fbpx

Se na RTV končno dogajajo spremembe na bolje? Urednica informativnega programa RTV odstopila!

Odstopljena odgovorna urednica informativnega programa RTV Slovenija Manica Ambrožič (Foto: STA)

Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica Janežič Ambrožič je z današnjim dnem odstopila s položaja. Za ta korak se je odločila, ker se ne strinja s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program TVS za prihodnje leto, so sporočili iz RTVS.

Na RTVS so zapisali, da so manjše spremembe programsko-produkcijskega načrta nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj.

Za vodstvo RTVS je odstop Janežič Ambrožičeve “popolno presenečenje”, saj jo je v. d. direktorja TVS Valentin Areh v današnjem pogovoru pozival, naj ne odstopi, so še pojasnili. Vodstvo novega vršilca dolžnosti odgovornega urednika za zdaj ne bo imenovalo, to delo bo še naprej kot v. d. opravljala Janežič Ambrožičeva.

Osnutek programsko-produkcijskega načrta bo sicer v ponedeljek obravnaval programski svet RTVS. Po poročanju nekaterih medijev se največ spremembe obeta ravno v informativnem programu, saj naj bi nekatere informativne oddaje skrajšali, nekatere pa ukinili.

Ali gre za odstop iz navedenih razlogov, ni povsem jasno. Po nekaterih podatkih naj bi se na RTVS zatreslo, ko je bila razrešena direktorica TVS Natalija Gorščak, ker je zavračala ukaze generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha. Za vršilca dolžnosti direktorja TVS je bil nato imenovan Valentin Areh, ki pa se je pred leti zameril levičarskim korifejam zaradi odmevne dokumentarne oddaje o JLA, kjer je dregnil v “svete krave” totalitarnega režima. Zato morda odstop Janežičeve niti ni presenečenje.

Demokracija