Še pomnite? Šarčeva politična akcija iz leta 2007, ko je služil javni RTV-hiši – in kdo je ženska, ki je bila z njim takrat in danes

Marjan Šarec (Foto: STA)

Še pomnite, Marjan Šarec je predsednik vlade, ki bo predsedovala Svetu EU, pa pred evropskim parlamentom ni upal nastopiti in predstaviti slovenske vizije predsedovanja Svetu EU leta 2021.

Ker Marjana Šarca očitno v mednarodnih zadevah vodi nek glas množice ali pa pač domača politična preigravanja. To je jasno, ko njegovo ime najdemo na 118. mestu med podpisniki, ki so leta 2007, tik preden je Slovenija leta 2008 prvič predsedovala Svetu EU, svoje ime postavili pod zapis, ki so ga razposlali na 320 naslovov v Sloveniji in tujini, z njim pa so takratno slovensko vlado, ki jo je vodil Janez Janša, sramotili v tujini, zaradi česar so si prislužili tudi kazensko ovadbo zaradi obrekovanja in sramotitve države.

Marjan Šarec: od komika do anekdote
Marjan Šarec se je leta 2007 pod peticijo podpisal kot sodelavec RTV Slovenija. Torej je svoje politično delovanje izvajal kar kot uslužbenec, plačan iz državnega proračuna.

Kar nekoliko paradoksalno pa je, da je Marjan Šarec, čigar igralsko kariero so zaznamovali šovinistični, ali če želite do žensk sovražni nastopi, v katerih je papagajsko ponavljal recitacije “Baba je žaba, žaba pa še člouk ni”, in se v mikrofon drl “Babe zoprne,” svoj mandat predsednika vlade začel z napadom na medije, ki so do njegove politike kritični – in to tako, da je podjetjem v državni lasti trkal na vest, naj postanejo “družbeno odgovorna” in oglašujejo selektivno, ne po dosegih bralcev, ampak je Marjan Šarec, ki bo za Slovence zmeraj ostal šovinist Ivan Serpentišek, po vladni spletni strani pisaril: “Želim opozoriti, da sovražne vsebine, med katerimi velja izpostaviti najmanj homofobijo in rasizem, zastrupljajo družbo, vanjo vnašajo razdor in le spodjedajo že tako krhka strpnost in sožitje. Meja dopustnega, že zdaj pogosto zabrisana, tako še bolj bledi. Res hočemo, da sprejemljivo postane prav vse?“ Kot da ni družbe z babami zoprnimi, plačan iz proračuna ali od nastopov, za katere nikoli ni pokazal računa, in še zdaj ni jasno, ali je vse sploh prijavil finančni upravi, zastrupljal sam?!

Ste pozabili, kaj je famozna peticija F571 sploh bila? Marjan Šarec, ki kot predsednik vlade ne pritiska zgolj na medije, ki ga ne hvalijo, ampak tudi na državna podjetja, ki sledijo svojim poslovnim ciljem, oglašujejo v medijih, ki dosežejo veliko ljudi, hkrati pa, če pogledamo s Šarčevimi očmi, z oglaševanjem ohranjajo pluralnost slovenskega prostora, je leta 2007 podpisal peticijo, v kateri je v drugi povedi pisalo: “Slovenske novinarke in novinarji obtožujemo predsednika vlade Janeza Janšo omejevanja medijske svobode.”

Leta 2007 sta skupaj podpisala, danes skupaj vladata
Ampak, nerodnosti se vedno vrnejo, ko jih najmanj potrebuješ, in tako, dve leti pred predsedovanjem Svetu EU in leto po tistem, ko je Marjan Šarec na državnozborskih volitvah s stranko LMŠ, ki ji predseduje, osvojil 13 poslanskih mandatov, SDS, ki ji predseduje Janez Janša pa skoraj dvakrat toliko, 25 poslanskih sedežev, je nastopil trenutek, ko skuša Marjan Šarec v Evropsko komisijo poslati človeka, Janeza Lenarčiča, za katerega nima podpore niti v lastni koaliciji in za katerega v vladi ni glasovala druga največja vladna stranka.

Celoten seznam podpisnikov peticije iz leta 2007 najdete na Wikipediji na povezavi. Na tem mestu bomo osvetlili zgolj tiste, ki so podpise očitno unovčili in danes vladajo s podpisnikom št. 118, Šarcem:

16. Nika Repovž, Radio Slovenija – danes je Nika Benedik in je svetovalka v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca.

50. Denis Sarkić, Vest – danes tiskovni predstavnik vladne stranke SD.

54. Boštjan Lajovic, TV Slovenija – danes vodja službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za infrastrukturo pri predsednici vlade stranke SAB Alenki Bratušek.

86. Sven Berdon, Dnevnik – danes v službi za odnose z javnostmi Vrhovnega sodišča RS.

98. Tina Čuček, POP TV – danes pooblaščena oseba za posredovanje informacij medijem pri državni Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije

146. Franco Juri, Dnevnik, Radio KP – je bil leta 2008 izvoljen za poslanca na listi stranke Zares, na naslednjih volitvah leta 2011 pa so mu volivci odrekli podporo. Službo je dobil v Pomorskem muzeju v Piranu, kjer je direktor.

201. Polona Križnar, POP TV – Finance so poročale, da jo je današnji minister za zdravje Aleš Šabeder lani, ko je bil direktor ljubljanskega UKCL, zaposlil kot piarovko – prej pa je to v vladi Mira Cerarja počela za Anjo Kopač Mrak, ko je bila ta ministrica za delo.

207. Jure Brankovič, POP TV – danes vodja službe za odnose z javnostmi v UKCL.

243. Simon Kardum, samostojni novinar – postal je direktor Kina Šiška.

…..

In še in še …

Skupno fotografijo podpisnikov št. 16. Nike Repovž in št. 118. Marjana Šarca najdemo na vladnih spletnih straneh. On je predsednik vlade, ona njegova svetovalka. Sivolasca na drugi strani mize pa najbrž tudi prepoznate? (Foto: vlada.si, Nebojsa Tejic/STA)

Andrej Žitnik

 • GverilaStyle

  cipa je cipa pa ga-jo obleči in nastavi kakor hočeš…..

  • Steiermark

   Morda si pa želi, da postane “otmena” cipa…..

 • Common Sense

  No, roko na srce, kam pa naj grejo? Novinar, ce si hoce izboljsati placo, po naravi stvari prestopi v PR. Bolj je problematicno kako se casi spreminjajo. Zalitve zensk (ceprav kot zabavljastvo), ki jih je dnevno uprizarjal Sarec, ko je se bil vaski komedijant, ne gredo skupaj z danasnjim pravicnistvom glede t.i. sovraznega govora.

  • Igor Pavlič

   Možakar ni žalil žensk, ampak je karikiral miselnost slovenskih moških na podeželju! Ker je pa narod preveč omejen z dojemanjem podajajnja teh Šarčevih doneskov, je vs eskupaj popolnoma narobe razumel in sporejel, takorekoč kot da se Šarec nočuje iz žensk in jih podcenjuje. Sploh si ne predstavlajm domoljubov, kako bi reagirali, če bi mArjan kdaj igral Jacka Razparača ali Titota recimo. Bi ča sprejeli kot perverzneža in največjega morilca 20. stoletja? Res škoda, da ni igral Kralja Matjaža ali Janše med zmagovito vojno za Slovenijo, ko smo porazili 15 x večjo vojsko iz Beograda.

   • Amerikanc

    Titeka špila “pederčina”, v belem ! ( Igor, če pišeš v Slovenščini, saj približno uporabljaj sklanjatve – razen če pišeš karikirano ).

   • montyamp

    Taki kot si ti , so se ušivi in garjavi 1942 skrivali po lisičjih luknjah

   • Andrej

    Šarec tudi zdaj ne podpira sovražnega govora, ampak se le Serpentinšek napihuje.

 • antimur

  Ali se še odkrije kakšna pokvarjenost tega kretena, ki ga kučanisti imenujejo predsednik vlade, ali ne, je neizogibno, da se ga nažene in mu onemogoči kakršnokoli delo v državni upravi.

  • Igor Pavlič

   Zavedajmo se, da je SDS edina sila, ki nas lahko popelje na pot v blagostanje, vse ostalo je leglo povzpetnikov, nesposobnežev ter bivših komunsitov! Ko JAnše več ne bo, bosta borboiproti levajzarjem naslednjih nekaj deset let vodila Mahnič in Logar, molimo za to prihodnost!

 • Amerikanc

  Šarko jih kar vestno pobira iz seznama,…same nove obraze, a nje, de !

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • IZBIRA

  Šarca je tok strah predsedovanja Svetu EU, ker ve da enostavno ne ve kaj bi, da bo pred tem lastnoročno zrušil vlado in se temu izognil. Takrat mu bo padel kamen s srca. Do takrat pa naj še mal igra scvojo vlogo.

 • IZBIRA

  No zgoraj navedeni novinarji so novačili podpise za peticijo z ustrahovanjem kolegov. Ta izsiljevalska peticija s podpisi naj bi bila izraz demokratične volje vseh podpisanih.

  Ja seveda, toliko kot so bile volitve 1945, kjer meščanske stranke dejansko niso sodelovale, ker so bili njihovi voditelji v koncentracijskih taboriščih (komunističnih, da bo jasno) ali pa mrtvi. In tako je prepričljivo zmagala Ljudska fronta Josipa Broza Tita. Črne in bele kroglice. Isti pomen kot cinizem nacistov Arbeit macht frei ne, kaj bi pa šeradi.

  Pri teh komunistih je vse ljudsko. Če pokradejo 4 milijarde iz banke, je to ljudska lopovščina. Vse v imenu ljudstva,

 • SIMON ROZIC

  Tako se pri nas pero plenice,
  pa še smrdljive nogavice;
  vse bi dame rade postorile,
  da bi njegove le postale vile….

 • Garbage man

  Tisti ki mislite ,da je šarec šiptar ste rasisti

  • Common Sense

   In?

  • Amerikanc

   Tisti, ki mislijo da je Slovenc, so torej komunisti ?!

  • Imperial Commando

   Tako kot vsi levaki, ki isto trdijo za Janšo , kajne??

 • Mademoiselle Ava

  Ob tem je potrebno opozoriti na staro ljudsko modrost:
  ‘Volk dlako menja, a narave nikdar.’

 • Hribouc

  Podgane levuharskega režima in Foruma hlapcev 571 !

 • Janez Kepic-Kern

  KAKORKOLI !
  JUTRI, V SOBOTO 20.7. 2019 – JE V – B O V C U
  LETNI SHOD
  ČLANOV IN PODPORNIKOV NAJBOLJŠE SLOVENSKE STRANKE – SDS !
  Jaz
  Janez KEPIC-KERN – SEM PODPORNIK – – OK – SDS- ja !
  In bom
  seveda – tam – v BOVCU ! Se vidimo – v BOVCU ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Garbage man

  Ko mu ga golobič daje, tako faco dela

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!