskih levičarjev. Na zunaj spravljivi in progresivni, navznoter pa krvavo rdeči.

A. R.

 • Novakec1

  Spet se vračate v preteklost , jutri ti bo pa dimnikar 40€ na uro zaračunu za ogled dimnika.

  • AlojzZ

   To so tekovine naše revolucije, v katere se ne smete vtikati. Če se slučajno boste, vas bomo smatrali za najhujšega zločinca!

  • von Rhein

   Zaračunal bo zaradi Vepra in njegovih.Pojutrišnjem pa že več.

 • sale

  to je prava in edina sprava ki jo lahk dosežete

  • sprehajalec

   Aj na spavanje sale, nemoj srat. Nisu tvoji tamanili četnike. Samo su Slovenci tamanili Slovence.

 • janez zorman

  Weber je ene posebne sorte tič, zelo zagrizen, ki je pripravljen za ohranitev privilegijev kontinuitete uporabiti tudi Udbo ali Sovo ali kar koli od tajnega orožja, ki ga imajo komunisti – udbopartijci še vedno v rokah.

 • Anton

  Že 100 let so komunisti zahrbtni prasci. Nikoli ne verjemi komunistu!

 • Priden kot SDS ovčka

  Podpis avtorja A.R. – ni vredno časa in branja. Pfej zavoženga zfrustriranga tipa.

  • tohuvabohu

   Kaj pa potem serješ tukaj?

 • resnicaboli

  Weber je svoj narod izdal on je Nemec po priimku.

 • Antonius

  Umorjeni so z vsiljenim spomenikom sprave po/spravljeni, Janko Veber pa v službi tistih, ki so pred 70. leti nedolžne umorjene po/spravljali, še naprej laže, da vse skupaj ni res. Lagati o splošni amnestiji in pomilostitvi sodelavcev okupatorja potem, ko so vse nesrečnike skrivoma umorili in jih zmetali v kraške jame, tankovske grabne, rudniške rove in vsepovsod skrito po Sloveniji, je nezaslišana svinjarija najbolj umazanih odtenkov. Veber, poslanec v državnem parlamentu si dovoli cinizem in aroganten v svoji drži laže, kljub krvavim morilskim dejstvom, ki jih 70 let kasneje po celi Sloveniji odkrivamo in odkopavamo.
  Danes z morišč pospravljajo kosti po/spravljenih, da iz slovenskega spomina izbrišejo mesta ZZB-jevskega zločina, kjer so morilsko delo udejanjali, pospravljali in morili.
  ZZB je zločinska organizacija, ki jo je treba prepovedati, politika, ki to organizacijo podpira je pa sokriva zločinov ZZB.
  Slovenski unikum svetovnih razsežnosti je, da so se spravili še živeči storilci morilci s svojimi davno umorjenimi žrtvami.
  Kot bi se Trobec spravil s tistimi nesrečnicami, ki jih je skuril. Potem bi pa lepo mirno naprej živel in prijateljeva z njihovimi užaloščenimi svojci.

  • AlojzZ

   “Kot bi se Trobec spravil s tistimi nesrečnicami, ki jih je skuril. Potem bi pa lepo mirno naprej živel in prijateljeva z njihovimi užaloščenimi svojci.”

   To bi morali imeti v mislih, ko so se nekateri šli spravo v Rogu in s tem zabetonirali komunizem v Sloveniji.

   • Lustrator

    Takrat se marsikomu niti sanjalo ni kako globoko skvarjena in je lahko komunistična duša po vseh teh letih indoktrinacije. Duh pomladi je za kratek čas prevetril zatohli smrad titoističnega mrliča in marsikdo izmed Slovencev (najbrž celo večina) je verjel, da smo z osamosvojitvijo komunizem tudi za večno pokopali.

    Največji hudičev trik je ta, da nas prepriča, da sploh ne obstaja.

    • soc

     Plavi očki malega prvega komunista, njegovo sklicevanje na francoske razsvetljence in poudarjanje protestantskih prednikov so žal prepričali marsikoga, ne le starih mam. Kasneje nam je vsem celo sanje dovolil – za en dan…

    • AlojzZ

     Ja, res je kriza, če posvečeni, ki so prisegli Dobremu, ne prepoznajo Zla.

     • Lustrator

      Samo Bog lahko resnično prepozna Zlo in ga premaga, ljudje (posvečeni in neposvečeni) pač ne, sicer tudi ne bi grešili. Med kristjani, pa ne le samodeklariranimi, ampak tistimi zares zglednimi, opažam celo obratno sorazmerje med “svetostjo” in zmožnostjo prepoznavanja zla v družbeni sferi.

  • Lustrator

   Podpis.

 • VERZIFIKATOR

  Janko Keber

  VEPER IN SPRAVA

  Kruljenje iz gozda se zasliši,
  veper stari, dobro znani prasec,
  pujs oskubljen kakor kratkolasec,
  spet je v igri znani mačka–miši.

  Lovcem in mesarjem se udinja,
  hvali jih, ker niso pomorili
  veprov več, jih nekaj so pustili,
  laska tam morilcem divja svinja.

  Zdavnaj da dosežena je sprava,
  veper kruli, nož ob njem se brusi,
  on se z nebulozami preskusi,
  češ zakol edina pot je prava.

  Se od njega pač ne pričakuje,
  da bi kdo rojakov se mu smilil,
  veper za koristmi zgolj bo škilil,
  grebel se brez dela in brez muje.

  Lovcem ko tako se prilizuje,
  in humanost ko mesarjev hvali,
  češ saj trupla v jame so zmetali,
  svojo zgolj usodo nakazuje.

  Ko odsluži veper kratkolasec,
  s svojo vlogo malo izdajalsko,
  pride sam v enoto izvajalsko,
  v njej končal kot trínajsti bo prasec.

 • Aron

  Sprava z izdajalci, Hitlerjevimi suznji, zal ni mozna, dokler jih podziga navijac tipa Rant. Za spravo je potrebno priznanje zlocinov in iskreno kesanje, cesar pa kvizlinska stran ni bila zmozna v 60 letih. Zakaj bi bilo sedaj kaj drugace?

  • sprehajalec

   cesar pa kvizlinska stran ni bila zmozna v 60 letih

   Je kakšen ostal živ? Pobegnil iz brezna? Kar na plan z imenom…

   • Aron

    Večina jih je mirno še naprej živela oz. še živi v Sloveniji. Precej jih je zatočišče dobilo tudi v državah, ki so bolj ali manj prikrito koketirali z nacizmom in fašizmom.

    • sprehajalec

     Mislim, da so vse pobili. Kdorkoli je v socializmu omenjal poboje, se mu je slabo pisalo.

     ki so bolj ali manj prikrito koketirali z nacizmom in fašizmom.

     ZDA?

     • Aron

      Precejšen del južne Amerike, Kanada, Avstralija.

      Kje so že danes največje skupnosti Slovencev po svetu? Kako da ravno v zgornjih delih sveta?

     • sprehajalec

      zaradi podnebja Aron, ki je najbolj podobno tistemu v domovini. Južnoameriški režimi nikoli niso bili levičarsko – fašističnega tipa.

     • Aron
     • sprehajalec

      Nekaj delavskih socialistov je po vojni našlo delo tudi v Siriji. Postavili so jim vojsko. Tudi Sirija fašistična?

  • Nata

   Ja, pa ja de ??So komunisti kaj priznali ? Se celo kesali ?
   In ne flancari o spravi. Mislim, da se večina nas tule požvižga na neverjetno domislico o ” spravi ” znane gospe Hribar. Ki danes, s svojim Tinetom zopet rovari, po ukazu Kučana.

   • Aron

    Ni kesanje eden izmed krščanskih institutov? Zakaj torej kristjani kršite svoje nauke?

    • Nata

     Lepo te prosim no ?? Ne nas lovit na krščansko etiko in moralo !!
     Kesanje ni institut
     V krščanski teologiji je kesanje prvi korak k zakramentu spovedi (drugi korak je …
     Poleg tega je kesanje tudi ime krščanske molitve, s katero skesanec prosi …
     Torej ? Velika večina nas, Kristjanov nimamo za kaj prositi odpuščanja.
     Moji so že plačali. Krvavo plačali z življenji.
     Tvoji pa tega termina sploh ne poznajo, saj prav nič ne priznajo.

  • tohuvabohu

   A si ti kdaj slišal za krvavo revolucijo?
   Kar se tiče kvizlingov, je pa znano, da so bili rdečkarji v paktu s Hitlerjem v času napada na Jugo. Torej so bili peta kolona. Na to se preveč pozablja.

 • Sloustava

  Zavedajte se, dragi ljudje, da je Veber bral iz plonk ceglca, ki so mu ga napisali vsi, ki Slovenije nimajo v srcu, oz. sprijenci kucanovega kova (namerno pisano z malo zacetnico, kajti mladici so potomci najhujsega rezima, nasledniki Dolanca, Kraigherja, Macka, Ribicica, Kardelja, Popita, Kocjancica,,), in sem lahko stejemo vse, ki so nam ukradli drzavo. Pa smo spet tu, na isti sticni tocki: narodu! Zakaj to dovoljujemo? Preberite si na FB in v Pozareportu, kako razmislja g. Zupancic , bivsi Ustavni sodnik in sodnik na ESCP. Kako naprej? Zaustavite , zaustavimo, lobiste, izkoriscevalce, kucaniste in presstitute!!!

  • AlojzZ

   ” vsi, ki Slovenije nimajo v srcu, ”

   Teh pa je kar večina, če sodim po volilnih rezultatih.

 • Snorri Sturluson

  Kdaj se bomo spravili za povzročeno revščino katero je komunistcni režim ustvaril?( nizki standard ,bedne plače ,bedne penzije)

 • totex39

  Te današnji podmladki komunistov se iz sprave prav norca delajo, da jih človek res ne more več poslušati, ker se jim je že res zmešalo, pa ne samo Vebru vsem njegovim tovarišem.

 • moat

  Očitno tako paše levim in desnim političnim mrhovinarjem, da se raja med sabo krega in sovraži.

  • Nata

   Mi lahko to spremenimo. Pišimo dostojno. Smo pač različnih pogledov.

   • moat

    Se strinjam Nata, toda to je, kot sama vidiš, misija nemogoče. Morebiti bodo to dosegli šele naši zanamci (že milenijcem ni več mar za naše zdrahe), ki jim je bolj malo mar za preteklost, temveč jih zanimata sedanjost in prihodnost.

    • Nata

     Tudi zdrahe so včasih potrebne, da narod zbudijo iz spanja.
     Veš, še vseeno pa mislim, da sedanjosti brez preteklosti ne more biti. Prihodnosti pa sploh ne .Mene pa skrbi, da si nekateri ” zdrah ” ne želijo iz določenega vzroka.
     Vztrajajmo na dostojnosti. Ni hudir, da se bo ščasoma pokazal dober rezultat.

     • moat

      Morebiti imaš prav, glede potrebe po zdrahah. Preteklosti pa je, vsaj zdaj, veliko preveč. In preteklost bo ostala, nikamor ne bo šla, nič bati :). Samo zanimanja zanjo ne bo prav veliko. Dostojnost? Itak, s tem se strinjam, res.

     • Nata

      Morda imaš prav. Ampak preteklost tudi druga stran s pridom uporablja. Kadar jim odgovarja !

     • moat

      Se strinjam, definitivno.

 • MEFISTO

  Kje so našli te rdeče pitance, ki krasijo proslavo s svojo strumno držo in grdimi rdečimi kravatami.

  Pri vojakih so nas učili, da je vojaška drža “trebuh notri, prsi ven”!

  Z veseljem bi jim izmeril IQ.

  Sumim, da ni višji od Aronovega ali Pridnega kot ovčka SDS

  • von Rhein

   Ti rdeči pitanci so gojeni v posebnih kurnikih. Njihova starost je tam nekje med 40 in 50 let,torej rojeni tam nekje okrog leta 1960 ali kakšno leto kasneje. Ves njihov IQ je posledica “moralno-političke nastave”. Še na sindikalnih izletih je bila prisotna.

   • Anton

    znano je da so komunisti inferiorni, svoj primenkljaj v IQ, so morali nadoknaditi drugje. gensko pa so obogateni s svojo krvoločnostjo, katero obogatijo z lažmi. Tako so prišli na oblast z lažjo in s krvjo kot revolucionarji, klavci lastnega naroda in bojim se da se boomerang časa počasi , a zanesljivo vrača.

    sarkazem press

    • MEFISTO

     Zakaj sarkazem?

     Taki so, nam pa Bog pomagaj!

   • MEFISTO

    Hočeš reči, da je Aron ali Priden kot ovčka SDS, saj je vseeno, ker gre za istega topoumneža, tudi tekovina moralno političke nastave, le malo starejši je od bebotov na sliki.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/bo-ljubljanska-univerza-premaknila-ustanovno-letnico-za-vec-kot-200-let/428438

  tu je le en dokaz izprijenosti duha komunajr, kar navsezadnje več kot z odliko izpričujejo komentarji pod naslovnikom, prevladuje komentator tetka, ki se s svojim idiotizmom, šopiri, kot pav in še prav ponosen je nase.

  sarkazem press

  • MEFISTO

   Ne kliči tetko, da ne pride!

   V hipu se bodo vsuli po tebi njeni nicki Aron, Priden kot ovčka SDS, SDS GAY, tarantela, Krtača17, Tunnek, Slovenec, MladiLiberalec, Pričevalci, Jovo Jamnica, Duhec, Kosobrin, Rožle in drugi režimski izrodki

  • Nata

   + + + + + + + + O, se ga spominjam tega osla. Pameten je,
   da mu kar ven gleda.
   Tole mi je padlo v oči
   ” za 200 let bi premaknil letnico, od tega je tretjino časa bila nedelujoča in to le s teologijo in filozofijo kot” ……….in se sprašujem, kaj pa je s teologijo in filozofijo narobe ?

 • princeska

  Merjasec razume samo svojo rit in pri rdečih udbaših je lahko njegova rit vedno prepolna.

  • princeska

   !!!

 • MEFISTO

  Zakaj nosi na sliki Veber srajco z dolgimi rokavi?

  Da skrije žulje na komolcih!

 • Viktorh

  Tik – tak, še 40 dni, pa…

 • MEFISTO

  Napovedujem!

  Podpirajo eksremno levico, ki bo v njihopvem imenu ponovila vaje iz let 1941 do 1990, posebno pa iz leta 1945, ko so rdeči hudiči prvikrat totalitarno okupirali Slovenijo.

 • Mojca pokraculja

  Veber je v pripravnici za bodocega predsednika Zveze borcev Slovenije. Prva naloga ocitno dobro opravljena, z govorom je prekosil se Stanovnika.Za nohte jim gre!Zivi bili pa videli.

  • KIKI

   Veber je bolnik! Njegova socialkomunistična ambicioznost presega v 21 stoletju zdrav razum!
   Kaj imamo mi v vladi? En sam gnoj!

   • Mojca pokraculja

    Kaj imajo ? To kar potrebujejo, da nas obvladujejo. Ajnfoh!

 • althar

  Kaj lahko drugega pričakuješ od častilca bolševiškega terorizma, kot besedni terorizem? Dokler ne bodo bolševiki in njihovi dediči po kolenih simbolno romali do Barbara rova in se opravičili za genocid nad Slovenci in dokler ne bodo preživeli klavci obsojeni dejansko, oni že mrtvi pa moralno, tu ne bo sprave.

  A ta čas z gotovostjo prihaja. Ne glede na to, kako glasno groteskne spake z rdečimi zvezdami vpijejo svoje bolševiške mantre in koliko berlinskih zidov še postavijo v Lublani, neme kosti pomorjenih so glasnejše.

  • Lustrator

   A glasne so in bodo le toliko kolikor bomo glasni tisti, ki nam je še mar za osnovne civilizacijske standarde naše moralno izmaličene družbe. Nikakor ne morem in ne morem razumeti stotisočev svojcev komunističnih žrtev, ki o tem povečini še vedno molčijo, njihovo čast in pravico pa pogosto branimo tisti, ki v ožjem sorodstvu nismo imeli niti smrtnih žrtev komunističnega terorja, niti domobranskih korenin.
   Je bolečina še vedno premočna, da bi o njej želeli razmišljati ali govoriti ali pa je posredi še vedno strah pred morilci in njihovimi nasledniki? Če se kdo v napisanem prepozna, naj poskuša razložiti – kakor omenjeno, mi ta fenomen še vedno predstavlja veliko nerazjasnjeno skrivnost.

 • učko

  Če pa imamo tako posrano opozicijo. Tako z vsakim takim “mitingom” rdeči fašisti sami sebi dajejo prav. Kradejo nam milijarde in imajo vedno prav. Zaradi takih posrancev kot je JaJo in Ludomila in Lojzek in Bogovič in ostala žlahtno konservativna golazen !!!!

  • Mico Mitic

   Žlahtna golazen ste volilci, ki čepite doma in se na skrivaj greste “ponosne državljane”.

 • Stajerka

  lejte….lahko se oni petelinijo o osvoboditvi kolko čejo……nenazadnje so brez vojne 10% ozemlja podarili okupatorju in 10% vzhodnim sosedom, naslednjih 10% je po 70 letih zajebalo njihovo potomstvo – tako krvno kot politično……jalova borba, še bolj jalova zmaga……

 • MEFISTO

  Pa res!

  Komunisti se se samovoljno uvrščajo med zmagovalce druge svetovne vojne in osvoboditelje, vendar smo zaradi njih v zgodovini izgubili največ ozemlja in ljudi.

  • Nata

   + + + + + + + + +

 • Najplemenitejši

  Za spravo je že precej prepozno, saj so skoraj vsi partizani in vsi izdajalci pomrli. Izdajalci se tudi nikoli niso pokesali za svoje gnusne zločine in Slovencev niso prosili odpuščanja, zato je stvar s strani naroda zaključena.

  • Snorri Sturluson

   Nikar tako lahkotno.Ne pozabimo slabega standarda v režimu,čeprav so baje ustvarili nekaj dobrega .Živelo se je slabo.

  • sprehajalec

   Niso se mogli, zazidani v Rudnike. Za kesanje moraš biti živ. Sadisti in njihovi potomci danes pa serjete po temle portalu.

   • Najplemenitejši

    Tudi tisti so se pokesali, preden so dobili zasluženo kazen. Na kolenih so klečali in se kesali za svoje zavržene zločine!

    • sprehajalec

     Noseča zločinka učiteljica Ivanka Novak Škrabec je klečala živa zazidana v temi v rudniku in pisala pismo nerojenemu otroku. Zunaj pa se je sadistično režal tvoj fotr. Z njenim bornim imetjem v rokah.

     Si kaj podedoval? Razen sadizma po njem?

    • Nata

     No ja. So verovali v Boga. In ta je vedel, kakšne grehe imajo nad seboj.O zavrženih zločinih, pa o zaslužni kazni pa res ne bomo razpravljali.

  • Lustrator

   Pokesali pred revolucionarnimi državnimi udarniki za branjenje svoje domovine, družine in Boga? Se ti je skeglalo ali se ti je skeglalo?

  • Nata

   A partizani pa so se ?? In ne piši o partizanih !! Mi govorimo o Partijcih.

   • tohuvabohu

    To je prefinjena stara taktika: mi govorimo o partijski diktaturi in rdečem terorizmu, oni pa zamegljujejo s partizani in domobranci. Po letu 1990 sploh ne omenjajo več krvave revolucije, ki je kriva za vse razprtije in za državljansko vojno.

    • Nata

     Seveda. Revolucijo so želeli zanikati !! Barabe sprenevedave !!!

 • Duhec

  Večina je spravljena…. sam tisti, ki mate koristi niste…. z obeh strani. Pastirji ne dovolijo…

 • Priden kot SDS ovčka

  Lepo je da se proba to poglavje zaključit a žal eni nikdar ne bojo za. Tako da za določene nikdar ne bo prav. Take je potrebno ignorirat pa bo mir.

 • MEFISTO

  Zemljaričev pudelj še noge ne dvigne, pa povsod lula.

  • Duhec

   Ja…. škoda, ker si tud ti bivši komunist. Vsi ostareli ste…

   • Nata

    To pa ne bo držalo. Sem tudi med ostarelimi in med tistimi srečneži, ki mi ni bilo potrebno iti v Partijo.

   • tohuvabohu

    Uradno je bilo komunistov okoli 5%. Pa še od teh jih prizna samo 5%.

 • Duhec

  Če bi se vsi spravli, bi tistih 90 osebkov v parlamentu viselo zarad izdaje…. to pa ne gre.

  • Snorri Sturluson

   Verjetno bi dobili nov zagon za svoje rabote,saj češ nihče nič ne reče .

   • Duhec

    A nimajo dost zagona?! Sej je le-ta posledica točn tega, da nihče nič ne reče….

    • Snorri Sturluson

     Ja res je.Ampak to so nekulturna,nemoralna…goveda.Ne razumejo druga kot pa svoje koristi

     • Duhec

      A se ti zdi, da smo mi kaj bolš?! Smo…. sam zarad česa??? Ker nimamo njihovih možnosti, moči… vse ostalo je bla bla. Etika in morala sta mrtvi, sta izumrli…

     • neny

      bejži dol duhec.
      dobronameren

    • tohuvabohu

     Ne serji, prismoda. Če kdo kaj reče, ga pa ozmerjate, da je zdrahar in delitelj naroda.

  • tohuvabohu

   Zdajle ne visijo tam.

 • Hun

  jehove priče prou smilte se mi že s tem komunizmom

  • sprehajalec

   Ne gre za komunizem, gre za umore in likvidacije. Sadistična izživljanja z zazidavanjem živih na srednjeveški način. Zato gre.

   • Priden kot SDS ovčka

    Od 41 do 45 ste mel cajt za razmislek pa niste nič naštudiral da dejanjem sledijo posledice?

    • sprehajalec

     Misliš na Krimsko jamo in kosti otroških izdajalcev v njej? Ali je bilo že kaj prej. daj me poduči.

    • tohuvabohu

     V štirih letih ste požgali več sto objektov: šol, kulturnih domov, gradov, cerkva in gospodarskih poslopij. Ali vam je kdaj prišlo do zavesti, da vam slovenski narod tega nikoli ne bo pozabil?

     • janko

      Ja, in pobili so več lastnih sorojakov kot Nemci in Italijani skupaj v borbi z nami!

   • Lustrator

    Celo v srednjem veku so imeli neke vrste sodišč – komunisti pa že sam pojem pravice iz dna srca prezirajo, saj jim onemogoča monopol nad “resnico”.

  • domovina mili dom

   Vse bi bilo že davno pozabljeno, če ne bi tile nosilci iz polpretekle zgodovine strašili s svojimi rdečimi simboli. Akcija, reakcija.

   • Hun

    raznorazni oportunistični Vebri, kebri in podobni so posmeh sami seb…

    • tohuvabohu

     To je sicer res, vendar pri tem pridno izpolnjujejo naloge višjih.

   • Lustrator

    Niti pod razno ne gre le za simbole. Gre za to, da takrat vzpostavljena mreža še danes obvladuje vse podsisteme družbe in preko njih vpliva na vsako sfero družbenega delovanja. Večini F21 moneyžderjem, pravnikom, novinarjem, profesorjem je precej vseeno kaj rdeča zvezda je in kaj ni, saj so (tisti malo manj bebavi) že zdavnaj dojeli za kakšno neumnost in mit gre pri ideji komunizma, se pa zavedajo, da morajo ljudstvo zastrupljati z naučenimi floskulami, če želijo ostati na poziciji = privilegiranem življenju zanje in za njihovo sorodstvo in prijatelje.

    • domovina mili dom

     To je to. Živijo v simbiozi. Samo eno domino podreti, ampak katero, se bo njihov sistem zrušil.

     • Lustrator

      Ta domina prav gotovo niso rdeči simboli, ampak OSEBNI INTERESI/PRIVILEGIJI, ki jim jih omrežje zagotavlja v zameno za brezkompromisno lojalnost. So pa tudi ti rdeči simboli nedvomno pomemben faktor, saj jim služijo kot nekakšno presežno mitično božanstvo, ki justificira njihova moralno izprijena dela in s tem briše še zadnje ostanke moralnega kompasa, ki ga ima globoko v sebi vgrajeno vsak človek. In pa seveda funkcija simbola za poenotenje množic (raje), ko jo elita pokliče na okope v obrambo “tekovin revolucije”, če demokratična opcija SLUČAJNO prične ogrožati njihov totalitarni primat.

  • dob

   V resnici se ti meni smiliš tem komunizmom.

  • Nata

   kje pa vidiš Jehove priče ?

   • Hun

    ena se oglaša

    • Nata

     Ja ? Iz česa pa to sklepaš ? Napiši, prosi.

    • Nata

     No ? Kaj je zdej ? Dolžan si mi pojasnilo, ali ne ?

    • Nata

     Oj. . . . .nisi mi še razložil, no ! Resno me zanima, zakaj bi bila Jehova priča ?Sem kaj takega napisala ?

 • Priden kot SDS ovčka

  Saj vem, eni bi radi slišal da so bili na strani osvoboditeljev in s tem povezanimi titulami in nagradami. A tega nikdar ne bo, ne more bit. Lahko se samo pokesajo za svoje štiri leta trajajoče grehe in to je to.

 • sprehajalec

  “Uradna sprava, spoštovani, je bila 3. avgusta leta 1945, ko je
  avnojska oblast sprejela ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi
  sodelavcev okupatorja, razen za najhujše primere. To je bila odločitev
  zmagovalca in je uradna sprava,”

  S kom pa, saj nihče ni več ostal? Vse pobiješ, nekaterim uspe zbežati, ti pa razglasiš spravo, pa amnestijo. Pa še to si pustiš odprta vrata z najhujšimi primeri, kot se je kasneje pokazalo z Dachauskimi procesi in domnevnimi kolaboranti v KZ Dachau.

 • Priden kot SDS ovčka

  Največ bomo volivci naredili ko bomo z gotovostjo politične preračunljivce ki hočejo svojo kariero gradit na zdraharstvu, kreganju, stari zamerah itd, ko jih bomo postavili v kot. Pa naj bevskajo od tam. Resno jih noben več ne jemlje.

  • sprehajalec

   Samo s tem verjetno nisi imel Vepra v mislih?

  • domovina mili dom

   Dokler se bodo zdraharji kot je weber in ostali nosilci reklame za Heniken pir sprehajali in spodbujali preteklost, ne bo miru. Pika amen.

 • Duhec

  Cmera pa nič… nima cajta, po oglasnikih išče serviserja za svojo Mojco. Ko bi bil pred vlade tolk brihtn in bi ugotovil, da mu bo vsaka pobegnla… razen tista frigidna. In to naj vodi, reši?! Ni šans…

  • sprehajalec

   Cmerarjeva Mojca ni ti. Ona ima svojega rada….

   • Duhec

    Seveda ni…. jst nikol neb bla z impotentnežem… pa je lohk najbogatejši in najbolj vpliven na celem svetu.

    • sprehajalec

     Tudi privatnikov sin ni ravno revež. Ti je tvoja muca takrat prišepnila, ko je bilo treba….

     • Duhec

      Dej nehi s takimi…

     • Nata

      Hm. . . . . sem en babji firbec. . . . . .se vidva poznata ??

     • sprehajalec

      Ne, ampak bahala je z bogastvom njegovih staršev…

     • Nata

      Bumerang. . . . . . .Narod pomni !!

 • antimur

  Veber je eden izmed vidnejših kučanističnih pokvarjencev. Deluje, kot da bi pravkar priletel iz Kučanove riti. Ta barabe se je z vsemi štirimi boril proti prodaji Telekoma in NLB. Je že vedel zakaj. Če bi šlo to v prodajo, bi se razskril ves kriminal te bande, čeprav so s tem namenom nastavili svoje pizdune, od Kosa do Praprotnika, nadzornega sveta in uprave, da prikrijejo ropanje kučanistov.

 • MEFISTO

  Kot sem že dejal!

  NOVA24TV, to nima več nobenega smisla.

  Ali ukinite portal ali pa nečastno odpustite iz službe moža tisočerih nickov z vsemi njegovimi nicki, da bo na portalu spet zavladala zdrava pamet.

  Ne gre le za provokatorja, temveč za človeka, ki tako tudi misli, in ki je poslan z diverzantsko nalogo, za kakršno je tudi izšolan.

  Najbrž ni treba posebj našteti nicke, ki jih imam v mislih.

  Začnete lahko kar z Duhcem in SDS$GAYEM vertikalno navzdol.

  • sprehajalec

   Niso preveč inteligentni, zato se da z njimi. Kar pusti jih, samo ljudem odpirajo oči z vso svojo levičarsko bedo. Ljudje pravijo in tole nam vlada že 70 let….

   • tohuvabohu

    Že dolgo se sprašujem, kako to, da beton-komunajzarji v medijsko akcijo pošiljajo svoje največje izmečke. Ali pa so morda v njihovih vrstah ostali le še izmečki?

    • sprehajalec

     Gre za stare borce sceno, ki nikdar ni preveč intelektualno blestela, pa FDV neokomuniste.

  • Duhec

   Sej čez 40 dni bote na portalu še sam SDSovce…. podpora SDSu bo sam padla. Kr zafrkavajte se in vas čez tri mandate ne bo več v parlamentu…

   • Nata

    Ni res !! Tisti, ki kulturno kritizirate ste vedno dobrodošli. Saj imamo različna mnenja. Pa tudi skupaj več vemo, če se potrudimo, da ne izlivamo žolča, ali celo pišemo po nareku onih zgoraj.
    Nič hudega. če ne bomo v koaliciji – v Parlamentu bomo prav gotovo. In še naprej vam bomo ugovarjali.
    Kaj pa je s tem narobe ??

   • Lustrator

    Med vsegliharizmom in konstruktivno kritiko je ogromna razlika – ko bo to razliko dojela večina državljanov, bomo na oblasti imeli Janše in Orbane namesto Cmerarjev, Tuerkov in Pahorjev.

  • domovina mili dom

   Ko začno z “brezveze kolumna” itd…, takrat veš, da je članek zadel v center. Kar naj, bolj ko smetijo, statistično gledano, bolj je bran portal.

  • Nata

   Morda pa ima mila domovina prav ?? O, kaj vse sem že počela ! Blokirala. . . . odblokirala. . . .. . Pa je vseeno dobro vedeti, kaj flancarijo.

 • rubec

  Janko Feldveber ima napačno medaljo. Njemu pripada železni križec.

  • sprehajalec

   Johann Weber, Eisernes Kreuzträger…

  • Nata

   Pišuka, rubec, pridi no prosim, pomagat. Sem te iskala kot iglico v senu !!
   Boš mene zamenjal. Saj ne morem več.Dost jih imam teh levakarjev !1

   • rubec

    Sva kar na istem. Meni je poleg tega še mleko šlo čez po vsem šporhetu.

 • domovina mili dom

  Torej je Weber potrdil ves trud levičarjev, da je trenutno postavljen spomenik, samo dimna zavesa namenjena zopet poveličevanju rdečim morilcem.
  Je lepo opisal Antonius spodaj.
  Rdeča falanga daje vzgled, če se morilec, kriminalec, spravi z okolico mu ni treba pred sodišče in se lahko sprehaja med oškodovanimi sorodniki naprej. Dobri so ti komunisti, dobri.
  Res smo zamudili leta 91 vse, kar bi nas res osvobodilo.

  • Lustrator

   Nikoli ni prepozno!

 • if

  Veber: “Uradna sprava je bila 3. avgusta leta 1945, ko je
  avnojska oblast sprejela ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi
  sodelavcev okupatorja, razen za najhujše primere.”
  ___________________________________________________
  Veber, avnojska nazorska oblast je v času do 22. junija 1941 praktično in v obliki “dokumenta soglasja” kolaborirala z nacisti.
  Kominternovca Tito in Kardelj, sta bila lojalna Stalinu, šefu Kominterne in posledično Stalinovemu zavezniku Hitlerju!

  Veber&Vaši ste demokraciji nevarni ljudje, dosmrtno opremljeni s komuističnim know-howom, ki ste ga v SD skupaj z LDS obsodili aprila 2009 v evroparlamentu, ko ste podprli “Resolucijo o totalitarizmih”.

 • Duhec

  Kako je Rant lohk postal zgodovinar, če pa baje učijo zlagano zgodovino?! Pol je na testih izpitih ponavljal laži??? Zelo pokončno…

  • domovina mili dom

   Zgodovinarjev, ki poznajo resnično zgodovino je veliko, ker pa smo v demokraciji, mormo paziti kaj govorimo. Zakaj, ker so v medijih samo režimski zgodovinarji od repeta ,Juzepeta…..Ostali pa onemogočeni-izseljevani, da javno spregovorijo zarad služb.
   Ni hudir, da enkrat ta strah bo premagan. Ko se bo plaz sprožil, bo hudo. Verjemi.

  • sprehajalec

   Zgodovinar vladajoče klike lahko postane le nekdo, ki uči njihovo zgodovino. Dežman je malo poskusil drugače interpretirati, pa se je nanj usul ves ogenj in žveplo struktur vladajoče režima in pararežimskih združenj.

   • Nata

    Žal, pozneje tudi naših struktur. Meni še danes ni jasno, kaj je človek zagrešil.

  • Nata

   No, saj prav vsi študentje nimajo plašnic na očeh. Še kaj drugega preberejo. O tem sicer, če želijo končati študij, ne smejo govoriti. Potem pa menda ja lahko imajo svoje mnenje in vedenje.

  • Lustrator

   Po tvoji logiki glede “pokončnosti” (o kateri iz lastnih izkušenj žal ne moreš govoriti – vsaj glede na brezhrbtenične komentarje na tem portalu sodeč), bi morali vsi demokrati domoljubi živeti kot brezposelni brezdomci, glede na to da je partija posredno ali neposredno vpletena prav na vseh področjih družbe in ga skorajda ni poklica ali dejavnosti ki ne bi bila tako ali drugače povezana bodisi s partijskimi kupci/naročniki ali prodajalci v najširšem pomenu besede.

  • tohuvabohu

   A je to problem, javna sralka?

  • Nata

   Sem ti že spodaj nekaj ugovarjala, Pa še pripis. Tudi jaz sem se učila zlagano zgodovino. Pa ??? Ja, no ! Sem vseeno pokončna. . . . . . kolikor mi hrbtenica dopušča. Niso mi je upognili komunisti, Ampak 65 letno sedenje za klavirjem. In garanje za mojo družino………….

 • Nata

  ” sprejela ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi sodelavcev okupatorja, razen za najhujše primere. ”
  Ti prefriganec, ti !! Baraba hudirjeva lažniva.
  Kakšna splošna amnestija ?? In koliko pa je bilo vendar teh ” najhujših ” primerov ??Tisoče in tisoče. Celih družin !!
  + + + + + + + + + g. Rant, zaključek je pa pika na i !!

 • Lustrator

  Dobesedno na bruhanje me sili vsaka beseda, ki jo je Veber izgovoril – pa sem z njegove strani vajen vseh možnih nebuloz ob katerih se navadno le prizanesljivo hahljam. Tokrat je v norosti prekosil ne le samega sebe, ampak celo fanatike Brglezovega in Kordišarjanskega tipa – in NE, tokrat izgovora nepoznavanja zgodovine ne priznam več: v javnost spustiti TAKŠNE neumnosti, so žalitev ne le za vse žrtve komunizma (kar smo v končni fazi prav vsi z izjemo ozke partijske klike), ampak za zdravo pamet in naš civilizacijski nivo. Postavljanje najglobljega moralnega padca naroda na piedistal češčenja ni le slučajna posledica popolnoma izprijene interpretacije zgodovine, ampak je v informacijski dobi, kjer ti Google v 0,4s izpiše vse kar je potrebno vedeti o 2. sv. vojni in revoluciji pri nas, nameren in neposreden napad na demokracijo, slovenstvo in v končni fazi Resnico.

  Če je na tem portalu še kdo, ki meni, da je za lustracijo prepozno, mu naslednjič priporočam manjšo dozo alkohola ali drugih psihoaktivnih substanc. Za hitrejšo streznitev pa naj si še enkrat prebere zgornji članek.

  Aleksander Rant, odličen prispevek!

 • milanček

  zanimivo, da ljudi okoli njega , ter tudi njegovi “delodajalci” ne vidijo, kakšen duševni revček je ta invalid z IQ št čevljev! Kako zna biti narava kruta, da se je tako poigrala z debilom, kar je pa še bolj grozno, da ga v politiki celo postavijo na odgovorna mesta, pa nemogoče, to je možno samo v fukolandiji!

 • primsek

  Črne bukve komunizma so potvorek. Podobno kot dokumenti o Štefkinem mehiškem računu z 22mio usd ali lepljenkaq o Velikovškem atentatu. Šiptarski iznoriški doktor za partizansko bojevanje ve, kako se skriti pred sodiščem, ve, kako ponarediti v psihološki vojni dokumente. Jasno je, da je tretjerazredni kao zgodovinar AR samo privesek Geisser Pečarjeve in Valič Zverove, to so vse nicki Tomaža Majerja, očetom tretjerazrednega Žana Janše, srednješolskega svetovalca SDS v Bruslju. trenirkarja, kadar igra fuzbal, sicer pa edinega komunista v Evropi, ki je na čelu katerekoli stranke

  • RATATA

   Kakšen je zdaj rezultat ubrisanec primšek(?) 1000 : 1
   ali miljon : 2 za komunajzrske zločince?
   Preklet pohabljenc prtegnjen

  • tohuvabohu

   Tebi mora biti pa zelo hudo, ubožec. Najbrž si kandidiral za svetovalca SDS, pa si popušil, haaaahahahaha.

  • sprehajalec

   Kakšen potvorek, po vojni so ga naredili za potvorek. V njem najdeš slike identične tistim iz boljševiške revolucije.

   Če so potvorek, zakaj jih je bilo pa smrtno nevarno kazati takrat? Ljudje so jih skrivali, pa nihče nikoli ni rekel, da gre za potvorek. Še kako so bile resnične. Še v tistih časih je bil tisk bolj svoboden in novinarji bolj profesionalni, kot v vsem poznejšem obdobju od 1945 – 2016, do pojava Nove24.

   • Nata

    + + + + + + + +

  • Nata

   Ti si tudi en Kalimero !! Biserček v nizu levaških komentatorjev.
   Veš pa zelo malo.Same neumnosti pišeš.
   Posebno zadnji del stavka o edinem komunistu, je sijajen.

 • komunist

  SPRAVE Z DOMOBRANSKIMI IZMECKI NI IN JE NIKOLI NE BO!!!!!

  • tohuvabohu

   Vas bo prej vzela Matilda, fosilčki.

   • Nata

    Pišuka. Me je vseeno malo strah, da imajo čedalje več potomcev. So pravi fenomen !

    • janez cepec

     a belogardiste misleš?

     • Nata

      V katero šolo si pa hodil ? V pomožno? Vse narobe prebereš, no !!

  • Nata

   Ti ? A znaš še kaj drugega napisati ? Samo ob domobrancih oživiš ?

  • sprehajalec

   Malo že po zemlji dišiš…

   Zemlja bo tudi zlobo potegnila ven, sv. Peter bo pa presodil, kam naj komunista pošlje…

  • baubau

   Vse,kar poješ hrane “Slovenskega porekla” po ukazu “kupujte domače” raste iz njihovih kosti-hraniš se z njimi. Komunisti ste že ves čas od začetka ljudožerci.

 • if

  Veber: “Uradna sprava je bila 3. avgusta leta 1945, ko je avnojska oblast sprejela ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi sodelavcev okupatorja, razen za najhujše primere.”
  ___________________________________________________
  Kominternovca Tito in Kardelj, sta bila v času do 22. junija 1941 praktično in v obliki “dokumenta soglasja” lojalna Stalinu, šefu Kominterne in posledično Stalinovemu paktnemu zavezniku Hitlerju!

  Tito in Kardelj sta bila nacistična kolaboranta.

  Šefa KPJU in KPS sta, Veber, v vaši povedi kvalificirana kot kolaboranta najhujšega ranga, ker sta takratno obliko kolaboracije z nacisti izvajala zavestno in svobodno kot komunistična liderja KPJU in KPS. Prav ta avnojska oblast je morila slovenski živelj po slovenskem!

  Veber&Vaši, v Sloveniji zdravega razuma sodite v skupnio “PERSONA NON GRATA”!

  • Johan

   V tem obdobju so komunisti pobijali ljudi kot mačke, na sto tisoče je pokopanih samo v Sloveniji !

 • Priden kot SDS ovčka

  Napočil je čas da volivci bogato nagradimo sds stranko in omogočimo njihovemu vodji (poslednjemu komunistu) da sestopi iz oblasti in se umakne v Trento….

  • janez cepec

   ma kašna Trenta, če me spomin ne vara je u zaščitenem Triglavskem narodnem parku, ergo, tam je prepovedano odlaganje smeti

   • Miki Marli

    Odlaganje smeti prepovedano…..ti pa kot zavedni cepec-serator pa se lahko olajšaš…

  • janko

   Ti pa že nisi priden!

   • Nata

    Hi. . . . .hi. . . . narobe se je izrazil Je preveč hitel, pa je kiksnil.
    Bravo mi ! Pridne ovčice. .. . . .ampak imamo tudi Ovne !!

 • RATATA

  Veper gnusni celo med komunisti izstopa s svojo hudobno pokvarjenostjo.
  Celo babco je poskušal zadaviti s popkovino takoj, ko je prijokal na svet.

  • janez cepec

   Butl, a tvojo?

   • Nata

    dej, preber, kaj je napisal

    • janez cepec

     ????

     • Nata

      ” Celo babco je poskušal zadaviti s popkovino takoj ”
      Kaj se čudiš ??

     • janez cepec

      a tvojo, a j’ bla zravn, de ti je povedala, Bunkslna sta oba

     • Nata

      Ne bo držalo. Bunksl si ti. Ker ne prebereš počasi. Da bi razumel. . . . .
      Še enorat poglej, no. Boš videl, da imam prav.

     • RATATA

      Spet sem nervozen ker lahko preberem kaj ta cepc pisuni.

     • Nata

      Ooooooooo, ti slika, ti. Ponovi postopek, blokiraj ga hudirja. Ali pa si daj duška.

  • Nata

   Revolucionar od prvega vdiha . In bo tudi do zadnjega !!

   • RATATA

    Res je hudoben! Se mu na ksihtu vidi.

    • Nata

     Hm. . . . . kdo ? J. cepec, ali oni zgoraj na sliki ? J. c. ne poznam. Za onega pa prav gotovo drži.

     • RATATA

      J.Cepca sem že pred meseci blokiral in ga ne vidim. Veber je pokvarjen, so mi povedali njegovi sokrajani.

     • Nata

      Jaz sem jih sedaj, po nasvetu našega hudega A.. . . . . . . odblokirala.

     • RATATA

      Hudi A. me je včeraj oqurcu ko psa.
      Men bo pa Ana Job povedala, kako se odblokira, ker včeraj nisem mogel sodelovat pri napadu na komunajzrske smrduharje in sem bil nervozen zarad tega.

     • Nata

      Saj je enostavno. Greš v svoj profil. . . . . .edit. . . . . . in tam imaš na koncu rubriko Blocking.
      Meni pa zopet en komentar – na onega kozla, ki lepi cele strani iz knjig Šnuderla – ne gre naprej .

      You cannot reply to a post that is not active.

     • RATATA

      Kako izi. Hvala hekerka.

     • Nata

      Uau. . . . .hvala !

     • Nata

      le vprašaj še njo. Je večji mojster od mene. Pa semle naj pride pomagat. . . . .

  • janko

   Haha, imaš pa res pravi nick, ratatata:)

   • RATATA

    Babco je rešil ginekolog, pa ga je veber takoj za kazen po ksihtu poscal. Hehe

   • Nata

    Kateremu pa to pišeš ? Jaz poznam samo Ratata

 • if

  Veber, pred EU javnostjo ste podprli resolucijo o totaklitarizmih! V njej sta tudi točki A in B!

  A. Zgodovinarji se strinjajo, da zgodovinskih dejstev ni mogoče razlagati povsem objektivno, ker ne obstajajo objektivna zgodovinska poročila.
  B. Noben politični organ ali politična stranka nima izključne pravice do razlage zgodovine, ker ti organi in stranke ne morejo trditi, da so objektivni,

  Veber&Nazorsko vaši, sestopite s podija LAŽI in HINAVSTVA! Oboje je licenca proti demokraciji!
  Veber&Nazorsko vaši, v Sloveniji zdravega razuma vas umeščam v skupino “PERSONA NON GRATA”!

  • Nata

   Še po slovensko napiši, no. Saj ne razume. Bo še mislil, da ga kaj – gratis – čaka !

   • if

    Naj se uči latinščine. Morda se bo naučil tudi Ora pro nibis! Če ne bo šlo skozi učenje, bo šlo skozi realnost krize,

    • Nata

     In na koncu svoje poti. . . . . Deus, dimitte peccata mea,

 • tzt

  Veper je usel iz kletke. Židani je za njim poslal strankarske maskare. Sedaj se ga združno nalivajo v policijskem domu na Pristavi. Novi plemenski bik bork in borcev ne bo vec kolericni Turnsek, ampak zvesti kočevar Janko.

  • Nata

   Hm. . . .vprašanje. Od kje , za vraga imajo toliko potomcev, če imajo takele plemenske bike ?? Najbrže bikov ne potrebujejo. Se kar klonirajo.

 • Janez

  JA !
  DOBER – DOVOLJ REALEN PRIKAZ !

  RESNICA,
  – NEGATIVNA DEJANJA OBLASTIŽELJNIH, MORILSKIH KPS IN
  – KPJ POLIT MORILCEV IZ
  MORILSKE SKUPINE – MARŠAL TITO, STEVO KRAJAČIČ, KARDELJ, DJILAS& KRVAVA COMP.

  JE ŠE – VELIKO SLABŠA !

  Najtesnejši sodelavec Maršala TitA=Walter J. Weiss – NKVD=KGB STEVO-IVAN KRAJAČIĆ !
  Je
  DOKAZANO HODIL !
  V UNIFORMI NDH USTAŠKEGA POLKOVNIKA – PO SRBE UNIČEVALNEM – JASENOVCU !
  Domnevamo
  UPRAVIČENO LAHKO DOMNEVAMO,
  DA
  STA ZLASTI
  MARŠAL TITO IN NKVD- KGB STEVO KRAJAČIĆ – NAMENOMA POVZROČALA
  ČIMVEČJE
  IZGUBE ŽIVLJENJ – LJUDI IZ NARODOV NAS
  – SLOVENCEV,
  – SRBOV,
  IN HRVATOV ! Z namenom – seveda !

  ČIMBOLJ OSLABITI TE NARODE !
  Da
  BI ONI, ZLASTI ONADVA
  : MARŠAL TITO=WALTER J. WEISS IN
  – KGB STEVO KRAJAČIĆ !
  NEMOTENO VLADALI NA SVOJ – NJIM POZNANI, LJUBI
  – S T A L I N O V NAČIN !
  To
  V SRBIJI – ZDAJ ŽE SPOZNAVAJO !
  Hvalabogu. In so, celo Srbi – ZGROŽENI ! Glejte intervjuje TV GOLI ŽIVOT. L.r. Janez KOMENDA

  P.S.
  PESEM NAŠIH MRTVIH TRAGIČNIH BRATOV.
  https://www.google.si/search?q=moja+lepa+domovina&oq=moja+lepa+domovina&aqs=chrome..69i57j0.18296j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  Intervjuji
  ZDA VOJAŠKEGA SVETOVALCA, SRBSKEGA PATRIOTA, ČETNIKA – MILOŠA KOSTIĆA
  ZELO ZANIMIVO.
  POMAGAL JE G. RADIĆ, NOVA RESNICA O SREBRENICI ITD.

  https://www.google.si/search?q=goli+život+milos+kostic&oq=goli+život+milos+kostic&aqs=chrome..69i57j0.24978j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  HR ŽID NKVD-KGB STEVO KRAJAČIĆ
  UNIČEVALEC IN SOVRAŽNIK SRBOV
  https://www.google.si/search?q=stevo+krajacic+jasenovac&oq=stevo+krajacic&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l2.22215j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Johan

  Veber je ortodoksni levičar in barabin prve kategorije. Vse se mu lepi za prste !

 • Janko Gedlička

  Ne spominjam se več, kateri pokojni “narodni heroj” ,mislim da Sekirnik, je “predaval” da so jih pošiljali v nebesa. No potem bi morali biti presrečni in se tako ni za kaj spravljati. Dejansko hrabri in požrtvovalni osamosvojitelj Krkovič pa ne sme pred srednješolce.

 • sprehajalec

  Španska vojaška čepica iz državljanske vojne, pa je očitno postala uradno pokrivalo predstavnikov Zveze borcev zgoraj na sliki. Kar je v prid tezi, da se je revolucija iz Španije prenesla na naša tla, z nastopom komunistične gverile.

  http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02570/francisco-franco_2570576b.jpg

  Jaz imam partizane v spominu iz učbenikov in slikanic z drugačnimi čepicami. To pa seveda ni potvarjanje zgodovine…

  • Janez

   V ŠPANIJO !
   JE VKP B STALIN – POD NJEGOVIM

   – OSEBNIM VODSTVOM – SAM – ZALOČINEC J. STALIN,IN S POMOČJO
   – NKVD-KGB
   POSLAL
   – PLAČANE IN ZAVEDENE ALI
   – PLAČANE IN ZAVESTNO ZLOBNE
   KOMUNISTE VKLJUČENE V KOMINTERNO !
   Da bi
   – POMORILI ČIMVEČ VERNIH ŠPANCEV – RES SO JIH POMORILI VSAJ 500.000.
   – IN
   – ROP IN ODVOZ ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA

   – Z L. A. T. A. – IZ MADRIDA V STALIN-MOSKVO..

   OBOJE – SO
   STALINOVI NKVDJEVCI – IZVEDLI. Špansko zlato je v Moskvi.

   TROCISTE –
   JE V ŠPANIJI –
   POMAGAL STALINU POMORITI
   NAM – ŽAL
   – PREDOBRO ZNANI MARŠAL TITO=AGENT ŽID WALTER J. WEISS. L.R. Janez KOMENDA
   P.s.
   Komunistično ropanje španskega državnega zlata.
   http://ojs.inz.si/pnz/article/view/155/182

 • Bozz

  http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/zaposleni-bodo-dobili-mikrocipe-za-odpiranje-vrat-in-prijavo-v-racunalnik/428445

  Uradno se začenja… najprej prostovoljno, kmalu pa obvezno za vsakega (verjetno po svetovnem ekonomskem kolapsu, ko bodo ukinili papirnati denar in bodo ljudje obupani brez hrane in vode in vsega, ko bodo trgovinske police prazne)…

  Razodetje 13
  16 In povzročil je, da so vsi, mali in véliki, bogati in reveži, svobodni in sužnji, prejeli v desnico ali v čelo znamenje.
  17 Nihče ni smel ne kupovati ne prodajati, samo tisti, ki je imel znamenje, ali ime zveri ali število njegovega imena.
  18 Tu je modrost. Kdor ima um, naj izračuna število zveri: je namreč število človeka. To število pa je šeststo šestinšestdeset.

  Ko bodo čip imeli vsi, ki bodo (s)prejeli čip oz. bo zakonsko zahtevano po vsem svetu, se bo prerokovani konec začel hitro odvijati…

  Razodetje 16
  2 Odšel je prvi in izlil svojo čašo na zemljo. Ljudje, ki so imeli žig zveri in ki so molili njeno podobo, so bili udarjeni s hudim in bolečim tvorom.

  Razodetje 9
  6 V tistih dneh bodo ljudje iskali smrt, a je ne bodo našli; želeli bodo umreti, a smrt bo bežala od njih.

  Razodetje 16
  10 Peti je izlil svojo čašo na prestol zverí in njegovo kraljestvo je pokrila tema. Ljudje so si od bolečine grizli jezike
  11 in zaradi muk in tvorov preklinjali Boga nebes in se niso odvrnili od svojega početja.

  Demonsko ispirirani ljudje, ki v zadnjih letih opravljajo zombi procesije po vseh večjih svetovnih mestih in vaseh (tudi pri nas) in filmi z isto tematiko, nevede napovedujejo kaj se bo dejansko zgodilo.

  Ameriški center za kontrolo nad boleznimi in preprečitvijo pa je nekaj mesecev nazaj dal ven uradno opozorilo za zombi apokalipso (ker so prav tako demonsko inspirirani)
  https://www.cdc.gov/phpr/zombies.htm

  2000 let stare prerokbe za poslednje dni se uresničujejo. Kmalu bo nastopil konec. Ta zloben svet ima kvečjemu še kakšno leto rok trajanja ali pa še manj (točen čas ve samo Bog, ampak konec in Krustov prihod je blizu)…

 • Božo

  Desničarskemu Orbanovemu režimskemu trobilu se je čisto zmešalo. Še malo pa bo začel častiti naciste, domobrance in podobne izmečke.

  • tohuvabohu

   Domobranci so branili domove pred rdečimi terorističnimi klavci. To je vsa resnica o domobrancih.

   • Miha

    To pravlico ti furaj na vaših domobranskih seansah. Ves svet pa ve da so domobranci bili izdajalci slovenije in so se vdinjali nacističnim okupatorjem

    • tohuvabohu

     S klanjem ste začeli rdečkarji. Brez tega tudi domobranstva ne bi bilo. To ve cel demokratični svet.

 • DOMOBRANEC & GAY

  Pičke navadne zdraharske hinavske usrane ste.
  Nič vam ni prav, govna SDSjevska. Vaš cilj je razbita Slovenija za vedno. Pizduni goveji proletarski.
  Točno zato je pri vas toliko sranja. Ker vas en zahojen bivši komunistek,k je faltan algunos jugadores, sprehaja, kakor hoče. Ovce.
  Sesuli vas bomo in no dejar titere con cabeza! Zdaj pa delat za minimalca, socialci!

  • sprehajalec

   Če si ti Argentinec, sem jaz Chewbacca iz Vojne zvezd….

   So te iz Zveze borcev ven vrgli, kot geja…

  • Nata

   Kaj pa si ti ?? Elita ? Imaš plavo kri, da nas nazivaš s proletarci ?? Se vidi, da pojma nimaš. kaj ta izraz pomeni.
   Premisli kaj pisariš o minimalcu in sociali.

 • Priden kot SDS ovčka

  Važno da je večina zadovoljna. In sds ni večina. Oni bodo vedno jamral, pa četud bi se utapljal v dnarju nebi bli nikdar srečni. Sreče materialne stvari ne bojo prinesle. Treba bo pošlihtat v glavi, pol pa mogoče bo kaj bolje.

 • PRIČEVALCI

  Kot sem obljubil začenjam s prepisom zločinov Fašističnega domobranstva, ki jo je izdala komisija za ugotovitev zločinov okupatorjev in njihovih hlapcev pri predsedstvu SNOS, ki jo je sestavil predsednik komisije dr. Makso Šnuderl. “PREKLETI, TISOČKRAT PREKLETI MORILCI, KI SLOVENSKIM MATERAM UBIJATE MOŽE IN SINOVE ZA JUDEŽEVE GROŠE”! BECELETOVA MATI.

  • if

   Domobranstvo ni fašistično, je slovensko.
   Komunizem ni slovenski, je uvožen.
   Tito in Kardelj sta se za kolaboracijo z nacizmom odločila svobodno, ne iz sile!

   • Nata

    + + + + + + + + + + + bravo ! Kratko in jedrnato !!

  • Nata

   Zopet Šnuderl ?

 • Božo
 • PRIČEVALCI

  UVOD

  Okoli mene je sijoče poletje. Zelenje, ki se bohotno zgrinja vsenaokrog, kar kipi rodovitnih sokov. Vse sama volja do življenja. Na mizi pred menoj se kopičijo akti. Debeli snopiči povezani z vrvico, kupi časopisov, knjig in brošur,seznami,dopisi, poročila.., slovenski, italianski in nemški. Ob meni so zložene skladovnice arhiva italianske pehotne divizije “Isonzo”, nekoč tako imenitne in vsemogočne oblasti v Novem Mestu. Zdaj so to le še klavrni ostanki birokratizma. A za nas so zanimivi! Vsebujejo navodila kako naj požigajo, morijo, odganjajo ljudi v ječe in internacije, poročila o izvršenih umorih in nasiljih. KRI… V aktih na mizi so poročila o nasilju bele garde, to je prostovoljne protikomunistične milice, po italiansko MVAC. Milizia Volonteria Antikomunista, plave garde, mihailovičevcev, rupnikovcev ali kakor so se končno zedinili, slovenskih domobrancev DMB. Spet kri, sama slovenska kri, ki so jo začeli pretakati poleti leta 1942 belogardisti, ko so začeli napadati skupaj z italiansko vojsko partizanske enote. In tam ob robu mize dve knjigi “V znamenju osvobodilne fronte” in “Črne bukve”. Nasmeh mi sili na ustnice. smejati bi se moral če ne bi bilo toliko tragike v strahotah, ki so opisane v teh knjigah, toliko zlobe in laži, podlosti in potvorb (NAM JE ZNANO DANES ZOPET POTVARJAJO IN LAŽEJO, SO ŽEJNI NOVE SLOVENSKE KRVI?) tU JE DOKAZ KAKO POSTANE NESREČA NARODA POZORNICA POLITIČNIH ŠPEKULANTOV IN BRATSKA KRI PROPAGANDA. … vse skupaj krvava farsa v igri političnih pokvarjencov in spet kri kri kri in sama kri. Zdaj se mi zdi, da je vse rdeče okrog mene. Rdeči kolobarji se prepletajo od italianskih snopičev čez poročila o domobranskih nasilstvih do teh umazanih knjig. In v ozadju se mi riše v plamenih hiš in vasi, ki tako strahotno rušijo zlasti primorske domove, kakor Mene Tekel Ufarsin, napis.

  • Nata

   Ja, za vraga no ?? Spet boš nalepil tu gori cele tvoje bukve ??
   In spet si letnico kiksnil.Začelo se je pred l. 42 !!
   O onih drugih navodilih tvojih silnih revolucionarjev pa nič ??O navodilih silne KPS ?

 • Najplemenitejši

  Od osvoboditeljev ni bilo pošteno, da so pomilostili toliko izdajalcev, da so se lahko potem po vaških oštarijah hvalili, koliko slovenskih družin je kdo spravil v nacistična koncentracijska taborišča. Vse bi morali obsoditi!

  • sprehajalec

   Obsodili niso nikogar, so samo pobili.

   • Najplemenitejši

    Vsi so bili obsojeni pred ljudskim sodiščem!

    • sprehajalec

     Ha, ha, se bom za šankom razglasil za ljudsko sodišče, pa začel likvidirati okoli sebe…

     tako je bilo. Ali pa si zaželel sosedove bajte, pa ga s sklepom ljudskega sodišča razglasil za kolaboranta…

 • if

  Tito in Kardelj sta se za kolaboracijo z nacizmomom odločila svobodno, ne iz sile!

 • PRIČEVALCI

  DOMOBRANSKO – FAŠISTIČNI TEROR

  Teror na življenji, ki hodi ponoči po vaseh, po Barju, po Kozlarjevi gošči, ob cerkvici sv. Duha, po bregovih Ljubljanice in valovih Save, skozi Brkine in po Cerovem, po vaseh in obronkih svobodnega ozemlja, v temnih nočeh in se izdaja le z ostrim jekom strela, s topim udarcem kopita puške, s pridučenimi kriki smrtne groze, s pljuskom v valove Save. Razmesarjena, od strelov prerešetana, od vbodljajev zmaličena, od pobojev razbita, naplavljena, izorana, zoglenela, napol strohnela trupla in nenadni grobovi po gozdovih pa molče obtožujejo domobransko fašistični teror nad Slovenci. A to ni dovolj. Vse ni mogoče pokončati z orožjem. Še hujši je teror nad dušami. Ukloniti je treba narodu svobodno voljo, streti mu njegove misli, ki se izvajajo skozi mračni kaos dobe k spoznanju resnice, zajeti je treba njegovo mišljenje in ga pod strahovitim pritiskom tisočkrat povečane in neprestano ponavljane laži prisiliti v smer, ki je zaukazana. Zato pa je treba poseči za najdražjem pri ljudeh, po njihovih verskih čustvih. Vero ti hočejo vzeti! Brani jo! V imenu Kristusa kralja in po gospodarski skrbi ki je osnova za obstoj:”Zemljo ti bodo vzeli! Brani jo! Zadeti je treba narodni ponos.”Brezdomci so ki ti bodo vzeli domovino”. Razvneti je treba globoki čut za poštenost, pravičnost in dostojnost:” morilci so, ki se naslajajo v krvi, roparji, skrunilci mladine!” In kadar so v vprašanju in nevarnosti tolikšne osnovne dobrine, je v silobranu dopustno sleherno sredstvo, ne le oborožena borba zoper lastnega brata ampak tudi umor, uboj, da, celo narodno izdajstvo, zveza z okupatorjem, s katerimkoli, najpoprej z Italianom, potem Nemcem, pa čeprav s samim peklenščkom. TAKO JE RKC NAŠČUVALA DOMOBRANCE PROTI LASTNEMU NARODU IN PRAV TAKŠNE TEISTE LAŽI ŠIRIJO DANES MED LJUDI!

  • sprehajalec

   Tik-tak, Domicelj že čaka na Sazasu…..

   Gre za kopiranje avtorskega dela po principu copy paste. Originalen naslov dela je

   Domobranski Zločini, v izdaji Socialistične Partije Slovenije, napisanega in izdanega leta 2004. Imaš kakšno pisno dovoljenje, da nekontrolirano širiš cela poglavja iz tega zbornika?

   • PRIČEVALCI

    Kot sem obljubil začenjam s prepisom zločinov Fašističnega domobranstva, ki jo je izdala komisija za ugotovitev zločinov okupatorjev in njihovih hlapcev pri predsedstvu SNOS, ki jo je sestavil predsednik komisije dr. Makso Šnuderl.

    • sprehajalec

     Lažeš, delo je bilo napisano iz izdano leta 2004 pod avtorsko zaščito Socialistične Partije Slovenije.

     Daj pisno, da imaš dovoljenje izdajateljev.

  • if

   V času do 22. junija 1941 so bili vsi Kominternovci nacističlni kolaboranti.
   https://www.mambo.si/video/125406-kolaboracija-komunizem-nacizem

  • slosin

   – 24.500 Slovencev so pobili partizani
   – 4.400 Slovencev so pobili Slovenci na napačni strani usode – domobranci, četniki, vaški stražarji
   ERGO! Kdo je koga bolj naščuval…?A ti ni še kaj jasno…?

   • Priden kot SDS ovčka

    Talci in ujetniki so se postrelil sami? Na rusko fronto so šli iz dobre volje?

    • Lustrator

     Za večino naštetih je odgovorno poveljstvo partizanov – partija. Ne le, da partizani niso branili mest in vasi od koder so okupatorji jemali talce, ampak so bili celo vzrok za njihovo streljanje – vsem (tako civilistom kakor partizanom) je bilo kristalno jasno kakšne bodo posledice partizanskih terorističnih skrivalnic, a partizanom kljub moledovanju civilov naj se skrivajo kje drugje, za to ni bilo mar – bilo je celo del strategije: prave revolucije ni brez žrtev!

     Še huje: partija je Gestapu celo priskrobavala sezname talcev in ljudi primernih za internacijo. To, da na teh seznamih ni bilo vodilnih komunistov, ni naključje.

 • PRIČEVALCI

  DOMOBRANSKO – FAŠISTIČNI TEROR II DEL.

  Tako se bohotno razraste laž in zagospodari po časopisih, tisku sploh, govori na javnih zborih in s prižnic, glasno in prišepetavajoče. Ljudje begajo, postajajo malodušni, dvomljivi in omahljivi. Peklensko spačeni smeh nekdanjih gospodarjev nad usodo naroda pa spremlja uspehe le tega – domobransko fašističnega terorja.
  Nekdanji gospodarji! Da, to so oni ki vidijo, kako curlja poslednji prašek v peščeni urinjihove oblasti nad usodo in dušami slovenskega naroda. Mogočno se je dvignil najboljši del slovenskega naroda v odpor proti tujemu okupatorju. Zvezal se je z bratskimi južnoslovanskimi narodi v močno vojsko pod svojim voditeljem TITOM, pridružil jo velikim zaveznikom in tako vzel usodo svojega naroda v lastne roke.
  In narod v primorju, na štajerskem, gorenjskem in dolenjskem in predvsem v beli Ljubljani se je zgrnil in strnil okoli novega gibanja, ki se mu pravi Osvobodilna Fronta .

  • if

   Tito in Kardelj, nacistična kolaboranta!

   • PRIČEVALCI

    Stokrat ponovljena laž ne postane resnica ampak je še vedno laž.

    • if

     Ves čas lažete “OF je bila ustanovljena 27. aprila 1941”. Ni bila.

     • PRIČEVALCI

      Ves čas lažete. NEMCI DANES V SVOJI ZGODOVINI PRIZNAVAJO PARTIZANE ZA SVOJE NASPROTNIKE IN DOMOBRANCE ZA SVOJE HLAPCE.

     • if

      Tretjemu Reichu in Kominterni sta hkrati hlapcirala Tito in Kardelj.

  • von Rhein

   Za tako vsebino prostega spisa (brez upoštevanja slovničnih napak) bi v šestem razredu osemletke dobil oceno prav dobro.

   • PRIČEVALCI

    Originalni zapis takrat živečega partizana, očividca, pričevalca, borca proti nacizmu in fašizmu (z vsemi slovničnimi napakami vred).

    • von Rhein

     Kar išči in lepi. Meni je najbolj všeč tista….zvezal se je z bratskimi južnoslovanskimi narodi…Pričakujem,da razumeš zakaj.

    • Lustrator

     Partizani niso bili nikakršni borci proti nacizmu in fašizmu – vsaj tisti živi ne. Tisti, ki pa so se jim naivno zares priključili iz tovrstnih domoljubnih nagibov (ni jih bilo malo), so se povečini že do koncu vojne srečali s Stvarnikom. Partija opozicije nikoli ni prenašala – ne takrat, ne danes.

 • ljubinica

  Zdaj si pa predstavljajte , kako grozno je bilo zivljenje v Jugi se dolga leta po vojni, ko so smeli nastopati v javnosti samo vebri …
  V vsah casopisih sami vebri, na radiu sami vebri, se tisti, ki so zaradi vebrov trpeli, so se morali pretvarjati, da so vebri ….

 • PRIČEVALCI

  DOMOBRANSKO FAŠISTIČNI TEROR III DEL.

  Zdaj hoče narod sam sebi vladati s svojimi organi oblasti, ne več s poslušnim uredništvom od zgoraj navzdol, ampak s svobodno postavljeno ljudsko oblastjo od spodaj navzgor! To je treba za vsako ceno z vsemi žrtvami preprečiti, kajti gre za vse, zares,prav za vse in zato je potreben, upravičen in svet – domobransko fašistični teror. Peščica razumnikov, ki stoji na čelu klike v zaščiti okupatorja dobro ve, kako teče voda. Niso neumni in ne dvomijo da bo zmagala in še zmaguje tista vojna stran s katero je zvezana Osvobodilna fronta. Zavedajo se položaja, ki bo nastal, ko si bodo narodi jemali pravice. Združili so se z okupatorjem, s sovražnikom! Vsak otrok ve da je bila od njih postavljena bela garda del italianske vojske, da se je borila proti partizanski vojski, da so bili politični voditelji v zvezi z italijanskim visokim komisarjem, da so se oni šli poklonit v Rim z deputacijo Duceju, kjer so priznali aneksijo Slovenije k Italiji, da je Hitlerjev zaupnik generallajtnant Rosener s svojim ukazom ustanovil Slovensko domobranstvo, ki se pod nemškim vodstvom bori zoper slovenske partizane itd. Sicer je to resupravičen silobran – tako modrujejo -, vendar zavezniki ne bodo mogli tega kar tako požreti, saj so vendar s to zvezo podprli sovražnika v borbi proti zaveznikom. Mi-tako si govore- se bomo sicer pred zapadno demokracijo branili s komunističnim strašilom po Hitlerjevem vzorcu, a vse kaže da to ne bo držalo. Kaj pa če bi rekli da je bila tudi OF v zvezi z okupatorjem? Potem bodo imeli dva enaka kandidata za oblast v Sloveniji in gotovo bodo rajši postavili nas kakor komuniste. In izmislili so si najbolj bedasto, ki je sploh bila mogoča: OF je bila v zvezi z italjansko cesarsko savojsko, badoglijevsko vojsko!… S fašisti si ne upajo reči ker so zlasti na primorskem z Nemci združeni fašisti zdaj tudi njihovi zavezniki. Tudi morajo pazljivo uporabljati propagandistična geslain izrazje hitlerjevcev. Neumni narod mora požreti vse, saj gre za veliko, gre za vse! In vendar pada in propada vse, česar so se lotili. Kakor fanfare poslednje sodbe jim doni na ušesa zadnji proglas Maršala Tita:”Prvič, se zavezniki ne bodo vmešavali v naša notranja vprašanja, drugič se Narodno Osvobodilna vojska in Partizanski odredi Jugoslavije bore na strani zaveznikov proti istemu sovražniku in zavezniki ne bodo pomagali izdajalcem, ampak ljudstvu, ki se je borilo in se bori proti okupatorju. Nihče nam ne bo preprečil ,da ne bi kaznovali narodnih izdajalcev in okupatorjevih hlapcev. Vsi tisti ki pomagajo domobrancem, četnikom, ustašem in drugim ali sli še dalje služijo okupatorju bodo prav tako prišli pred vojno sodišče in bodo kaznovani.”

  • PRIČEVALCI

   ” Da kaj jim še preostaja drugega kot slepo in besno, obupno nasilje? Toda razgaliti ga je treba, povedati pred vsem svetom, da bo vsem jasno in očitno, kaj počenja to nasilje in kakšen je zločin, ki ga je izrodila ta strašna doba. Opisati je treba iz tega kupa poročil vsaj vsa znana nasilja in zverstva zločincev, plačancev ali zapeljancev, storjena nad mirnim slovenskim prebivalstvom.Razkrinkati je treba tudi moralni teror, strgati mu z obraza krinko laži!!! Tam od robu mize še vedno ležita dve umazani knjigi s podatki, obtožbami in slikami. Gabi se mi vzeti jih v roke, zdi se mi da se kar cedi iz njih nagnusna sluza najstrahotnejše človeške pokvarjenosti, ki jih je pisala. Tudi ti knjigi bosta dobili svoj odgovor, ko pride čas za to. V TEM DELU BODI OPISANO NAJBOLJ ŽALOSTNO POGLAVJE SLOVENSKE ZGODOVINE, POSKUS PEŠČICE NEKDANJIH OLBASTNIKOV REŠITI ZA VSAKO CENO SVOJE POLOŽAJE Z OBOROŽENO BORBO IN ZLOČINOM ZOPER NARAŠČAJOČE NOVO SLOVENSKO IN JUGOSLOVANSKO OSVOBODILNO GIBANJE OB STRANI VELIKE BRITANIJE, SOVJETSKE ZVEZE IN AMERIKE, REŠITI Z UMOROM, ROPOM, POŽIGOM IN NA VSE ZADNJE Z NAJHUJŠIM, KAR SI MOREJO ZAMISLITI ČLOVEŠKI MOŽGANI, S SRAMOTNIM IZDAJSTVOM LASTNEGA NARODA! OPISANO BODI POGLAVJE KI SE LAHKO POSTAVI OB BOK SREDNJEVEŠKI INKVIZICIJI IN NAJMRAČNEJŠIM ZABLODAM ČLOVEŠTVA, KI BI POTREBOVALO ČOPIČA GOYE V DISAS’ROS DE LA GUERRA, DA BI SE SAMO PRIBLIŽALO STRAHOTI, POD KATERO TREPEČE SLOVENSKI NAROD. IMENUJE SE DOMOBRANSKO FAŠISTIČNI TEROR!!!

  • if

   Tito in Kadelj, nacistična kolaboranta.

   • PRIČEVALCI

    Stokrat ponovljena laž ne postane resnica ampak je še vedno laž.

    • if

     Ves čas lažete “OF je bila ustanovljena 27. aprila 1941”. Ni bila!

   • Wizeman

    Pa je. Oba zagrižena domobranca…

   • Adolf Hitler

    Tito in Kadelj smrdljiv krompir!

  • slosin
 • PRIČEVALCI

  Ko so po kapitulaciji Italije 8.9.1943 Nemci zasedli Ljubljano, so se vsi ljudje opravičeno bali, da bodo Nemci uporabili tudi za tisti del Slovenije, ki so jo krstili Italijani za Ljubljansko pokrajino. (v uradnih spisih se imenuje Slovenia Italiana). In za slovensko primorje iste raznarodovalne in uničevalne metode, ki so jih na tako zverski način uveljavljali na Gorenjskem in na Štajerskem. Saj je bilo še vsem v spominu, da je poveljnik nemških okupacijskih čet v Jugoslaviji sicer z javnim razglasom zagotovil vsem,ki se ne upro vojski osebno svobodo in lastnino, da pa so gestapovci že prve dni zaprli skoro vse izobražence, mnogo kmetov in trgovcev in precej delavcev, uradnikov in upokojencev ter v teku poletja okoli 30.000 teh ljudi odpeljali v Srbijo in na Hrvaško, ko so jih poprej v korist »urada za ureditev nemštva« oropali vse imovine.
  Nemci, ki so priklopili Gorenjsko in Štajersko Reichu, so v zasmeh mednarodnim Haškim konvencijam, božjim in moralnim zakonom začeli z načrtnim iztrebljanjem slovenskega naroda. Nad 10.000 talcev je padlo pod gestapovskimi kroglami. Okrvavljena Sodna ulica v Mariboru, velikanski množični grobovi v Gradcu, kriki v Begunjah, na mesarske kavlje obešene žrtve v Celju, uničevalna koncentracijska taborišča Dachau, Mauthausen, Auschwitz itd., 60.000 razlaščenih in izseljenih kmetov iz Posavja in od Sotle razkropljenih po Šleziji, v taboriščih, rudnikih, plavžih, v Todtovih podjetjih, ob atlantskih utrdbah in na vzhodnem bojišču, desettisoči prisilno mobiliziranih, umirajočih za kljukasti križ po vsej Evropi, mučenje v ječah in ubijanje po deželi — TO JE NAČRTNO IZTREBLJANJE SLOVENSKEGA NARODA! — Toda to še ni dovolj. Streti je treba tudi duše.Heimatbundfuhrer Steindl in koroški Gauleiter dr. Rainer sta proglasila:«Štajerci, gorenjci! Vi niste Slovenci!Vi ste domovini zvesti prebivalci! Vi ste slovensko govoreči Nemci! Ostanite vredni člani nemške skupnosti«! Začelo se je načrtno uničevanje slovenstva. Zgorela je slovenska knjiga, vsepovsod naj bi zamrla slovenska beseda. Uradi, šole, društva, podjetja — vse je izginilo. Tisoči množičnih zborov naj vtisnejo množicam novo narodno zavest nemštva. Izpolni naj se do kraja Hitlerjevo naročilo dano dne 27.4.1941 v Mariboru štajerskemu Gauleiterju dr. Uberreitherju:« Machen sie mir die Unterstelermark wieder deutsch.« Napravite mi spodnjo Štajersko zopet nemško. VSE TO JE POSTALO POZNEJE VZOR SLOVENSKEGA DOMOBRANSTVA!

  • sprehajalec

   Lažeš kot pes teče. Pa saj ni čudno, če je bil zbornik napisan 2004.

   Hitlerjevo naročilo dano dne 27.4.1941 v Mariboru štajerskemu
   Gauleiterju dr. Uberreitherju:« Machen sie mir die Unterstelermark
   wieder deutsch.« Napravite mi spodnjo Štajersko zopet nemško.

   Tega delavec in socialist, levičar Adolf ni nikoli izrekel v Mariboru. Je pa nekaj s tem v zvezi izrekel v Gradcu svojim oficirjem.

   Zgodovinska točnost ni tvoja vrlina…

 • Janez

  SAME NERESNCE EX KP, ZK !
  V
  ŠPANIJO 1936-1939 ,
  JE
  VKP B STALIN POSLAL POD VODSTVOM NKVD=STALINOV GESTAPO !
  Poslal
  plačane in zavestne ali naravno zlobne STALIN-KOMUNISTE
  V
  ŠPANIJO
  – ZLOBNO MORITI VERNE ŠPANCE . 500.000 SO JIH POMORILI.
  IN
  – OROPATI ŠPANSKO DRŽAVNO
  – Z L A T O. – IZ MADRIDA SO GA ODPELJALI STALINU V MOSKVO !
  Hkrati
  SE JE ZLOČINSKI VKP B STALIN V ŠPANIJI
  ZNEBIL – PROTISTALINISTIČNIH – T R O C K I S T O V !
  S
  POMOČJO – NAM ŽAL POZNANEGA MARŠALA TITA . Dokazano. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  STALINOV NKVD ROP ŠPANSKEGA ZLATA

  http://ojs.inz.si/pnz/article/view/155/182

 • PRIČEVALCI

  Vse polno je bilo štajerskih beguncev v Ljubljani, ki so bili Ljubljančanom viden opomin nemškega divjaštva. Vsi so zato pričakovali nemškega nasilja tudi nad Ljubljano. Saj zadnji dve in pol leti ni manjkalo pretenj da bodo Nemci že še razdrli to osje gnezdo.
  Toda med tem so se tudi Nemci pod silo razmer marsičesa naučili. Spoznali so svojo nepopravljivo in globoko zablodo na Gorenjskem in na Štajerskem, ki bi jih po svoji nujnosti tirala le še globje. Zgodilo se je namreč to, česar nikoli nihče ne bi pričakoval. Nenadno je porasla narodna zavest, zajela vse sloje in jih strnila v enodušen odpor proti okupatorju. Ko so začeli aktivisti OF povezovati narod z Osvobodilno mislijo, zlasti pa, ko je s slavo ovenčana XIV. Divizija NOV in POJ v svojem legendarnem pohodu prinesla Štajercem prve sadove svobode, je zavzela osvobodilna težnja v okviru OF tudi na Štajerskem tolikšen polet med narodom, ki se more primerjati le s Primorsko. Možje, fantje in dekleta prihajajo v množicah v naše vrste in nočejo zaostati za Gorenjci, ki so bili med prvimi, ko so leta 1941, kot partizani prijeli za orožje. Tisoče štajerskih fantov je v naših brigadah in stotine rudarjev je zapustilo Trbovlje in Zagorje ter se pridružilo našim borcem. Na mobilizacijske pozive Nemcev na Štajerskem pa je še komaj kak odziv.
  Take napake Nemci v novih slovenskih pokrajinah na Kranjskem in Primorskem ne bi radi več storili. Tem manj, ker je jasna njihova vedno večja slabost in porazen položaj na vseh frontah. Potrebujejo pomagačev. Bolje je ljudi uporabljati za svoje namene, kot pa jih pobijati. Naj najpoprej store svojo dolžnost, drugo bo že opravljeno pozneje. Prisvojili so si Italijanski vzorec. Postavili so posebno vojsko, ki je bila organizirana, vključena in vodena po Italijanski vojski. To vojsko so gonili s seboj v borbe s » komunističnimi banditi«, saj so imeli že Italijani na razpolago vodstva nekdanjih političnih strank v Ljubljani, ki so sodelovala z okupatorji. Zakaj ne bi teh izkoristili? In si umili roke…

 • Janez

  STALINOV ROP !
  ŠPANIJA 1936-1939
  ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA . Dokazano. L.r. JaneZ KOMENDA

  P.S.
  STALIN NKVD ROP ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA
  http://ojs.inz.si/pnz/article/view/155/182

  • sprehajalec

   Ja obdržal je Zaklad Španske narodne banke, deponiran v Moskvo, kot garancijo plačila za revolucionarno orožje. Vsi poskusi Španije za kak obračun in vrnitev zlata so bili neuspešni.

   Revolucija je tudi dober posel, kar tudi mi še kako dobro vemo…

 • PRIČEVALCI

  Upajo, da bo tudi pri Nemcih katoliška vera ohranjena. A z vero vred upoštevani tudi klerikalci sami. Ali v aktu iste komande z 16.5.1943 stoji, da se klerikalci boje časa po vojni, ki bi mogel postati nevaren za stranko in zlasti za vodilne osebnosti.
  Za vsako sramoto pa je dobro figovo pero. In ogrnili so svojo goloto s plaščem laži:« Mi se borimo zoper komunizem, ki nas hoče gmotno in moralno uničiti! Borimo se za vero! Za Kralja in Otađbino! Toda o tem pozneje.
  Dejstvo je da so Nemci z dosego istih ciljev kot na Štajerskem in Gorenjskem uporabili v »Ljubljanski pokrajini« in na Primorskem druga sredstva. Pustili so, da to delo za njih opravijo Slovenci, kot njihovi hlapci. Izdajalski prezident Rupnik, v slovenske domobrance preoblečena MVAC, ki je baskovsko čepico zamenjala za nemško, liktorsko sekiro s kljukastim križem, dalje bela in plava garda in takozvani domobranski »ideologi« Le ob oktobrski ofenzivi na Dolenjskem in Notranjskem ter pri akcijah na Primorskem so se Nemci pri velikih skupnih akcijah z domobranci pokazali še kot mojstri in učitelji.
  V zunanje znamenje trdne povezanosti bojnega tovarištva domobrancev s hitlerjevci je 20.4.1944 ob razvitju zastav na Vladni palači na Bleiweisovi cesti slovensko zastavo držal domobranec, razvil jo je Nemec, nemško zastavo pa je držal Nemec, a razvil domobranec. Obe sta skupaj zavihrali v slovenski beli Ljubljani. Vprašanje zastav pa je bilo po nemškem poveljstvu rešeno tako, da se mora hkrati s slovensko izobesiti vedno tudi nemška zastava.
  Tako sta se poljubili domobranska in nemška zastava, resnično nerazdruženo povezani v bodoči skupni usodi poraza in pogina.

 • if

  April 1940, Kominterna evropskim KP: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.”

 • PRIČEVALCI

  JESENSKA OFENZIVA 1943

  Po zlomu Italije je naša vojska zasedla razen Ljubljane skoro vso »Ljubljansko pokrajino«. Z odločnim in spretnim nastopom naše vojske in političnih organov smo se polastili italijanskega orožja in prehiteli belo gardo, ki je bila še bolj zbegana kot italijanska vojska. Z odločnim udarom je naša vojska likvidirala poslednje belogardistične postojanke, po Zboru odposlancev slovenskega naroda v Kočevju od 1. Do 3. 10. 1943 postavila nekaj glavnih morilcev pred vojno sodišče.
  Ko so Nemci splašene, v začetku celo od njih samih razoroževane« prostovoljne protikomunistične miličnike« spet uredili in jih s preostalimi mihailovičevskimi Novakovimi »plavogardisti« oblekli v nemške uniforme in z nemškim orožjem orpemljene vključili v »slovensko domobranstvo« so skušali z veliko ofenzivo 21.10.1943 in v naslednjih dveh tednih uničiti slovensko sovobodilno vojsko.
  Čeprav so nemci preplavili vse do tedaj osvobojeno ozemlje s pomočjo petih divizij, so jo dobro skupili od naše vojske pri Jevnici, Čatežu, Mirni, Mokronogu, Kostanjevici, Podgorjancih pri Metliki, Leskovi dolini, Mašunu, Cerknici, Rakeku, Krški vasi, Žužemberku, Muljavi in Dobrniču, se je zato ofenziva spremenila v roparski pohod. Koderkoli so hodili hitlerjevci, so požigali, ropali in morili.Samo v okraju Mokronog so 248 kmetom, delavcem in drugim prebivalcem požgali 57 zgradb in povzročili škode za 20.570.000 lir.
  Požgali so hiše in cele vasi. V požganih vaseh so zgoreli vsi pridelki in ves gospodarski inventar. V okraju Žalna-Račna so zgorele 26 kmetom stvari v vrednosti 6,000.000 lir. Poleg uničenja so nemški roparji plenili in odvažali s seboj vse, kar jim je prišlo pod roke. Ne samo konje, prašiče, govedo, ovce, perutnino,žito,moko,mast,krompir, vino, žganje in ostala živila, temveč tudi vozove, vprege, brane, čebelje panje itd. V okrožju Grosuplje-Stična, brez okrajev v Suhi Krajini so Nemci naropali 2286 kokoši, 194 svinj, 186 konj, 78 govedi, 77 vozov, 85.000 kg žitaric, 70.600 kg krompirja, 435000 kg sena, 880 kg masti, poljedelskih strojev in gospodarskega orodja pa v vrednosti 27.874.000 lir.
  Iz okrajev Bele Krajine so odpeljali 62 konj,88 svinj, 25 govedi, 432 kokoši, 21 vozov, 12.000 kg krompirja, 24.000 kg ostalih živil. 17.000 L vina, 310 L žganja itd. Vse skupaj v vrednosti 6.000.000 lir.
  Iz okraja Šmarje-Škofljica so odpeljali blaga za 800.5000 lir, v okraju Višnja Gora so napravili škode za 1.730.500 lir, v okraju Veliki Gaber pa za 1.102.300 lir.

  • slosin

   …..tu bi moral Nemce zamenjati s partizani, pa bi bile številke kar realne…

 • PRIČEVALCI

  Pobili so skoraj vse jetnike naše vojske in veliko večino dezerterjev. Posebno zverstvo domobranskih krvnikov pa kaže uničevanje naših vojaških bolnišnic. Ranjenec ali bolnik ni več sovražnik in po mednarodnem vojnem pravu ter po vseh zakonih človeške vesti je treba z njim ravnati človeško. V teku jesenske ofenzive so Nemci uničili bolnico v Starem Bregu, požgali bolnico na Štalah in v Novem Taboru. Ranjenci so bili pravočasno rešeni. Požgali so eno opuščeno gozdno bolnico in dve uporabljeni bolnici v gozdu. V eni od teh so pobili in zažgali 21 nepokretnih ranjencev iz druge pa so se bolniki rešili. Na Mokrcu so zasačili kolono ranjencev in jih 17 pobili. Oktobra 1943 so Nemci bombardirali novomeško žensko bolnico, ubitih je bilo 17 bolnic in zdravnica dr. Štolfova.
  Februarja 1944 so Nemci napadli bolnico na Mokrcu, pobili dva nepokretna ranjenca, 7 pa so jih odpeljali s seboj. Marca 1944 je bila Nemcem izdana bolnica na desnem bregu Soče. Trije ranjenci so bili ubiti, 27 pa se jih je rešilo. Pozneje bomo opisali zverstva nad bolniki neke bolnice, vendar brez človeških izgub.S tem uničevanjem bolnic in pobijanjem bolnikov so Nemci pokazali kako brezdušno in brutalno si prizadevajo iztrebiti nasprotnika. Enako je postopal tudi italijanski okupator, ki je poleti leta 1942 v Jelenovem žlebu po izdajstvu našel nekaj bolnikov in jih na mestu pobil. Zažgal je tudi bolnico pri Smuki in 2 ranjenca ubil…
  UMOR IN POŽIG! To je načelo ki so si ga prisvojili tudi slovenski domobranci. Kajti s temi vandali je hodila, morila, plenila v domobranstvo se spreminjajoča bela garda. Eden najhujših zločinov je umor preko 70 letnega kmeta Beceleta in njegove žene v Zagradu pri Novem Mestu. Že med italijansko ofenzivo sta se oba morala 6 tednov skrivati globoko v vodnjaku. Belogardisti so jima že tedaj ubili sina in hčerko. Prve dni Novembra so prišli slovenski izdajalci naravnost k njima domov.
  Počakali so ju ko sta se vračala iz polja. Moža so odgnali v gozd in ustrelili. Ko je žena to slišala je planila med morilce:« PREKLETI, TISOČKRAT PREKLETI MORILCI, KI SLOVENSKIM MATERAM POBIJATE MOŽE IN SINOVE ZA JUDEŽEVE GROŠE!«
  Neusmiljeni udarci so ji pretrgali besedo. A s poslednjimi močmi je bruhnila iz sebe:«Ubijte me, vzeli ste mi vse, hčerko, sina, moža!!! Ubijte še mene! Da vam bo dovolj! PREKLETI!!!« Počil je strel. Nekdo ki ga je pod srcem nosila slovenska mati, je umoril to nesrečno slovensko mater. Prekletstvo Beceletove matere pa visi nad njim in njegovimi.

  • Nata

   Cepec nevedni !!Uničevanje vaših bolnišnic ?
   Komunisteki pa so sanitetni bataljon rupnikovega sina pri Gorici pobili v celoti. Seveda z ranjenci vred.
   Res ti svetujem, da nehaš s tem kopiranjem.
   Ja, drži. . . . . . . .Prekleti morilci Slovencev v imenu Partije !!
   In, posledica ?? Vsi smo prekleti ? No, ni čudno da je kot je !!
   Vendar pa pojma nimaš, kaj pomeni biti preklet. Tvoji tega termina ne poznajo.

   • Kosobrin

    Naj se slišijo zgodbe z obeh strani, zakaj ne? Na tem portalu hočete samo domobransko resnico. Je tudi še kakšna druga, veste, Nata!

    • Nata

     Ne me hecat, no. Resnica je samo ena.In tisto drugo plat lahko prebiram prav povsodi. Razen nekaj izjem. . . Tednikov in portalov, kjer napišejo oboje.
     Sicer pa, kaj nismo kučanovo resnico poslušali celo zivljenje. Dolga doba, veste ? Jaz sem je že sita! Torej, naj ta portal kar piše, tako kot do sedaj.
     Imate pa zato komentatorji tule vso možnost napisati svoje mnenje.
     Nam, na nekaterih portalih tega ne dovolijo.

  • Serikoza Drek

   A v Srebrenici

  • Serikoza Drek

   Prekletstvo na Evropo je že padlo kot novi ameriški pionirji emigranti bodo vzeli zemljo lenim divjakom venckom in Mars v rezervate

  • Serikoza Drek

   Kaj niso vrgli se od Janše ta starega kurca zdaj bi Slovenija bila Švica.nam ne bi noben mešal dreka njegov Pankrti se vozi s helikopterjem ko ima prehlad Bog podari jim kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen

 • if

  13. maj 1941, Tito Kominterni: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

 • PRIČEVALCI

  TEROR V LJUBLJANI IN OKOLICI

  Jesenski ofenzivi ni uspelo uničiti naše vojske, zato so postavili Nemci in domobranci močne, s tanki podprte in z letali zavarovane posadke v Novem Mestu, Kočevju, ter postopno še v nekaterih drugih večjih krajih, kakor na Grosupljem v Ribnici v Velikih Laščah itd.
  Tu so tvorili jedro posadk domobranci pod nemškim poveljstvom. Iz Ljubljane in iz novih postojank so začeli domobranciudirati ob robovih osvobojenega ozemlja v notranjost, loviti ljudi, ki so jih sumili pripadnosti OF, jih ubijati, mučiti, odpeljevati v Nemčijo, ropati njih imovino in požigati domove. Predvsem pa se je začelo fašistično domobransko nasilje v Ljubljani in okolici. Že pred veliko nemško ofenzivo, ko je bilo organiziranje domobranstva v polnem teku, so začeli zapirati naše ljudi, vmes pa tudi že orelivati kri.
  Za nemškega prezidenta »Ljubljanske pokrajine« je bil postavljen bivši italijanski župan Ljubljane, Jugoslovanski kraljevi general Leon Rupnik, pod neposrednim vodstvom dr. Rainerja. Glavna naloga Rupnikova je bila, vzpostaviti »slovensko« vojsko. Ustanovil je organizacijski štab in postavil za poveljnika slovenskih domobrancev polkovnika Krenerja. Načelnik štaba je podpolkovnik Peterlin, njegov pomočnik pa podpolkovnik VIZJAK. ( Zelo verjetno sorodnik Vizjaka ki ga poznamo danes)
  Neposredna zveza med dr. Rainerjem in rupnikom je Hauptberichstleiter dr. Lapper, med domobranci in nemško vojsko podpolkovnik Balke, šef nemške oborožene sile, šef varnostne službe pa je stotnik Schluifer. Glavni nemški komandant je SS skupinski vodja general Rosener. Le ti so glavni krivci za domobransko fašistično nasilje nad Slovenci.

  • Nata

   Imaš srečo, da laho takole limaš tvojo literaturo !!Kaj bi se meni zgodilo, da bi pripela kaj iz naše strani ? Torej . . . . . . . te tvoje ” verjetnosti ” so pa krona tvojega pisanja.

   • Kosobrin

    Če bi bili takrat Slovenci enotni, ne bi bilo takih grozodejstev in ne bi prišlo do takšnih zgodb. Izdajstvo nad svojim lastnim narodom je najhujša oblika človeške sprijenosti. Vse, kar se je dogajalo pozneje, je bila žal posledica le-tega. Škoda, velika škoda, toda, bila je vojna in nobena vojna ni lepa. Vedno umirajo nedolžni, nič krivi.

    • Nata

     In kako to, da niso bili enotni? Kaj je za vas enotnost? Kimanje? KP si je prav vse prisvojila in nikogar ni pustila zraven. Celo nekatere, ki so mislili, da se da sodelovati, je onemogočila. Zakaj neki? Saj so tudi oni želeli svobodno Slovenijo !!

     • Kosobrin

      NE BLUZITE! Še enkrat bom napisal: IZDAJSTVO LASTNEGA NARODA JE NAHJUJŠA OBLIKA ČLOVEŠKE IZPRIJENOSTI! PRISEGATI IN KLANJATI SE OSVAJALCEM TVOJEGA OZEMLJA, JE NAJHUJŠA OBLIKA KLEČEPLAZENJA, PRIMITIVIZMAMA IN BOJAZLJIVOSTI. GA NI BOGA, KI BI TO DOPUŠČAL IN ODPUŠČAL!

     • Stane

      Je en tak “bog”. Po imenu ivan….

     • Nata

      To si pa ti napisal. Od nas prav nihče tega ne trdi !!

     • Stane

      Ja, svečke mu že prižigate…Samo še po kolenih okrog slike, pa bodo še čudeži.

     • Nata

      Mi, ki verujemo, tako čast izkažemo samo Brezjanski Mariji. Si malo pomešal zadeve, ali ne ? Namesto Marije se ti prikazuje Janša ?

     • Serikoza Drek

      Janša se prikazuje kako občuje z lastnim semenom naj se cvre v peklu

     • sprehajalec

      Ivanu Mačku Matiji? To tebi prepuščamo Stane….

     • sprehajalec

      Maček Matija. Vaš Bog Stane….

     • Serikoza Drek

      Janez je Ivana ubil po nesreči Mišo Vujičić delal z Janšo .Veso Janša njavro Krko mafija drži slovenijo.smrt mafijci janezu

     • tohuvabohu

      Blablabla. Narod si pripadnikov ne more lastiti. To se pravi, da naroda sploh ni mogoče izdati, lahko se mu kvečjemu odpoveš. Sploh pa “izdajstvo” ni pravna kategorija in na tej podlagi ni mogoče nikogar preganjati, kaj šele umoriti. Nihče nima pravice v imenu naroda izvajati nasilja nad ljudmi. Zapomni si: človeku je mogoče soditi le za zločine, ki jih je počel. “Izdajstvo” ni nič. Samo z vstopom med domobrance še ni bil narejen noben zločin. Klečeplazenje, primitivizem itd. tudi ni kaznivo. Torej, kaj ostane od vaše izdaje? NIČ! Okupacijska oblast je bila OBLAST, s katero je bilo treba sodelovati, ker mora narod preživeti tudi v okupaciji. Ali so bili potem izdajalci vsi, ki so delali v nemških firmah, kupovali v nemških trgovinah z nemškimi markami, obiskovali nemške zdravnike, se poročali pred nemškim matičarjem itd.? To je grozljiva neumnost.

     • Nata

      Uau???? Kašna reakcija ! Kaj in kako bo in je Bog ravnal, pa ni moja niti vaša skrb, ali ne ? Kaj ga torej tlačite zraven.
      In spraševala sem vas, kaj je to enostnost. Saj je to začetni greh !!
      Ste sploh prebrali, kar sem napisala. ?Vzrok in posledica !
      Pa še pripis. Od ljubitelja poezije pa res nisem pričakovala takega odziva na eno mnenje.
      Vaši somišljeniki, tu na portalu, po navadi vprašajo – a boli ?

     • Kosobrin

      “Bog je pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje.” A BOLI?

     • Nata

      Mene ne. Nisem nikomur nič hudega naredila. Ker je Bog pravičen, to ve.

     • Serikoza Drek

      Kosobrin povej domosralcem

    • sprehajalec

     Kosobrin, nedolgo nazaj sem ti izpeljal primerjavo z Norveško ki je bila okupirana, kjer so prišli okupatorji pa kjer so jih osvobodili. Izračunano je bilo, da je pojav komunistične gverile leta 1941 do konca vojne odnesel življenja 82.000 Slovencev. Toliko % izgub manj so imeli Norvežani (glede na Slovence), ki so povečini sedeli doma. Pa za razliko od Slovenije niso imeli komunistične gverile.

     • Stane

      Malo si zamešal številke. Skupaj s povojnimi poboji je umrlo 14.000 ljudi. Kolaboranti in okupator pa so pobili 33.000 partizanov. Da o umrlih izseljencih in tabriščnikih ne govorimo. Vseh Slovencev je umrlo približno 96.000. Popis žrtev je bil narejen. Število žrtev bi bilo veliko manjše, če ne bi bilo kolaboracije.

     • Nata

      Pa ja de

     • Stane

      Seveda imate domosranci svoje “preverjene” podatke?! Kande?! Iz domosranskih arhivov.

     • Nata

      O, v Kanadi imaš pa tudi ti svoje somišljenike. Že od leta 45 !!Celo svoj časopi so izdajali. Zanimivo branje !!

     • Serikoza Drek

      Cerkveni pedofilni zapisi patra Janeza Janše vzet mu otroke

     • sprehajalec

      Stane, nič nisem zamešal. Pa nič nisi razumel.

      Okupator pride na Norveško, okupator pride v Slovenijo. Na Norveškem ni komunistične gverile, v Sloveniji se pojavi komunistična gverila, zato se potem pojavi antikomunistična milica in tako naprej.

      Na norveškem umre 0,35% prebivalstva kot žrtve vojne. V Sloveniji 6,5%. Kaj bi pa bilo Stane, da ne bi bilo komunistične gverile in potem naprej in bi umrlo 0,35% + mobiliziranci, ki bi vsekakor umrli. Ljudje pa bi bili doma? = 10.000 mobiliziranci in 5000 (0,35%) = 15.000.

      Umrlo pa je 97.000 namesto 15.000 = 82.000 jih je umrlo zaradi pojava komunistične gverile in vsega, kar je sledilo potem….

      Ki ne bi umrli, če se ne bi pojavila komunistična gverila. In bi bilo kot na Norveškem.

     • Priden kot SDS ovčka

      Norveške pa Balkana se sploh ne da primerjat. Na Balkanu so bli povsem drugi interesi kot na Norveškem. Bimbo.

     • sprehajalec

      Đukac, kaj imajo pa interesi opraviti z pojavom komunistične gverile? Že Biscmark je dejal, da cel Balkan ni vreden kosti enega samega pruskega prostaka.

      Tako je fantje, treba si bo čistega vina naliti. Pojav komunistične gverile je odnesel 82.000 slovenskih življenj. In široko odprl vrata kolonizaciji iz Juga na njihovo izpraznjeno mesto.

     • Serikoza Drek

      Pionirji nove dobe .zlovenci indijanci prostor dati pionirjem emigrantom nova doba razvoja.slovenceljni morajo poklekniti če vas bomo izbrisala iztrebili kot uši.v rezervate namesto slovenščine

     • Serikoza Drek

      Kakšni antikomunisti zalega drhal posiljevalci mučitelji sadisti sprevrzenci

     • sprehajalec

      Lej drek, če komunistov ne bi bilo, tudi njih ne bi bilo….

     • Serikoza Drek

      Drek ti je otrok

     • sprehajalec

      Ne, ti si Drek. Dva stavka ne sestaviš skupaj.

     • Serikoza Drek

      Koliko zmorete toliko dobite

     • sprehajalec

      Res si drek. …

     • Serikoza Drek

      Indijanci slovenci umaknite se naredite plac pionirjem emigrantom vi divjaki necivilizirani pa v rezervatih se pobit vas ni treba ker vas je premalo izginjale smrt Slovencem in Sloveniji smrt belim črna bo zmagala

     • sprehajalec

      Pa da te napiči pionir emigrant, od zadaj. tebi bo pasalo, njemu je pa vseeno kam ga vtakne…

     • Serikoza Drek

      Ti maš raje otroško ritko kot emigrantov kurac smrt pedofilom ki kažejo o murgeljnu

     • sprehajalec

      Ne razkrij nam vseh svojih spolnih fantazij. To ti tam po metelkovi pa po Rogu počni. Tale portal pa pusti pri miru.

     • Serikoza Drek

      A si pobegnil iz rezervata

     • sprehajalec

      Posveti se raje svojemu dreku….

     • Stane

      96.000 ljudi je umrlo zaradi okupatorja in kolaboracije!

     • sprehajalec

      Šopali so te Stane. Tudi Norvežani so imeli istega okupatorja pa celo Kvizlinga kolaboratorja, pa jih je umrlo 10.000 ob dvakrat večjem številu prebivalstva.

      Niso pa imeli komunistične gverile, to jih razlikuje od nas. Ni komunistične gverile, ni antikomunistične milice in tako naprej. Je tako kot na Norveškem. Oziroma 82.000 mrtvih manj.

     • mannuro

      Verjetno bi bilo malenost nižja številka, na račun tistih 33.000. Bi pa komunistični norci sprašli toliko več ljudi, ker potem bi bila šele norišnica. No na koncu bi bili verjetno skoraj tam, tam.

    • Serikoza Drek

     Začenjajo fašisti kot je jansa

  • Janez

   Napiši
   Še
   KAJ O
   TITO- KRAJAČIĆ
   MORJENJU SRBOV, HRVATOV , NAŠIH SLOVENCEV. Če sploh kaj veš. L.r. J, KOMENDA
   P.S.
   Srbski rodoljub, ZDA VOJAŠKI EXPERT MILOŠ KOSTIĆ
   – O ZLU KOMUNIZMA V EX YU.
   https://www.google.si/search?q=goli+zivot+milos+kostic&oq=goli+zivot&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59j0.13147j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • slosin

   Lahko nehaš! Tu na tem forumu smo sami starejši in pravljic že zdavnaj ne poslušamo več…

   • Serikoza Drek

    Vabim te na skupinski samomor v hostel Barbara fasokvizl

    • Stajerka

     ti s tak pokvarjen, da še te črvi ne bodo hotli požret……

    • Janez

     Samomor !
     Kar ti sam naredi . Saj bo vseeno, če te ne bo.
     Nihče te ne mara. Nihče te ne bo pogrrešal.
     Zdaj je poletje.
     Greš na obalo morja, začneš plavati – na odprto moje.
     Nič ne zavijaš, ves čas plavaš proč od obale.
     KO NE MOREŠ VEČ PLAVATI – UTONEŠ. TO JE VSE.
     RIBAM KORISTNA – TVOJA
     – SMRT. MESNI ZAJTRK – ZA JADRANSKE RIBE. NIČ OSTANKOV. L.R. J. KOMENDA
     P.S. OK PREDLOG, A NE ?

     • Serikoza Drek

      Serikoza Drek nekaj sekund nazaj
      Reče Urša črtu ti fukas bolje kot Janez. Vem, da mi je Jakob povedal odvrne črt in

    • Bald Eagle

     Pridi in mi na štiri oči to povej. Vendar si najprej sam skoplji jamo, da bom lahko zelo na hitro drek vrgel vanjo. Prekleta gnida komunajzerska!

     • Serikoza Drek

      Nemčija da ti napravimo Srebrenici kod Luče pedofilcino

     • Serikoza Drek

      Povej kje si te obiščem te ozdravimo pedofilije z Pedersko seanso v rito ti nabasem debelo kurcino pogoj moraš biti polnoleten nismo duhovniki da mladoletne jansevike črte Jakobe mi rabimo starejše riti .smrt pedofilom jansevikom

     • Miro Jereb

      Zakaj si pa pedersko pisal z veliko ? Iz spoštovanja ?

     • Serikoza Drek

      Serikoza Drek nekaj sekund nazaj
      Reče Urša črtu ti fukas bolje kot Janez. Vem, da mi je Jakob povedal odvrne črt

   • Serikoza Drek

    Slogreh pejt v Barbarin rov ekskurzija za bele

    • sprehajalec

     Verjamem, da ne upaš tja brez spremstva. Da se soočiš, z resnico, česa je bil tvoj fotr zmožen, v njegovi želji in borbi za svobodo.

     Nemci so to delali z intervjuji Himmlerjeve pa Goeringove hčere…

     • Serikoza Drek

      Reče Urša črtu ti fukas bolje kot Janez. Vem, mi je ze Jakob povedal odvrne črt v.

     • sprehajalec

      Mau hipija, pa še mau ga maš u rit a? Mau boema?

     • Serikoza Drek

      Bolje v svoji riti kot v otroški to maš raje pedofil slovenski

     • MEFISTO

      Vprašaj ga še po materi, kaj in kje je delala med vojno.

   • Serikoza Drek

    Hitler Janša ti piše pedofilske pravljice črt in Jakob sta gotofa bolezen imata Janšo in kurbo Uršuli

    • MEFISTO

     Take pa meče iz sebe kdo drug kot Maihael Skumavc z Gorenjske, popularno Tunnek z ostalo množico nickov, ki nesebično prispeva tudi vse ostale prostaške nebuloze..

    • Miro Jereb

     Skrajno neokusno in primitivno.

 • Priden kot SDS ovčka

  Desni, ne se napenjat. Narod ve kje je resnica in predvsem v kateri stranki je ni.

  • sprehajalec

   Ta narod ki to ve, je že zelo senilen. Gre že za podedovane borčevske penzije, sedaj jih bodo pa še vnuki podedovali.

   Brezmejen pohlep, zato se gre. Otroci pa po šolah nimajo za malico….

   • slosin

    naši slavni partizani pa letno še vedno pokasirajo cca 20 mio eur za dodatke k svojim penzijam…pa to še ni vse…

    • sprehajalec

     Borčevske pokojnine po zadnjih podatkih prejema nekaj več kot 6.000 nekdanjih borcev NOB in dobrih 10.000 družinskih članov

     • slosin

      Višek je pa to, da so v poročilu ZPIZ-a pri teh dodatkih navedeni poleg spomeničarjev, partizanov…. tudi ŠPANSKI BORCI…

     • von Rhein

      Potem bi tisto gledališče lahko preimenovali v Balermann.

     • sprehajalec

      ja, to le kaže na to, da so revolucijo k nam zanesli komunistični gverilci, potem ko so izgubili v Španiji. Protiimperialistična fronta pa to…

    • Priden kot SDS ovčka

     Privoščimo jim. Tudi cerkev pokasira lep znesek od države plus darove ki so neobdavčeni.

     • Serikoza Drek

      Neobdavčenega otroške ritke .partizanom je bila dovolj pizda belogardisticna amen živela sveta barbara

 • Janez

  NKVDJEVEC TITO

  IN
  NKVD KGB STEVO KRAJAČIĆ –
  ZAVESTNO ZLOBNO MORITA SRBE, HRVATE, SLOVENCE ! Dokazano. L.r. Janez KOMENDA
  P.s.
  TITOV PRIJATELJ KGB S. KRAJAČIĆ
  P.S.
  HR ŽID STEVO KRAJAČIĆ – SRBOMRZEC,
  V UNIFORMI NDH USTAŠKEGA POLKOVNIKA V JASENOVCU.

  https://www.google.si/search?q=stevo+krajacic+jasenovac&oq=stevo+krajacic&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l2.18216j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Janez

  RESNICA O MUSLIMANIH V BIH,
  O SREBRENICI,
  O OBLASTIŽELJNEM STALIN KOMUNISTIČNEM ZATRTJU – ČETNIKOV. L.R. Janez KOMENDA
  P.S.
  GOLI ŽIVOT – TV, INTERVJUJI
  ZDA VOJAŠKEGA EXPERTA, SRBSKEGA RODOLJUBA, ČETNIKA – MILOŠA KOSTIĆA

  https://www.google.si/search?q=goli+zivot+milos+kostic&oq=goli+zivot&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59j0.13147j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Serikoza Drek

   Zavedno remembwr Srebrenica za vsakega Srba tisoč fašistov kot si ti govno Hitlerjevo smrt

   • Janez

    Kaj groziš ?
    SAMO PRAVIM, DA UDELEŽENCI SREBRENICE GOVORIJO DRUGAČNO RESNICO.
    KOT
    JO NAM VSILJUJEJO – V SLOVENIJO.
    Mene se to ne tiče. Vprašaj Srbe in Muslimane.
    Jaz nisem – smešno – “fašist” human ljubitelj resnice. Sem. To. L.r. J. KOMENDA
    P.s.
    O Srebrenic je veliko na TV portslih ex YU.

    • Serikoza Drek

     Mi ne grozimo ko se pojavi drek fašistični kot je Janša potegnemo vodo vi grozite groza se vam odbije nazaj.pol pa v jok in. Skupinski samomor v hostel Barbara amen pravi čas ste ga odprli da zlezete kot ščurki v luknjo

 • takoleje

  zionistični antikristi podtikajo probleme krščanskim narodom! http://www.veteranstoday.com/2017/03/15/communism-and-nwo-are-based-on-judaism/

  • Serikoza Drek

   Pedofilski narod bo mogel prepustiti pionirjem novega world peder zemljo Slovenijo slovenci v rezervate vsakemu desetemu Slovencu odrezati .dolgi kratki ali brez rokavov.vsem Slovenkam zasukati pravo črnsko seme kastrirat ali kemično vse slovenceljnov amen insalah šalom aleichem

  • Serikoza Drek

   Desničarji vabljeni na skupinski samomor v hostel Barbara .ko ste ga glih odprli da ne bo zastonj.

 • PRIČEVALCI

  12.10.1943 so domobranci ustavili na bloku, ko se je vračal s šentviške meje s svojo družino, železničarja Jožeta Stermeckega, ga pretepli, pobili na tla, davili, da je drugi dan umrl. Imeli so ga na svoji listi in trdili da je hotel pobegniti. Toda ta od Italijanov prevzeti izgovor (Italijano so sploh o vsaki usmrtitvi morali poročati civilnim oblasten tako, da žrtev ni bila usmrčena, ampak je padla na begu ali v borbi, dokument imamo v rokah.) bomo našli še v mnogo sličnih primerih. Žrtev je zapustila ženo in dva nepreskrbljena otroka.
  Nekako v istem času so domobranci ponoči aretirali dijaka Mačka iz Zadobrove in Puharjevo, ženo upokojenega orožnika iz Dev. M. v Polju. Oba sta izginila brez sledu.
  Na dolenjskem bloku so domobranci potegnili z voza priletno kmetico, doma nekje z Dolenjske, mater šestih otrok, jo odpeljali proti Orlam in jo za cerkvijo v Rudniku ubili. Žrtev so popolnoma izropali.

  • Serikoza Drek

   Se premalo so ga kokr so ga dreka pogojenega smrt fašistom

  • Bozz

   Divide et empera…

   Preberi si tole, da ne boš samo po površju praskal:
   http://vaticannewworldorder.blogspot.si/2012/03/stalin-practically-every-right-wing.html

  • montyamp

   AUTOR HRIBOUC
   Marsikaj žalostnega si spisal, popolnoma pa prezrl, izpustil obdobje 1941 in 1942 .
   Absolutno pa se nisi dotaknil vzrokov, ki so pripeljali do državljanske krvave vojne, ki je posledica
   boljševiške revolucije oz lažne “Vstaje slovenskega ljudstva! – ki je nič drugega kot svinjska laž in del mitomanije NOB , ki je REVOLUCIJA.
   Za osvežitev ti dajem, ponavljam zapis tule spodaj in prosim, da obdelaš še obdobje 1941 do Nov.1943.
   TOREJ BERI IN ODGOVORI NA TOLE SPODAJ:
   ——————————————————————————————————————–
   Tovariš gospod, ali si se kdaj utegnil poglobiti v začetek “Vstaje
   slovenskega ljudstva 1941 – 1942”, ko je Partija & gošarji banditi(partizanov še ni bilo, bili so banditi) ,

   POBILI NEOBOROŽENIH IN NEORGANIZIRANIH SKORAJ 1800 NEDOLŽNIH
   SLOVENK IN SLOVENCEV VSEH STAROSTI OD DOJENČKOV NAPREJ , KOMPLETNIH
   DRUŽIN !?

   KDO JE TERORIZIRAL VEDNO PONOČI, KRADEL HRANO IN DENAR, POŽIGAL IN KLAL; STRELJAL LETA 1941 in 1942 – KAR JE SPRODUCIRALI PROTIKOMUNISTIČNI UPOR -VAŠKE STRAŽE MVAC ?

   Kardelj, Maček : REVOLUCIJA JE, ŽRTVE MORAJO BITI !
   Poglejte si ljudje Božji rezultat izkopa Krimske jame 2016: ženske, noseča ženska, dojenčki, otroci, mladoletniki, celo partizani(4)

   ZA KOGA? ZA REVOLUCIJO !
   In kdo bo žrtev, so tuhtali komisarji in terenci, sami fini ljudje, ki so delali sezname, kdo bo kaj dobil od pobitih?
   Nekdo, ki komunizma ni mogel ne smel sprejeti: slovenski Kristjani!

   TI SO BILI AVTOMATSKO, NAJBOLJŠI, OZNAČENI ZA ŽRTVE IN TERORIZIRANI, POBIJANI !

   A je bilo kako drugače? Odgovori tov.Pričevalci !

   Očitno o tem zagovedeno molčiš in predvajaš samo zgodbe iz maščevalnega
   nadaljevanja tega klanja po pokolu Vaških stražarjev Okt.1943,

   Številke raziskav vseh žrtev so jasno zgovorne kdo je kdaj in koliko pobijal!

   KDO JE ZAČEL SVINJSKO REVOLUCIJO, ZAKAJ JO JE ZAČEL IN KAKO JO JE VODIL?

   Ena sama morija komunistične strani 1941-42 in posledice tega klanja Kristjanov
   Dolenjske, Notranjske in Ljubljanske pokrajine.

   Za koliko smrti talcev v Ljubljani je odgovorna Partija? Povej!

   Koliko interniranih v italijanska taborišča in tam umrlih – je kriva Partija ? Povej !

   Koliko interniranih pristašev OF je interniranih v italijanska taborišča, da so
   jih sporazumno z Lahi umaknili partizani pred maščevanjem Vaških straž – POVEJ !

   ZAKAJ JE ITALIJANSKA VOJSKA ODMAGLILA PO KAPITULACIJI POPOLNOMA NEKAZNOVANA
   DOMOV,ČEPRAV JE ZMASAKRIRALA DOLENJSKO; LJUBLJANSKO IN NOTRANJSKO ?

   Odgovor: ZARADI KOLABORACIJE PARTIZANOV, DA SO DOBILI OROŽJE IN CELO MOŠTVO ZA ENO BRIGADO ZA UNIČENJE VAŠKIH STRAŽ !

   RDEČA FANTASTIKA, MORILCI PAR EXCELLANCE ZA ZGODOBVINO SVETA!

   Saj vem, da se ti žvižga, ampak vseeno, vsaj ena kontra:

   Po tvoje so Domobranci z veseljem leteli v naročje Švabom in se tam
   organizirali, da bi z veseljem tolkli OF, a ne?

   Trdim:

   PREDEN SO PARTIJSKI PARTIZANI SKUPNO Z ITALIJANI OD KATERIH SO DOBILI TEŽKO
   OBOROŽITEV IN CELO MOŠTVO ZA TOPOVE STOLKLI NOTRANJSKE IN DOLENJSKE POSTOJANKE VAŠKIH STRAŽ IN, ABSOLUTNO, PRED BITKO NA TURJAKU, VAŠKI STRAŽARJI PATRIOTSKO PREDLAGALI SKUPNI BOJ S PARTIZANI PROTI NEMCEM !

   Bilo je neusmiljeno odbito s strani partizanov/partije !

   ———————————————————————————————-

   ZAKAJ TOVARIŠI, TO VESTE NABOLJE SAMI IN NOSITE ZGODOVINSKO ODGOVORNOST.

   —————————————————————-

   V kolaboraciji z zložinskimi ital. fašisti so partizani stolkli vse Vaške straže, Turjak in Grčarice ter zajeli 1100 ljudi, ki so se vdajali ob partizanskih garanciji življenja, če se predajo!

   ——————————————–

   PRASCI KOMUNISTIČNI SO JIH KOT VOJNE UJETNIKE BARBARSKO ČEZ 700 POKLALI ALI
   POSTRELILI !

   TO PA JE RODILO DOMOBRANCE, PREŽIVELI SO USTANOVILI DOMOBRANSTVO IN ZAČEL SE JE FRONTALNI BOJ NA ŽIVLJENJE IN SMRT PO OKTOBRU 1943 – opisuješ zločine, ki so se dogajali po tem obdobju – nikoli pa ne bereš in ne pišeš o vzporednih partizanskih zločinih!

   Brigade F.Rozmana so po Dolenjski l.1942 pobijale kot nore – do 60 civilistov na dan, človek –
   o tem ne pišeš !

   Ne pišeš o tem, da so partizani pobili do 35% lastnih nezanesljivih ljudi pod orožjem – piši malo
   o streljanju v hrbet med bojem, o streljanju na straži v hrbet, itd, itd!

   Poustvarjaš pravljico MIT O NOB REVOLUCIJI ??? Samo naši sladki partizani – nedolžni !

   • Nata

    + + + + + + + + + joj, hvala, da si se potrudil. Saj je tale možak nemogoč. Eno in isto. . . .eno in isto ??
    Vztrajen pa je !

 • PRIČEVALCI

  KOZLARJEVA GOŠČA

  Kmalu se je razširil doslej neznan naziv : KOZLARJEVA GOŠČA!
  Poleg cerkvice sv. Urha na Dobrunjah in gramozne jame pri sv. Križu pri Ljubljani bo ta gozd ohranil svoje ime kot najstrahotnejše morišče podivjanih domobrancev.
  Dne 25.11.1943 so domobranci planili v Črno vas na Barju in odurno zahtevali od prebivalcev, ki so že spali da naj se oblečejo in gredo z njimi. Zasilno oblečene so zvezali in jih z vso naglico, suvajoč jih s kopiti pušk gnali v temo. Zamanj je bilo vprašanje, kam in zakaj jih peljejo, jok in prošnje. Poveljnik domobrancev v barjanski šoli, 30 letni Franc Frakelj, ki si je nadel ime Petra Skalarja (da bi morda kot bivši bogoslovec tudi na zunaj spominjal na svoje veroboriteljsko poslanstvo) je vodil ta pošastni sprevod. Med njimi je bil tudi Viktor Berlot iz Galjevice. V tem sprevodu so bile sledeče žrtve:
  Vsa rodbina Melikova, gospodarja 50 letni Ivan in 58 letni Franc, 56 letna Marija, 14 letni Bojan in 15 letni Slavko, 14 letna Vera Škraba in 44 letni Anton Škraba. Angela Modičeva in 19 letna Stefka Vidmarjeva. Vaščani so od daleč z očmi in ušesi spremljali to nočno grozoto. Kmalu so slišali obupno vpitje in krike smrtne groze, nato tri rafala iz mitralijeza, posamične strele iz pušk in končno eksplozijo ročne bombe. 16 ljudi je padlo. Med njimi otroci.
  Na morišče je prišla sodna komisija, ki se je ustavila na posestvu Marije Škafarjeve iz Črne vasi. Št. 177. Domobranski poročnik Franc frakelj pa jo je odgnal in komisiji zagrozil. Ljudje so načli ob jarku ob gošči pozneje 11 trupel, za vasjo pri gošči pa dva grobova. Še dolgo so ljudje kazali okrvavljeni kol in zobovje 14 letne Vere Škraba, ki je ležalo raztreseno po morišču. Ugotovilo se je, da so bili na istem mestu umorjeni od domobrancev še sledeči: Lojzka in Ivana Leneršičeva, Antonija Golobova, Milko Kaizer, Vinko, Jera,Tilka ter Roman Ukmar, Jože,Marija in oba Franca Brancelj, Jože Javornik, Alojzija Benetova, Helena Modičeva, Jože Vidmar, Marija Aličeva, Marija Verbičeva, Martin in Pavla Furlanova, Pavla Jankovičeva, Franca Škrabova, Minka grumanova, Janez,Marija,Lojzka Grebenčeva, Francka Strumbljeva, Ivana Lesičeva, Marija Podržajeva, Franca Tanckova, Alojz in Albina Škafarjeva, Ivana Bolhova, Anton Jesih in še mnogo drugih, ki jih pogrešajo.
  Umor Marije in Lojzke Grebenčeve je tako razburil prebivalstvo, da je poveljstvo domobrancev v Velikih Laščah pisalo hčerki pokojne 1.6.1944 pismo v katerem so opravičuje, da ta umor ni v zvezi s kakim poveljem domobrancev. Opozarja jo, da naj napiše partizanom, da je v nevarnosti njeno življenje in življenje mnogih drugih ljudi za katere vedo, da živijo s partizani v dobrih odnosih. Grozi pa da bodo domobranci izvajali posledice, če se odpeljane osebe v treh dneh ne vrnejo. (Glej stran 37 pismo Podlesnika).
  Domobranci se izgovarjajo da so imenovani odpeljani na prisilno delo v Nemčijo. Toda dočim so trupla ubite Marije Aličeve, Ivane Škrabove in Jakoba Modica ležala še nezakopana v gošči, so sporočili iz Nemčije, da so tam umrli. Očitno je da igrajo Nemci z domačimi krvoloki pod istim klobukom.
  Toda narod pozna krivce in ljudski glas je božji glas, ki ne utihne! Nedvomno je odgovoren poveljnik domobranske posadke Podpeči Leopold Pristavec, veletrgovec iz vasi Jezero, ki je kriv smrti Marije Verbičeve z Jezera in Antona Modica iz Vrbljanj.
  Po njegovem nalogu so morili domobranci :« FRANC TELBAN IZ PRESERJA, TONE URŠIČ IN JANEZ CIMPERMAN IZ JEZERA JOŽE MODIC, JANEZ JURČEJ IN JANEZ ZALAR IZ PODPEČI.
  Ivana Bolha je bila ustreljena za zidom ižanskega pokopališča. 14 dni so jo imeli zaprto v barjanski šoli. Usmrtili so jo 10.11.1944, ko je okoli 25 domobrancev pod vodstvom komandanta Fraklja in Oblaka obkolilo Iško vas in odpeljalo 10 žrtev, od katerih pa so partizani z nepričakovanim napadom rešili 8, domobranci so umorili le staro ženico, ki jim ni mogla ubežati.

  • sprehajalec

   Spis je bil v originalu napisan leta 2004 v izdaji Socialistične partije Slovenije. Poleg kršenja avtorstva, je sama zgodovinska točnost hudo vprašljiva….

   • slosin

    … Načelnik štaba je podpolkovnik Peterlin, njegov pomočnik pa podpolkovnik VIZJAK. ( Zelo verjetno sorodnik Vizjaka ki ga poznamo danes)
    —————————————————
    Tega Vizjaka, ki ga poznamo danes, so oni poznali že takrat…hahaha
    So se pač mal za=bal v datumu nastanka teh pravljic…

   • slosin

    Tole na tem linku pa 100% ni vprašljivo…

    ‘Zbrana dela’ Josipa in njegovih pomagačev..
    https://www.google.si/searc

  • Serikoza Drek

   Lazovcine skupinski samomor so naredil prašiča izdajalski v hostlu Barbara lp dusmani

   • radames

    Prevod, prosim!

    • Serikoza Drek

     Prevod imam spolne odnose z tvojo mamo kurbo.masiram ji mandeljne

     • MEFISTO

      Dokaz, da je Mihael S. tudi Serikoza Drek, je napačna uporaba predloga s in z ter posebo čaščenje dreka, ki ga piše z veliko začetnico.

    • Serikoza Drek

     Imam spolne odnose z tvojo mamo

    • Serikoza Drek

     Serikoza Drek nekaj sekund nazaj
     Reče Urša črtu ti fukas bolje kot Janez. Vem, da mi je Jakob povedal odvrne črt

  • Bozz

   Iz tvoje knjige ni razvidno kdo so bili ti, ki so jih pobijali domobranci. So bili katoliki, ki se niso hoteli pridružiti njihovim vrstam? So bili protestanti? So bili Judi? So bili ateisti, ki so se pridružili komunistom? itd….

   Veš kaj več o tem? Drugače pa dobro so razdelili Slovenski narod. Dva levičarja, Hitler in Stalin, ki sta na vrhu na skrivaj sodelovala, so postavili vsakega na nasproten breg, narod je nasedel eni ali drugi ideologiji (v bistvu sta bili pa isti, vsaj kar se socializma tiče, samo da je en bil nacionala drugi pa internacionala, ker se internacionala v Nemčiji ni primila) in inkvizicija se je lahko začela…

   …in še po 70. letih večina naroda ni poštudirala prevare (deli in vladaj).

   • sprehajalec
   • Lustrator

    ” Drugače pa dobro so razdelili Slovenski narod. Dva levičarja, oba pod
    vodstvom Antikrista, Hitler in Stalin, ki sta na vrhu na skrivaj
    sodelovala, so postavili vsakega na nasproten breg, narod je nasedel eni
    ali drugi ideologiji”

    Joj, kakšne streljaš! V Sloveniji zlepa ne boš našel resničnega Hitlerjevega nacista, ne danes, še manj pa v medvojnem obdobju, zato ne relativiziraj kot da imaš opravka z mmc-jevimi ovcami. Ne boš jih našel niti med civilisti, niti med četniki, vaškimi stražarji, ali med domobranci. Tvoj preko ramena odvržen vsegliharizem bi lahko delno držal za medvojno Hrvaško, pa še tam bi izjava bolj ne držala kot pa držala. Če želiš resnico in zgodovinska dejstva žrtvovati na račun všečnosti dobro zvenečih floskul, potem raje piši pamflete SMC-ju, SD-ju ali ZL-u, kot da tule subverzivno kvariš zdravo demokratično telo.

 • if

  25. marca 1941 Jugooslavjia pristopi k trojemu paktu. Na demostracijah proti pristopu ni komunistov!

 • Nata

  Kaj je Nova ???????
  Nekateri lahko pripenjajo cele knjige. Njihove lažnive knjige. Mi pa še preprostega ugovora ne ?? Kaj je zdej ??

 • Priden kot SDS ovčka

  Tudi Orban bo moral krepko razmislit v kakšno “nepristransko” stran je vložil svoj denar. Verjetno nebi rad videl da se znajde na napačni strani zgodovine.

  • if

   Orban je razmislil, odločil se je za demokracijo Madžarov, za nekomunistično in ne demokracijo tretjega sveta!

 • Duhec

  Če še niste končali z vojno, se zmente na enem travniku… bojo mladi mel končno mir.

  • sprehajalec

   Če se imaš za mlado, se motiš. Tvoje pisanje te izdaja….

   • Duhec

    V primerjavi z večino tle gor sm rosno mlada…. drgač pa niti ne več.

  • Nata

   No, tako enostavno pa ni !! Saj se tudi njih tiče. . . . . .zgodovina namreč.Dobro ste jih prepričali ! S tistim sramotnim stavkom – ” pustimo kosti pri miru “.
   Danes vemo, kaj to pomeni. Razkrito je marsikaj, kar so v zemljico skrili.

   • Duhec

    Edino kar jst mlade prepričujem je to, da se morjo borit zase… pa sm stara 35 let.

    • Nata

     Ooooooo, mladenka. No, potem nas pa lahko imenuješ – ta stari.
     Ampak, danes pa svet na starih stoji, veš ?? S svojimi pokojninami pomagamo naši družini. Pazimo vnuke. Še vedno delamo, če imamo priliko. Šimfamo vse vprek – večinoma upravičeno ! In se borimo za svoj prav !!
     Vsak po svoje, ali ne ?

 • Pepino

  Saj ne morem verjeti. Bedak weber govori o spravi, istočasno pa razdvaja Sl. narod. Takoj, pa res takoj, ga je treba poslat na zdravljenje v Polje, se pa bojim da je že prepozno in zanj ni več pomoči. Bolna pa je cela vlada s cmerarjem na čelu!

 • Minovak

  Zmešalo???…saj nikoli ni bil pameten, še manj inteligenten, sicer pa še noben normalen človek ni slišal, da bi bil levak kdajkoli pameten, ker to vsakodnevno dokazujejo. Vsi se jih na daleč izogibajo, kmalu bo padla še ena rdeča destinacija, to je Venezuela in se bo rdečim manevrski prostor skrčil samo na S. Korejo…potlej jih pa bomo prešteli!

  • Nata

   Pošlihtali. . . . rešteli. . . . . . in tja poslali !!

 • Bozz

  Domobranci, partizani… divide et empera

  https://en.wikipedia.org/wiki/Divide_and_rule

  Saj vem, da bo nekaterim težko verjeti, ampak Papež je kontroliral tako Hitlerja kot Stalina… Stalin je bil izučen na Jezuitski univerzi… Hitlerju pa so knjigo napisali Jezuiti (kakor tudi Marxu)….VI VSI STE PA PREVEČ BUTASTI, DA BI TO PO 70. LETIH ŽE KONČNO ENKRAT DOJELI!!! In kar se taktike divide et empera tiče, po več kot 2000 letih!!!

  http://vaticannewworldorder.blogspot.si/2012/03/stalin-practically-every-right-wing.html

  • montyamp

   Pa kaj bi ti zaj rad povedal ???
   Pišeš po nareku žveplenega halbmadžara al kurćone ???

   • Bozz

    Kaj bi rad povedal? A si res tako bebav, da ne razumeš zapisanega? Ne razumeš kaj piše v Svetem pismu, ki ti točno opiše Antikrista in njegovo lažnjivo vatikansko cerkev? Celo barve oblek, ki jih nosijo škofi in duhovniki Antikrista, ti natančno opiše Jezus Kristus v knjigi Razodetja, a ker nimaš daru vere mu ne verjameš.

    • montyamp

     Wiki je lažniva kurba cenzurirana od židov kot HANZI RTV SLO od komunistov .
     Butalec si ti sam , toti je pa pameten Švicar :
     https://www.youtube.com/watch?v=hi0AXBPocJU&t=483s

     • Bozz

      Jezuiti so bili izgnani iz 83. držav od 17. do 19. stoletja dalje (od Portugalske do Rusije in celo Etiopije), še celo katoliški kralji, ki so jih imeli poln kufr, so jih izgnali. Maščevali so se jim s Francosko revolucijo. Ker kontrolirajo vse danes, tudi zapisano zgodovino, so zabrisali sledi za sabo. A knjige, ki jih razkrivajo še obstajajo.

     • montyamp

      Si pogledal švicarja ???
      Nisi .
      Traja več kot uro , stavim da ne boš zdržal .
      Topoglavci ste krivi za vsako bedo .

     • Bozz

      Si ti “pogledal” Jezusa Kristusa v Sveto pismo? Trump je bil na obisku pri Papežu…pred letom 1984 ZDA predsedniki tega niso počeli, ker so Američani, ki so bili večinoma protestanti, to smatrali za izdajstvo. V Ameriko so namreč zbežali zaradi inkvizicije in ustanovili ZDA. Torej to vse pove kdo je Trumpov šef.

     • montyamp

      Nisem , preveč laži .

     • Bozz

      Saj en pastor v Ameriki je rekel, da se lahko zgodi samo dvoje. Ali se bo desnica oz levo/desni narod na splošno, pokesala in vrnila k Svetemu pismu (zaradi tega je revolucija 1776 v Ameriki uspela, medtem ko je v Franciji propadla) ali pa se bo vrnila v fašizem. To velja isto za nas. In po komentarjih (tudi tvojem odgovoru) sodeč se bo zgodilo slednje in spet boste ponovili zgodovino. Se res tako radi pobijate med sabo? Vam niso zadosti grozote ispred 70. let, ki so jih počele obe strani pri nas, ali pa grozote iz Nacističnih taborišč, Stalinovih gulagov, in ustaškega Jasenovca? Hvala Bogu bo kmalu konec tega sveta. Na koncu vas bo morilce vseh vrst pravično sodil Bog.

     • montyamp

      To se ti z židi zmeni , Adolfu pa spomenik postavi .

     • Bozz

      Popolna slepota.

     • montyamp

      Ka si slep ???
      Švicarja poglej , gori maš link , pa nehaj se zaletavati , utopični univerzallizem je prava kozlarija .

     • Morala

      Če bo kmalu konec tega sveta, potem nikogar ne bo več. No, in komu bi naj potem bog sodil?

     • Nata

      + + + + + + + + Jaz ga bom zvečer, namesto kriminalke.Sem pa nekaj časa nazaj začela, pa nisem vztrajala. Je precej dolgo.

 • montyamp

  Ma kaki zmešalo , toti je že tak zadosti nor , bolj več ne more biti .
  Kje ste pa že pametnega komunista videli ???

 • Janez

  UŽICE 1941 !
  ODLOČITEV ZLOČINSKIH KPJ KOMUNISTOV ZA – BREZOBZIRNO MORILSKI POHOD NA OBLAST !
  Vodilni KPJ STALIN KOMUNISTI
  SO LASTNOROČNO MUČILI IN UMORILI
  STAREGA GORKIĆEVA KOMUNISTA – ŽIVOJINA PAVLOVIĆA- ŽDREBE !
  Pavlović – dober poznvalec NKVD STALINOVE KOMUNISTIČNE SZ
  JE
  1940 V BGD IZDAL KNJIGO ” B I L A N S SOVJETSKOG TERMIDORA”
  ENO
  PRVIH PROTISTALINISTIČNIH KNJIG.
  VODILNI KOMUNISTI
  PENEZIĆ, DEDIJER, DJILAS, KARDELJ ITD.
  – SO PAVLOVIĆA TEDEN DNI MUČILI IN GA UMORILI. Vzrok: kritika Stalina. L.r. J. KOMENDA

  P.s.
  MUČENJE IN UMOR KRIKA STALINA- GORKIĆEVA KOMUNISTA PAVLOOVIĆA.

  https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/Живојин_Павловић_(комуниста)

 • sale

  bog je pravičen sodnik tak da so imeli pošteno sojenje kar so želi to so sejali bog čuva hrabre kar izdajalci ziher niso

  • sprehajalec

   Sale, koliko je tvoj borčevski dodatek po Ćaletu? A djeca gladuju po školama….

  • montyamp

   Bog je rešil pametne da se jim ni trebalo ukvarjati z morilsko golaznijo , kI je v 100 letih zafukala 3 države SHS-YU-SLO

  • Duhec

   Škoda, ker so SDSovci brez poguma…

   • montyamp

    Škoda da ste podporniki rdečega fašizma brez pameti .

    • FUCK COMMUNISM

     Duhec je povrhu levuharstva tudi mocno porascena!

   • if

    Med osamosvojitelji so nazorsko ljudje SDS-a, tudi tvorci Majniške deklaracije 1989 (8. maj 1989), ki je trasirala pot samostojne Slovenije. Podpisalo jo je 105 000 ljudi.
    Med osamosvojitelji ni Milana Kučana, Vebra …, tudi tvorcev Temeljne listine 1989 (junij 1989), ki so predvidevali Slovenijo v okviru Jugoslavije. Tisto liisitno je podpisalo 420000 ljudi.
    Volilno telo je leta 1989 obe listini podpisalo v razmerju1:4 v korist Jugoslavje.
    Pogumneži so bili leta 1989 tvorci Majniške deklaracije 1989 v neobetavnem razmerju 1:4!

   • neny

    lepo te prosim. Še sam za butle so brez poguma. Noben levi ne more bit tako daleč nor.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 41 dni, pa…

   • Kosobrin

    ….Viktor po riti dobi!

 • Janez

  KPJ STALINSKI KOMUNISTI !
  SO SE MORILI MED SEBOJ !
  Umor
  1.
  UŽICE 1941,
  Gorkićevega komunista
  ŽIVOJINA PAVLOVIČA – KRITIKA STALINA – V – S KNJIGO ” BILANS SOVJETSKOG TERMIDORA”

  2.
  KARDELJ, DJILAS ITD. SO NEMCEM LETA 1941,
  NAZNANILI
  STALINOVEGA AGENTA MUSTAFO GOLUBIĆA – NEMCI SO GA MUČILI, USTRELILI…L.r. J. KOMENDA

 • Olga

  Spomenik, ki so ga postavili, je spomenik KOMUNISTIČNEGA ZLOČINA! Na ta datum bojo verjetno hodili z glavo tolči v zid, da ne pozabijo svoje “slavne” zgodovine!

 • Hribouc

  Super norec idiotski!
  Sicer pa, v udbokriminalnem Kombinatu Slovenistan, nič čudnega!
  Enega lepega dne bomo znoreli in vzeli v roke cepce, vile in gajžle in boste, prekleti kebri, norci brez primere, leteli čez plotove, banda norcev!

 • Janez

  NKVDJEVEC – MARŠAL TITO !
  TITO = WALTER J. WEISS, poljski Žid,
  Kot
  STALINOV
  LIKVIDATOR KOMUNISTOV-TROCKISTOV V ŠPANIJI 1936-1939.

  Postane leta 1939 gen. sekr. KPJ !
  Nadaljuje s polit umori ! Njegov glavni opornik je bil
  DOSMRTNI
  KGBJEVEC STEVO KRAJAČIĆ, HR ŽID – SPODBUJEVALEC MORJENJA SRBOV. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  VIRI – TV ODDAJE GOLI ŽIVOT., BGD.

  https://www.google.si/search?q=goli+zivot+milos+kostic&oq=goli+zivot+milos+kostic&aqs=chrome..69i57j0.32278j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • FUCK COMMUNISM

  Pripeljite mi Vebra!!! Mu bom vcepil datum do konca zivljenja!!! Preklet peder pokvarjen!!!

  • Še pomnite tovariši

   Pojdi sam do njega, če si že toliko korajžen.

  • Serikoza Drek

   Pedofil fuck Janša Reče Urša črtu ti fukas bolje kot Janez. Vem, mi je ze Jakob povedal odvrne črt v.

 • Rožle

  V noči 2.7.1943 se je ponovilo podobno zverstvo. Tudi med temi morilci je bil Viktor Berlot iz Galjevice. Domobranci so pobrali kmeta Franca Pečana in sina Franca, ki se je šele vrnil iz internacije,
  Ivano Vidmarjevo, Franca Škrabo, kmeta Krašnerja in magistratnega slugo Franca Jevca. Zvezane so zmetali v kamion. Ko se je ta ustavil, bilo je ponoči, so žrtve slišale šumenje reke. Navezali so jih na vrv in odpeljali bliže na breg. Domobranci oboroženi z revolverji so jim pobrali dokumente:«Obudite kes! Bliža se vam zadnja ura!« je bil ukaz. Sneli so jih z vrvi in jih povezali dva po dva. Nekdo je posvetil z električno svetilko. Spoznali so da stoje ob lastnih odprtih grobovih. Tedaj je Jevec napel vse sile, da je vrv počila in se pognal v beg. Streli so pokali za njim, vendar mu je uspelo pobegniti. Vsi ostali so popadali pod morilskimi streli.
  Tudi tokrat je prišla komisija, a ostal je le zločin, krivci in komedija. Nad 110 Barjanov je bilo pomorjenih.

 • Rožle

  Komedija je bila tudi z umorom Blažiča (ali Babiča) iz Bruhanje vasi. Dne 25.11.1943 ga je aretiral podnarednik 1. Domobranskega bataljona iz tehnične srednje šole Anton Štrubelj iz Zdenske vasi v dobrepoljski občini, ga z dvema pajdašema odpeljal v gozd za Rakovnikom, ga ustrelil v glavo in v hrbet ter ga oropal za 7000 lir, ki jih je žrtev imela pri sebi. Prišla je komisija, Štrubelj pa je prost hodil po Ljubljani. Isti Štrubelj pa je v istem času aretiral mater treh otrok Marijo Pirman po domače Padarjevo iz Podgorice v okraju Videm-Dobrepolje. Njen mož je bil takrat še v internaciji, Štrubelj jo je peljal v gozd za pokopališčem, jo prisilil, da je slekla plašč, sezula čevlje, snela prstan in mu vse to izročila, dala mu je vse svoj denar. Upala je da se s tem reši. Toda zverina jo je nato ustrelil. Tudi to je Policijska komisija čez nekaj dni pometla pod prag, Štrubelj pa je prost hodil po Ljubljani.
  Enako je storil z Ivo Strandovo iz Zdenske vasi.
  V noči od 12. Na 13.12.1943 so vdrli domobranci k učitelju Luliku na Rudniku. Ker so ga poznali kot somišlenjaka OF so se izdajali za partizane. Njegovo staro, bolehno ženo so zmerjali z vlačugo in ji grozili. Med tolpo je bil Milan Kadunc, domobranski narednik, pozneje komandant na Škofljici. Lulik je brez sledu izginil. Ker se pa je Lulikova hčer obrnila do njih. Toda za manj. Lulika je dobil v rokebataljonski komandant domobrancev pri sv. Urhu, kjer so ga ubili. Ko je Kadunc srečal Lulikovo hčer na ulici je začel vpiti:« Partizanka! Partizanka!« Hotel se je znebiti te nerodne obtoževalke njegovega ega zločina in jo odpeljati. Ker pa se mu to ni posrečilo, a je bilo treba udušiti ljudski glas, so domobranci raztrosili govorico, da se je Lulik v zaporu sam usmrtil.
  Tako sta bila zadnja dva meseca 1943. Leta polna nočnih aretacij. Tajanstvenih izginotij ljudi in plašnih govoric ljudi o strahotah zverstev domobrancev.
  V Grosupljem so aretirali in pripeljali v Ljubljano v Tehnično srednjo šolo ing. Martina Zupančiča iz tovarne motvoza, urednika Martina Puciharja, orožnika Mihaela Dovžana in Janeza Štruklja. Samo slednji je bil izročen policiji. Druge so pokončali domobranci.

 • Janez

  SALE=TUNNEK=DUHEC ITD !

  Kje
  Je zdaj ŠPANSKO DRŽAVNO Z L A T O !
  Ki
  So ga STALINOVI. NKVDJEVCI
  – LETA 1939 OROPALI ŠPANCEM IN GA DALI STALINU ? Daj povej ! L.r. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  MORJENJE VERNIH ŠPANCEV IN
  ROP ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA
  – TO SO KOMUNISTI HOTELI OD ŠPANCEV?!

  http://www.zaveza.si/kaj-je-treba-vedeti-zgodovina-brez-lazi/spanski-borci/

 • Še pomnite tovariši

  14.7. zvečer so domobranci odpeljali z njenega doma ženo Ivana Janežiča iz Orlove ulice, dom pa docela izropali. Zamanj so jih iskali svojci po vseh zaporih. Poročilo pravi da so gospo Janežičevo mater treh otrok našli ubito v nekem jarku na Barju.
  Domobranci iz posadke v šoli na Barju, kjer je poveljeval že imenovani Frakelj, so 15.7.1943 ubili Janeza Mavca, tesarja na Gornjem Golem, konec Decembra ali v začetku Januarja 1944 pa Frančiško Tancek. Mavca je aretiral domobranec Franc Stojc, zidar na igu.
  V tistem času so domobranci umorili Anico in Kacjana Zatlerja, delavca iz Savelj pri Ježici. Izropali so njuno stanovanje in stvari njegove sestre Urške Velušček, članice Pokrajinskega Komiteta Komunistične Partije za Primorsko. Krivec tega umora je mitničar Jože Dovč iz Stožic, ki je med vodji domobrancev na Ježici.

  • Viktorh

   .Tik – tak, še 41 dni, pa…

   • Kosobrin

    Tik tak, in potem se bosta cedila med in mleko?

  • montyamp

   AUTOR HRIBOUC
   Marsikaj žalostnega si spisal, popolnoma pa prezrl, izpustil obdobje 1941 in 1942 .
   Absolutno pa se nisi dotaknil vzrokov, ki so pripeljali do državljanske krvave vojne, ki je posledica
   boljševiške revolucije oz lažne “Vstaje slovenskega ljudstva! – ki je nič drugega kot svinjska laž in del mitomanije NOB , ki je REVOLUCIJA.
   Za osvežitev ti dajem, ponavljam zapis tule spodaj in prosim, da obdelaš še obdobje 1941 do Nov.1943.
   TOREJ BERI IN ODGOVORI NA TOLE SPODAJ:
   ——————————————————————————————————————–
   Tovariš gospod, ali si se kdaj utegnil poglobiti v začetek “Vstaje
   slovenskega ljudstva 1941 – 1942”, ko je Partija & gošarji banditi(partizanov še ni bilo, bili so banditi) ,

   POBILI NEOBOROŽENIH IN NEORGANIZIRANIH SKORAJ 1800 NEDOLŽNIH
   SLOVENK IN SLOVENCEV VSEH STAROSTI OD DOJENČKOV NAPREJ , KOMPLETNIH
   DRUŽIN !?

   KDO JE TERORIZIRAL VEDNO PONOČI, KRADEL HRANO IN DENAR, POŽIGAL IN KLAL; STRELJAL LETA 1941 in 1942 – KAR JE SPRODUCIRALI PROTIKOMUNISTIČNI UPOR -VAŠKE STRAŽE MVAC ?

   Kardelj, Maček : REVOLUCIJA JE, ŽRTVE MORAJO BITI !
   Poglejte si ljudje Božji rezultat izkopa Krimske jame 2016: ženske, noseča ženska, dojenčki, otroci, mladoletniki, celo partizani(4)

   ZA KOGA? ZA REVOLUCIJO !
   In kdo bo žrtev, so tuhtali komisarji in terenci, sami fini ljudje, ki so delali sezname, kdo bo kaj dobil od pobitih?
   Nekdo, ki komunizma ni mogel ne smel sprejeti: slovenski Kristjani!

   TI SO BILI AVTOMATSKO, NAJBOLJŠI, OZNAČENI ZA ŽRTVE IN TERORIZIRANI, POBIJANI !

   A je bilo kako drugače? Odgovori tov.Pričevalci !

   Očitno o tem zagovedeno molčiš in predvajaš samo zgodbe iz maščevalnega
   nadaljevanja tega klanja po pokolu Vaških stražarjev Okt.1943,

   Številke raziskav vseh žrtev so jasno zgovorne kdo je kdaj in koliko pobijal!

   KDO JE ZAČEL SVINJSKO REVOLUCIJO, ZAKAJ JO JE ZAČEL IN KAKO JO JE VODIL?

   Ena sama morija komunistične strani 1941-42 in posledice tega klanja Kristjanov
   Dolenjske, Notranjske in Ljubljanske pokrajine.

   Za koliko smrti talcev v Ljubljani je odgovorna Partija? Povej!

   Koliko interniranih v italijanska taborišča in tam umrlih – je kriva Partija ? Povej !

   Koliko interniranih pristašev OF je interniranih v italijanska taborišča, da so
   jih sporazumno z Lahi umaknili partizani pred maščevanjem Vaških straž – POVEJ !

   ZAKAJ JE ITALIJANSKA VOJSKA ODMAGLILA PO KAPITULACIJI POPOLNOMA NEKAZNOVANA
   DOMOV,ČEPRAV JE ZMASAKRIRALA DOLENJSKO; LJUBLJANSKO IN NOTRANJSKO ?

   Odgovor: ZARADI KOLABORACIJE PARTIZANOV, DA SO DOBILI OROŽJE IN CELO MOŠTVO ZA ENO BRIGADO ZA UNIČENJE VAŠKIH STRAŽ !

   RDEČA FANTASTIKA, MORILCI PAR EXCELLANCE ZA ZGODOBVINO SVETA!

   Saj vem, da se ti žvižga, ampak vseeno, vsaj ena kontra:

   Po tvoje so Domobranci z veseljem leteli v naročje Švabom in se tam
   organizirali, da bi z veseljem tolkli OF, a ne?

   Trdim:

   PREDEN SO PARTIJSKI PARTIZANI SKUPNO Z ITALIJANI OD KATERIH SO DOBILI TEŽKO
   OBOROŽITEV IN CELO MOŠTVO ZA TOPOVE STOLKLI NOTRANJSKE IN DOLENJSKE POSTOJANKE VAŠKIH STRAŽ IN, ABSOLUTNO, PRED BITKO NA TURJAKU, VAŠKI STRAŽARJI PATRIOTSKO PREDLAGALI SKUPNI BOJ S PARTIZANI PROTI NEMCEM !

   Bilo je neusmiljeno odbito s strani partizanov/partije !

   ———————————————————————————————-

   ZAKAJ TOVARIŠI, TO VESTE NABOLJE SAMI IN NOSITE ZGODOVINSKO ODGOVORNOST.

   —————————————————————-

   V kolaboraciji z zložinskimi ital. fašisti so partizani stolkli vse Vaške straže, Turjak in Grčarice ter zajeli 1100 ljudi, ki so se vdajali ob partizanskih garanciji življenja, če se predajo!

   ——————————————–

   PRASCI KOMUNISTIČNI SO JIH KOT VOJNE UJETNIKE BARBARSKO ČEZ 700 POKLALI ALI
   POSTRELILI !

   TO PA JE RODILO DOMOBRANCE, PREŽIVELI SO USTANOVILI DOMOBRANSTVO IN ZAČEL SE JE FRONTALNI BOJ NA ŽIVLJENJE IN SMRT PO OKTOBRU 1943 – opisuješ zločine, ki so se dogajali po tem obdobju – nikoli pa ne bereš in ne pišeš o vzporednih partizanskih zločinih!

   Brigade F.Rozmana so po Dolenjski l.1942 pobijale kot nore – do 60 civilistov na dan, človek –
   o tem ne pišeš !

   Ne pišeš o tem, da so partizani pobili do 35% lastnih nezanesljivih ljudi pod orožjem – piši malo
   o streljanju v hrbet med bojem, o streljanju na straži v hrbet, itd, itd!

   Poustvarjaš pravljico MIT O NOB REVOLUCIJI ??? Samo naši sladki partizani – nedolžni !!

 • Še pomnite tovariši

  Neki že prileten mož, doma nekje na Dolenjskem, se je vračal iz internacije. Na dolenjskem bloku so ga domobranci prijeli, odvlekli v gozd, ga med potjo suvali in tolkli in še preden je mož razumel ali je blazen on ali podivjanci, še preden je spoznal kaj sploh hočejo od njega je bil ubit, dasi ni vedel ne on ne drugi, kaj je zakrivil.
  Tik pred novim letom so se po opravkih iz Iga odpeljali v Ljubljano kmet in gostilničar Javornik in kmet Jesih Simon. Dospevši do šole na Barju, kjer je bil sedeš domobranske posadke, so jih domobranci ustavili. Vzeli so jim konje in voz. Plen je bil sicer lep a bali so se da oškodovanci ne bodo molčali. Zato so sicer Jasiha drugi dan izpustili za sinom pa ni sledu. Za Javornika pa se ve, da so ga ustrelili.
  Res v tistem času je izdal Rupnik organizacijskemu štabu domobrancev, katerega šef je bil podpolkovnik Krener, navodilo:«Terence izven bloka pobiti! A iz zdravstvenih razlogov naj se trupla pokopljejo. V bloku pa naj se terenci izroče oblastem. Zato so odslej domobranci pobijali ljudi pod pretvezo, da so terenci, pa če so to bili ali ne.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 41 dni, pa…

   • Kosobrin

    Tik tak, ja, vsem nam teče in vsem nam zvoni.

  • montyamp

   AUTOR HRIBOUC
   Marsikaj žalostnega si spisal, popolnoma pa prezrl, izpustil obdobje 1941 in 1942 .
   Absolutno pa se nisi dotaknil vzrokov, ki so pripeljali do državljanske krvave vojne, ki je posledica
   boljševiške revolucije oz lažne “Vstaje slovenskega ljudstva! – ki je nič drugega kot svinjska laž in del mitomanije NOB , ki je REVOLUCIJA.
   Za osvežitev ti dajem, ponavljam zapis tule spodaj in prosim, da obdelaš še obdobje 1941 do Nov.1943.
   TOREJ BERI IN ODGOVORI NA TOLE SPODAJ:
   ——————————————————————————————————————–
   Tovariš gospod, ali si se kdaj utegnil poglobiti v začetek “Vstaje
   slovenskega ljudstva 1941 – 1942”, ko je Partija & gošarji banditi(partizanov še ni bilo, bili so banditi) ,

   POBILI NEOBOROŽENIH IN NEORGANIZIRANIH SKORAJ 1800 NEDOLŽNIH
   SLOVENK IN SLOVENCEV VSEH STAROSTI OD DOJENČKOV NAPREJ , KOMPLETNIH
   DRUŽIN !?

   KDO JE TERORIZIRAL VEDNO PONOČI, KRADEL HRANO IN DENAR, POŽIGAL IN KLAL; STRELJAL LETA 1941 in 1942 – KAR JE SPRODUCIRALI PROTIKOMUNISTIČNI UPOR -VAŠKE STRAŽE MVAC ?

   Kardelj, Maček : REVOLUCIJA JE, ŽRTVE MORAJO BITI !
   Poglejte si ljudje Božji rezultat izkopa Krimske jame 2016: ženske, noseča ženska, dojenčki, otroci, mladoletniki, celo partizani(4)

   ZA KOGA? ZA REVOLUCIJO !
   In kdo bo žrtev, so tuhtali komisarji in terenci, sami fini ljudje, ki so delali sezname, kdo bo kaj dobil od pobitih?
   Nekdo, ki komunizma ni mogel ne smel sprejeti: slovenski Kristjani!

   TI SO BILI AVTOMATSKO, NAJBOLJŠI, OZNAČENI ZA ŽRTVE IN TERORIZIRANI, POBIJANI !

   A je bilo kako drugače? Odgovori tov.Pričevalci !

   Očitno o tem zagovedeno molčiš in predvajaš samo zgodbe iz maščevalnega
   nadaljevanja tega klanja po pokolu Vaških stražarjev Okt.1943,

   Številke raziskav vseh žrtev so jasno zgovorne kdo je kdaj in koliko pobijal!

   KDO JE ZAČEL SVINJSKO REVOLUCIJO, ZAKAJ JO JE ZAČEL IN KAKO JO JE VODIL?

   Ena sama morija komunistične strani 1941-42 in posledice tega klanja Kristjanov
   Dolenjske, Notranjske in Ljubljanske pokrajine.

   Za koliko smrti talcev v Ljubljani je odgovorna Partija? Povej!

   Koliko interniranih v italijanska taborišča in tam umrlih – je kriva Partija ? Povej !

   Koliko interniranih pristašev OF je interniranih v italijanska taborišča, da so
   jih sporazumno z Lahi umaknili partizani pred maščevanjem Vaških straž – POVEJ !

   ZAKAJ JE ITALIJANSKA VOJSKA ODMAGLILA PO KAPITULACIJI POPOLNOMA NEKAZNOVANA
   DOMOV,ČEPRAV JE ZMASAKRIRALA DOLENJSKO; LJUBLJANSKO IN NOTRANJSKO ?

   Odgovor: ZARADI KOLABORACIJE PARTIZANOV, DA SO DOBILI OROŽJE IN CELO MOŠTVO ZA ENO BRIGADO ZA UNIČENJE VAŠKIH STRAŽ !

   RDEČA FANTASTIKA, MORILCI PAR EXCELLANCE ZA ZGODOBVINO SVETA!

   Saj vem, da se ti žvižga, ampak vseeno, vsaj ena kontra:

   Po tvoje so Domobranci z veseljem leteli v naročje Švabom in se tam
   organizirali, da bi z veseljem tolkli OF, a ne?

   Trdim:

   PREDEN SO PARTIJSKI PARTIZANI SKUPNO Z ITALIJANI OD KATERIH SO DOBILI TEŽKO
   OBOROŽITEV IN CELO MOŠTVO ZA TOPOVE STOLKLI NOTRANJSKE IN DOLENJSKE POSTOJANKE VAŠKIH STRAŽ IN, ABSOLUTNO, PRED BITKO NA TURJAKU, VAŠKI STRAŽARJI PATRIOTSKO PREDLAGALI SKUPNI BOJ S PARTIZANI PROTI NEMCEM !

   Bilo je neusmiljeno odbito s strani partizanov/partije !

   ———————————————————————————————-

   ZAKAJ TOVARIŠI, TO VESTE NABOLJE SAMI IN NOSITE ZGODOVINSKO ODGOVORNOST.

   —————————————————————-

   V kolaboraciji z zložinskimi ital. fašisti so partizani stolkli vse Vaške straže, Turjak in Grčarice ter zajeli 1100 ljudi, ki so se vdajali ob partizanskih garanciji življenja, če se predajo!

   ——————————————–

   PRASCI KOMUNISTIČNI SO JIH KOT VOJNE UJETNIKE BARBARSKO ČEZ 700 POKLALI ALI
   POSTRELILI !

   TO PA JE RODILO DOMOBRANCE, PREŽIVELI SO USTANOVILI DOMOBRANSTVO IN ZAČEL SE JE FRONTALNI BOJ NA ŽIVLJENJE IN SMRT PO OKTOBRU 1943 – opisuješ zločine, ki so se dogajali po tem obdobju – nikoli pa ne bereš in ne pišeš o vzporednih partizanskih zločinih!

   Brigade F.Rozmana so po Dolenjski l.1942 pobijale kot nore – do 60 civilistov na dan, človek –
   o tem ne pišeš !

   Ne pišeš o tem, da so partizani pobili do 35% lastnih nezanesljivih ljudi pod orožjem – piši malo
   o streljanju v hrbet med bojem, o streljanju na straži v hrbet, itd, itd!

   Poustvarjaš pravljico MIT O NOB REVOLUCIJI ??? Samo naši sladki partizani – nedolžni !

   • Serikoza Drek

    Laž naredil so skupinski samomor v hostel Barbara amen

 • Janez

  ŽE PRECEJ PRILETEN
  TUNNEK !
  JE ZJUTRAJ NESEL PO STOPNICAH BLOKA – SMETI V SMETNJAK.
  KER
  JE
  TUNNEK
  ŽE BOLJ PRILETEN, SE JE SOTAKNIL IN PADEL PO STOPNICAH.
  VEČKRAT
  JE MOČNO Z GLAVO UDARIL OB STOPNICE. Zdaj pa tako ubogo piše. L.r. J. KOMENDA

  P.S. KOMUNISTI OROPAJO ŠPANSKO DRŽAVNO Z L A T O .
  http://www.zaveza.si/kaj-je-treba-vedeti-zgodovina-brez-lazi/spanski-borci/

 • JJTV

  Ne vem zakaj bi se zmagovalec moral spraviti s poražencem? Zmagovalec je zmagovalec. Sprava velja le pri neodločenem rezultatu. Partizani in zavezniki pa so premočno premagali nacizem in domobrance.

  • Janez

   Saj !
   SE NISMO
   IN SE TUDI NE BOMO – “SPRAVLJALI”
   Z
   BRATOMORILCI – SE NE SPRAVLJAŠ.
   KPS
   MORILSKEGA ANALFABETA I. MAČKA
   IN NEZAPOSLENCA KARDELJA – SMO ? Prepustili – Matildi.
   Kdo?
   Bi se s takimi ogabnimi tipi – “spravljal” . Trohnita. Nihče ju ne povoha. L.r. J. KOMENDA

   • Še pomnite tovariši

    Prav imaš. Maček lovi in pobija podgane in se nima kaj “spraviti” z njimi.

    • sprehajalec

     Če narediš umor, se umorjenec nima kaj spravljati s teboj, ker ga ni. Zadevo prevzame civilna policija. ne vem zakaj se govori o spravi.

     • Serikoza Drek

      Laž domosralcem so naredili skupinski samomor v hostel Barbara .norviske basni šiptar prica

     • sprehajalec

      Beži glupsone tupavi… Glup si ko točak.

  • sprehajalec

   #Zmagovalec je zmagovalec. Sprava velja le pri neodločenem rezultatu.
   Partizani in zavezniki pa so premočno premagali nacizem in domobrance.#

   Ne gre zato in ne razumeš poante. Saj sploh ne gre za spravo in ni v tem keč. Gre za raziskovanje umora, ki se je zgodil v mirnem času nad 15.000 ljudmi in njihovo žlahto. Ta umor so zagrešile oborožene sile mednarodno priznane države kot rečeno v mirnem času. Ter pokradle njihovo premoženje.

   Ne vem, zakaj se omenja sprava. Gre za primer genocida nad lastnimi državljani in je kot tak zrel za obravnavo na haškem sodišču za zločine na območju bivše Jugoslavije.

 • Kosobrin

  Vam pa nikoli ni nič prav. Vedno iščete dlako v jajcu, zato bodo tudi volitve temu primerne.

 • Še pomnite tovariši

  Nova24 v službi desnice briše RESNICO!

 • lojze

  Vebru se ni zmešalo, on je že zmešan!

 • rubec

  Aneda, na tvojem receptu smo zrasli. Kar oglasi se Nata in s seboj prinesi leseno žlico.

  • Nata

   Joj, danes ne morem. Hvala. Drugič pa z veseljem.

 • TOML

  Veber je spet nasnifan
  Socialisti, droga in natepavanje psov.
  Poden od ljudi.

 • Še pomnite tovariši

  Kmalu po končani veliki jesenski ofenzivi so začeli domobranci sami ali pod vodstvom Nemcev iz utrjenih postojank vdirati na posamezne dele osvobojenega ozemlja.
  Ob razpadu Italije so Nemci v Planini obesili tri vračajoče se internirance, pozneje je bilo tam ustreljenih 13 talcev, ki so bili privedeni iz Notranjske. Požgali so hišo Rudolfa Rusa, ki sta jo Nemcem pokazala IVAN SELAK in JOŽE TEGELJ.
  Prve dni Novembra 1043 je prišel domobranski poročnik 37 letni Franc Debevc iz Borovnice, bivši uradnik pri vzajemni zavarovalnici in eden izmed glavnih voditeljev bele garde v Borovnici, k materi želez. Čuvaja 28 letnega Toneta Majarona v čuvajnico blizu borovniškega mostu in vprašal za sina.
  Ko mu je odgovorila, da je v službi je potegnil revolver in ga naperil v njeno čelo. : » To bo njegova služba!«
  11.11. je to grožnjo izpolnil. Ponoči so prišli 4 domobranci, poročnik FRANC DEBEVC, FRANC ORH iz Borovnice, IVAN KOVAČ, p.d. PRISTAVČEV z Brega. Odvedli so fanta kakih 50 m daleč po progi in ga tam ustrelili. Truplo so položili na železniške tire, da bi umor prikazali kot železniško nesrečo. Strojevodja prihajajočega vlaka pa je truplo opazil, pravočasno zavrl, ugotovil da je ustreljeno in ga potegnil s tira. Domači župnik CIRIL JERINA ni dovolil žalostinke na njegovem grobu.
  Domobranci iz Rakeka so odgnali drugega čuvaja in ga pri Verdu ustrelili. To je bil Strmšek, ki so ga s silo odtrgali od žene in obupano jokajočih otrok. Isti zločinci so ustrelili neko 70 letno ženo iz Zale in pustili truplo nepokopano v gozdu.
  10.12. so domobranci iz Kostanjevice aretirali Lojzeta Vegela iz vasi Brezovica nad sv. Križem. Odpeljali so ga v Kostanjevico in ga z debelim trtnim kolom do smrti pretepli.
  11.12. 1943 so v Hrastini nad Ostercem na Laptah isti lopovi pobili do smrti dva mlada fanta, Jožeta Kukiča in Jožeta Sintiča oba iz St. Ruperta, ki ga bomo še večkrat srečali.

 • Olga

  Še pomnite tovariši svoje zločine – genocid nad Slovenci, ki nikoli ne zastara???

  • janez cepec

   pomnimo kolaboricijo belogardistov z Dolfetom in izdajo lastnega naroda. banda tačrna, nkol ne bomo tega pozabil

   • sprehajalec

    Saj ni treba janez. Mi ne govorimo o tem tukaj, ampak o umoru 15.000 Slovencev pa njihove žlahte pa kraji njihovega premoženja. In to v mirnem času z redno vojsko mednarodno priznane države. V bistvu mora zadevo prevzeti Haško sodišče za zločine na območju bivše Jugoslavije.

    • mannuro

     Dodaj še zraven, neidentificirano število posiljenih slovenskih deklet, po koncu druge svetovne vojne! Zadnjič sem bral ocene, pa me je zmrazilo.

   • Janez

    A ?
    SO TVOJI PREDNIKI TUDI NESODNO MORILI SOSEDE, SLOVENCE.?
    Jih ropali.
    Jim vsiljevali Stalina.
    No – NE POZABITI NASILJA TVOJIH PREDNIKOV NAD SLOVENCI. L.r. Janrez KOMENDA
    P.S. A SO BILI TVOJI PREDNIKI V MORILSKEM KNOJU?

   • RATATA

    Po dveh mesecih sem te odblokiral, pa ugotovim, da niti malo nisi napredoval. Kako slabo in butasto pišeš, popolnoma pravilno sem te že tedaj ocenil za primitivca izredno kratke pameti.

 • Janez

  ŠE POMNITE TOVARIŠI ?
  POTOMCI “ŠPANSKIH BORCEV
  ” – TOČNEJE – POTOMCI MORILCEV VERNIH ŠPANCEV.
  KJE
  JA ZDAJ ?
  ŠPANSKO DRŽAVNO – Z L A T O !
  Tisto
  Z L A T O – vseh Špancev !
  STE TUD SLO “ŠPANSKI BORCI ” POMAGALI ROPATI !
  Ko
  SO STALINOVI. NKVDJEVCI – ROPALI – ŠPANSKO DRŽAVNO – Z L A T O !?
  Kje
  JE ZDAJ – TISTO ŠPANSKO DRŽAVNO – Z L A T O ?!
  Se
  ” ŠE SPOMNITE TOVARIŠI ” ?!
  Pooizkušajte – se no. SPOMNITI – ŠPANSKEGA ZLATA ! Ropat ni lepo. L.r. J. KOMENDA

 • Olga

  Povampirjene partizanke, med njimi Milka Planinc, so doživljale orgazme, ko so morile svoje žrtve!? To je komunizem! Laž, kraja, zločin!

 • Sredina

  Ti komunisti ki jih tako v nič dajete, so vam rešili Evropo pred nacisti, ki jih vi zagovarjate…

  • Mario11

   Sedi 1!

 • Najplemenitejši

  Tisti ki so sodelovali pri obsodbah izdajalcev, so povedali, da so obsojeni vedeli, da se borijo za napačno stran, vendar je bila propaganda katoliške cerkve prevelika, da bi se kolaboraciji ognili.

  • sprehajalec

   Če so se pa slučajno vseeno odločili, da zapustijo svojo stran, jih je pa naprimer na Pohorju čakal Puklasti Miha s svojo pištolco, pa jih iz preventivnih razlogov pihnil. Zato si jih ni veliko upalo zamenjati stran.

  • Janez

   NAJNEPLEMENITEJŠI HLAPEC ZLOČINCA STALINA? A to si ti ? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   CHE GUEVARO SO HUJSKANJA IN MORJENJA – ODVADILI ZDA RANGERJI, Hvalabogu.

 • if

  Tito, Kardelj, člana Kominterne, lojalna Stalinu in njegovemu paktnemu zavezniku Hitlerju v času od 23.8.1939 do 22. junija 1941!
  Skoraj dve leti paktne in konkretne vojaščke lojalnosti jugoslokomunistov Stalinovim komunistom in paktnim zaveznikom Hitlerjevim nacistom!

  Dejstva!
  Jugoslo komunisti so izražali lojalnost ves čas vojaških agresij na Poljsko, VB, Francijo, Litvo, Latvijo, Estonjioo, Finsko, Norveško; Dansko, Nizozemsko, Belgijo, Luxemburg, v času prenosa vojne na Atlantik …

  25. marec 1941, Jugoslavija pristopi k trojemu paktu. Jugoslo komunisti niso protestirali!

  27. marec 1941 na demonstacijah proti pristopu k trojenmu paktu komunistov ni bilo.
  Po marčevskih protestih je KPJU, skladno z ukazom Kominterne, ostro protestirala zaradi napada protestnikov na dve beograjski nacistični izpostavi (nemški ambasador Von Heeren; nemški prometni urad pod vodstvom Franza Neuhausengaulaiterja gaulaterja NSDAP (nacistična stranka) za Jugoslavijo vključno s podrejenimi agenti RSHA (Reichssicherheitshauptamt).
  Omenjeni ukaz Kominterne je KPJU prenesel njen generalni skretar Georgij Dimitrov.

  6. papril 1941, nacifašsiti napadejo Jugoslaavijo, jugoslo komunisti molčijo!

  27. aprila 1941, slokomunisti v kontekstu usmeritev Kominterne, tvorijo PIF proti VB in Franciji, ki sta v tistem času že bili predmet vojaških operacij Stalinovega Hitlerja.

  1. aprila 1941, slokomunisti skupaj z nacisti praznujejo praznik 1. maja v slovenskih premogovniških revirjih. Isti dan skupaj praznujejo Hitlerjevi nacisti in Stalinovi komunisti na Rdečem trgu v Moskvi.
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8&feature=youtu.be

  13. maj 1941, Tito v imenu KPJU sporoči Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”
  13. maj 1941, Travna goro, odporniško gibanje TIGR se spopade z entiteto italijanskega okupatorja.
  ______________
  Navedena dejstva, medvojna in povojna komunistična obravnava TIGRa dokazujejo, da so jugoslo komunusti natančno izvajali usmerite Kominterne in njenega šefa Stalina, podpisnika pakta s Hitlerjem, ki je julija 1940 evropskimm KP diktiral: “Spejemajte naciste prijateleljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.”

 • if

  Vebrova SD je aprila 2009 v evroparlamentu podprla vsebine:
  23. avgust je razglasiti za vseevropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov (točka 15);
  izražamo spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih in nedemokratičnih režimov v Evropi in se poklanjamo vsem, ki so se borili proti tiraniji in zatiranju; (točka 1);
  slava vsem junakom, ki so se borili proti totalitarizmom (točki M in 1)![/url]
  pomembno je pomniti tiste, ki so iz zvestobe idealom, časti in poguma požrtvovalno nasprotovali
  totalitarizmom, v zavesti Evropejcev moajo biti obravnavani kot
  junaki totalitarne dobe.(točka M).

  V domačem parlamentu slovenska levičarska politika te izjave ne podpira, ne priznava svojega DA podpisanega pred Evropo.
  Slovenski rdeči nazor je zbor ljudi, ki ne priznava vseh dejstev zgodovine z namenom, da jo uzurpatorsko potvarja v škodo demokracije in resnice:

  Veber&Njegovi se nazorsko niso spremenili, nikolii ne bodo demokrati!
  Dokler bodo ta nazor na oblasti, Slovenija ne bo demokratična!

  Na potezi so volilci demokracije! Številčnost teh ni plebiscitarna!

 • Olga

  Rdeči “Pricevalci” pozabljajo, da je šlo za REVOLUCIJO in zločin v njenem imenu nad politicnimi nasprotniki!! Boj proti nacizmu je bil le kamuflaža za REVOLUCIJO, ki so jo izvedli KOMUNISTIČNI TERORISTI (Tito je bil zaprt kot terorist) med “NOB”!!!

  • if

   “Pričevalci” ne pozabljajo, oni “pozabljajo”, zato niso Pričevalci.

   • Olga

    Res je!

 • if

  Veber, vaša SD je aprila 2009 v evroparlamentu rekla DA “23. avgust je razglasiti za vseevropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov”.

  Veber, 15. julia 2017 pravite: “Uradna sprava je bila 3. avgusta leta 1945, ko je avnojska oblast sprejela ukaz o splošni amnestiji in pomilostitvi sodelavcev okupatorja, razen za najhujše primere. To je bila odločitev zmagovalca in je uradna sprava,”

  Avnojska oblast – komuniustična oblast – totalirtarna oblast!
  ________________
  Veber, v samopolemiki javno komentirajte ti dve izjavi iz potenciala SD!
  Izrazili boste svoj domet in domet SD!

 • MEFISTO

  Ne razumem tovariša majorja JNA v Titovi zlati rezervi, ki se podpisuje kot Seri Koza, Kosobrin, PRIČEVALCI, Najplemenitejši, sredina, janez cepec, Še pomnite tovariši, JJVT, Rožle, Duhec in z drugimi topoumnimi nicki, da ga dobra mati in skrbni oče nista prav nič pripravila za čase po odmiranju komunizma.

  Oba sta bila namreč v taki koži, eden na partizanski – drugi pa na nemški strani, da sta morala vedeti, kako se je izvajala izmenjava informacij med nemško vojsko in partizani, oziroma partijo.

  Če bi mu povedala vse, kar sta vedela, bi bilo tovarišu majorju jasno, kdo je bil pravi izdajalec in kdo je pobijal Slovence ali jih pošiljal Nemcem, da so jih za njih postrelili ali pa poslali v taborišča smrti in ne bi govoril ter pisal neumnosti po portalih.

  • Janez

   Ja!
   Dobro povedano. Partizansko ” bojevanje” je bilo zelo nizkotno. Ni dvoma. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   PRAVZAPRAV – PARTIZANI NEMCEV – NISO RESNO OGROZALI. MORILI SO BOLJ – SLOVENCE.

   • Stane

    Je to posledica rednega jemanja psihotropnih snovi ali “naravna” prizadetost?!

    • tohuvabohu

     NOB je bil največji nateg v zgodovini Slovencev. Šlo je za prevrat, ki so ga rdečkarji načrtovali od Čebin naprej. Če ne bi bilo okupacije, rdečkarji NIKOLI ne bi prišli na oblast. V trenutku velike stiske slovenskega naroda so ti orangutani začeli s krvavo revolucijo in sprožili državljansko vojno. Večje podlosti si ni mogoče predstavljati.

     • Nata

      + + + + + +

     • ogledalo

      Večja podlost je samo še kolaboracija, pomoč okupatorju pri pobijanju sonarodnjakov.

     • tohuvabohu

      Sonarodnjakov po krvi, mednarodnih rdečih zlikovcev po duši. Zanetili ste krvavo revolucijo in državljansko vojno, krivi so pa tsti, ki so se branili pred vašim terorjem?

  • tohuvabohu

   Oprosti, Mefisto, zakaj vedno tlačiš Rožleta med to golazen? Opraviči se mu, prosim.

   • MEFISTO

    Ker spada k tej golazni.

    Jaz nimam spomina zlate ribice.

 • dob

  >>Se je Janku Vebru zmešalo?<<

  Prvič slišim da bi se idiotu zmešalo.

  • Stane

   Menda se psihoti hitro prepoznate med seboj?!

   • Nata

    Hi. . . . hi. . . . .vi ste hitrejši !!In več vas je . Hudir, no !!

    • ogledalo

     Menda en “bivši” komunajzar obiskuje psihiatrijo? Tako se govori, med ljudmi.

     • Nata

      Seveda !! Saj cela naša preteklost, sedanjost in prihodnost sloni na – menda, tako se govori !!
      Dobro si napisal.

 • Stane

  . Janez Rugelj: PSIHIATRIČNI VIDIKI PARTIZANŠČINE IN BELOGARDISTIČNE IZTIRJENOSTI

  1. Najprej nekaj osebnostnih lastnostih partizanov:

  – med partizani, s katerimi sem jaz prišel v stik, ni bilo niti enega z zveriženo osebnostjo, vsi so bili urejeni in predani naši stvari,
  – da bom do konca iskren, povem, da sem poznal enega partizana, ki je s preveliko gorečnostjo (vendar legalno in legitimno) streljal na smrt obsojene partizane,
  – vsi partizanski komandanti, ki sem jih osebno poznal, so bili v danih razmerah genialni in do konca pošteni možje in bojevniki, ki so tudi do žensk, svojih prijateljic, gojili veliko spoštovanje, kar razodeva njihovo osebnostno urejenost,
  – predvsem pa so bili partizani-borci zelo modri in predani svojemu narodu, zato so se tudi odločili za boj proti okupatorju, ne pa za zaroto proti svojemu narodu.

  2. Sedaj pa še o poglavitnih osebnostnih značilnostih belogardistov:

  – o vseh, ki sem jih osebno poznal, sem ugotovil eno ali obe od naslednjih dveh značilnosti: bili so zarukani ali/in psihopati (motene osebnosti):

  – zarukani (saj med njimi ni bilo niti enega odličnega učenca) zato ker niso spregledali izdajalske vloge katoliške duhovščine na čelu z italijanskim podložnikom, škofom Rožmanom (glej knjigo I. Jan: Škof Rožman), obenem pa so zaupali in verjeli našemu nebogljenemu človečku, župniku na Mirni, Jakobu Širaju, ki sploh ni imel lastnosti moža, pač pa klavrnega potuhnjenca (se pravi psihopata) in izdajalca, zato je bil po vojni obsojen na zaporno kazen; tudi tisti, ki bi se radi izmuznili odgovornosti za izdajstvo z trditvijo, da so bili zavedeni, spadajo med skrajne zarukance, saj zaradi zarukanosti niso bili sposobni razlikovati med okupatorji in uporniki proti okupatorju (naj povem, da smo imeli v mirenski dolini vsi možnost, da posnemamo zgledne partizane: nadučitelja Franca Lunačka /ki so ga belogardisti zverinsko ubili/, Ladota Kocijana, Marka Bulca in druge),

  – psihopati pa so bili zato ker so se kot Hitlerjevi podrepniki (to je pravi ljudski izraz za njihovo početje) borili proti svojemu narodu, kar gre v kontekst neodpustljivega narodnega izdajstva, kateremu podležejo izključno motene osebnosti (glej temeljne knjige o izdajalcih slovenskega naroda: 1. F. Saje: Belogardizem; 2. S. Grgič: Zločini okupatorjevih sodelavcev 1., 2. in 3 del; 3. T. Ferenc: Dies Irae),

  – s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.

  • komar marko

   Psihiatrija je zloraba moči nad človekom. No glede psihiatrov lahko spomnim na primer RADAN. zato ne bi nadaljeval.

  • MEFISTO

   A zdaj si pa že spet Stane!?

 • Hribouc

  Ta pa je sadistična Baraba!
  Iz tega niorca govori sam Satan!
  ———————————————–
  Ne bo šlo , Banda hudičeva, zločinska in sadistična!
  ———————————–
  Ne pride mi boljši predlog ,kot, da se za Dan sprave razglasi datum, ko je komunajzarska podtalno zločinska represija / Udba ubila zadnjega nedolžnega Slovenca – in mislim, da je ta datum zelo blizu letu 1991!
  Sploh pa sem proti dnevu sprave, saj od sprave v Rdečem Kombinatu Slovenistan ne obstaja prav popolnoma nič, razen polno kučanskih prevar!

 • ostrovrhar

  Webru se stanje očitno slabša. Kot potomec kočevskih Nemcev, poizkuša biti bolj papeški od papeža.
  Na tem istem zborovanju je izumil tudi novo definicijo ‘družbene’ lastnine: ”Družbena lastnina je privatna lastnina nas vseh”! :))))))))))))))))))

 • Olga

  Komunajzli! Genocid je zločin, ki nikoli ne zastara in zanj ni nobenega opravičila! Komunizem je zločinski totalitarni sistem, ki ste ga s krvavo revolucijo, s pomorom nedolžnih ljudi in s strahovlado vsilili Slovencem! V EU je prepovedan in vsako propagiranje kaznivo! Komunizem=nacizem=fašizem!

 • MEFISTO

  Veber je pozabil povedati, da je Kardelj pravočasno opozoril slovenske komuniste, da se obeta abolicija in da naj pohitijo s “čiščenjem”.

  Torej je tudi zaradi abolicije bil prej ubit kak več, kot manj, ker se je delalo kampanjsko.

 • if

  Likvidatorske trojke Varnostno obveščevalne službe OF so po Ljubljani pobijale nasprotnike revolucije.
  V spomin na te poboje je danes organiziran tek trojk, ki ga mnogi slovenski potrošniki v pisani športni opremi nekritično konzumirajo kot na priemr zdravju škodljiv čips.

 • učko

  Prav vam je, kaj jim pa pustite, da se delajo norca iz vas !!!!

 • Bald Eagle

  Slovenski domoljubi ne potrebujemo kakšnega partijskega trosenja “resnic”, te se bodo same raztrosile in se že trosijo, ko pride čas. Zavedaj se tega, rdeča lažniva Veperska podgana.
  Tega ne more preprečiti nobena še tako strnjena in enotna falanga neumnežev in zlobnežev, ki jih vodi njihov okrnjeni um in jahajo na plečih tega zlorabljenega naroda, misleč, da bo to večno trajalo. Pa ne bo, vsaka reč nekaj časa traja, potem pa pride konec. In ko se bo to zgodilo v Sloveniji, verjemite podgane rdeče pokvarjene, takrat vas bomo do zadnje deratizirali.

  • sprehajalec

   Tako je Eagle, zver udarja z repom, ko je ranjena, v tem kontekstu lahko vzamemo Veprov govor. Iskanju neke legitimnosti, ki ne obstaja, ter v nekih prikritih grožnjah. NOB proračunska mafija išče nove in nove izgovore, da upraviči svoje proračunske transferje.

   Ta Veprov je res originalen, potem ko so bili vsi pobiti, oznani amnestijo, Veper pa jo razume kot gesto Sprave (nikoli pod razno ni bilo tako mišljeno).

  • Serikoza Drek

   Pejt k svojim v hostel Barbara

 • Janez

  F. TUNNEKOVI ZNANCI POZOR ! Ni za branje oseb pod 18 let, naj ne berejo ljudje s šibkim srcem, z občutljivim želodcem.

  “PRIČEVALCI”
  ( pravljica – posneta po Tunnekovih Pričevalcih)
  Konec julija 2017
  so mimoidoči v parku pod stolpnico DELA
  – OPAZILI NEZNANO IZMALIČENO MOŠKO TRUPLO.
  MRTVI MOŠKI JE BIL KLJUB IZNAKAŽENOSTI, Z ZNAKI POSILSTVA ITD.
  PREPOZNAVEN – ?
  Baje?
  LGBT PROVOKATOR IN RAČUNALNIŠKI MNOGOPISEC Z
  VZDEVKOM
  FOGGLOFF TUNNEK !
  Zaradi poletnega, dopustniškega časa – pristojni organi odlašajo s prihodom in z odvozom.
  Izmaličenega, golega trupla.

  Truplo ležeče v grmovju pod stolpnico Dela
  – pa zbuja precej pozornosti pripadnikov eksotičnih
  V LJ živečih skupnosti – z Bližnjega, islam vzhoda.
  In z bolj oddaljenegaa daljnega Vzhoda.

  Ker se večeri in ker pristojnih ni od nikoder – se zdi – da se pripadniki tujih v LJ živečih skupnosti nekaj
  DOGOVARJAJO O ODVOZU TRUPLA F. TUNNEKA.

  IN O UPORABI TELESNIH OSTANKOV NESREČNEGA BAJE LGBT PROVOKATORJA !
  ISLAMSKI DEL OGLEDOVALCEV TELESIH OSTANKOV NEKAJ GOVORI O – “KEBABU”
  DALJNOVZHODNI OGLEDOVALCI TUNNKOVIH TELESNIH OSTANKOV PA GOVORIJO – “VOK, VOK”
  Točen izid in usodo Tunkovih telesnih ostankov – Vam mi “PRIČEVALCI” SPOROČIMO JUTRI.
  Meni
  So ” PRIČEVALCI ”
  – ki so si ogledovali nelepe telesne ostanke F. Tunneka – le naročili zapis ! Tu je. L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  Pripadnikom eksotičnih skupnosti v LJ se opravičujem. Tunnkovega trupla si niso ogledovali civilizirani ljudje iz vaših skupnosti. Zdelo se je, da gre za v psihopatologijo zapadajoče “mejne” osebe.

 • Bald Eagle

  Nacifašizem je na slovenskih tleh žal dejansko zmagal, le pod drugim imenom-komunizem.
  O tem pričajo prikriti grobovi groze – ne samo pri nas!
  Obsoditi je treba prav vsak nacifašizem, tudi če si nadeva ime komunizem. Ime ni važno, pomembna so dejanja. In tu si ni kaj delati utvare o dobrem nacifašizmu ali dobrem komunizmu. Končno so se nacisti učili od sovjetskih komunistov. Kako bi naj torej bili komunisti, učitelji v grozotah, boljši od njih?

 • Priden kot SDS ovčka

  Kolk je smešn brat kako desna budala še kar prepričuje ostale desne budale. Pametni so pa že zdavnaj ušli.

 • Drago

  Zanimivo, kako razmišljajo levičarji.

 • Bald Eagle

  Povojne poboje se pri nas toliko omenja zaradi dveh stvari: prvič zato, ker je bilo na naših tleh med vojno in po vojni pobitih največ ljudi v vsej naši zgodovini in drugič zato, ker za take grozovite zločine ni še nihče odgovarjal – sprehajamo se med zločinci, obdanimi s častmi in nagrajenimi z mastnimi penzijami in privilegiji. To je v civiliziranem svetu nedopustno, naravnost grozljivo! Ampak pri nas očitno ni civilizacije, vlada zakon zločina, kateremu držijo štango potomci komunističnih klavcev.

  • andreas82

   Ne očitno da ni pri nas civilizacije, je kar dejansko ni. Samo pogled proti Severu ti pove kaj in kdo smo Slovenci. Organizirano iz vrha smo bili napadeni, toliko časa da je že postalo normalno :(

  • Janez

   Bolj natančno !
   SPREHAJAMO SE MED POTOMCI KPS, KPJ ZLOČINCEV, SISTEMČIKOV.
   KAK BLIZU 100 LET STAR – MORDA, DA KJE ŠE ŽIVOTARI.
   A? V demenci. POTOMCI SO PA KAR ŠTEVILČNI IN VPLIVNI. Nekateri. L.r. J. KOMENDA

  • Serikoza Drek

   Prav maš Janeza v rov

 • andreas82

  Ne vem no, se mi zdi drugače Veber eden najbolj normalnih od nenormalnih v SD. Swinger Jurij hehehehe

 • Janez

  KRAVATE, RDEČE KRAVATE !
  A?
  JIH OPAZITE ?
  Smešno.
  NIHČE SI NE UPA VEČ POUDARJATI, DA JE IZ KPS STALIN PARTIZANSKE DRUINE !?
  NIHČE VEČ SE NE UPA VEČ SEBE IMENOVATI – ” KOMUNISTA” !?
  Ampak.
  Tako radi nosijo RDEČE KRAVATE. Smešno? Kaj le to pomeni ? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  RDEČA ZVEZDA
  – JE ŽE PRECEJ – TVEGAN – “SIMBOL”. RDEČA KRAVATA – ŠE NI TVEGAN SIMBOL Se zdi.

 • Adolf Hitler

  Degen ostane degen komunajzersk buzerantski zombie ustajajo!

  • Serikoza Drek

   Raje buzi kot pedofilcina smrdljiv tvoj vodja janez

 • MEFISTO

  Najbrž ne bom nikoli izvedel, kje in kako mobilizirajo bebote, ki v rdečih kravatah paradirajo na lažnih partizanskih zastavah.

  Ko sem o tem povprašal pri ZB NOV, so mi odgovorili, da gre za varstvo občutljivih osebnih podatkov, katerih razkritje bi lahko spravilo njihove družine v veliko sramoto.

  • Serikoza Drek

   V pedofilski cerkvi že ne a so tvoji pamzi nedolzni

 • črnaovca

  Kateri koli datum, razen morda dan prisege ta belih okupatorju na štadionu, ne bi zadovoljil ta desnih. Saj ni smisel v datumu temveč v glavah

 • Serikoza Drek

  Smrt vaškim stražam belim fašistom izdajalcem prvi so začeli prvi boste končali vabljeni na skupinski samomor v hostel Barbara amen

 • Štalmajster

  Weber ? A spada med te ????
  https://www.google.si/search?q=Krypto+jew

  A je bilo pri nas kaj drugače ???
  https://www.youtube.com/watch?v=qwR0jT5R0P8

 • Janez

  “PRIČEVALCI”
  parodija na
  F.TUNNEKOVE=SEIKOZA=KRTAČA=D&GAY ITD. “PRIČEVALCE”

  “PRIČEVALCI”, konec julija 2017

  ni branje za ljudi z rahlimi živci, s slabim srcem, ali z občutljivim želodcem)

  Moja prijateljica, ki dela v stolpnici Dela, mi po mobiju pričuje,
  DA TELESNIH OSTANKOV
  IZMALIČENEGA, PRETEPENEGA IN BAJE POSILJENEGA , BAJE LGBTJA,
  KI BAJE ŽIVI OD NAROČENIH IN BAJE NA ČRNO PLAČANIH ?!
  PROVOKATORSKIH ZAPISOV NA RAZNIH JAVNIH E-PORTALIH
  TER SLIŠI NA IME -VZDEVEK

  “FOGGLOFF TUNNEK”

  – DA – BAJE NJEGOVIH TELESNIH OSTANKOV DANES ZJUTRAJ NI VEČ BILO V GRMOVJU POD STOLPNICO DELA.
  Moji prijateljici je v stolpnici Dela zaposlena snažilka, ki je prišla bolj zgodaj na delo – rekla ,
  – da je skozi okno stolpnice v zgodnjih jutranjih urah – na svoje oči videla dve skupibi mlajših moških pripadnikov “eksotičnih” skupnosti, ki živijo v LJ – kako so si ogledovali tellesne ostanke F.TUNNKA.

  NEKAJ SO SE TI “EKSOTIČNI MOŠKI” PREPIRALI ZARADI TUNNKOVEGA TRUPLA.

  – DEL “EKSOTIČNIH MOŠKIH” SE JE GLADIL PO TREBUHIH IN GOVORIL – ” KEBAB, KEBAB” ?!
  – DRUGI DEL TEH MOŠKIH – SE JE PA OBLIZOVAL IN GOVORIL – ” VOK, VOK”?!

  SKUPINI MOŠKIH OB OSTANKIH F. TUNNEKA BI SE SKORAJ STEPLI, A J E VODJA DALJNOVZHODNE SKUPINE DAL NASPROTNIKOM NEKAJ EVROV .
  IN PRIPADNIKI SKUPINE, KI BI TELESNE OSTANKE F. TUNNEKA
  – PORABILI ZA ” KEBAB” – SO ODŠLI.
  PRIPADNIKI TEŽKO DOLOČLJIVE DALJNOVZHODNE SKUPINE
  – PA SO TELESNE OSTANKE PRETEPENEGA IN BAJE POSILJENEGA BAJE LGBTJA F. TUNNKA
  PREPROSTO: POGRABILI ZA ROKE IN NOGE , TRUPLO F. TUNNKA ODNESLI V KOMBI IN – ODŠLI.
  Snažilka iz stolpnice Dela
  je moji prijateljici še rekla, da organov MNZ ni nič videla na prizorišču pod stolpnico Dela.
  Torej
  beroči?
  Čudna so pota ponoči ubitih trupel ljudi, ki se ponoči klatijo po parkih LJUBLJANE.
  P.S.
  PRIPADNIKOM TUJERODNIH SKUPNOSTI ŽIVEČIH V LJ SE OPRAVIČUJEM. NISO BILI IZ CIVILIZIRANIH VRST CIVILIZIRANIH PRIPADNIKOV VAŠIH SKUPNOSTI.
  TISTI MOŠKI POD STOLPNICO DELA – SO BILI PO PRIČEVANJU – SNAŽILKE IZ STOLPNICE DELA !
  Videti so bili ?
  Precej kanibalsko.
  Taki morda res dajejo ostanke pokojnikov v jedi kot so ” vok, kebab” itd.
  Spodaj
  L.r. podpisani vam le zapisujem – aktualni dogodek iz serije ” PRIČEVALCI 2017″ L.r. J. KOMENDA

 • Kosobrin

  Domobranci pa niso pobijali nedolžnih? Smrduhi izdajalski!

  • Drago

   Kdo pa je začel pobijat, začeli so pobijat tako imenovani ilegalci. Kdo je začel bratomorno vojno, začeli so jo komunisti. pobijali so skoraj izključno domače ljudi, tako med vojno kot po vojni in to nedolžne, tako imenovane razredne sovražnike, tudi take, ki so jih celo vojno, moralno in materialno vsestransko podpirali.

 • MEFISTO

  Administrator, se vam ne zdi, daje čas za eliminacijo tovariša, ki se podpisuje kot Serikoza Drek?

  Z negovim odklopom boste ubili več muh na en mah.

 • Stane

  . Janez Rugelj: PSIHIATRIČNI VIDIKI PARTIZANŠČINE IN BELOGARDISTIČNE IZTIRJENOSTI

  1. Najprej nekaj osebnostnih lastnostih partizanov:

  – med partizani, s katerimi sem jaz prišel v stik, ni bilo niti enega z zveriženo osebnostjo, vsi so bili urejeni in predani naši stvari,
  – da bom do konca iskren, povem, da sem poznal enega partizana, ki je s preveliko gorečnostjo (vendar legalno in legitimno) streljal na smrt obsojene partizane,
  – vsi partizanski komandanti, ki sem jih osebno poznal, so bili v danih razmerah genialni in do konca pošteni možje in bojevniki, ki so tudi do žensk, svojih prijateljic, gojili veliko spoštovanje, kar razodeva njihovo osebnostno urejenost,
  – predvsem pa so bili partizani-borci zelo modri in predani svojemu narodu, zato so se tudi odločili za boj proti okupatorju, ne pa za zaroto proti svojemu narodu.

  2. Sedaj pa še o poglavitnih osebnostnih značilnostih belogardistov:

  – o vseh, ki sem jih osebno poznal, sem ugotovil eno ali obe od naslednjih dveh značilnosti: bili so zarukani ali/in psihopati (motene osebnosti):

  – zarukani (saj med njimi ni bilo niti enega odličnega učenca) zato ker niso spregledali izdajalske vloge katoliške duhovščine na čelu z italijanskim podložnikom, škofom Rožmanom (glej knjigo I. Jan: Škof Rožman), obenem pa so zaupali in verjeli našemu nebogljenemu človečku, župniku na Mirni, Jakobu Širaju, ki sploh ni imel lastnosti moža, pač pa klavrnega potuhnjenca (se pravi psihopata) in izdajalca, zato je bil po vojni obsojen na zaporno kazen; tudi tisti, ki bi se radi izmuznili odgovornosti za izdajstvo z trditvijo, da so bili zavedeni, spadajo med skrajne zarukance, saj zaradi zarukanosti niso bili sposobni razlikovati med okupatorji in uporniki proti okupatorju (naj povem, da smo imeli v mirenski dolini vsi možnost, da posnemamo zgledne partizane: nadučitelja Franca Lunačka /ki so ga belogardisti zverinsko ubili/, Ladota Kocijana, Marka Bulca in druge),

  – psihopati pa so bili zato ker so se kot Hitlerjevi podrepniki (to je pravi ljudski izraz za njihovo početje) borili proti svojemu narodu, kar gre v kontekst neodpustljivega narodnega izdajstva, kateremu podležejo izključno motene osebnosti (glej temeljne knjige o izdajalcih slovenskega naroda: 1. F. Saje: Belogardizem; 2. S. Grgič: Zločini okupatorjevih sodelavcev 1., 2. in 3 del; 3. T. Ferenc: Dies Irae),

  – s psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen….J.R.

  • Drago

   Stane;…vsi partizanski komandanti, ki sem jih osebno poznal, so bili v danih razmerah genijalni in do konca pošteni možje in bojevniki, ki so tudi do žensk, svojih prijateljic, gojili veliko spoštovanje, kar razodeva njihovo osebnostno urejenost,… Seveda so bili v redu, saj so jedli iz posebnega kotla, do katerega navadni partizani niso imeli dostopa. Med seboj pa so se morali klicati s ” tovariši ” . Moje mnenje je, ( pa ne samo moje ) da pravi tovariši, jedo enako hrano iz istega kotla, kar se v partizanih ni dogajalo.

 • Marija

  Nebi vsega tega ponovno brala. Veber je pa bral eno drugo zgodovino ali pa mu starši in kdo pač niso povedali resnice,tako kot je nam sedaj starim niso.Če pa bereš našo zgodovino se pa zgroziš kako krut narod smo lahko proti sami sebi. Najbolj žalostno pa je v vsej tej raboti partizanov,da so ti najbolj pobijali svoj narod. Kdo in kako je pa javno znano,da nebi ponavljala.